Co je pro vás důležité při nákupu určitého výrobku?

klararohlikcz
17. pro 2015

Milé dámy, musím říct, že mě opravdu tento týden s vámi baví. Mnoho reakcí, názorů, tipů a rad🙂 Moc za ně děkuji.
Dnes bych se vás chtěla zeptat na to, co je pro vás nejdůležitější při nákupu určitého výrobku.
Čím se při nakupování nejčastěji řídíte? Dáváte přednost kvalitě, oblíbené značce, ceně nebo složení? Já mám své oblíbené značky, ale jelikož v kanceláři hodně testujeme kvalitu produktů, tak jsem díky tomu domů nakoupila farmářské jogurty nebo například mleté maso od farmáře z Brna, které jsem předtím ani neznala. Jak to máte vy?

Těším se na vaše reakce🙂

Klára

tria002
17. pro 2015

Co se narodilo druhe mlade, sleduji hodne slozeni a nejsem lina si vygooglit, co je co.
Jogurty kupuji tez u farmare. Mlete maso si nechavam umlit z kousku,ktere si vyberu. Snazim se sledovat nezavisle testy.
Zeleninu mi vozi bedynky od farmaru.
Pratele se hodne ptaji, co ze se to se mnou stalo. Mam problem s ockovanim, nosim dite v satku, kojim rocniho atd.. Vsichni jsme to jedly. No.. Jedly.. Proto mi tata umrel driv,nez mu bylo padesat.. Rada bych dala svym detem alespon zdravy zaklad. Ostatni bude na nich.

megy
17. pro 2015

já se po pravdě řídím rad manžela - jelikož jsme z každé strany bombardováni v televizích v obchodech různými reklamami na pochutiny, tak je fakt dobré si občas přečíst, to tak výborného obsahují. Já se tedy řídím obsahem a především látkami typu - guma guar, xantan, množství cukrů, barviva - i díky aplikaci na éčka mi to jde snáze. také mě zajímá složení pečiva - to vám je tolikrát směska chemie a ne pečivo - u jednoho chleba jsme napočítali zhruba 9 éček 😲 takže volba domácí pekárny byla jasná - vím co jím. od masa se řídím procetním zastoupením masa a přítomnost soli a dusitanů. přeci jen mám dvě malé děti, kteří jsou masožravci 😀 jinak jsme zkoušeli z farmy pštrosí maso, od rodiny máme občas králíka, manžel je rybář, tak se občas najde i ryba, a v rodině je i myslivec, takže sezóně i zvěřina

jjustyna
17. pro 2015

Já mám výhodu, že ovoce a zeleninu máme všechnu domácí, buď pěstujeme my nebo rodiče. Maso kupuju jedině u dvou - tří řezníků, které mám prověřené a vím, že kupuju kvalitu. Z uzenin se toho doma moc neujalo, ale také kupuju v rodinných řeznictvích. Od dědy máme také králíky, což milujeme. Ryby kupuju jen čerstvé, ne mražené. Doma hodně peču, ale chleba a rohlíky kupuju.
Jinak při nákupu potravin nesleduju cenu ani značku. Ale složení. Někdy je kvalita i levná, jindy si člověk připlatí. Co je drahé, toho radši míň, než náhražky.

petra_pf
17. pro 2015

Nejlepší je kvalita za rozumnou cenu (neznamená nejlevnější). Raději koupím méně věcí na kusy, ale ať jsou kvalitní.

sweet81
17. pro 2015

Kvalita za rozumnou cenu😊
Posledních pár měsíců se snažím kupovat zboží bez palmového oleje.
Bohužel je to docela dost těžký, protože palmový olej dávají skoro už všude😕

kessa
17. pro 2015

Hodně koukám na složení, snažím se kupovat co nejméně hotových věcí- pomazánky, těsta... to si raději vyrobím, sušenky si upeču atd. Čemu se hodně vyhýbám je glukózo fruktozový sirup, palmový olej, výskyt různých náhražek, zahušťovadel, aromat, barviv.. Jen tchýně stále nechápe, že to pitíčko s dítětem je směs cukru, aromat a barviv 😒 "naštěstí" to cpe do synovce a do naší malé ne- to ji to jen občas ujede, když tam jsou obě děti. Důležitá je pro mě kvalita a často je ta kvalita nakonec levnější než produkt plné různých srajdiček.

germaine
17. pro 2015

Jsem konzerva, přiznávám, že dávám přednost tomu, co znám a nové věci moc nezkouším...

kspp1
17. pro 2015

Koukám se na složení i na cenu. Když se mi něco nelíbí, raději koupím dražší věc. Ale taky nekupuji žádné polotovary, vařím doma. Vždycky mne mrzí, když se na oblíbeném výrobku objeví heslo: "nový a lepší". Většinou už to pak není vůbec chutné.

mimar
17. pro 2015

kvalita a cena

audreyi
17. pro 2015

Sleduji kvalitu, cenu, ale hlavní roli u mě hraje pořád chuť. Takže u vás nakupuji různé produkty a zkouším co nám bude nejvíc chutnat 🙂 Třeba konkrétně s bio a farmarskymi jogurty mám problém, aby nebyly moc kyselé a nestipali mě na jazyku 🙂 Takže nakonec prostě kupuju raději jen ten jeden druh ale u jogurtu, který mi chutná. Cenu já osobně neřeším skoro vůbec... Co je pro mě ve vašem obchodě největší překvapení - uzeniny výrobce Naše Miroslav. Bezvadné výrobky, které jsem jinde zatím neviděla. Jejich lehce zauzena šunka nás totálně zmlsala. Teď už nám žádná jiná nechutná 🙂

edeltraut
17. pro 2015

Mě zajímá hlavně původ... vzhledem k tomu, že máme hospodářství, tak bvtšinu potravin mám z vlastních zdrojů (mléko a mléčné výrobky, maso, vajíčka, určité druhy zeleniny a ovoce), ale když kupuji, tak se snažím kupovat regionální a české výrobky, nejlépe od "farmářů ze dvora" 🙂

ojo
17. pro 2015

koukáme hlavně na složení, aby byli kvalitní a také na původ, aby bylo z čech, snažíme se podporovat české produkty a prodejce a co lze, tak koupujeme od místních řezníků, farmářů apod. 🙂 a polotovary teda minimálně, radši si uvařím doma a často zavařujem, vyrábím šťávy, džemy, domácí drobení a tak 🙂

kubicek11
17. pro 2015

My se snažíme hodně koukat na kvalitu. Když už, tak chceme co nejlepší výrobky. Nelze to samozřejmě vždy, ale snažíme se o čerstvé, české a nešizené potraviny. Maso jen od našeho řezníka....ta vůně čerstvě nakrájeného salámu...to se nedá srovnat s pultovým prodejem. No a samozřejmě mléko..milujeme mléko, takže si pro něj jezdíme na statek a to je potom jiné vaření, když máte výbornou smetanu z mléka nebo domácí tvaroh. No a teď mě honí akorát mlsná. 🙂

tajemna30
17. pro 2015

Určitě se dívám na kvalitu, a také na původ výrobku. Snažím se kupovat hlavně když máme děti výrobky české, pokud jsou bio tím lépe. Ale také se dívám na cenu. Prostě dobrý poměr kvalita a cena.

mpbk
18. pro 2015

Kvalita, původ, složení..

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

K tomu původu - preferujete produkty z ČR, Francie, Německa nebo z jiných zemí? A naopak nekupujete zboží třeba z Polska?

audreyi
18. pro 2015

@klararohlikcz Preferuji výrobky z Česka a pak z Francie, Německa, Velké Británie, švýcarské a holandské sýry... výborné jehněčí je z Nového Zélandu (bylo by skvělé, kdybyste ho zařadili do nabídky) 🙂 Polské výrobky opravdu moc nemusím 🙂

mpbk
18. pro 2015

@klararohlikcz preferuji České, potom Německo, Francii, Slovensko, VB.. Největší problém mám s Polskem, to nevezmu nic.

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

@audreyi date nam prosim tip primo na to jehneci? To zni zajimave🙂

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

@tria002 "vsichni jsme to jedli" moc dobre znam🙂 ale dnes se jinak potraviny upravuji, drive to nemelo v sobe tolik chemie🙂

audreyi
18. pro 2015

@klararohlikcz Jehněčí právě nakupuji občas u konkurence.... Mají ho vážně výborné 🙂 A vůbec teda musím říct, že nabídka masa na kolonialu je pestřejší - hlavně tam nakupujeme právě to jehněčí a telecí, což mi na rohlíku chybí.

https://www.kolonial.cz/masove-speciality/jehne...

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

@audreyi super, moc děkujeme za feedback, rozhodně nabídku masa budeme rozšiřovat už v lednu 🙂

bonnie_parker
18. pro 2015

U mě rozhoduje především kvalita. Samozřejmě porovnávám i ceny - nekupuji zbytečně předražené výrobky, které jsou drahé třeba jen proto, že jsou v současné době "módní".
Největším krokem ke kvalitě pro mě bylo rok zpět rozhodnutí vynechat supermarkety. Takže pro maso si zajdu k řezníkovi (třeba mleté maso mi namele přímo z kousku masa, který si vyberu, takže vím, že je to čisté maso), pro pečivo do pekárny, pro mléčné výrobky do sýrárny a pro ovoce a zeleninu k zelináři nebo na trhy.
Ale jsem z kraje Brna a většinu těchto obchodů jsem si našla v centru - vždy jsem se tam stavovala cestou z práce. Vzhledem k tomu, že za pár dní budu rodit, tak si na takové nákupy asi na chvíli nechám zajít chuť.
Slyšela jsem od kamarádky ale velké pochvaly na čerstvost vašeho ovoce a zeleniny, mléčné výrobky, co nabízíte se mi líbí, takže asi po novém roce začnu nakupovat potraviny přes internet. Jen bych se chtěla zeptat, jestli neplánujete rozšířit nabídku čerstvého pečiva (hlavně chlebů) a výrobků z Gran Moravie (všimla jsem si, že něco málo nabízíte ze sýrů, ale mají i skvělé jogurty, tvarohy, čerstvé sýry).
Předem děkuji za odpověď.

apacheee
AMBASADORKA
18. pro 2015

Při nakupování dám na zdravý selský rozum, nenakupujeme polotovary a snažím se kupovat potraviny s co nejméně chemikáliemi. Kupujeme převážně české výrobky a dávám přednost výrobkům lokálním a podporujeme tak místní farmáře, chovatele, atd. Většinou se držím osvědčené značky. A je pro nás moc důležitá chuť🙂

megy
18. pro 2015

Co se tyka uprednostneni zeme vyroby,tak pr.muze byt ibyc.maslo-bezkonkurencni je nemecko stejne jako jejich mlecne vyrobky.jinak ono ten původ je takovy vselijaky.neco od neco od nemců

brunetka11
18. pro 2015

Kupujeme primárně čerstvé potraviny, hodně vařím. Takže kvalita a značka, samozřejmě chuť. Nebráníme se novinkám, ale stále více se vracím k těm původním "surovým" potravinám. A ne, nejedeme na módní vlně pouze "zdravých" potravin, neplenkovala jsem a k šátku mne dohnala praktičnost nakombinovat péči o novorozence a školkové dítě ,-)
P.S. Jsem vaší zákaznicí. Je to fajn.. ale musím se přiznat, že jsem čekala na základě vaší reklamy možnost většího výběru v pečivu a uzeninách - máte v nabídce primárně balené "hotovky" - chápu, je to praktické a pravděpodobně i z hygienických důvodů.
Jste tím přitažliví pro lidi, co potřebují rychle nakoupit a mít s tím co nejméně starostí. Ti, co moc nevaří. Chcete-li se však zaměřit na ženy v domácnosti (které mají navíc pod palcem rodinný rozpočet), ta vaše nabídka je vážně úzkoprofilová a raději se člověk prostě sebere a zajde si to do města nakoupit sám.
Cože ale zase také dobře - minimálně pro místní živnostníky ,-)

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

A kdo váhá s vyzkoušením, tak nyní máme akci pro nově registrované zákazníky, že od nás dostanete 200 Kč zdarma na nákupy. 100 Kč dostanete rovnou při registraci ve formě kreditů a dalších 100 po prvním nákupu

klararohlikcz
autor
18. pro 2015

@brunetka11 je super, že u nás nakupujete. Moc ráda bych věděla, co můžeme udělat pro to, aby jste nechodila do kamenných obchodů a zůstala u nás. Můžete mi klidně do soukromé zprávy napsat, co kupujete jinde a u nás to chybí? Moc ráda se na to podívám a klidně rozšíříme sortiment 😉

lucianapolis
18. pro 2015

U nás preferujeme hlavně kvalitu, cenu a osobní zkušenosti. Pravidelně vařím pro 16m dcerku, takže pestrost a chuť potravin je také velmi důležitá 🙂

evulina77
18. pro 2015

co mám děti koukám na složení potravin, původ potravin a zejména u zeleniny a ovoce preferuji místní , případně české. V poslední době se snažím vyhýbat palmovému oleji a to docela důsledně a třeba nutelu si děláme už jen doma. Ale je pro mě důležitá i cena a pokud je někde něco levnější za stejný výrobek, zajdu si jen pro tuto věc. Zatím na to mám čas, jsem na rodičáku. Otázka je, jak to bude potom, to ale bude víc peněz (snad), tak to možná nebudu muset tolik řešit...
Mám oblíbené produkty, ale pokud je příznivé složení a cena taky není šílená, ráda i experimentuji.