Soutěž: Máte doma domácího mazlíčka?
Zdravím děvčata!
Když jde o domácí mazlíčky, tak se prý lidé dělí na milovníky koček a příznivce psů. Do jaké skupiny patříte vy? Já se přiznám, že se nepřikláním ani na jednu stranu. Kočky jsou elegantní stvoření, ale mají svou hlavu. A pes je prý nejvěrnější přítel člověka. Já ale zkrátka miluju kočky i pejsky :D. Neumím si mezi nimi vybrat.
V poslední době jsem zaznamenala trend oblečků pro pejsky. Co na to říkáte? Nejzajímavější odpovědi odměníme třemi poukázkami v celkové hodnotě 750 Kč. Už se na ně těším!
Hezký den,
Klára

Máme tři pejsky i kočičky, jsou venkovní máme velkou zahradu, mají svůj velký zateplený domeček, jsou to jezevčíci a zima jim nevadí tak oblečky nemají, když potřebují mají v domečku deky tak se zavrtají do nich😉švagrová má pejska v bytě a ten v zimě nosí bundičky, je to hrozně srandovní 😃ale závidím mu je na sebe takové neseženu 😂
Máme psa, bydlí s náma v bytě a zimu řeší, ačkoliv to není malá čivava :D je to rhodézský ridgeback a přijde mi, že je to velká cíťa na déšť i na zimu, každý rok je naprosto v šoku, když napadne sníh, zvedá tlapky do výšky a smějí se mu všichni okolojdoucí. Oblečky módní na něj ale nemáme a nechceme, to mi nesmí přes práh...Ale má sportovní vestu kvůli břichu, kde má málo chlupů, aby mu nenastydlo=) nicméně to je asi spíš pro náš lepší pocit, než že by ho zima a chlad vyloženě ohrožoval na zdraví🙂
Dobrý den,
My máme psa,ale jinak já mám ráda veškerá zvířata.Co se týče přímo psů a koček tak psi jsou poddajnější co se týče výchovy.Pes je také vděčný za každé pohlazení, kdežto kočka ta když nemá náladu tak se s ní prostě nepomazlíte.😂
Co se týče oblečků pro pejsky tak proč ne.Ti co nemaj to štěstí aby měli srst tak je rozhodně lepší nějaký svetr, hlavně v zimě.My máme naštěstí psa se srstí a ještě k tomu velkého takže obleček by pro něj musel být jedině pytel a hlavně by asi dlouho na něm nevydržel.😉
Ja teda pejska nemam,priznam se,ja bych to se trema detma uz nedala,ale ja si to kompenzuju u babicky ta ma jorksira(nebo jak se to pise)😁je to takovej malej bobek ma sotva 2.5 kila,milacek vsech...Ted byla chudak na operaci,napadl ji velky pes,tak mi ji je tak lito....Babi to malem neprezila,nastesti Sisinka zije a vypada ze bude snad v poradku 😊Jinak co se tyka oblecku,babicka ta jde s dobou,pejsek ma tolik hadriku ze jich ma snad vic jak babi 😉
Mame pejska shihtzu. Kdyz je venku kosa, nosi bundu. Je strihanej a bez oblecku klepe kosu😂 je to uz starsi pan. Je mu 10. ❤️ Je to ale nas milacek
Já měla od 13 let moje miminko, trpasličího jezevčíka,jakmile jsme se rozhodli pro miminko,tak se začala strašně jakoby úplně měnit před očima a šlo na ní vidět jak už stárne a že není ve své kůži.Říkala jsem si snad vydrží než se malá narodí,že budou super dvojka.Ona mi umřela v den kdy jsem dostala první fotku z ultrazvuku ☹(( Měla už na to věk, měla 16 let,ale i tak nikdy nezapomenu.A oblečky jsem jí nikdy nedávala, nelíbí s mi to.Pes je pes a hotovo a je jedno jestli má 2 kg nebo 50kg.Ale samozřejmě každého vec.Někdy ty oblečky jsou pěknější než na lidi.
A tak teď uvažujeme jestli si pořídíme dalšího psa nebo ne,já chci,ale nikdy už to nebude to moje první děcko 🙂Psy miluju,kočky mi nevadí a celkově mám ráda všechny zvířata.
Mně osobně se oblečení pejsci nelíbí,ale u malých plemen to chápu a sama jsem měla chrty a u těch je to povinnost,takže od 15 stupňů nosili podzimní/ jarní a letní od nuly fleecovy vytepleny vatelinem. Ty ceny za to jsou šílený,měla jsem vipety,střední plemeno a jeden zimní oblek na míru mě přišel na 1500 před 8-mi lety,takže naštěstí pak sila babička...
Jo a ještě doplním,moje sousedka měla Cane Corso a protože to bylo strašný prase,který se všude vyvalelo,tak moje babička na něj sila podzimní obleček ( rozuměj stan🤣) aby ji sousedka nemusela po každé procházce koupat 👍
Miluju vsechny zvirata, opravdu. Ale uplne nejvic toho naseho kockopsa ⬇️⬇️😂😂 Uz par lidi si myslelo, ze je to kocka a on je to pritom plysak k pomazleni 😂 Noo, tak jo, ten uplne vpredu, fakt je to zivy pejsek a 28.10. uz oslavi 4 roky ❤️ Mozna mu nadelim nejaky ten oblecek, zatim teda nerikal, ze by nem touzil, ale ja vim, co je pro nej nejlepsi prece 😊🐶🐕 a zima se nepta 😉 Zdravime vsechny milovniky zvirat, Jitka a Willy 👋🍀
Měli jsme doma pudlíka.Když jsme mu poprvé oblékli obleček na zimu,tak chudák stál jak opařený,moc se mu v něm nelíbilo.Když ale byla velká zima,obleček jsme mu dali a on po procházce nechtěl ani obleček doma sundat.Měl ho moc rád.
Teď máme doma afrického šneka a na toho bohužel obleček nikdo nevyrábí.
Vybrat oblečení pro pejska není v dnešní době žádný problém.V obchodech je tolik krásných kousků,některé by člověk málem nepoznal,že jsou pro pejska a ne pro dítě.Každý majitel pejska musí vědět co jeho pejsek snese a podle toho se zařídit.U nás oblečky moc neobstály,vždy skončily rozkousané,rozdrápané - no zkrátka na odpis☹, no a tím nám dal náš čtyřnohý miláček jasně najevo,že se oblékat nebude.
Mám ráda všechna zvířata, až na pavouky, ale pokud bych měla volit mezi psem a kočkou, volím kočku. Nedokážu říct proč, snad proto, že mi byly nablízku už v dětství u babičky a já si je zamilovala. To jejich tulení a předení je prostě dokonalé. Oblékání zvířat se mi moc nelíbí, i když chápu, že u naháčů a menších plemen to asi jinak nejde. Většinou mi to ale přijde jako úlet a rozmar. Ale kdo ví, jaký k tomu má panička/páníček důvod. Já jako malá uháčkovala morčeti kabátek a oblékala mu oblečení od panenek - naštěstí to ale byla jen dětská hra a já z toho vyrostla.
kdybych neměla děti, určitě si pořídím "gaučáka" o oblékám ho přesně do těhle oblečků🙂
Také miluju kočky i pejsky. Máme jednoho psa a tři kočky 😀 a oblečky? Za mě neee.. 🙈 čekám kdy bude móda lakovat jim nehty a dávat jim natáčky 😂
@klara_kik Mám alergii na kočky, takže je jasné, že jsou mi sympatičtější psi. Máme středně velkého a musím říct, že od té doby je náš život rozhodně bohatší.
Oblečky pro psy beru jako praktickou věc ve velkých mrazech nebo plískanicích, kdy bezsrstým nebo krátkosrstým plemenům pomůžou v pořádku přečkat venčení. Např. něco takového https://www.zerodc.cz/files/eshop_produkt_foto/... Jinak jako pouhý doplněk to neuznávám. Pes, ať už jde o jakékoli plemeno, není doplněk, ale živý tvor a podle toho by se k němu majitel měl chovat. Většina malých psů má ale smůlu...
Máme u prababičky kočku, poté co odešel pes. Vzali jsme kocourka z útulku, aby prababičkám nebylo smutno, když jsou přes týden v domečku sami. Dnes jsem v rádiu slyšela odkaz na zajímavý článek, který říkal, že kočky zkracují život a psi jsou vzteklí na páníčka.
Jinak 4letý syn si oblíbil psa, kočku, slepice a berana. Ty by chtěl pod stromeček, aby mu je přinesl Ježíšek.
A co si myslím o oblečcích? Myslím, že pejsci mají srst, a jsou chráněni před zimou. Ale když náhodou potkám paní v růžovo černém obleku a na vodítku pejsek v podobně barvami sladěném oblečku...přijde mi to zvláštní,.ale pokud se jim to líbí,proč ne🙂😉
Vždycky jsem chtěla psa. Tak moc, že jsem jednou narazila na toho našeho, že jsem sedla do auta a jela pro něj 150km tam a zpět. Manželovi jsem pak jen volala, že máme pejska 😅😂.. brblal jen do te doby, než ho poprvé uviděl.
Příchod Jonáše pro Yogiho nebyl vůbec jednoduchý, byl a je na nás hodně fixovaný. Ale pomalu se to láme a kluci k sobě hledají cestu. Tedy Jonáš ho miluje od začátku a Yogi ho pomalu přestává ignorovat.. 😅😂
Jinak oblečení pro našeho chlupáče je nic moc, ale ušila jsem mu pláštěnku do deště a je v ní velký fešák!😍😊
Já jsem milovnice všech zvířat, kdybych mohla, mám jich doma plno. Ale se dvěmi dětmi a bydlením v bytě máme alespoň šestiměsíční štěňátko. Na jaře jsme museli nechat uspat našeho desetimesicniho společníka a bez mazlíčka to vydrželi mesic, tak teď nám zase dela radost chlupáč. Bohužel kočku mít nemůžeme kvůli partnerovi silné alergii, ale kamarádka má a tak se s ni jezdím mazlit k ni. 😉
No dcera navíc projevila zájem, ze by si přála rybičky nebo kralička, tak uvidíme. Třeba půjde v mých šlépějích, kdy jsem jeden čas měla krecky, andulku, strasilky a pejska 😄
Já mám doma psa, Maďarského ohaře a venku pak tři kočky. Jsem milovník zvířat (krom hmyzu) 🙂....chtěla jsem své "maďarce" koupit na zimu obleček, protože se třepe už při 5 stupních nad nulou, ale můj muž mi na to řekl, že je to šelma a že musí vydržet. A tak jsem jí koupila teplákovku, kterou nosila dlouho tajně 🙂....
Máme rybičky😂 Jejich výhoda je, že po nich člověk nemusí neustále uklízet-ať už se jedná o výkaly či chlupy. Stačí občas vyčistit akvárko😉Super na nich taky je, že když je náhodou zapomenu nakrmit, neumřou hlady😁 Jsou pro mě báječným relaxem, když si k nim postavím židli a jen na ně hledím. V tu chvíli mám v hlavě prázdno.
Ale jinal psy a kočky taky miluju.
měla sem fenku franc.buldočka a když byly mrazy tak sem pro ní měla 2 oblečky a moc sem v nich líbila,ale nejde jen o to jak vypadá ale jelikož sou to přešlechtěná plemena tak jim je v těch oblečcich lépe,jinak sou náchylni na nemoci,a štvou mě některé názory lidí že to jen modní úlet a týrání pejska
Mám ráda pejsky i kočky. Pokud bych si měla vybrat domů, asi bych zvolila psa. Ale nejraději mám zakrské králíčky. Měli jsme dva, byli členy rodiny. Dělali si navzájem společnost, když jsme byli v práci. A s námi se mazlili vždy, když jsme se vrátili. Ale bohužel už tu s námi nejsou. Po 8letech společného života už další zvířátko nechci. S dětmi mám méně času a nerada ty čtyř nohé děti šidím.
U nás doma se zvířátka těší velké oblibě a je to u nás taková malá zoo. Máme čtyři kočky, zakrslého králíčka, činčilu, ještěrky, rybičky, krevetky a strašilky. Moc rádi bychom si pořídili ještě i pejska, ale vzhledem k tomu, že bydlíme v paneláku a chceme pořádného psa né žádnou malou zakrslotinku, tak na toho si budeme muset ještě nějakou chvilku počkat. Každopádně s manželem jsme na tom stejně, když vidíme jak někdo strojí pejsky do různých kostýmů a oblečků, dává jim na hlavu parůžky a podobné ozdůbky přijde nám to neskutečně směšné a když takového pejska potkáme máme problém se udržet a nesmát. Chápu u těch malých krátkosrstých psíků, že na zimu je to pro ně nutnost, ale dá se jistě vybrat praktická jednoduchá kombinézka, která jim nebude vadit a překážet a né je strojit do volánků a sukýnek a dělat z nich malé cvičené opičky.
Máme fenku křížence,která má 11let,je to naše zlato.V září nám umřel náš první parťák Tequila,bylo mu 13let a byl to kocour.Ještě máme králíka Miu,kocourka Montyho a kočku Mášu,která tu zůstala.
Doma máme dvě kočky, mám ráda i psy, ale do paneláku bych si ho nepořídila. Oblečky mi přijdou v zimě nezbytné pro "gaučáky" tipu čivava apod., ale určitě bych jich nepořizovala nějak moc
S manželem máme oba dva dost silnou alergii na srst, ale domácího mazlíčka jsme moc chtěli. Vyřešili jsme to šalamounsky a pořídili si agamu vousatou. Nikdy bych neřekla, jaký bude ještěrka mazel.
A oblečky pro psy moc ráda nemám. Pes má být pes a ne přešlechtěná potvora, která potřebuje obleček, aby nezmrzla.
My pejska zatím nemame, ale.je to jen otázka času kdy podlehneme dceři, ona si opakovaně píše Ježíškovi i živého pejska (loni dostala interaktivního) ale pokaždý když deme na poštu tak se raduje ze to už nám posílají určitě toho živého pejska 😂

Vždycky jsme doma měli pejska, teď my máme kočičku a naši pro jistotu obojí 😉 Mají velká plemena, tak oblečky nenosí, krom svého kožíšku 🙂.