Čím to je, že někdo otěhotní hned?
Ahojky vsem,
ted jsem cetla nejakou diskusi, ve ktere holciny psaly, ze napr. 3x po sobe otehotnely hned napoprve/napodruhe... JAAAAAAK to je mozne? Cim to je, ze jedni, co jsou zdravi to muzou zkouset roky, behem ovu a nic a jini lusknou prsty a jsou v jinaci? Ja vim, ze na to ma asi vliv vice faktoru... ale i tak mi nekdy rozum stoji. Vsem to preju, to je jasny, ale kdyz ja chci uz taky 🙂))
@loylii Super, dekuji za info. Na gyndu jdu za 2 tydny, tak uvidim co dr. a kdyztak hned zkousim to Porici. Stalo vas to neco kdyz jste sli na vlastni pest nebo to hradi pojistovna?
@mmichaella mám VZP a nikdy jsem neplatila žádný vyšetření.
Ja jsem jedna z těch šťastných... Třikrát a třikrát na jeden jediný pokus... A myslím si že je důležité zdraví fyzické ale hlavně psychické....
@monika76301 Parada! To je fakt hezky, kdyz to jde jako po masle. Fyzicky jsem cajk. Je fakt, ze imunologii ani nejake detailnejsi vysetreni za sebou nemam, ale jim zdrave, pravidelny pohyb mam, nemocna jsem byla tak pred 15 lety... prisuzuju to ale trochu ty psychice...v praci naprd, ted ty myslenky jak moc chceme to mimco uz, vsichni kolem tehu... ale kdyby to bylo tou psychikou, tak to by byla asi ta lepsi varianta
Já mám 4 děti a všechny dá se říci, že na první pokus 😁 oba jsme vysoce plodní, zdraví a duše našich dětí už asi čekaly v pozoru a vyhlížely svou příležitost
@loylii Tak to je fajn. Obcas jsem mrkla na nejake stranky repro klinik, a ty castky jsou masakr. Tak jsem si rikala, ze treba setrim na vsechny tyhle zakroky... :D
@nikol85bla Krasny!
Ja otehotnela taky hned. Vypla jsem, chtela jsem tomu nechat volny prubeh. Pocitala jsem s tim, ze to bude x mesicu, roky trvat. Neresila jsem to. Clovek musi mit v hlave tema DITE vypnuty. A teda ani jedno jsme nebyli strizlivy:D vlastne kazdej, kdo ma deti z okoli na to vlitli po vecirku
@makronka222 🤣 Jj je fakt, ze 2 pripady ve svem blizkem okoli mam taky po akci. Se dam snad na piti s takovouhle 😜
@mmichaella my strizlivi byli. Ale vzdy to byla takova vtipna rychlovka "mezi dvermi" 🙂
@mmichaella doporučila bych ti stránky www.duchovnipomoc.estranky.cz paní má na kontě přes 200 miminek je úžasná byla u ní kamarádka... Mela v sobě blok a nyní už čeká chlapečka.. Než repro kliniku zkus tohle první
Taky mi staci se otrit o trenky a jsem v tom... Moje mamka ma 4 deti, z toho 2 jsou pres hormonalni antikoncepci... Naopak tatkova sestra deti nema zadne, podstupovala i IVF a embria ji umirali na misce. Ma v sobe neco, co plody zabiji 😔 take nechapeme, jak je tohle mozne. A dalsi co nepochopim je, ze fetackam a alkoholickam se rodi vetsinou zdrave deti a zdravym vzdelanym lidem postizene 🤔
@monika76301 tak jsem se podivala na ten link. Myslim, ze pani je prototyp "dobraka", co pomuze akorat tak vytvorit pruvan v penezence. Holky, jak muzete verit tomu, ze vam nejake astralni ezokvaky pomuzou k otehotneni? 🤦♀️
@monika76301 Dekuji za tip 🥰
@sudylichozrout Jaj, jeste jsem nekoukala... tak snad to neni nejaka kravina.
@julielim tak tuhle otazku jsem si pokladala nescetnekrat. Ze lidi, kteri by ty deti vychovavali v naproste lasce a v dobrych pomerech maji smulu a fetaci apod. rodi jako na bezicim pase. Je to fakt divny
@mmichaella Je. Ztrata casu...
@mmichaella těžko říct čím to je. My se o první snažili 4 roky a druhé se nám povedlo hned po šestinedelí. Do teď to nechápeme.
Netuším čím to je... první těhotenství po půl roce i přes intenzivní snahu, ovu testy a vše možné, těhotenství bohužel ve 13tt zamlklo, takže revize a dalšího 3/4 čekání, pak konečně // a až do konce... třetí aktualni těhotenství vyšlo na první pokus... vůbec jsme to ani jeden s manželem nečekali... jeli jsme na dovcu, shodou okolností mi tam zrovna vyšla ovulace a plodné období, je fakt že jsme nic neponechali náhodě a sex byl pro jistotu každý den... No a o dva týdny později //... těžko říct no, asi fakt záleží na spoustě různých maličkostí... je pravda, že mi doktorka řekla že mám zaklonenou delohu, u prvního jsem to nevěděla, mluvila o tom až teď když jsem u ní byla na odstranění tělíska že už bychom tedy druhé dítě chteli, no a to je pry treba trochu jine polohy, hlavně zezadu... tak možná i to hrálo vliv, že tentokrát jsem to věděla a tak jsme se tím řídili 😁😁
@mmichaella joo já měla PCOS, takže ovulace byla jak kdy, spíš moc nebyla. Začalo to v r.2012, chodila jsem i do Car, kde mě stimulovali, byla na laparoskopie, 3x inseminaci a nic. Chlap byl ok. Pak jsme se šli od sebe. A zadařilo se nakonec neplánovaně pak s novým přítelem. Malému teď bude za dva týdny rok 🙂. Jako byl to šok, co ti budu povídat 😂😂
Ale jinak jsem si předtím i měrila BT, dělala testy a užívala různý blbiny na cyklus a tak 😄 a k prdu
@babbota taky už mám tělísko 2 a dost
Toto téma je šílené těžké a bolestné pro spoustu žen. I my měli štěstí, že manžel praskne gumou od trenýrek a já jsem hned těhotná. Nicméně už dříve mě napadlo proč, proč někdo může a někdo ne. Většinou vidím, že to nejde lidem, kteří jsou spolu už dlouho a samo to jde u párů, kteří jsou spolu krátce.jestli ta chemie nějak jinak funguje třeba první rok dva? Fakt nevím, ale přeju hodně štěstí, ať se Vám brzy zadari...
@mmichaella priroda, dobre nacavani, kombinace partneru (zena hlen, muz kvalita spermii)
Za poslednich sest let nechraneneho sexu jsem ani jednou jedinkrat nevidela doma pozitivni test.. Jedno dite ale mam, z ivf.. Jedna moje kamaradka uz ma pet deti na první stouch🤷♀️ Spravedlivost buhuzel neexistuje, ale kdo rikal, ze ano..
Tak ja se přidávám mezi ty štastnější - s prvnim jsem počala i přez antikoncepci ( adi snížený účinek díky atb) a během toho styku se asi musela uchytit spermie z kapky lásky , protože ostatek šel bokem - no to mi bylo 20 a se známosti 3 týdny starou .... a po 11 ti letech sem svolila že druhe, protože po prvním jsem už nikdy nechtěla být těhotná - cele těhu rizikáč a ma dítko sama ( i když během života přicházeli a odcházeli partneři - a když už semsi řekla že nikoho nechci - tak přišel "ten pravý" tomu jsrm po roce podlehlase svatbou a po dalším roce kde nám běželo adopční řízení na mou dceru jsem svolila že teda miminko - a to bylo že jsem musela vytahnou tělísko , odmenstruovat a hned prvni pokus a reď jsem skoro už 20 tt Hold to někdo tak má , u první sem si myslela že to je věkem- mladá extra plodná , a ted sem myslela že to bude delší cesta a ono ne ... všem kdo si přeje miminko bych přála ať to mají jako já - rozhodnu - zasouložím- a // ps: omlouvám se ta román
Hodne zalezi,proc jsi zacala brat tu antinu. Ja ji brala 7 let a hned po vysazeni jsem otehotnela. Nektera ji bere jako zahlazeni problemu a pak je problemem i otehotnet,pac antina ti to nevyleci,jen problem odlozi. 2 roky pro zdrave lidi je dost dlouha doba.
Patrim k tem co si pokladaji otazku jak je to mozne? S manzelem jsme spolu 10 let, prvni snazeni pres 2,5 roku a druhe snazeni zatim trva 2,5 roku. Snaha o druhe uz nelamu pres koleno. Mam aspon jedno.
Mamka s otehotnenim problemem nemela byla 5 x tehotna a to na prvni pokus.
Ja jsem cetla v Tema spis opak - priroda ma rada rozmanitost,takze cim je imunitny system odlisnejsi, geneticke predpoklady take,tak je vetsi moznost snazsiho splozeni potomka. Take hraje roli i to,ze zena si vybere partnera pri brani antiny, treba jinak by ji ten muz nevonel a hned by zjistila,ze pro ni neni vhodny,takto antina vyrusi prirozene signaly naseho tela....
@fandysek_1 To si delas srandu?! Hned po sestinedeli? A Jak jste to zvladli? 🙂))) Obcas mi prijde, ze tam nahore ma nekdo dobry smysl pro humor :D

@mmichaella na prodloužení LT fáze skvěle poslouží léky. Napr Duphaston, bere se 16.-25 den cyklu, předepisují normal na gynde. MS se dostaví většinou do 3 dnů.