icon

Povolený venkovní čas pro dítě po skončení deváté třídy. Jak to je u vás?

precechtelova
15. čer 2026

Dobrý den, mám dotaz dítě končí 9 třídu. Do kolika hodin by jste dovolili aby bylo venku, přes týden a o víkendu. Máme s manželem rozdílné názory. Děkuji

anonym_064b70
15. čer 2026

Týden - 19.00
Víkend - 21.00

jancazao
15. čer 2026

Přes týden do 19, výjimečně dýl
O víkendu taky těch 21-22, ale je to holka, takže jsem vyžadovala, aby ji někdo doprovodil. Syn končí osmičku a ten nikdy později než ve 20 nepřišel.

lv
15. čer 2026

Tyden 20h max, vikend 21

1pomnenka
15. čer 2026

Do 20h, víkend do 22h.

mkrupetra
15. čer 2026

Syn (9. třída) - přes týden max do 20.00 (ale to spíš proto, že má 3x týdně do tohoto času trénink), totéž platí pro neděli. V pátek nebo v sobotu pokud někam jde .. společná akce s kamarády (oslavy, v zimě třeba chodili na plesy, teď byl jednou na zábavě místního gymnázia a jednou na místní diskotéce) tak max do 02.00 a vždy pro ně jedou nějací rodiče a rozvezou je domů (chodí jich větší partička), jinak takové to běžné "ven" tak i o víkendu do 20.00, přes prázdniny asi nastavíme do 22.00.

dashyyy
15. čer 2026

V 15letech opravdu o víkendu do desíti? To jsem měla teda sakra benevolentní rodiče 😱

xnikax1
15. čer 2026
@dashyyy

V 15letech opravdu o víkendu do desíti? To jsem měla teda sakra benevolentní rodiče 😱

@dashyyy říkala jsem si úplně to samý..jako abych po základce o víkendu chodila domu do 22.00 si nepamatuju... pátky a soboty jsem většinou sloužila v hospodě a byla jsem ráda,že přijdu domů do dvou. A diskotéky začínali tak ve 22.00 to bych tam ani nestihla dojít 😁

dashyyy
15. čer 2026
@xnikax1

@dashyyy říkala jsem si úplně to samý..jako abych po základce o víkendu chodila domu do 22.00 si nepamatuju... pátky a soboty jsem většinou sloužila v hospodě a byla jsem ráda,že přijdu domů do dvou. A diskotéky začínali tak ve 22.00 to bych tam ani nestihla dojít 😁

@xnikax1 souhlas, do dvou doma to byl ještě luxus.. já jsem měla v devítce 15 v září, v prosinci jsem si vybulela diskotéky, zábavy a brigády a od té doby nebyl pátek/sobota, kdy bych byla večer doma.. jeden den makat, druhý pařit 😀 moje skoro 11letá může o víkendu být venku do devíti, v týdnu max 19:30, udržet ji takhle do 15 nevidím jako reálné 😀

jancazao
15. čer 2026

U nás nepustí na žádnou akci pod 16 let. Dcera (16) už párkrát byla, děda pro ni a její kamarádky jezdí ve 2.

sayast
15. čer 2026

V 9. Třídě po přijímačkách:
Já za mladá mohla v týdnu do 22 hod, o víkendu Neomezené, ale dávat o sobě průběžně vědět a domu taxíkem.
Dcera to má nastavené stejně, ale ta narozdíl ode mě nikam skoro nechodi. Kdyz uz jde,tak si občas zkontroluji i polohu.
Co jsou hlavne první komentáře,to si vůbec u 15ti letého dítěte neumím představit 😁🙈

sayast
15. čer 2026

Jinak kdyz je světlo,tak do 20 nechávám venku na hřišti běhat kluky 6 a 9, to je dyl nez některý tady 15ti lety 😅

izz76
17. čer 2026
@dashyyy

@dashyyy Ja ze svého diskotékového mládí taky pamatuju úplně jiné časy příchodu 😆Je fakt,že v těch 15 měla maminka snahu mě o půl noci na diskotéce vyzvednou, naštěstí brzy pochopila,že mi tím kazí zábavu a nechala mě žit. Ted,ale mladý asi na disko nechodí.

dashyyy
17. čer 2026
@izz76

@dashyyy Ja ze svého diskotékového mládí taky pamatuju úplně jiné časy příchodu 😆Je fakt,že v těch 15 měla maminka snahu mě o půl noci na diskotéce vyzvednou, naštěstí brzy pochopila,že mi tím kazí zábavu a nechala mě žit. Ted,ale mladý asi na disko nechodí.

@izz76 🤣🤣🤣máme tu stejnou diskošku, kam jsem chodívala a omladiny je tam fakt kotel, to samé zábavy, přijde mi, že dnešní 15letí zase paří o fous víc, než generace před nima 🙂 nebo je to možná malým městem, kde je druh zábavy mladých trošku jiný

marimanta
17. čer 2026

15letý do sedmi?! To jsou běžně moji 6 a 9, i do osmi. A 14lety ven moc nechodí, ale devět deset bych zvláště teď na konci roku viděla úplně ok. Teď byl na zábavě, jela jsem pro něj o půlnoci.
Si pamatuju, jak jsem s kámoškou na prvním stupni takhle v létě bývala do tmy, takže do půl desáté třeba.

ninive211
17. čer 2026

Tak brzy budou prázdniny a asi bude jedno, zda je to v týdnu nebo o víkendu, ne? Kdybychom to postavili ten dotaz tak, kdy ve školní dny, tak já bych byla za taky do těch sedmi, max. osmi. O víkendu rozhodně déle, záleží i na dítěti, jaké je, kam chodí, s kým chodí a tak. Přijde mi, že dneska "diskotéky" nefrčí, možná fak na maloměstech, ve velkoměstě, kde to po setmění leckdy fakt není dvakrát bezpečné, tak bych nechtěla, aby se dítě toulalo samotné. Kór holka. U kluka bych byla asi trochu benevolentnější, přece jen tam asi tolik nehrozí, že ho někde někdo přepadne a znásilní.

daasqua
17. čer 2026

Já od těch cca 16 let chodila ven skoro až do půlnoci (hospody, kulečník, diskotéky...). Bydleli jsme v centru Prahy. Snažili jsme hlavně stíhat MHD. Někdy jsem šla pěšky centrem Prahy třeba tak 3 km a někdy i sama 😀 Naštěstí jsem nikdy žádný incident neměla.

anetka1701
17. čer 2026

Ve všední den v 9 v pelechu, tak ať dojde tak, aby to stihla 😅 kdyz je volno, záleží na situaci... Jsme na vesnici, takže moc netrajdá, když má akci, tak se proste domluvíme podle situace... Jsem benevolentní, když o sobě dává vědět a je v bezpečí, ať se baví... Máme mezi sebou důvěru, teď u nás byli její kamarádi, vezla jsem je ořed půlnocí do města domů... Když měla akci, ples, tak jsme prostě byli na telefonu a dojeli pro ní když si řekla...

izz76
17. čer 2026
@dashyyy

@izz76 🤣🤣🤣máme tu stejnou diskošku, kam jsem chodívala a omladiny je tam fakt kotel, to samé zábavy, přijde mi, že dnešní 15letí zase paří o fous víc, než generace před nima 🙂 nebo je to možná malým městem, kde je druh zábavy mladých trošku jiný

@dashyyy To je dobře 👍🏻😃 já momentálně žádné děti v tomto věku neznám,tak nemám přehled.

petaov
20. čer 2026

Přes týden většinou většinou do 19 hod., max. do 20 hod, ať stihne večeři a jde dříve spát, když je škola. Víkend do těch 20 hod, ale o víkendu je spíš někde s námi. Jinak čas nějak striktně nestanovuju. Je to podle kamarádů. Když jdou domů, přijde taky.

aneta15
20. čer 2026
@izz76

@izz76 chodí, jsme menší město a diskotéka je každou sobotu, teď mladí zase chodí. Ja dětem dopřávám volnost a jeste toho nezneužili. Dceři je 17 a nema žádnou danou hodinu, kdy má být doma. Ale vždycky mi musí zvednout telefon a nesmi jít domu sama. Synovi je 15, v týdnu chci aby byl doma do 21.00 o víkendech ho nechávám podle kamarádů. Většinou do 22.30. Na diskotéku muže až o prázdninách, do jedné chci aby byl doma. Uvidíme zda na něj bude stejný spoleh jako na dceru