icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

horvi02
20. zář 2017

@tcz mi na klinice doporučili ráno cca v 6:00 (na odběr jsem šla 8:30) vypít sklenici vody - ať prý anesteziolog lépe najde žílu 🙂 Tak si klidně pár loků dej - přinejhorším se jim tam počůráš :D

marryline
20. zář 2017

@tcz raději nepij. Mě to výslovně zakazali.

volfici
20. zář 2017

@tcz před narkozou od půlnoci nejíst, nepít, nekouřit. Prášky, které normálně beru ráno, jsem dostala nakázáno vzít si až po probuzení z narkozy

tcz
21. zář 2017

Tak mam po. Odebral 14 foliku, kolik bude vajicek mi zavolaji az zitra. Ale...uz od zitrka, tudiz den oo OPU si mam zavadet utrogestan. 2-2-2. Nenapadlo me se zeptat proc tak brzy? Taky jste to tak mely? Ja myslela, ze utros se dava az po et.

marryline
21. zář 2017

@tcz NN dává se před je to lepší. Já ho dostala po opu že ho následující den mám začít brát 3-0-3🙂

tcz
21. zář 2017

@marryline
Ahaaa tak uz jsem klidnejsi. Dekuji. ❤

volfici
21. zář 2017

@tcz krása, tak snad z toho bude hodně zralých vajíček! Jinak Utrogestan mám stejně jako ty a taky jsem brala hned druhý den po odběru.

gabcat
22. zář 2017

@tcz Dává se od začátku, protože kvůli odběru vajíček dochází k tomu, že dostatečně nefungují žlutá tělíska, která pak vylučují progesteron pro udržení embryjka. Dodává se uměle právě hned, aby tam pak už hladina byla 😉 držím palce

aptacek
22. zář 2017

Holky, zdravím 🙂 začínáme pomalu uvažovat o IVF.
Jak to prosím chodí? Stimuluje se od 1dne MS nebo později? Za jak dlouho od stimulace dochází k odběru vajíček? Zřejmě nás čeká genetika embryí, nemáte někdo zkušenost, jak dlouho se zkoumají, než se zavedou? Moc děkuju 🙂

adusku
autor
22. zář 2017

@aptacek
Rozhodnutí podstoupit IvF bylo to nejlepší co jsme mohli udělat 🙂

Stimulace a odběr záleží na protokolu, který ti lékaři určí 🙂 při krátkým jsem stimulovala od 3tího dne a asi za týden +- byl odběr, při dlouhým to bylo zdlouhavější....

Držím palečky 🙂

aptacek
22. zář 2017

@adusku áha, tak o protokolu jsme se nebavili, to ani nevím dle čeho určují 😵
Moc díky za info 🙂

linusha
22. zář 2017

@aptacek IVF chodí tak že nejdříve se jde k dr. který dle vašich výsledků hormonálního profilu, spermiogramu, rodinné anamnézy a dalších faktorů vám doporučí co zvolit za metodu a jaký zvolit protokol (krátký, dlouhý) - u každého se začíná v jiném dni cyklu se stimulací. Ještě některá centra dělají genetiku u obou partnerů a někdo i imunologii před samotným zahájením IVF. K odběru vajíček dochází dle toho jak tělo a hlavně vaječníky reagují na stimulaci, to se během stimulace pravidelně kontroluje, a taky záleží na tom jaký protokol máš. Takže u někoho je třeba 8. den stimulace a u někoho třeba až 19. den. Ale dobu odběru určuje lékař. Co se týká genetiky embryí tak co vím tak to je taky v různých centrech jinak, každopádně geneticky vyšetřené embryo se zavádí nejdříve v následujícím cyklu.

aptacek
22. zář 2017

@linusha tušila jsem, že ta genetika embrya bude trvat 😔
Všechna vyšetření na imuno, genetiku atd.mame, zkoušíme ještě druhé iui.
Moc děkuju za vysvětlení 🙂

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek my na výsledky genetiky embrya čekali myslím dokonce 6 týdnů. Takže se nám to neposunulo o 1 ale o 2 cykly.

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka tyjo, to je fakt doba ☹ a kvůli čemu se ta genetika doporučuje? Já měla 1x spontánní potrat a asi 3x biochemické těhu, ale píšu asi. Zpožděná velmi silná MS a velmi slabý duch, to jediné čemu přiřadit biochemické. Jinak k tomu žádný důkaz není, tak nevím jestli není ta genetika zbytečná.

suzzikk
22. zář 2017

Holky,má někdo zkušenost s injekcí Decapeptyl ? Za jak dlouho po ni přišla MS ? V pondělí jdu na OPU,ale kvůli kvůli OHSS při prvním IVF mi teď hrozí znovu,tak na ET nepůjdu až rovnou na KET,tak mi jen zajímá jak cca dlouho budu čekat na MS 🙂

tcz
22. zář 2017

Holky jsem zoufala a nestastna. Vcera mi pri opu odebrali 14 foliku, dneska volali, ze v nich byly jen 3 vajicka, z toho jedno nezrale. Dve oplodnili, jedno hned umrelo. Posledni zatim drzi, na ET bych mela jit v pondeli. Verim ze vydrzi. Mela jste nektera taky jen jedno a dopadlo to dobre? Pripadne za jak dlouho muzeme zkusit dalsi ivf a pomohl by dlouhy protokol aby bylo vic vajicek?

volfici
22. zář 2017

@tcz ty jo, to je děsný 😢, tento týden nic moc dobré zprávy tady. To mě moc mrzí 😔, určitě další bude lepší, už by měli vědět, jak na tebe.....

volfici
22. zář 2017

@tcz jinak samozřejmě držím palce, aby to jedno vydrželo do pondělí na transfer ✊🍀

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek my ji dostali doporučenou kvůli genetické vadě manžela. A jsem hrozně ráda že jsme na to embrya dali. Díky tomu jsem si odpustila neúspěch nebo zamlklé těhotenství.

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka děkuji, tak uvidíme 🙂 příští týden 2 IUI a dost. Už ten clostik nechci, je mi po nem fakt zle. Ale kdoví jak přijmu stimulaci k IVF 😂

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek stimulaci určitě zvládneš 🙂 já se toho hodně bála, ale nakonec to proběhlo docela dobře 🙂 Jediné kdy jsem měla problém s lékama bylo před KETem, kdy jsem měla 2x denně Estrofem a ten mi moc neseděl. Následně mi snížili dávku a bylo to v pohodě 🙂

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka bojím bojím,když vidím jak je mi zle po clostiku. Ale zvládnu to, spíš aby IVF pomohlo, protože nám na žádnou vadu chybu atd. nepřišli. Prostě oba zdravý 🙂

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek určitě pomůže. Taky jsem tomu moc nevěřila a povedlo se na 1. pokus 🙂

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka to je krásný 🙂 a vy jste meli nějaký problém?

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek manžel má nějaký problém v genetice (balancovaná Robertsonská translokace) a horší spermiogram. U mě trošku problém zjistit ovulaci (absolutně nereaguji na ovulační testy), i když ovulaci jsem podle dr. běžně měla. Asi se u nás sešlo víc faktorů proč se to nedařilo.

pokaja
22. zář 2017

@tcz zažila jsem teď něco podobný, ale já měla vajíček 15, oplodnili 8, do 3. dne vydržely 4 a prodlouženou kultivaci bohužel jen 1, u kterýho zjistili po genetice, že má komplexní mozaiku, takže bylo nevhodný k transferu. Stimulovala jsem v srpnu podle krátkýho protokolu a s druhou stimulací začínám za týden podle dlouhýho protokolu. Držím ti pěsti, aby jsi dopadla líp a to jedno vám vydrželo a hlavně bylo v pořádku 🍀

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka tak hlavně, že se povedlo 😀 já bych hrozně ráda četla zprávu od někoho,komu nediagnostikovali žádný problém, přesto nešlo otěhotnět, ale nakonec se povedlo 🙂

pxtulka
22. zář 2017

@aptacek myslím že takových případů je tu hodně 🙂

aptacek
22. zář 2017

@pxtulka děkuju za podporu 🙂 snad se povede..

Strana