Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Holky...já teda musím říct že mě to vyšlo úplně na jine koruny...jsem u VZP a jeste si platim darcovske sperma a pravda je ze nevylo co zamrazit coz usetrili i s KET asi 14 tis.
Celkem nás to stalo ..bez léků...a bez 4.pokusu nezdařené inseminaci....15 200,-
Nechci to zakřiknout...ale vidím to dobře...
Omlouvám se za chyby....
VZP prý je na tohle nejlepsi...ale těžko říct....všem vám moc moc držím palečky...🍀🍀🍀❤
@roxyinka ahoj já mám též 211 a jediné co neproplácí je genetika embryí (PGS/PDG), to je ochotna proplatit jen v určitých případech. Cena záleží na použitých metodách, na spotřebě léků a částečně i na protokolu. Ceny jsou fakt individuální, centra ji mají různou. Mě jedno IVF stálo před 30 tis., druhé přes 50tis. a teď pro třetí máme předběžnou kalkulaci na 42tis
@volfici Taaaak vše je na svém místě. Jde vidět i gestační váček. Na srdeční odezvy je prý brzy a uvidíme se zase za týden (to už by snad to srdíčko mohlo jít slyšet). Jinak mám zákaz číst diskuze, protože jsem se ho ptala jak je možné, že mi vůbec nic není (ani prsa, ani nevolnost, prostě vůbec nic). Tak se smál, že to přijde a že už nesmím řešit s žádnou těhulí kde kdo čím trpí :D Jinak tady je pidi fazolka
@luccak týden po transferu nemusí test nic ukazovat, to je pravda. Jestli se u Apolináře nechodí na krev, tak můžeš sama jako samoplátce, ať máš jistotu. Může to být jen hematom. Já bych teda zatím nevysazovala...
@horvi02 utroš by měl podporovat uhnízdění, ale neznamená to, že někdy krvácení nezastaví, stoprocentní to není nikdy.
@volfici Ty víš vážně všechno 😂 Díky za osvětlení - já právě myslela, že ty hormony "nedovolí" tělu rozjet MS... ale to, že nemám příznaky mě pořád stejně děsí. Doktor říkal, že je ještě brzy, ale jsem 5+1 - to i to srdíčko přece už měl slyšet, ne? To se vyvíjí na konci 5. týdne, ne?
@horvi02 doktor říkal, že nemáš sledovat diskuse a porovnávat svoje příznaky s ostatními. Mě třeba prsa bolela, ale vím že to hodně dělal utroš, protože to bylo stejné jako po neúspěšné IUI.
Srdíčko bude, neboj. Nemůžeš mít všechno podle tabulek. 😘 Hlavně buď v klidu 🤗
Vím, že holky v IUI skupince právě některé začaly krvácet i přes utroš.
Děkuji všem za odpovědi🙂
Ještě se na Vás obracím, jestli nemáte někdo zkušenosti s tímto výsledkem spermiogramu:
S normální morfolií 4%, s defektem hlavičky 83%. s defektem krčku 13%, kulatá hlavička žádná a defekt krčku taky ne.
Lékařka nám řekla, že přirozeně otěhotnět je u nás málo pravděpodobné a spíš má strach z toho, že kdybychom čekali na zlepšení mohlo by dojít k tomu, že akorát spermiogram bude horší...
Ráda bych dodala, že mě věk netlačí, je mi 26. A z mé strany, žádný problém, co by bránil početí není znám...
@horvi02 Neboooj, já byla na uz kvůli krvácení 5+3 (nebo 2 už nevím) a byl vidět jen gestační váček, nic víc. Embryo, žloutkový váček A už vůbec ne srdíčko. Příznaky ze začátku taky žádný, to už jsem taky psala. No a teď mi tu ta naše píďalka spokojeně chrní 😀 tak se zbytečně nestresuj a užívej si těhotenství, hrozně to všechno utíká 😉
Ahoj holky, prosím o informaci kdo má vlastní zkušenost, absolvuji naše 1 IVF jsem dneska 10 DC stimulace gonalem, v pátek jsem měla kontrolní UTZ a pí. doktorce se zdálo že mám dost menších tak mi dala ještě v pátek 200 a v sobotu též. Dneska kontrola a jiný lékař že to krásně dorostlo a mám jich tam dost cca. 30 kolem 21mm. A že se mám připravit že možná transfer odloží,ale to se prý pozná v den punkce (ut). Máte nejaká zkušenost, je to prý 50/50. Jinak břicho nemám nijak nafouklé a stimulaci snážím taky dobře. Radši bych šla v neděli na transfer, dá se poznat hned po punkci že se rozjede OHSS nebo to berou jen na základě odebraných folikulů?Děkuji
@roxyinka Ahojky, mi je 29 a bez stimulace neovoluju + mám vysoký prolaktin a nízkou fci štítné žlázy. Manžel naopak spermio ukázkové. Celé IVF nás stálo 25.000 (24.000,- transfer, mražení, ISCI, Asistovaný hatching... a 1000,- doplatek za léky). Jinak jsem u Revírní bratrské. ;)
@gabcat Ta je nádherná 🙂 Už jsem se naladila na vlnu "to prostě vyjde..." a už ani nedělám testy ani neřeším příznaky a čekám nedočkavě na páteční UTZ 🙂
Děkuji vám všem moc za podporu, bude to ještě pár dlouhých měsíců, ale základem je, že IVF funguje a to je hlavní!!!
@marryline Ahojky, děkuji za info. Mě spíš jde o to zda mi udělají ET . Dnes mi doktor řekl že je to 50/50 a že mi řeknou v den punkce což je v úterý a mě pořád nedochází jak rychle to zjistí,ale může se to rozjet už od zítřka, dneska píchám v 22h na prasknutí nebo jak to poznají v den punkce?

@hannyy
@be_ruska
Holky, moc vám děkuji za reakci 🙂 zajedu do centra a poptám se přímo tam. Mudra mě vystrašila tou změnou pojišťovny. Protože kdybych ji chtěla změnit, musím čekat až do 1.7. 😒