Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@horvi02 to mi je jasný..Já se děsila každé kontroly s prvním synem, a to vznikl přirozeně...
@luccak Asi raděj zavolat do CARu nebo svému doktorovi, jen pro klid duše...
@luccak Tak jak to s tebou dopadlo? Jela jsi do Caru? Doufám, že je vše OK ;)
@volfici taky už mám ucházející fotečku, kde se něco pidi rýsuje :D Byla jsem včera na kontrole (poslední den na klinice) a tvrdila jsem doktorovi, že jsem 8+4tt... a on se divil, že prcek odpovídá na 7+4tt a já byla moc smutná, že je malý prďoušek... a pak jsem zjistila, že jak mi chodí zprávy z modrého koníka o týdnech těhu, tak mi přišel, že jsem v 8. týdnu a já začala díky tomu počítat 8+1,2,... takže jsem se o týden šoupla :D Ale nevadí, hlavně, že odpovídá velikosti 🙂 I když jakožto embryjko s prodlouženou kultivací mě překvapuje, že není větší :(
@horvi02 krásná fotka. Gratuluju a malinko závidím...
@crazy_girl3 Děkuji a není důvod závidět - každá se do téhle fáze dosteneme - je tolik možností! Ať už s IVF, darovanými vajíčky/spermiemi, náhradní matkou... v dnešní době není nic nemožné (já se tedy hodně začala zajímat o náhradní mateřství, protože představa, že to někdo odrodí za mě je docela fajn :D )
@horvi02 j vím..spíš že už máš za sebou to čekání, až to dobře dopadne...o náhradní mateřství se teď taky zajímám, ale spíš kvůli kamarádce, která sama děti mít nemůže
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala, je to příjemné vidět někde pozitivní výsledky a že Vás tu je! Gratuluji těm, co to už vyšlo a nám ostatním přeji štěstí. Mám po krátkém protokolu, dle rozpisu jsem si včera o půl 9 večer píchla 2x Ovitrelle a zítra do půl 10 mám být v nemocnici na OPU. Břicho bolí a nervozita stoupá. Trochu jsem si Vás dočetla a chtěla bych se moc zeptat. Trochu mě nějaké zprávy zarazily, v centru nic takového nezmiňovali. Včera co jsem byla na posledních odběrech a ultrazvuku před OPU, tak na každé straně mám několik malých folíků, velikost si už nepamatuji (celkem asi jen 5) plus 2 na každé straně 21mm. Nic mi k tomu neřekli a já naopak si myslela, že ty jsou ty dobrý. Tady jsem si ale přečetla, že je to spíš naopak. Nic mi neřekli o tom, že můžou prasknout a tím pádem by se vše odložilo. Jak to tedy je? Jak to tedy bylo holky @crazy_girl3, @horvi02, @tetr u Vás? Kdy jste si píchli vy Ovitrelle a za jak dlouho jste šli po tom na OPU? A píchali jste jednu nebo dvě ty injekce? Ach jo, jestli mi to špatně načasovali, nebo dali zbytečně velkou dávku a ty dva mi prasknou dřív, než mi je zítra dopoledne odeberou, tak ....ach jo.
@be_ruska já zatím nemohu na Obilňák říct nic negativního. Jasně stará nemocnice, není to tam tak nahezkaný jako v soukromých centrech, ale za to je to pořád nemocnice, kde mají veškerá oddělení, které v případě vyšetření, komplikací atd. jsou hned k dispozici. Na personál taky nemohu nic říct, byli vždycky milý, co jsem nevěděla, nerozuměla, zeptala jsem se a oni mi řekli. Až teď na to, že mi neřekli nic o tom, že by transfer mohl být odložen, kvůli velkým folikulům, že můžou prasknout, tak dobrý. Ale třeba neviděli důvod mi to říct, věřili v dobré, a kdybych si to tady nepřečetla, tak bych byla klidnější. Není dobré asi vždycky všechno vědět. Pomohli mi ale i jinak a navíc jsou nejlevnější a když už toho absolvuješ povíc, tak je to znát. Držím palce, ať je to pro tebe dobrá volba.
@antoaneta Ahojky, já jsem měla moc folikulů na posledním UTZ doktor říkal kolem 30 ale že se to nedá spočítat, musela jsem dodržet přesnou hodinu a měla jsem dvě injekce a na OPU jsem šla za 2 dny. Jinak břicho nebolelo nic, bála jsem se aby mi taky nepraskli,ale vyšlo to, ještě jsem čekala na sál, měla jsem jít v 9h a šla jsem v 10. Jinak celkem jsem měla 29 vajíček z toho 27 zralých a vydrželo prodlouženou pětidenní kultivaci 8 embryi. Měla jsem odsunuty ET. Takže mrcha už přišla a příští st jdu na UTZ a KET strašně to uteklo.
@tetr aha, děkuji za odpověď. To je ale síla, z tolika zralých vajíček že zůstalo tak málo. I když 8 je super. A proč byl teda ten transfer u tebe odložen? Co je to tam za lidi? Dělají ještě nějaké vyšetření, nebo co?
No zítra jdu zabojovat já. Snad mě tam nic nemilého nepřekvapí.
@antoaneta Ahoj, ja pichla jednu ovitrele ve středu večer a v patek byl odběr. Jestli Praskly nebo ne vlastně ani nevím, ale transfer proběhl za pět dni, takze to dopadlo dobře. Tak preju Hodně stesti
Skrz ivf se jede tedy jen na uzv skrz foliky ,pak na odběr a pak až na transfer ? Jinak vše si aplikujete doma.
Děkuji
@crazy_girl3 to je zvláštní, zajímalo by mě jestli to je centrem, nebo naší diagnozou nebo věkem, proč u tebe stačila jedna, u mě injekce 2. No nic, hlavně že nic neprasklo, neuteklo dřív než mělo, ...teda doufám.
Takže holky mám to za sebou!
Vše dopadlo dobře, nachlazení ustoupilo, asi strachem😀, takže narkóza proběhla klasická, i když zahuhňaná jsem ještě byla. Po probuzení mi teda bylo mírně na zvracení a bolest břicha, která zatím přetrvává, trochu jsem zašpinila jinak dobrý. Teda až na ten výsledek....došlo i na slzy. Odsáli mi jen 3 vajíčka.... a teď už je to na nich. Prodloužená kultivace rozhodne. Snad nějaký bobánek vydrží a bude co k zavedení. V pátek dopoledne si mám volat.
@tammm jojo, přesně jak píšeš. Je to stejný jak u IUI, jen je tam nějaká kontrola navíc, ultrazvuk a krev, aby zkontrolovali jak reaguješ na stimulaci (na léky, injekce, sprej, záleží co ti dají), zda přidat, nebo ubrat, jak rostou folíky a podle toho ti načasují ovulaci a objednají tě na odběr. Pak podle počtu odebraných vajíček a pro co se rozhodneš (prodloužená kultivace, atd.) buď nějaký den čekáš, nebo ti řeknou rovnou den, kdy jdeš na transfer (úplně stejný jako u IUI) a pak zase čekáš. Pořád to stejný....jen dražší....
@antoaneta treba je to podle poctu nebo velikosti, nevím. ..Já jsem asi reagovala Dobře, protoze jsem mela 19 folikulu. ..Nevím. ..My meli jen 4 a nakonec vydrželi 2, tak budu držet pěstí, aby ti to taky vyšlo. Jsou bojovníci urcite po rodičích, tak se budou snažit! !
@antoaneta No u mě to bylo tak, že jsem špatně reagovala na stimulanty a jeden folikul mi vyrostl moc a ostatní byly malé - proto jsme ten jeden velký nechali prasknout a šla jsem cca za 3-4 dny na OPU a tam mi odebrali ty malé, které nepraskly. Ale díky tomu jednomu prasklému uličníkovi jsem musela čekat na další cyklus na transfer. Pokud jsi měla v den UTZ 21mm a v ten den sis ještě píchala Ovitrelle, tak je to určitě dobře ;) Já si taky jeden den píchla a druhý šla na opu. Neboj, určitě to na klinice udělali správně. Už víš, kolik máš embryek?
@horvi02 mě tohle hrozilo taky, naštěstí ale transfer proběhl hned
@tetr
@crazy_girl3
@horvi02
Děkuji Vám holky za zprávy i za ty palce. Jak má člověk čas, tak myslí na blbosti a přehodnocuje. Jasně musím věřit, že vše udělali na klinice správně. I když takovéto ale, nebo co kdyby, ....tam pořád je. Proč jsem si měla píchat pak 2 Otrivilly? no, pryč od toho. Už je to za mnou, snad nic neprasklo, nic neuteklo a vzali všechno, co tam bylo a nic nepřehlédly. Je to prostě už tak jak to je. Ale stejně, bych řekla že buď jsem na tuto stimulaci nereagovala dobře, přesto že mi řekli že jsem v celkovém množství dostala maximální dávku hormonů, na kterou se ještě vztahuje pojišťovna, dohromady přes 2200 jednotek. Přesto si myslím, že je možný že jsem prostě na tyto hormony nemusela reagovat nejlíp, že mi nesedly, anebo že bych už vážně měl na to takový vliv věk, který zmínili?, nevím. Čemuž ale moc nevěřím, protože i stejně staré holky a třeba i starší, jich měly oproti mě víc. Prostě jiný léky. Nicméně nezbývá než doufat, že vajíčka byly silné a vydrží. Volat si mám až zítra dopoledne. Dnes jsem byla jak na trní. Pořád jsem na ně musela myslet. Je zvláštní, že je někde něco vaše a vy u toho nejste a nemáte o tom ani přehled. Doufám, věřím, prosím, aby to nějakej bobánek ustál.
@antoaneta je to fakt celé zvláštní pocit, ale až se to na nás bude usmívat z postýlky, tak vše bude zapomenuto
@antoaneta A na jakou kliniku chodíš? Jinak reakce na hormony je u každého jiná. Já měla 1600 jednotek a takový počet...už se těším na příští týden na UTZ a snad bude brzy KET. Doufám že se tam bude bublince líbit. Už jsem jednou byla těhotná,ale bohužel byl problém hned na začátku ve vývoji a v děloze nakonec nebyl ani váček, tak snad jsme tím IVF předešli a dál to bude v pohodě.
@crazy_girl3 to víš že jo, už aby to tu bylo, to zapomeneme na veškeré trápení a bolest, miláčci naši malí...
@tetr Já jsme z Moravy, takže Brno, Obilní trh. Ano vím, je toho víc, věk, kvalita vajíček, moje hladina hormonu, reakce na stimulaci atd... možná sehrálo víc faktorů, uvidíme. Třeba to vidím černě zbytečně a hodnotím předčasně. Třeba se chytí všechny tři, nebo dvě, nebo jedno a to zvládne i vydržet pak u mě. Musím jim víc věřit....
Je smutné že to u tebe nedopadlo, ale zároveň super, že jste měli co zamrazit. Nemusíš znovu podstupovat ten šílený koloběh...budu držet palce a informuj!
@antoaneta a kolik ti je roků? My jsme taky od Brna a chodíme do UNICA
@horvi02 Takže včera na konzultaci.... mám tam z toho všeho cystu, která způsobuje krvácení, které už mě vytáčí.... jinak mě poslala na imunologii (když to teda nevyšlo a neujalo se), hned včera na odběry - výsledek cca 3 týdny... jo a taky jsem si vyžádala, že chci vyšetření genetiky - tak tam jsme objednání v lednu... stejně další pokus IVF by byl za tři měsíce, tak aspoň do té doby budou další potřebná vyšetření.... holky - čím zastavit krvácení či se zbavit té cysty??? děkuji moc
@luccak mě na cysty pomohlo jedině TČM.. jinak je dobře, že tě na ty vyšetření poslali, aspoň se případně rychle zjistí příčina problému
@crazy_girl3 prosím co zkratka znamená?
@luccak tradiční čínská medicína. Já jsem tomuhle nikdy moc nevěřila, ale po pár měsících se i moje gyndařka divila, kde ty cysty jako mám!!

@crazy_girl3 :D neboj, bude hůř - já jsem teď pokáklá strachem před každou návštěvou u doktora a kontrolou... obávám se, že ta nervozita a strach už v případě pozitivního TT zůstává až do porodu :D Já měla pozitivní test až 12. den po transferu ;) Tak to jen kdyby tam teď nic nebylo, tak ať nevěšíš hlavu ;)