Argumenty pro třetí dítě po třicítce: Jaké máte zkušenosti?
Mám dvě děti, zdravé, krásné úžasné. Nedávno jsem nastoupila do práce a ještě předtím jsem se zarekla, že třetí dítko už za žádnou cenu nechci. Jenže teď se plíživě blíží pocit, že bych možná ještě jedno chtěla. Jenže mi je 32, děti už ne mimina (6 a 4 roky) takže mám určitý komfort času pro sebe. Co byl pro vás největší argument(přesvědčovak) že další dítě chcete? Nechci rozhodnutí uspěchat, na druhou stranu už nejsem nejmladší 😁
@orchidis kdepak, to jsem reagovala na to jak jsem to cítila, když jsme měli 2 děti.
Ale už během toho třetího těhotenství jsme se shodli na tom, že budeme chtít pak i to čtvrté. No a páté už jsme si tedy nenaplanovali 😄 to už bylo trochu překvapení.
Šesté dítě už bych opravdu nechtěla. Dost se těším do práce a na změnu. Teď občas do práce zajdu, ale nemám hlídání, tak musím i s nejmladším a i když je tam se mnou a tolik se toho neudělá, tak i tak jsem taková hodně občerstvená, že dělám po těch letech i trochu něco jiného.
@andelka my máme celkem velké suv a děti se tam docela mackaji... Na delší cesty je to nepohodlné hlavně pro nejstarší- prostřední má podsedak a nejmenší sedačku... Finance řeší každá rodina jinak, to je jasny... Ale ty výlety kde už kupuju třeba v restauraci 5 jídel, vstupné platíme taky pro 5... je to znát... Jako nestěžuji si, ale peníze lítají fakt ve velkém...
@anetka1701 Tak asi jsme zvyklí na méně prostoru,a taky je fakt,že vyloženě dálkové cesty nepořádáme, max vloni 3h,s přestávkou. Jinak teda to,že děti lezou do peněz nijak nerozporuju. Člověk vyjede na výlet,a samozřejmě v pěti letí peníze jinak než ve třech. Zvlášť když jsou děti větší, kluci hodně projí, a oblečení už taky jde dědit jen částečně.
Já měla pocit, že bychom prostě ještě jedno dítě zvládli a nechali jsme to osudu. Jen jsem si říkala, že když neotěhotním do 37, tak pak už do toho nejdu. Ale stihlo se to za minutu dvanáct 😉. Osud věděl lépe než rozum, co je pro nás dobré 😀.
Hlavně potřetí jsem už věděla, že ty náročný začátky jsou jen chvilku, rok se s rokem sejde a řeší se školka. A z toho mrňouska se stává (skoro) samostatná jednotka.
Netvrdím, že to není náročné, ale zase se doma nenudíme, pořád se něco děje. Navzájem se učíme brát ohledy na další články naší rodiny (od nejstaršího po toho nejmenšího) a to si myslím, je docela dobrá průprava pro život.
Mám to trosku podobne. Je mi teda 28 a mám doma tři letou a ročni. A chápu trosku pocit “nejsem nejmladší”. Já jsem řekla, ze rodim do 30 takže se teď ještě snažíme o třetí dítě a pak na to už kašlu. Já jsem chtěla děti ještě dřív než jsem je měla a ve 25 mi přišlo na první dítě pozdě na můj vkus takže po 30 už děti nechci, ale každý to má jinak a 32 ještě není takový rozdíl
Já měla 3 dítě v 37 letech. A dvojčatům bylo v té době už 12 let. Letos bude třetímu 7 roků a dvojčata už bydlí samostatně, takže je zase sám. 4 už být nemohlo,i když jsme chtěli brzy po třetím. Takže ty máš moře času takhle mladá ☺️
Příbuzní se pro třetí rozhodli v 36 letech ( dvě školní děti) a moc si mimi užívají celá rodina. ☺️
Treti jsem měla v 35. Dceri bylo pět, synovi šest. Měla jsem proste pocit, ze nejsme komplet. Ten pocit uz nemám :D + zjistila jsem ze 35 byla pro me horní věková hranice a jsem ráda že jsem to stihla. Je mi 42, dceri skoro sedm a pohoda. 🙂toz tak. Jinak - prakticky - auto toyota verso. Byt 80m2 4kk a vlezeme se. Trochu tak tak, ale da se. Starsi ted vyvedavaji mladší ze školy, takze někdy uz i ta logistika je fajn.

@anetka1701 záleží..my je narvem do obyč Toyoty. Ale to díky tomu,že ti starší už jsou větší a jezdí bez ničeho. V době narození nejmladšího měl prostřední podsedak. Takže sedačku máme v autě jen jednu.
S financemi je to jak kde no. Nejde ani o to,že by jinde neřešili peníze,ale že prostě jinak řeší výdaje.