Asi se jen vypsat...

19. lis 2021

Ahoj,
asi se potřebuji jen vypsat..
Mám dvě děti, zaplaťpánbůh zdravé, skvělé děti. Děti současného manžela nejsou. Ale už pár let je se mnou vychovává.
Po třech letech vztahu s nynějším manželem, jsem otěhotněla.. V 9tt se plod nevyvijel(kyretaz). Po pár letech jsme si s manželem řekli, že se pokusíme znovu. Vysadila jsem antikoncepci. MS chodila celkem pravidelně. Ovulace také. Jen jsem prošpinila spolu s MS půlku cyklu. A každý cyklus. U doktorky vše v pořádku. Všechny testy. I HP, ŠŽ, HPV viry, cytologie.
Po 7 měsících se zadařilo, cyklus stejný jako předtím i se špiněním . V 5tt SP, biochemické. Ořvala jsem to podruhé a přestala jsem s měřením BT, i Gynexem, drmkem, bylinkama, cvičením, i se 182828 vitaminama).
A nyní po dalších 4 měsících si právě procházím tím samým. Opět přišlo,ale o pár dní dříve lehké špinění sotva na intimku tak jak přichází v každém cyklu, a přešlo to do červeného špinění a nyní zas hnedocervene, jen pri utreni, na intimce není skoro nic.. Kdyby se neobjevila červená,tak ani na test nepomyslim. Jen jsem si vzpomněla jak to bylo naposled. Test jsem si udělala teď odpoledne a je tam duch v limitu. Můžu být tak 9-10DPO odhaduji jen podle bolesti, ktere byly minulý tyden. MS mám mít za 3-4 dny. Vím, že to zas nevyjde. Je to stejný průběh jako před pár měsíci. A já si říkám, proč si tak ubližuji. Asi mi není souzeno mít další dítě. Proč nejsem ráda, že mám již dvě. Vím, že je tu spousty holek co nemají žádné a snaží se také. A já se cítím jak sobec. Omlouvám se za román a hlavně za anonym. Stydím se za své pocity a nemám to komu říct. Manžel to bere tak, že dvě děti už máme. A když se nedaří, má to tak asi být. A já to zatím takhle srovnané nemám.

lidija1234
19. lis 2021

Neztrácela bych naději a dala tomu volný čas, je spousta holek co měli několikrát po sobě biochemické a pak to vyšlo😊zkusila bych se zaměstnat co nejvíc jinak aby jsi na to nemyslela a při měsíčkách to nepozorovala a test bych si dělala až fakt budu mít minimálně týden zpoždění. Chápu že líp se to říká než dělá a člověk když si miminko moc přeje tak se pozoruje ale snaž se co nejmíň a věř že se zadari a miminko se udrží 😊🍀

klokanka31
19. lis 2021

Já tě obdivuju že na to máš sílu a přeju ti ať to konečně vyjde 🍀 moje první dvě těhu dopadly špatně, ze třetího mám holčičku. A do dalšího se nehrnu právě proto,že se bojím,co kdyby zase nedopadlo...

autor
19. lis 2021

@lidija1234 moc děkuji za odpověď. Víš, ono kdyby chodila jen menstruace tak to ani nesleduji. Ale tím, že vážně špiním půlku cyklu, tak ono si nejde nevšimnout změny. Odprostila jsem se od všech rádoby berliček, které mi dávaly a brali naděje. (Teplota, ovulační testy, zázračný gynex, drmek, komplex různých vitamínu, materi kasicky, pupalky, kontryhelu no prostě všeho). Ale samozřejmě v hlavě to mám pořád. Ale nestresuju se již tolik.
Tento cyklus jsem začala špinit dřív, říkala jsem si, jsem nachlazena od neděle je to tím. A ono asi není.
Samozřejmě já osobně to vím, vždy po zpoždění testovat. Poprvé to tam bylo. A nyní stejný průběh.
Děkuju 😔

autor
19. lis 2021

@klokanka31 moc děkuji za Tvá milá slova. Gratuluji k holčičce, jsem ráda, že se na Vás usmálo štěstí.
Sílu mám pro všechny okolo mě. Sama v sobě se plácám. Ještě jednou děkuji.

klokanka31
19. lis 2021

Děkuju 🙂

papaja90
19. lis 2021

Ahoj, rozhodně bych to ještě nevzdávala. S manzelem mám dcerku 3 roky. Na začátku roku se nám po 3m podařilo zadelat na druhé, o které jsem bohužel později přišla. Teď mám pocit, že částečně přebít tu bolest, může snad jen další těhotenství. Ale bojím se aby se nestalo to samé. Držím palce 🍀

konidana
19. lis 2021

Kamaradka nemohla pocit ci donosit, behem 2 let x.potratila. nakonec adoptovala ditko a v tom hned pocala svoje ktere donosila. Holky jsou snad o neceleho pul roku. Vzdy chtela velkou rodinu a tak ma po 3 letech a pak po 4 lezech další svoje deti. Ale to posledni uz skoro nedala. Vzdy v mezidobi x.potratila. Nikdy nepřišli na to proc....
Drž se.

konidana
19. lis 2021

@konidana holky jsou o necely 1.5 roku, ne o pul roku

levandule_k
19. lis 2021

Nevím, proč by ses měla stydět, za to, že toužíš ještě po dítěti. Nemůže být problém v tvé imunitě, že prostě plod bere jako cizí a pak ho zahubí?

terezuka
20. lis 2021

Taky bezne spinim pulku cyklu. Pry nejspis spatna funkce zluteho teliska. K udrzeni tehotenstvi mi pomohl utrogestan (hormon progesteron). U druhe dcery jsem ho zacala brat az tyden po ovulaci, u dalsich deti hned po ovulaci.

kocila
20. lis 2021

Na krvaceni po ovulaci se nasazuje ustrogestan,ktery podpori zlute telisko-asi mas nedostatecnou funkci jak uz tady nekdo psal. Tento postup urcite bude znat tvuj gynekolog.Pokud presto se nepodari tehotenstvi udrzet,je potreba se nechat radne vysetrit,hormonalni profil,imunologii atd,ale to vetsinou patri do rukou odborniku.Po 3 SP bych vyhledala pomoc.Otehotnet muzes,ted jen vyresit duvod potratu + krvaceni,ktere muze byt tez duvod neudrzeni atd.

autor
20. lis 2021

@terezuka tuto "kúru" mám z Utrogestanem za sebou. Nic. Špinění bylo ještě horší a delší. A to byl nasazován po ovulaci. Vždy na 10 dní 1-0-1. Vždy jsem začala špinit i přes něj.

autor
20. lis 2021

@levandule_k na imunologii jsem byla v září. Vše v pořádku. Byla jsem i na Hematologii. Chodila jsem jako malá s chudokrevností. A také vše v pořádku.

autor
20. lis 2021

@kocila vším jsem si již prošla před pár měsíci. Všechno jsem si sama oběhla. Má gynekoložka udělala jen Hormonální profil.
Moc ti dekuji za odpoved. Určitě máš pravdu (odborníci), jen právě nevím, jestli ta síla ještě dál je.
Děkuji.

teress1215
20. lis 2021

Vím jaké to je a mrzi mě, že takových lidi je spousta, sama žádné děti nemám a letos v březnu sem přišla o své první miminko 😞 cítila sem se strašně, pocit bezmoci, jako matka sem totálně selhala, to šílenství že tomu miminku nemohu nijak pomoct 🥺 v květnu následovalo biochemické, myslela sem že se mi to snad jen zdá, že to není možné a že já asi nikdy živé dítě proste nedonosím, začala sem pochybovat o sobě a o svém těle.. byla sem z nej zklamaná, znechucená že nefunguje tak jak má. Po biochemickém sem zjistila že neovuluji, a to sem si říkala že už si ten život snad ze me děla legraci 😤 pokusy otěhotnět byly pryč, bez ovulace neotehotnim, chtělo se mi brečet, jak jen život muže jednomu člověku tak strašně naložit. S partnerem sme spolu spali proste dal, bez ochrany a ani sme si nedávali pozor, za dva měsíce po biochemickém sem zjistila že je ovulace zpět a že sme se s partnerem trefili, přišlo dlouhé čekání jestli ms dorazí a nebo ne a nepřišla. První kontrola byla strašná, byla sem tak ve stresu že sem se tam dvakrát rozbrečela a nyní sem v 19tt, i přesto všechno co mi život vzal, sem se nevzdávala. Bojím se každého dne kdy je mi jinak nez včera, sem ve stresu z každé kontroly kam jdu, protože do teď to bylo strasně složité pro me a tak čekám co přijde, přeci se nemůže vše otočit v to dobré jen tak 🤷🏼‍♀️ Pokud je ještě síla na to, snažit se dal, nevzdavala bych se ale nevim, jak bych mluvila kdybych měla dvě zdravé a živé deti. Také sem nasazovala utrogestan 2-0-2, poprvé mi nepomohl a to sem měla 0-0-1 a teď je miminko stále se mnou 🙏🏻 byla sem s nim klidnější ikdyz sem vedela ze není 100%ní

misaky
20. lis 2021

Neztrácej naději. Sama vím jak je to někdy těžké. Vidím, že spoustu vyšetření máš už za sebou, přesto bych na tvém místě možná zkusila konzultaci v CAR, kde přeci jen mají zkušenosti v čem může být problém a jestli třeba nedoplnit nějaké vyšetření. Přeci jen to špinění co popisuješ mi nezní úplně v pořádku, ale nejsem zdravotník takže netuším.
Kontultace jsou myslím zdarma, popíšeš situaci, můžeš sebou mít ty výsledky k nahlédnutía uvidíš co navrhnou. Takovou konzultaci můžeš absolvovat i sama a k ničemu tě nezavazuje.
A abych tě povzbudila....ja přišla o děti (zamlklé těhotenství), když se zdálo všechno v normě. Naopak u obou těhotenství, která dopadla dobře jsem první čtyři měsíce nárazově každou chvíli krvácela, a ne jen lehce. Nebudu lhát, obě těhotenství jsem se strašně bála.
Držím pěsti ať vše vyjde jak si přeješ.

levandule_k
20. lis 2021

Člověka to dohání k šílenství, když doktoři říkají, že výsledky jsou v normě, ale ono se nedaří.

Za mě teda není úplně normální špinit půlku cyklu.

Ke kontryhelu, gynexu a drmku, jsou to bylinky umí úžasné věci, ale když se užívají špatně (nevhodná bylinka, vhodná bylinka, ale špatná doba cyklu...), můžou tvůj problém zhoršit.

Možná bych z vážila psychologa, protože tohle jsou traumatické zážitky, na nějaké úrovni vědomí tě to může blokovat. (Eventuálně třeba kineziologa, záleží jestli ti je to blízké.)

autor
20. lis 2021

Moc Vám děkuji za povzbuzující slova. Ono když to člověk ze sebe dostane, alespoň přes to psaní, trošku se uleví.

autor
20. lis 2021

@levandule_k také mi to nepřijde normální. Pro mou doktorku to stále není problém. Od začátku říká, že se tělo musí vzpamatovat z antikoncepce. Po dalších měsících, že je to vlastně v pořádku, že problém to není. I když jsem si vždy vše zaznamenala (délku cyklu, teploty, kdy začalo,skončilo a jak špinění vypadalo). Už asi 15 měsíců ji vysvětluji, že nemám jen obyčejné špinění, ale že mi s tím rovnou už pár dní po ovulaci odchází i děložní sliznice. (Nedokážu to popsat). Vypadá to vážně jako hnědé vlasy, či tkáň, vlásečnice.
Už jsem tu podobné diskuze našla. Ale taky bohužel bez známky "původu".

Gynex a další preparáty, jsem vždy zkoušela samostatně.

Máš pravdu, ale nevím, jestli je možné "bloknout" správné zavrtání.

levandule_k
20. lis 2021

Jednou jsem tady vedla debatu ohledně drmku s uživatelskou jsem se přela o době jeho užití, Já tvrdila, že se bere od 16. dne (od ovulace) cyklu do menstruace. Ona do ovulace a že to, co tvrdím já nikdy neslyšela.

"Bloknout" správné zavrtání, hmm tak to se dostáváme někam směrem k alternativě (ezoterice). Narazila jsem na meditaci na podporu uhnízdění vajíčka. (Nezkoušela jsem.) Koupila jsem si přednášku o cvičení pánevního dna, součástí byla i meditace, kdy lektorka tvrdila, že do naší pánve se ukládají emoce a je dobré si pánev v meditaci pročistit. Měly jsme se nacítit na svoje vaječníky, svoji dělohu - jestli je to bezpečný prostor pro dítě, nebo je tmavý, chladný a sevřený atd. Já od toho nic nečekala, meditace byla fajn uklidňující a já mně se podařilo "vidět" moje vaječníky.

Nevím, jestli je ti tenhle styl blízký. Vzhledem k tomu, že mě je, tak vím, že občas nezastávám úplně mainstreamové názory.

autor
20. lis 2021

@levandule_k drmek jsem brala na doporučení od ovulace (jelikož to je čistý progesteron). Podle mě je to v pořádku tak to.
To co popisuješ bych chtěla někdy vyzkoušet. (Meditaci), třeba by mě to navedlo někam jinam nebo se s něčím smířit, či pochopit jak to je.

levandule_k
20. lis 2021

Měla jsem přímo koupenou přednášku Cesta do pánevního dna. na stránkách ditevitano.cz Meditace je zdarma ke stažení https://www.ditevitano.cz/meditace/ Něco se dá i vygooglit.

Ještě jsem tady kdysi v jedené diskuzi o regresní terapii narazila na uživatelku, která nemohla otěhotnět, měla cystu na vaječníku. Regresní terapeutka jí říkala, že je to uvízla duše, duši odvedla. Cysta odešla s další ms a uživatelka po tom hned otěhotněla.

petrazprahy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
rozitta
4. pro 2021

Ahojky, a proč nezkusíte kliniku IVF?

mydlova
4. pro 2021

Ahoj, já jsem to měla to samé. Gynekolog neřešil. Tak jsem sama od sebe zašla do reprodukčního centra. Máš hormonální profil? Mi pomohl ten utrogestan, a taky jsem přes něho špinila. Pomohla mi jóga, přestat běhat, dieta - žádné sladkosti ani pečivo, hodně zeleniny. A otěhotněla jsem přirozeně 🍀 po oplodnění jsem taky dost špinila, brečela jsem, že je to zase v prdeli. Pak i celkem zakrvácela, utrogestan a Ascorutin Mimi udržel a teď jsem ve 23tt 🙂

lennus
4. pro 2021

Hezký den. Neuvažovala jsi zkusit jinou než klasickou pomoc - cestu? Je toho opravdu hodně, čím by to šlo podpořit, třeba tradiční čínská medicína, homeopatie, sama chodím k naturopatce, pak hormonální jóga nebo Mojžíšová, určitě i práce na sobě, psychosomatika. Pro mě byly silné i rodinné konstelace.
Sama jsem toho dělala hodně a věřím že to u mě přispělo ke zdárnému donošení mé dcery.
První syn narozen 33+1, naštěstí zdravý kluk, zítra slaví osmé narozeniny, druhé zamlklé těhotenství v 11.t. a třetí předčasný porod chlapečka ve 23. t., kdy pak brzy zemřel. Až z čtvrtého těhotenství donošená dcera, která má 3,5. Moc ti držím palce!

autor
7. pro 2021

@mydlova nedelali mi HP. Jak jsem psala, má dr nevidi nic spatneho. Jogu cvicim pres pul roku. Zdrave jim take. Samozřejmě přiměřeně. Nevim co je špatně.
Myslim že v prvni řadě bych potrebovala vyresit to spineni. Nyni uz druhy mesic spinim i po MS v pulce a pak i od ovulace. Uz to neni jen hnede obcas i červená. Ze me to zmate tak, že vlastne nevim jestli je to už MS. Nyni to zažívám i po sexu. Vysetreni cipku, odbery atd. jsou v poradku. Tak já uz nevim, asi jsem rozbitá celá.

autor
7. pro 2021

@lennus ahoj, jogu cvicim jiz dlouho. Homeopatika jsem zkousela jiz drive. Na čínskou jsem již koukala. Jen už nemám nějak šťávu na to to řešit.
Jsem rada, ze se ti povedlo a take za prispevek.

autor
7. pro 2021

@rozitta do IVF jít nechci. Jak jsem psala, buď to prijde nebo ne. Jen jsem se potrebovala vypsat. Pomalinku se s tím smiruji. Momentálně bych spisr potřebovala vyresit to otravné spineni ktere s malou prestavkou mam skoro cely mesic.

anonymka227
7. pro 2021

Úplně chápu jak se cítíš 😔 právě prodělávám třetí biochemické těhotenství 3 měsíce za sebou 🙈 předtím 2 těhotenství na první pokus. Dr díky těm předchozím těhotenstvím nechce absolutně nic řešit, prý jsem určitě v pořádku, je to jen náhoda, nemám testovat a někdy se podaří. Super rada pro úplně vyschýzovanou ženskou, která ztrácí naději, že se někdy podaří. Já prostě nevěřím tomu, že to tolikrát může být náhoda, ale nikoho to v podstatě nezajímá a mé zoufalství se zvětšuje 🙈 na netu jsem četla, že ve 30 skončí v kočárku 1 těhotenství z 5. Zbytek jsou špatná vajíčka, která se neoplodní, nebo oplodní a potratí 🤷 jestli je to pravda netuším. Ve 40 je šance ještě menší, 1 z 20. Mě je 29 a doufám, že víc než 5 biochemek nebude, jinak skončím v blázinci.