icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

hannyy
6. zář 2017

@volfici spiz je to o case a penezich...jsem zvedava na kolik nas to vyjde... Jesteze penize nemusime resit a nijak nas netizi...ale kdo na to ma pri dnesnich platech pak verim,ze je to na silene dlouhy beh .... Je to hrozne smutne,tolik lidi touzi po miminku po tom malem zazraku a to pojistovny nehradi v plne vysi ale cikani a fetaci maji dotovane vse.
Ja nejsem trpelivy clovek a nic me nevytoci vic nez neschopnost organizace prace zatimco manzel to je flegmous a ma na vse casu dost ..silene me desi ty injekce,vcera jsem na odberu krve sebou malem sekla,sestricka srsela cernym humorem na ktery jsem nebyla zvedava no mazec.

adusku
autor
6. zář 2017

@volfici
Nemáš vůbec za co 🙂
To máš pravdu, má tu nemožnost rozmnožit se klasicky u špatných lidí...

Moc gratuluju k pozitivnímu výsledku a držím palečky aby bylo vše pohodě 🙂

gabcat
6. zář 2017

@volfici Jj, naše potvůrky se taky protrhaly samy ještě v mističce 😊 tak ať se daří i nadále 😊

horvi02
7. zář 2017

@volfici Obrovská gratulace! Ať bublinka roste a sílí a je z ní brzy pořádná "bublina" 🙂 Dej vědět jak pokračujete!

Já dnes začínám stimulovat, ale jak tak čtu, tak jsem jediná, která stimuluje Ovaleapem? Je tady ještě někdo, komu napsali Ovaleap? Jsem z toho trošku v rozpacích, protože se o něm nikde moc nepíše :/

be_ruska
7. zář 2017

@pokaja ahooj. Jak je? Uz mas ms? Ty budes mit transfer ted v tom cyklu že. Ja uz si tak rikala, ze by mohli do konce tydne volat a furt nic.

pokaja
7. zář 2017

@be_ruska ahoj, ms nikde, ale cítím v podbříšku, že to dlouho trvat nebude, BT už je taky dole (dneska jsem po dlouhé měřila 😀). Mně v ten pátek řekli, že výsledky budou za 14 dní, takže počítám s tím, že budou volat za týden a kdyby to bylo v pořádku, tak transfer teď v září (prosím, ať je 🙏). Tobě by to mohli volat ve středu už ne? Musíš čekat na transfer 2 cykly?

be_ruska
7. zář 2017

@pokaja jojo pristi stredu to bude tech 14 dni. Sem si prave rikala ze by mohli volat i driv ale asi ne. Uz si nepamatuju jak volali minule. Jj prej mam počkat dva cykly aby si to telo odpoclo od te dlouhe stimulace. Tak snad to k necemu bude no. Nejraci bych sla taky uz ted to se vi 😀

pokaja
7. zář 2017

@be_ruska a minule jsi měla taky PGS? Já si říkám, že jsem měla jít na ET, že by bylo už embryjko u mě a nehrozilo mu další nebezpečí v podobě rozmražení a kdo ví co

be_ruska
7. zář 2017

@pokaja jojo minule taky. Kuli cemu ti delaji to pgs?

pokaja
8. zář 2017

@be_ruska a bylo v pořádku a potom nedopadl Ket akorát? Dělají mi ho kvůli manželově špatnýmu spg. Jinak genetiku máme v pořádku. Tobě proč?

pokaja
8. zář 2017

Ahoj holky, tak jak bojujete? Já už jsem to dostala, takže mi teď KET vychází na den, kdy mám svátek, doufám, že je to dobrý znamení 🙏

be_ruska
8. zář 2017

@pokaja jj bylo v poradku. Ket nevysel. Delaji nam ho kuli nejake male odchylce na manzelove chromozomu.

sansajn86
11. zář 2017

Ahoj holky, potřebovala bych radu od zkušenějších.
Zítra mě čeká první KET, kvůli opakovaným zamlklým potratům se bude zavádět embryo vyšetřené PGD. Minulou středu jsem aplikovala první injekci Ovitrelle, další aplikuji dnes. Z pátka na sobotu jsem měla s manželem přerušovaný styk. Vůbec jsem blbka netušila, že i při KET se Ovitrelle používá ke spuštění ovulace. Můj dotaz tedy zní:
Je reálné, že můžu otěhotnět z toho přerušovaného styku? Co by se pak stalo se zavedeným embryem z KET, popř. můžou se chytit obě? Moc děkuji za odpovědi.

salenas
11. zář 2017

@sansajn86 já měla ket řízený, čili pod lékama, ovulaci jsem neměla a přesto jsem ovitrelku píchala třikrát., pro navození těhu pocitu pro tělo a lepší příjem embrya. Pokud máš ket v přirozeném cyklu, a máš tedy ovulaci, tak ano, otěhotnět můžeš 🙂

sansajn86
11. zář 2017

@salenas Mám taky KET řízený. Estrofem + Utrogestan + Ovitrelle. Ale myslela jsem, že Ovitrelle vyvolá ovulaci, tak jako tak, ale pokud je to jen pro "oblbnutí" těla, tak jsem klidnější. děkuji 🙂

salenas
11. zář 2017

@sansajn86 po estrofemu ovulaci nemáš, tak to máš stejně jako já. No my z toho máme Barunku, tak moc držím palečky!

pokaja
13. zář 2017

@be_ruska ahoj, tak držím pěsti, aby ti dnes volali hezký zprávy 🍀, dej potom vědět 😉

volfici
13. zář 2017

@be_ruska taky držím palce, dej vědět 🙏

horvi02
13. zář 2017

tak jsem byla dnes opět na UZ a je to špatné... na pravé straně 3 folikuly (11-12 mm), na levé 1 (18mm). Vůbec ten počet neodpovídá stimuluaci na IVF a pokud mi praskne ten dominantní folikul, tak ani nebude možné v tomto cyklu zavést případné embryo, protože už bude žluté tělísko produkovat progesteron. Všechno na prd :( Když to ukončíme a neohlásíme jako pokus na pojišťovnu, tak musíme zaplatit 11.000,- za injekce. Když to ohlásíme, tak máme jeden hrazený pokus v háji. Když budeme pokračovat, tak mi odeberou jen 3 folikuly a pravděpodobnost kvalitních vajíček u 3 folikulů není tak velká... tak jsem si pořádně pobrečela a vůbec nevím kterou volbu zvolit. Risknout to, nebo vyhodit 11.000,- za injekce oknem...?

be_ruska
13. zář 2017

@pokaja
@volfici tak jsem tam holky volala a jeste to nemaji hotove. Me teda napinaji 🙄

volfici
13. zář 2017

@horvi02 já bych pokračovala a v příštím cyklu šla do KET. I tři stačí, aby byly kvalitní. Držím moc palce ✊🍀

pokaja
13. zář 2017

@horvi02 to je těžký rozhodování, já bych to asi riskla a dokončila. Důležitá je kvalita a ne kvantita. Ale dej ma svůj vnitřní pocit 😉

pokaja
13. zář 2017

@be_ruska to jsou teda nervy. Tak to já asi taky v pátek volat nebudu. V pondělí jdu na ultrazvuk, tak se zeptám osobně, ale ten hrozný strach 😵

be_ruska
13. zář 2017

@pokaja jo ja jsem dneska uz byla uplne vyklepana. Doufam ze do patku zavolaji. Ono mozna tim ze jdu na transfer az pristi cyklus tak tolik nespechaji....

pokaja
13. zář 2017

@be_ruska no já na to myslím snad pořád, ta strašná nejistota. Dny utíkají rychle, ale ty myšlenky jsou jen na to jedno. Tak snad se ti ozvou do konce týdne s pozitivní zprávou 🍀

horvi02
13. zář 2017

@volfici
@pokaja Díky holky, jdu do toho. V pátek jdu ještě jednou na ultrazvuk a uvidíme jak pokračuje růst folíků a jestli to bude na pondělní punkci OK. Jsem hodně zvědavá kolik a jestli vůbec nějaké vajíčka z toho mála folíků dostanou :(

pokaja
13. zář 2017

@horvi02 budu držet pěsti, dopadne to dobře 🍀

marryline
14. zář 2017

@horvi02 ahoj, já měla taky jen tři vajíčka a všechny tři se uchytily 🙂 všichni mi říkali, že nezáleží na kvantite ale kvalitě. Jsem teď 4 den po ET 🙂

marryline
14. zář 2017

@horvi02 a navíc dvě jsou nejvyšší kvality a jedno dvojkove kvality. Jedno mi zavedli a dvě mám v mrazácku. Měla jsi klasickou stimulaci že? Já minimální. U minimální stimulace je doplatek za injekce 720kc.

horvi02
14. zář 2017

@marryline Díky, já si to pak všude možně googlila a hledala další holky, co to měly podobně s IVF a je jich docela dost a fakt většinou bývá ze 4 folíků 3 vajíčka... jen vyjímečně holčina neměla nic. Ale to se můžu už jen modlit, abych nebyla jednou z těch, co nebude mít žádná vajíčka. Uvidíme v pondělí po punkci jak to bude vypadat 🙂 Jak se cítíš po ET? Nic tě nebolí? Dala sis alespoň první dva dny klid na lůžku?

Strana