Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Tak mam po. Odebral 14 foliku, kolik bude vajicek mi zavolaji az zitra. Ale...uz od zitrka, tudiz den oo OPU si mam zavadet utrogestan. 2-2-2. Nenapadlo me se zeptat proc tak brzy? Taky jste to tak mely? Ja myslela, ze utros se dava az po et.
Holky, zdravím 🙂 začínáme pomalu uvažovat o IVF.
Jak to prosím chodí? Stimuluje se od 1dne MS nebo později? Za jak dlouho od stimulace dochází k odběru vajíček? Zřejmě nás čeká genetika embryí, nemáte někdo zkušenost, jak dlouho se zkoumají, než se zavedou? Moc děkuju 🙂
@aptacek IVF chodí tak že nejdříve se jde k dr. který dle vašich výsledků hormonálního profilu, spermiogramu, rodinné anamnézy a dalších faktorů vám doporučí co zvolit za metodu a jaký zvolit protokol (krátký, dlouhý) - u každého se začíná v jiném dni cyklu se stimulací. Ještě některá centra dělají genetiku u obou partnerů a někdo i imunologii před samotným zahájením IVF. K odběru vajíček dochází dle toho jak tělo a hlavně vaječníky reagují na stimulaci, to se během stimulace pravidelně kontroluje, a taky záleží na tom jaký protokol máš. Takže u někoho je třeba 8. den stimulace a u někoho třeba až 19. den. Ale dobu odběru určuje lékař. Co se týká genetiky embryí tak co vím tak to je taky v různých centrech jinak, každopádně geneticky vyšetřené embryo se zavádí nejdříve v následujícím cyklu.
@pxtulka tyjo, to je fakt doba ☹ a kvůli čemu se ta genetika doporučuje? Já měla 1x spontánní potrat a asi 3x biochemické těhu, ale píšu asi. Zpožděná velmi silná MS a velmi slabý duch, to jediné čemu přiřadit biochemické. Jinak k tomu žádný důkaz není, tak nevím jestli není ta genetika zbytečná.
Holky,má někdo zkušenost s injekcí Decapeptyl ? Za jak dlouho po ni přišla MS ? V pondělí jdu na OPU,ale kvůli kvůli OHSS při prvním IVF mi teď hrozí znovu,tak na ET nepůjdu až rovnou na KET,tak mi jen zajímá jak cca dlouho budu čekat na MS 🙂
Holky jsem zoufala a nestastna. Vcera mi pri opu odebrali 14 foliku, dneska volali, ze v nich byly jen 3 vajicka, z toho jedno nezrale. Dve oplodnili, jedno hned umrelo. Posledni zatim drzi, na ET bych mela jit v pondeli. Verim ze vydrzi. Mela jste nektera taky jen jedno a dopadlo to dobre? Pripadne za jak dlouho muzeme zkusit dalsi ivf a pomohl by dlouhy protokol aby bylo vic vajicek?
@tcz zažila jsem teď něco podobný, ale já měla vajíček 15, oplodnili 8, do 3. dne vydržely 4 a prodlouženou kultivaci bohužel jen 1, u kterýho zjistili po genetice, že má komplexní mozaiku, takže bylo nevhodný k transferu. Stimulovala jsem v srpnu podle krátkýho protokolu a s druhou stimulací začínám za týden podle dlouhýho protokolu. Držím ti pěsti, aby jsi dopadla líp a to jedno vám vydrželo a hlavně bylo v pořádku 🍀

@tcz mi na klinice doporučili ráno cca v 6:00 (na odběr jsem šla 8:30) vypít sklenici vody - ať prý anesteziolog lépe najde žílu 🙂 Tak si klidně pár loků dej - přinejhorším se jim tam počůráš :D