icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

wendissek
1. zář 2017

@pokaja ahoj neboj nám 3x zutralo jen jedno nikdy nemohlo jít na pdg nebyla to hatchujici blastocysla a ted na 3ivf jsme v 7 týdnů 🙂

volfici
1. zář 2017

@pokaja ach jo, no ale to jedno bude určitě v pořádku, uvidíš 🙏

be_ruska
1. zář 2017

@pokaja tak jsme na tom stejně.... nezbyva nam nez věřit. Ja si ani nepřipouštím ze by neprošlo pgs. To se proste nesmi stat. Brali ti v repro krev na amh hormon? Nevis kolik mas? Udivuje me ze nezavisle na sobe mame stejny vysledek.

pokaja
1. zář 2017

Děkuju za podporu holky, 🙂, musím tomu našemu budoucímu miminku věřit ❤.
@be_ruska ano brali, hodnotu nevím, ale mám ho naprosto v pořádku. Fakt je to nějaký celý divný 😵. Jak říkám, já jsem naprosto v pořádku (ťuk, ťuk), u nás je problém ve spermiogramu, ale vždyť PISCI a MACS vyselektuje ty nejlepší, takže proč, jak? Chtěla bych slyšet výsledky ještě někoho, kdo tam chodí

be_ruska
1. zář 2017

@pokaja aha no tak o to je to divnejsi. To se jich tam teda zeptam az tam pujdu jestli to je spatnyma spermiema nebo spatnou kvalitou vajicek. Ja prave myslela ze to je tema vajickama, ale kdyz rikas ze to mas v pohode tak pak nechapu. Oni stejne jako obvykle reknou ze nevi a bude.

pokaja
3. zář 2017

@volfici ahoj, tak jak se cítíš? Zítra tě čeká kontrola?
@be_ruska taky se na to zeptám. Ten utrogestan jsi nakonec vysadila? Mně zbývá už jen dnešek a zítřek, tak to s ním vydržím, snad to potom dostanu co nejdřív

volfici
3. zář 2017

@pokaja ahoj, zítra jen na krev. Další se asi dozvím zítra, co a jak 🙂Cítím se dobře. Různě mě teda pobolívá břicho, hlavně večer, tak jsem z toho vždycky taková nervózní, než zjistím, že je to trochu jiná bolest než před a při MS. Dnes jsem vlastně 28 DC, takže až zítra budu mít teoreticky první den zpoždění.... Samozřejmě to tak nemůžu brát, mám teď úplně umělý cyklus díky všem těm hormonům.....

tipry
4. zář 2017

@volfici Mě zavedli ve čtvrtek jednu blastocystu a máme 5 zamražených. Jsem ráda, že snad nebudu muset podstupovat druhé celé IVF...
Jinak první dva dny mě bolelo břicho, v sobotu jsme byli na svatbě, snažila jsem se moc netancovat, ale jen sedět jsem nevydržela. Tak snad jsem to nepohnojila.... Jako od té soboty mě břicho už vůbec nebolí. Tak nevím, jestli to je dobře nebo špatně☹

Jinak držím dnes palce, at vyjde vysoké HCG a je vše v pořádku. UTZ ti asi nebudou dnes dělat vid? No dej pak vědět, jak si dopadla....

wendissek
4. zář 2017

@tipry Nic mu nemůžeš udělat já byla po ketundva dny doma a pak šla do prace sem sestřičky na ldn a taham.pacienty dokud sem neměla potvrzenou krev tak sem pracovala

volfici
4. zář 2017

@tipry to je paráda! To bude sourozenců 😊 mě začalo břicho bolet až po třech dnech, ale je to individuální. Moc držím palce, určitě to klapne 🍀
teď sedím a čekám až přijdu na řadu na odběr 🙏

be_ruska
4. zář 2017

@pokaja jojo vysadila sem ho minulou nedeli a stejne jsem to dostala az dneska. Takze se vubec nic nestalo.

volfici
4. zář 2017

Holky, tak test z krve pozitivní, HCG 1191 jednotek, za tři týdny UTZ 🙏😍

pokaja
4. zář 2017

@volfici krásný 😍, gratuluju 👏

tcz
4. zář 2017

@volfici
To je krasne ❤ Gratuluju a pravidelne nas informuj. Mi uz se to blizi, tak doufam, ze budu taky ooslem krasnych zprav 🙏

hannyy
4. zář 2017

@volfici to je nadherne ❤❤❤❤ gratuluji...

be_ruska
4. zář 2017

@volfici krasny! Moc gratuluji 😘

volfici
4. zář 2017

Holky, moc děkuji. Já tomu pořád nevěřím 🙂

sonisek
5. zář 2017

Ahoj všem,jestli můžu,ráda bych se tu zeptala jestli některá z vás využila možnosti hatchingu a prodloužené kultivace? Já budu čekat na říjnovou menses a jdem do boje. Já jsem ok,manžel blbý spermiogram,takže budem mít ICSI. První dítko s prvním mužem napoprvé 🙂 Děkuju moc a všem přeji hodně štěstí 🙂

volfici
5. zář 2017

@sonisek ahoj, my měli obojí. PK je už v podstatě standard, a hatching nám zaškrtla doktorka taky automaticky. Že jsou to ty věci, za které má smysl si připlatit. Tak držím palce, nám se povedlo napoprvé, byli jsme teď v srpnu 🙏🍀

sonisek
5. zář 2017

@volfici my právě dostali domu papíry k vyplnění a máme si rozmyslet co ano a co ne...pro PK spíše jsme,ale ten AH nevím právě.
Tak moc gratuluji a ať je vše ok.

gabcat
5. zář 2017

@sonisek ahoj, prodloužená kultivace rozhodně ano. Většina embryí odejde ve fázi přechodu do blastocysty. Takže když pak mas jen 3 dny, tak máš hromadu na zmrazení, platíš za to a nakonec se stejně nechytí. Navíc pro 3denni embryo není děloha přirozené prostředí, tak to mají těžší.

A hatching... neměla jsem, taky problém pouze ve spermiích. Doktorka mi rekla, že je to naprosto zbytečné. Jsem mladá, zdravá, tělo si to udělá samo. Doporučuje to prý třeba až v dalších cyklech ivf, kdy už neví, jak jinak by tomu pomohli (Když nezjistí žádný jiný problém), a zkouší prostě všechno..

sonisek
5. zář 2017

@gabcat děkuju moc. Právě o kultivaci přemýšlím,ale ten AH asi nebudem chtít. Kdyžtak příště třeba ;) Ale věřím,že to vyjde. Iui nám nevyšlo a na víc jsme jich chodit nechtěli,že půjdem rovnou na umělé.

gabcat
5. zář 2017

@sonisek My jsme IUI nezkoušeli vůbec. Musela jsem vysadit léky, co beru na autoimunitni onemocnění, tak jsme to už víc nechtěli protahovat. A jsme rádi, taky jsme měli štěstí a vyšlo hned to první. Tak přeju i vám 😉

hannyy
5. zář 2017

Holky dneska jsme byli poprve v Heliosu v Brne, mame zasebou konzultaci,odbery krve,kompletni balicek spermiogramu 4000kc a 29.9. Zhodnotime vysledky a naplanujem postup,do vanoc jsem rekla,ze to chci mit zasebou,jako pocity dobry ale ta doba tam od 11h do 14h 😌😌😌

Snad bude vse dobre...

volfici
5. zář 2017

@sonisek @gabcat já vlastně ani nevím, jestli ten hatching nakonec udělali nebo ne. Na faktuře mám totiž u hatchingu nulu a 100% slevu. Zavedli mi hatchující blastocystu, ale jestli oni pomohli nebo se "protrhla" sama (je to mimo tělo vůbec možné?), to netuším....

volfici
5. zář 2017

@hannyy jojo, celý IVF je jen dlouhý čekání..... 🍀

volfici
5. zář 2017

@tcz a v jaké fázi jsi? Už stimuluješ?

tcz
6. zář 2017

@volfici
Dobre ranko, jeste ne, cekam na menzes. Ma prijit dneska, tak doufam, ze si da, mrcha, na cas. Jinak u dr se musim ukazat nejpozdeji v patek. Po sichte asi mlasknu sedmicku cerveneho at nemusime vyvolavat 😀

adusku
autor
6. zář 2017

@volfici
Ahojky, možne to je a dospěla do toho sama 🙂
Což je super 🙂

volfici
6. zář 2017

@adusku ahoj, děkuji, tak jsme zase chytřejší 👍😉 stejně ta příroda, to je koza. Sedm let nic, na nic nám nepřišli, a přitom IVF ukázkový průběh, super kvalita.... Tak proč to prostě nešlo samo vevnitř.....

Strana