Chceme miminko, jenže mu se nechce 😞

derebka
19. pro 2011

Tak jsem se rozhodla založit tuhle diskuzi. Budu psát ze svých vlastních zkušenností. Sice mám 2letého syna Patrika, ale my bychom rádi ještě jednoho prcka. Tak jsme se tento rok, začali snažit. V červnu byly na těhotenském testu || a já jsem měla radost. V září jsem ale začala krvácet. Krvácela jsem asi 2dny. Radši jsem zavolala na gynekologii. Z vyšetření zjistili, že jsem prodělala potrat v 9.týdnu ( čili 3.měsíc ).

V říjnu jsem nechtěně otěhotněla a teď jsem v 7.týdnu těhu ( čili 2.měsíc ). Také špiním. Holky tady na Koníkovi mi radily, abych se objednala k MuDr. gynekoložce. Hned zítra ráno se objednám a budu doufat v dobré. Nerada bych zase o miminko přišla.

Nevím, jestli to pomůže, ale držte prosím pevně palečky, ať nám to výjde. Vím, že někdo nemá třeba vůbec žádné mimi, ale my bychom velmi rádi měli ještě jednoho zlobivu. 🙂)

marinka
19. pro 2011

Držím palečky, ať je to zítra v pořádku!! 😵

catherin89
19. pro 2011

Také moc držím palečky, určitě vše dobře dopadne! 🙂

mosvo
20. pro 2011

A proč nejedeš k doktorovi hned (ať už ke své gynekoložce nebo na pohotovost)? Trochu to nechápu, ale když víš že jsi těhotná a mimi chceš, tak bych vyrazila k doktorovi hned jak se mi něco nezdá. A bylo by mi uplně jedno jestli si o mě budou myslet že zbytečně plaším. Mohli by Ti dát něco na podporu a udržení těhotenství... Navíc každé krvácení nebo špinění v těhu by měl doktor vidět. A to i v případě, že to nic nemusí znamenat.

llluckaaa
20. pro 2011

Taky držím palce. Z vlastní zkušenosti vím, že špinění nemusí nic špatného znamenat. Já se naopak nedivím, že neplašíš a neřítíš se na pohotovost - já bych tam se svými problémy byla každou chvilku. Jo a můj doktor říkal, že i kdyby mi předepsal kdovíco a já ležela celý den s nohama nahoře, tak některým věcem prostě zabránit nejde.

lenka5731
20. pro 2011

@llluckaaa
@derebka přesně tak, pokud krev neteče vyloženě proudem a nebo nejsou velké křeče, tak k doktorovi nechodit. proč taky? oni nejsou andělé, aby nás spasili a ty léky co nám můžou dát mají stejně převážně efekt placebo. jediný smysl má kapačka na zastavení krvácení, což není případ derebky. pokud bych s každým špiněním a krvácením měla lítat k doktorovi, tak se tam můžu rovnou nastěhovat (poslední měsíc je s trochou nadsázky je krvácení a špinění moje hlavní náplň dne) 😝

k doktorovi ideálně až v 8+0, protože pokud není vidět srdíčko tehdy, s největší pravděpodobností už se neobjeví (pokud není posunutá ovulace)

derebko, bude to dobré, uvidíš 🙂

lenka5731
20. pro 2011

@mosvo navíc pokud by se s každým špiněním mělo lítat na pohotovost, budou tam mít frontu až na parkoviště. 🙂

u nás na gyn. pohotovosti mají napsáno, že pokud nejsou velké křeče a nebo velké krvácení, nemáš tam vůbec chodit. po opakovaných návštěvách pohotovosti jsem se přesvědčila, že na tom opravdu něco je a nemá smysl tam courat s každým prdem 🙂

mosvo
20. pro 2011

no já mám se špiněnín taky své zkušenosti, špinila jsem prakticky od začátku těhotenství až do konce 3. měsíce, a taky jsem nechodila k doktorovi každý den, ale když se špinění objevilo, tak jsem tam hned zašla už pro svůj vlastní klid... Lepší než se potom bít do hlavy za to, že jsem něco podcenila.

lenka5731
20. pro 2011

@mosvo hm. tak pokud bych měla chodit k doktorovi "když by se špinění objevilo" jezdím tam asi 5x denně 😲

a v čem si myslíš, že ti pomůžou, co můžeš podcenit? akorát ti řeknou srdeční akce je/není, nazdar bazar. podcenit není co (protože předpokládám, že během dvou týdnů stejně na nějakou kontrolu půjde, takže s případným zamlklým těhotenstvím nebude dva měsíce běhat po světě)

lenka5731
20. pro 2011

@derebka jinak máme podobný příběh, moje červnové těhotenství taky v září skončilo nezdarem. a opět špiním (ale hodně) a i jsem před 3 týdny byla hospitalizovaná v nemocnici s počínajícím potratem - to jsem krvácela jak z kohoutku.

mosvo
20. pro 2011

@lenka5731 no comment. @derebka k tomu doktorovi zajdi, už jen pro to, aby ti potvrdil, že nejde o mimoděložní těhotenství. Uvidíš, že bude všechno v pořádku a alespoň Tě to uklidní.

lenka5731
20. pro 2011

@derebka hele a kolik přesně jsi? 6+ kolik? víš, kdy byla ovulace? kdy jsi měla pozitivní test? nevím přesně kolik jsi, ale za pár dní už by ti snad řekli, jestli je vidět srďo nebo ne. protože letět hned k doktorovi, aby ti řekli, že tam je malá tečka bez akce nebo žloutkový váček nebo tak něco, to ti moc nepomůže, akorát budeš mít ještě větší nervy. nemáš nějakou poruchu srážlivosti krve? mně na ni právě po tom potratu přišli.

lenka5731
20. pro 2011

@mosvo mimoděložní těhotenství se projevuje i bolestí. hlavní v těhotenství jsou dobré nervy a oprimismus a důležité je nenasrat si do kalhot, když brod je ještě daleko. to si neber osobně. dál se k tobě nebudu vyjadřovat.

llluckaaa
20. pro 2011

@lenka5731 @mosvo Asi bych to sem nenapsala tak drsně, ale jinak souhlasím. Nemyslím si, že když se po zašpinění nejede na pohotovost nebo k doktorovi, že něco zanedbáváme. On stejně nic neudělá, jen ujistí vyděšenou maminku, že je vše v pořádku. A nebo jí řekne opak - jenže na tom stejně už nic nezměníš. Takže já bych jela až při krvácení nebo bolestech (a tak jsem to i dělala).

ined77
20. pro 2011

@derebka 🙂 ...já jen popřeji ať je vše o.k. a dočkáte se brzy dalšího lumpíka 😵 .
co se týče špinění...já jsem to měla u obou dětí (polyp na děl. hrdle 😠 ), není to nic příjemného a člověk si na to za nějaký čas ''zvykne'', ale věřím, že tě to znepokojuje ☹ .
držím palečky! 😉 😵

kolbenka
20. pro 2011

@derebka budeme držet palečky ať je vše v pořádku

ined77
20. pro 2011

@llluckaaa
@lenka5731 ...ono jde také o to, ža každý jsme jiný a každý(á) věci jinak prožíváme.někdo je schopný si kvůli špinění nena***** do kalhot, ale druhý kvůli tomu třeba nemůže spát a jen potvrzení, že mimi je v pořádku maminku uklidní.stát se může kdykoliv cokoli...mám vlastní neblahou zkušenost ☹ .sice jsem také neběhala s každou záležitostí k dr., ale přiznám se, že mít doma utz tak jsem tam napojená těch 40tt asi nepřetržitě 😅 .
každý dr. vám řekne, že pokud se vám v těhu něco nezdá, máte přijít.lepší 100x než-li jednou pozdě.

lenka5731
20. pro 2011

@ined77 jenže právě kolem toho 6+0 vznikají velmi často situace, kdy se maminka z pohotovosti vrátí z tím, že sice "v děloze něco asi je, ale malé a bez akce a vlastně to může být i hematom, takže maminko přijďte na kontrolu za týden" To je teda nesmírně uklidňující. Ale jo, jen ať si každý jezdí na pohotovost jak často chce, však mně je to jedno, já mu to nebudu platit ani vozit ho tam nebudu 😅 Jen popisuju svoje velmi bohaté zkušenosti s dvěma prvními trimestry, kdy jsem hodně špinila, krvácela a jednou skončila v nemocnici na kapačkách (na zastavení krvácení). 🙂

jo, když se ti něco nezdá, máš do nemocnice přijít. to ale není řeč o špinění v druhém měsíci.

llluckaaa
20. pro 2011

@ined77 Jasně, souhlasím, je to o povaze. Ale i o zkušenostech. Bohužel mám taky za sebou potrat, ale pak se mi povědlo dvakrát znovu otěhotnět a mám dvě zdravé děti. Ale to druhé těhotenství jsem byla hrozně vynervovaná, pořád jsem se sledovala a hroutila se, když mě někde píchlo nebo jsem špinila. Sama jsem si to těhotenství těmi nervy zošklivila, ikdyž nakonec dopadlo vše dobře, prostě jsem z toho neměla dobrý pocit. Při třetím těhotenství už na něco takového nebyl čas, lítala jsem kolem malého prcka a začala dálkově studovat. A došla jsem k názoru, že pokud je něco s dítětem, ať to raději tělo vyřeší takto samo na začátku, než aby se něco stalo až budu cítit pohyby, budu mít bříško a výbavu. Na třetí těhotenství kvůli tomu vzpomínám rozhodně o moc lépe.

derebka
autor
20. pro 2011

No, jsem v 7 týdnu. Přesně. No, zítra jdeme na gynekolog. prohlídku.. Taky bych tam zašla hned, ale jak už jsem tady četla a ještě v různých časopisech atd. kolem 6 - 7 týdnu to prý bývá běžné, tak jsem nechtěla hned šílet, ale nechtěla jsem hned nechat něco nazmar. ☹

lenka5731
20. pro 2011

@llluckaaa
@ined77

z toho už jsem vyrostla, abych si myslela, že když vyrazím k doktorovi, nic nezanedbám. 🙂 viz. např. moje neúspěšné těhotenství. prošpinila a prokrvácela jsem se až do 13 tt, absolvovala jsem za tu dobu 6-7 ultrazvuků, už se nepamatuju přesně (u mého obv. gynekologa, ve vyhlášené porodnici na ambulanci a na příjmu - takže 3 různé přístroje a 4 různí lékaři), pokaždé bylo s plodem vše v pořádku. Jaké bylo naše překvapení, když jsme přišli v tom 13 tt do Gennetu a tam jsme zjistili, že miminko má vážně poškozený mozek, srdce, hlavu, snad vůbec nemělo nohy atd. - tedy bylo naprosto jasné, že většina poškození je tam od začátku, ale nikdo to prostě neviděl. Dobrá, do 10. týdne třeba nemuseli strukturu plodu dobře rozlišit, ale po tom 10. týdnu už nepochybně ano. Ale nikdo si ničeho nevšiml.

takže v tomhle těhotenství žiju s pocitem, že kdybych vyrazila roztahovat nohy k automechanikovi, vyjde to v podstatě nastejno (ale to krvácení mi v nemocnici zastavili, to zas jo) 😅 Takže vám vaši důvěru v lékaře i závidím. 🙂

defs
20. pro 2011

@derebka Ahojky, čtu to tady a možná Tě povzbudím. Také mám doma děti, ale k tomu jsem rozvedená. Mám nový život, nového přítele, děti odrostlé a tak jsme si moc přáli mít společné miminko, moc moc jsme chtěli, po nějaké době se zadařilo, ale jak píšeš, také jsme v 8 týdnu o mimi přišli. Nervozita byla velká, protože to nešlo tak lehce a ještě to dopadlo, tak jak to dopadlo....... život šel dál, my se zase snažili a pořád nic.... až jednoho krásného dne byl test poz 🙂. Co Budu psát bála jsem se aby to nedopadlo podobně. Hned na začátku(cca 5 tt) mi moje gynekoložka napsala nějaké hormony na udržení(myslím, že to byl ženský hormon)aby se tam mimi udrželo, že právě nedostatek tohoto hormonu, může za to, že se tam emb.neudrží. Nicméně, poptej se na to, určitě Ti to neuškodí a naopak to pomůže. Já jsem momentálně 32 tt, naše holčička se má v bříšku čile a už se nemůžu dočkat. Tobě to dopadne taky dobře, tak se hlavně nestresuj a věř, že to bude dobrý.....dej pak vědět 🙂. Hodně štěstíčka 🙂)

derebka
autor
20. pro 2011

Děkuju všem za podporu.

ined77
21. pro 2011

@lenka5731 ...to mě moc mrzí, tvá zkušenost s dr. ☹ .také jsme narazila na ''super'' dr. a ještě lepší jejich přístup a následný komentář.my jsme přišli o chlapečka v 39tt., v 37tt jsem dojela do porodnice s krvácením, za 2 dny mě propuštěli s tím, že prý je vše v pořádku.o dva týdny později už bylo vše v ......zdr. sestra mi po utz a oznámení, že je konec řekla, že jsem prý mladá a že si uděláme další, bylo to první dítko...no comment...mít v tu chvíli více síly a mozek na správném místě, obdržela by milá paní asi pravý hák....škoda, že člověka napadnou ty správné věci většinou pozdě.
souhlasím s tím, že v těch začátcích těhu se nic moc dělat nedá...zvlášť není-li ještě vidět srdeční akce, to ano.
brala jsem to tak nějak dle svých zkušeností, u nás v 6tt už srdíčko vidět bylo.

@llluckaaa ...já se snažila prostě na to všechno co se může stát moc nemyslet, byly lepší dny, ale i horší.to špinění tomu moc nepřidávalo.ale člověk musí bojovat, nic jiného nezbývá.
jinak je to i můj názor, že pokud se má něco stát, ať se to stane raději hned zkraje.

@derebka 🙂 ..ať je vše v pořádku! 😵

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru