icon

SOUTĚŽ O LAHVIČKY SE ZVÍŘÁTKY Z RAJECKĚ DOLINY

jana_rajec
Moderátor
20. led 2018

Asi málokterá máma si chce nechat mluvit do výchovy nebo do celkového přístupu k rodičovství. Ale dobře mířená rada od mamky nebo babičky, když už si s něčím vážně nedokážeme poradit, nemusí být od věci.

Je nějaké moudro babičky, maminky nebo snad tchýně, které vám opravdu utkvělo v paměti nebo dobrá rada, která se osvědčila v praxi?

Jednu odpověď odměníme balíkem 12 ks třetinkových lahviček kojenecké vody Rajec s motivy zvířátek z naší kampaně. 😉

SOUTĚŽ UKONČENA. VÝHERKYNÍ SE STÁVÁ @janickaavitecek. GRATULUJEME!

SOUTĚŽ O LAHVIČKY SE ZVÍŘÁTKY Z RAJECKĚ DOLINY
Strana
z3
jana_rajec
autorModerátor
20. led 2018

@markytka_1 To je dobré... a asi na tom opravdu něco bude. 😂

dvorkada
20. led 2018

Mamka ani tchýně mi do výchovy nemluví,ale občas nabourávájí to co jsem pracně vybudovala...ne schválně ale prostě rotmazlují...mamka jim dovolí co nám dovolit nechtěla. No prostě do výchovy mi nemluví ale když hlídá dělá si to po svým a do toho jí zase nemluvím já protože vím že zvládnout tu mojí smečku není jednoduchý..😉

jana_rajec
autorModerátor
20. led 2018

@dvorkada Jj, babičky jsou od rozmazlování... Pravdou je, že tohle moudro bych taky raději vyškrtla ze seznamu. 🙂)

herberta
20. led 2018

Mouder zaznělo plno,ale jen jedna věc se ukázala pravdivá- vše zvládneš intuicí a rozumem.👍

simkru
20. led 2018

Moje babička si na vnoučátka odemně nepočkala a moje mamka s tchýní mi nic co by mi bylo k mysli neporadily. Jejich názory na výchovu jsou od mých tak rozdílné jako černá a bílá barva. Nikdy to nebudu dělat tak aby se jim to líbilo a řekly, že takhle to dělám správně a ony by to nedělaly jinak. Já to ale dělám a vždycky budu dělat po svém a tak, aby nám to oboum klapalo a vyhovovalo. Ano, babičky, já budu nosit protože to je skvělé pro oba a ano, budu kojit dokuď to jde a ne, nemyslím si že už bych ho měla odstavit a nemít ho u sebe v posteli.... Ale co mi opravdu uvízlo v paměti a nad čím jsem se pozastavila byla věta kterou řekl můj táta. Přebalovala jsem malého, brečel a můj táta do toho řekl ,,on nechce ležet . " Je to obyčejná věta? Neni! Mně v tu chvíli došlo, že on nepláče proto, že se nechce přebalit, obléknout a zůstat v klidu. On brečí kvůli tomu, že nechce ležet. Takže teď zkouším dvě taktiky a ony opravdu obě fungují. Buď před přebalováním (16,5m) malému řeknu, že chápu jak moc se mu nechce ležet ale že musíme přebalit a když bude spolupracovat tak to bude jen chvilka, nebo zkouším a učím se přebalovat ve stoje. DÍKY TATI!

ladeka
20. led 2018

No babička je kapitola sama pro sebe. Bývalá zdravotní sestra, takže rad neuvěřitelně. Třeba musíš mu dávat 3/4 mléko, na noc musí dostat krupicovou kaši teplou. A pak to bylo ze, je kaši studená, málo sladká, že mi to nebude jíst a že to neumim. Tak mu babička nacpala kinder vejce. Já myslela, že padnu. Prý musí mít cukr, ty ho trapis, nic mu neocukrujes... neumíš se starat o dite. No něco hrozného a člověk nemůže nic říct 😞

bimmka
20. led 2018

Největší rada u nás velmi pravdivá, u dvou dětí vše se snažit rovným dílem. A je to pravda, která přináší růže. Žádné šarvátky ani vyčítání, že jeden má něco a druhý ne. Sice je to někdy těžké vyvážit, ale opravdu za tohle jsem vděčná.

jana_rajec
autorModerátor
20. led 2018

@bimmka Taky se o to snažíme, neboť já byla přesně v tomto duchu vychovaná (celkem jsme tři sourozenci). Ale někdy je to těžké...

septums
20. led 2018

To moje mamka stále říká, když si stěžuju že nestíhám a doma je jak v chleve, že bordel ještě nikdy nikomu neutekl, že to počká a má právdu 😀 ještě neutekl 😂

bimmka
20. led 2018

@jana_rajec tak tak, někdy se nám sem taky přimotá do toho ještě třetí jejich sestřenka.

claudie89
20. led 2018

Asi to bude znit jako klise, ale tchyne mi poradila toto zname moudro : Kdyz nejde o zivot,tak jdo o....vsak vsechny vime...a rekla mi to v dobe,kdy jsem byla po porodu, v poporodni depresi a vsichni kolem me nutili kojit,kojit,kojit.a ja nemela mleko a od rana do vecera jsem brecela,ze moje malinke miminko musi byt na UM. Velni tezce jsem to nesla ale po teto vete jsem to prestala resit a davala dal UM. Malemu je zitra 11 mesicu,je to zdravy kluk ktery miluje jidlo a to ze je od mala na UM,na nej nemelo vubec zadny vliv. Ja mela napapane spokojene miminko a on klidnou mamu

qintus
20. led 2018

Mně doma říkávali: "když nejde o život, tak nejde o nic!" A je to tak, někdy se zabýváme hloupostma a uniká nám to podstatné... ŽIVOT

misak97
20. led 2018

Nejlepší ráda od moji mamky byla ať si do výchovi nenecham mluvit od nikoho, ani od ní! 😀 Prostě si mám svoje dítě zkazit sama a když budu radu potřebovat nemám se bát za ní s čím koli přijít 🙂

ta_kacka
20. led 2018

Ha, moje mamka se mi pořad snaží dávat rady, ale naštěstí to jsou vcelku v pohodě řeči... moje babi mi pořad opakuje, ze ho mám lehce plácat přes zadek, když zlobí- s tím se vubec neztotoznuji....

terez225
20. led 2018

Bohužel je to pravdivé moudro mojí babičky: Na posraného i hajzl spadne 😂😂😂😁

pavlinakm
20. led 2018

Ja tedy musim nastesti rict, ze mi zatim nikdo nejaky rady jak to delat a vychovavat svou dceru nedava. Obcas se sice zmini o tom jak veci delali kdyz jsme byli my mali.. ale tim to konci. Jsem rada. Vim ze sice udelam par chyb, ale chybama se clovek uci..

katynka1
20. led 2018

@jana_rajec moje babička, která má stejně jako já děti krátce po sobě mi řekla "když budeš žít v tom, že je to těžké, tak to bude těžké, když si budeš říkat, že to zvládneš, tak to vždycky zvládneš!" Je to tak. Zvládám víc i něco na víc, vše je hlavně v hlavě a v přístupu.

petra_pf
20. led 2018

Rady nedostávám, ale z dětství si pamatuji, že mi říkala maminka, počkej, až tvoje děti budou takové..... a když holky zlobí, vždy si na ni vzpomenu,...a už ji chápu, jak se cítila 🙂

nikolettab
20. led 2018

Už v těhotenství jsem si občas vyslechla ty klasické rady jako: ať spinká jen ve své postýlce, nech je vyplakat posilují si plíce a o radách ohledně stravování ani nemluvím...po čase to vzdali když viděli že si jedeme podle toho co nám nejvíce vyhovuje a nastavujeme si svá pravidla. Jediné čeho se snažím držet, je rada babičky: Být důsledná když jednou řeknu ne. Neříkat NE na prázdno a pak stejně povolit a říct "No tak teda jo" , musím říct že jsem nikdy nezažila žádnou scénu v obchodě nebo jinde kvůli tomu že nechci povolit, dcera prostě ví že ne je ne a že nemá smysl vyvádět . Doufám že tato metoda bude platit i na syna. 🙂 🙂

pavlabartova
20. led 2018

Jako prvorodička jsem první dny po narození syna byla vyplašená úplně ze všeho. Rada, že klidná maminka = klidné dítě opravdu funguje, i když mi to trvalo asi 3 týdny.

m.e.l
20. led 2018

Moudro moji maminky - řiď se vlastním rozumem a citem. . . A má pravdu. . . Funguje to, byť někteří by se zbláznili. . . Např. u prvního, který od čtyř dnů života spal na břiše bez monitoru dechu a přežil. 😂

linee
20. led 2018

Moje mamka rika, ze "moje deti mi to vrati". Jinak jsou rady dobre, ale myslim, ze kazdy potrebuje udelat vlastni zkusenost. Tchyne rady nedava, vetsinou ma jen pripominky, co vse delam spatne...

slunina
20. led 2018

Já se řídím jen jednou radou. "Život je příliš krátký na to, abychom ho žili tak, jak chce někdo jiný."

ametystka
20. led 2018

Rad by bylo spousta ,ale spíše si stejně dělá každý podle sebe.Se všemi radami totiž nesouhlasím.🙂.Kazdý na to musí přijít sám.

zebra2009
20. led 2018

Radu jsem dostala od mamky jen jednu: "Hlavně si to užij, nikdy se Ti ty chvíle nevrátí a rychle to uteče..." Svatá pravda, máme teď doma dvoutýdenní holčičku jakožto naše třeťátko a člověk by i zamáčkl slzu, jak ten čas letí...první 6 let, druhý 5 let a teď už zase 2 týdny...přitom všechny 3 vidím jako by to bylo včera, co se narodili 🙂

irena1111
20. led 2018

Babička mi žádné moudro dát bohužel nestihla ale od mojí maminky jsem dost často slýchala a slýchám "jaký si to uděláš, takový to budeš mít, rozhodni se sama". Musím uznat, že je to pravda do posledního písmenka.

veronikajanova
20. led 2018

Hlavně se z toho neposrat!!! :D

lucieeva777
20. led 2018

Urcite mi pomohla rada u vlasku.Dcerka mela po detsjem samponu lupy a mamka poradila ji vlasky umyvat tuhym detskym mydlem a je po lupech.Take pomoc s prvnim stanim.Mela jsem dcerku v kuchyni v cestovni postylce.Mamka poradila dat drevenou co ma sprusle aby se mohla pritahovat a stoupnout si.V te cestovni se nemela ceho chytit.No a do mesice mala stala sama 🙂

elinkal
20. led 2018

Tak nejlepsi rada co jsem v souvislosti s detmi dostala byla at je mam. Dlouho jsem se rozhoupavala a mamka me nenapadnymu poznamkami presvedcila a jsem za to rada 🤩

cajkma
20. led 2018

Moje mamka ani tchýně mi povětšinou rady ani moudra ohledně výchovy nedávaly 🙂. Možná je to i tím, že vědí, že bych si je stejně nevzala k srdci a asi také věděli, že jsem správna trpělivá vydra, co si vše dělá po svém🙂.

Strana
z3