Co když je manžel neplodný? Nechce změnit životní styl
Ahoj holky. S tímhle mi asi nepomůžete,ale chci znát váš názor. S manželem se pokoušíme dlouho o mimčo,já dostala od doktorky clostík a duphaston na 2 měsíce,s tím že když neotěhotním,manžela pošle na test plodnosti. Já si dělala naděje,že už otěhotním,jenže... Doteď těhotná nejsem,zbývá mi 5 tabletek clostíku,a já jsem zoufalá,propadám pořádný depresi, a začínám si být jistá,že je chyba u manžela.Taky s jeho stylem života by byl zázrak kdybych otěhotněla. A teď mě napadá otázka-když se zjistí že je vina u manžela,jak se k němu chovat? Neříkám,kdyby za svou neplodnost nemohl,tak bych samozřejmě stála při něm,ale když on by si za to mohl? Říkám mu pořád ať omezí alkohol,kouření,ať jí vitamíny,atd.,ale on nic. Říkám mu že já pro mimčo dělám dost,a on mě odbyde tím,že na testy půjde,ale žije si dál ve svých špatných kolejích. A je to hnusný,ale začínám ho nenávidět,a bojím se že kdyby byl neplodný,nesnesu ho vedle sebe. Já mu své obavy naznačila,ale on to bere tak že mi jen hrabe z těch hormonů. Co byste dělaly na mém místě vy?
@melodygirl A ty by sis pořídila dítě s milencem?
Zacinam mit pocit, ze si z nas @myska26 dela legraci, ale presto odpovim.
Predne musim rict, ze bych nesetrvavala ve vztahu s muzem, jaky tu je popisovan. Ne kvuli diteti, ale celkove. To neni partner pro zivot, nemohla bych zit s clovekem, co tolik pravidelne pije a kouri, neni aktivni. S takovym bych nebyla ve vztahu a ani bych s nim neuvazovala o detech.
Co sse tyka toho, jak bych se k manzelovi chovala kdyby byl neplodny. Nebudu resit vinu a nevinu, protoze si myslim, ze neni tak snadne urcit, kdo si za neco muze a kdo ne. Ja bych se ke svemu muzi chovala stale jako milujici manzelka, spolecne bychom nasli zpusob jak byt stastni, at uz s ditetem nebo bez nej. Urcite bych ho kvuli tomu neopoustela, stejne jako jsem presvedcena, ze on by se stejne tak choval ke mne.
@myska26 Tak já předpokládám,že když je člověk schopný si pořídit dítě s takovým,jako je tvůj manžel,tak je schopný i s milencem 😕
No,pokud člověk chce dítě jako takové a počítá s tím,že s ním zůstane sám, tak mu obvykle záleží na kvalitě genetické informace a nemá ho jen tak s někým. Když tak aspoň z lásky že jo. Ale toto.. 😕
Navíc 27 není nic strašného, mladá holka,nemusí mít dítě s tím co se nabízí nejblíž. Celý život před sebou,ještě může myslet na sebe,jaký vztah,partnera chce,zda má co potřebuje a co si zaslouží. Někdy se člověk zklame,sekne ve výběru partnera,ale není ostuda upadnout, ale zůstat příliš dlouho ležet. Život má každý ve svých rukou. I
tak ja bych to videla asi tak ze zakladatelce neni 27 ale 14 a doma se strasne nudi. pokud ji je opravdu 27 tak je to nevyzraly rozmazleny decko. je jedno jestli chlap pije nebo nepije, uz jenom to jak se ke vsemu stavi. chci dite za kazdou cenu i kdyz s nim treba budu sama, a manzel je jenom darce sperma a kdyz nahodou k tomu nebudevhodny tak ho budu nenavidet. misto abych resila problemy tak si najdu milence. sama si jeste nevyzrala tak jak chces vychovavat dite.
@myska26 "Já vím že není ideál,kdyby mi bylo 20,nečekám a zdrhám,jenže 27 na krku,a bezdětná...než bych našla nového chlapa,než by se mnou chtěl děti...by mi bylo 50 emoticon''..
Tohle je nesmysl.
Ja svyho manzela potkala v 26ti, v 27 jsme spolu vlastnili byt, v 28 jsem byla vdana a v 29 se mi narodi dite.. kdyz jsi s tim pravym tak takovyhle problemy, jak ty popisujes, neexistujou a pokud oba chcete to samy tak neni na co cekat. Muj manzel taky predtim kouril a kdyz jsme se dali dohromady a dala jsem mu najevo, ze mi to vadi, tak okamzite prestal.. cigaretu nevidel uz 2 roky. Muj manzel taky rad sedi u PC kdyz ma cas, ale taky se mnou podnika spoustu vyletu, sportujeme spolu atd.
Prijde mi, ze ti jde o to, si poridit dite jako ''naplast na vztah'' a ''smysl zivota'', a to je pekne nefer vuci tomu diteti.
Dite si porid do funkcniho vztahu kde uz jsi 99% stastna a kde vam k uplnemu stesti chybi uz jenom to miminko.
@myska26 Tak durazne mu rict, ze jeho zivotni styl nici vas vztah (at uz je plodny nebo ne), a ze pokud vztah chce zachranit, tak musi do protialkoholove lecebny a udelat velike zivotni zmeny. A pokud tohle neudela tak rozvod.. protoze alkoholika za otce svych deti snad nechces.
@myska26 dobre pokud chces vedet jak se chovat k manzelovi pokud by byl neplodny... no jak asi uplne normalne jako pred tim, jste manzele a slibily jste si ze pri sobe budete pri vsech problemech ve zdravi i v nemoci a neplodnost je nemoc. snad sis manzla vzala z nejakyho duvodu a ne proto ze si chtela darce spermatu a v pripade ze bude neplodny tak ho kopnes nekam.
@myska26 je opravdu vidět, že jste velice nevyzrálá... (pokud to tedy opravdu není celé jen legrace...) myslím si, že kdyby tady šlo o lásku a ne jen o naplnění nějaké touhy, tak byste se vůbec nemusela ptát na to jak se k němu chovat. Vše je řešitelné i otázka neplodnosti, jde jen o to hledat společné řešení. Vy nehledáte, chcete, abychom vám řekly chovej se takhle nebo takhle, ale to vám asi nikdo neporadí, protože to si musí každý člověk uvážit sám v sobě a zvážit všechna pro a proti.
Navíc souhlasím s holkama co už odpovídaly, pokud se manžel chová tak jak se chová tak bych s ním dítě opravdu nechtěla. Sobec, který není schopen změnit sebe ani kvůli dítěti, ne tak kvůli vám.... to opravdu není o co stát. Nemůže tvrdit, že dítě chce... nebo může, ale potom neví o čem to všechno vlastně je!
@myska26 no jenže to spolu souvisí. Kdyby tě zajímala kvalita vašeho vztahu a do čeho chceš dítě přivést, tak jeho případnou neplodnost nemusis vubec řešit. Ale jasně, záleží na tobě,tvoje rozhodnutí.
K základnímu dotazu.. Asi bych reagovala jinak v případě,že muž žije zdravě, aktivně, dělá něco pro to,aby miminko bylo a máme krásný fungující vztah a jinak,když by to bylo jako u vás. Dítě není narokovatelna položka. Člověk si vybírá partnera pro život,ať přinese cokoli a i případná neplodnost se dá společně řešit,a třeba přijmout.
@andelka Prave! Kdyby muj manzel byl neplodny, tak bysme spolu resili jine alternativy (adopce atd).. protoze jsem si ho nevzala kvuli jeho spermatu ale kvuli tomu ze ho miluju a ze je mi s nim dobre (presto, ze deti jsem vzdy strasne chtela)... ale prijde mi ze zakladatelka ho ma jako darce spermatu a to je tak vsechno.
@myska26 Je možné,že neplodný není,ani ty ne,jen příroda má víc rozumu jak ty,a moc dobře ví,jak to zařídit.
Je mi líto že tu nikdo nerozumí o co mi jde. S tím milencem-neříkejte že ho žádná z vás nemá,a že žádný z vašich chlapů nikdy nezahnul. Tady mě moralizujete,abych si nejdřív vyřešila vztahy...kolik žen je přesvědčených,že mají doma pana dokonalého,udělají si s ním děti,a pak se následně rozvádějí. Kdybych chtěla za každou cenu dítě s kýmkoliv,tak bych se nevdávala,ne?
@myska26 Tak já třeba milence nemám,nemám potřebu.A i kdybych ho měla,určitě bych nezakládala rodinu s manželem.A něco jiného je zjistit nebo si uvědomit až po čase,jaký hajzl je otec mého dítěte,a něco jiného je plánovat dítě s takovým,když si plně uvědomuju jeho chování.
@andelka Jenže pro mě je moje vlastní dítě důležitější než chlap. Moje prateta měla neplodného muže,všichni jí radili ať si udělá mimčo s jiným. Jenže manžela nechtěla podvést,tak si dítě vzali z děckého domova,a celý zbytek života byla nešťastná,že nemá dítě svoje. A já takhle dopadnout vážně nechci.
@myska26 pokud bych za každou cenu chtěla dítě, tak raději s milencem, který určitě nemá tak pošramocené zdraví, než s člověkem, který je sice můj manžel, ale pije a kouří a s největší pravděpodobností je to vše o co má zájem.
@myska26 docela by me zajimalo jak dopadnou ty vysetreni na plodnost u vas, protoze bych se vubec nedivila kdyby manzle byl uplne vporadku a problem byl u vas. uz jenom treba v psychice ze jst presvedcena ze onje neplodny takze sama sebe premlouvate ze nemuzete otehotnet protoze za to muze on. a pak az se ukaze ze je chyba ve vas tak co mel by vas zacit nenavidet a vykopnout z baraku?
@myska26 ano, ja jsem stastna a muj manzel je stastny. Jsme stastni spolecne, jeden s druhym a proto nemam zapotrebi si hledat milence a nemam duvod si myslet, ze on by hledal milenku. Brali jsme se z urcitych duvodu, ktere trvaji i po svatbe, u vas to zrejme bylo jinak.
Je zasadni rozdil privest dite na svet z lasky do vhodneho prostredi, i kdyz se muze stat, ze se to pokazi. A je rozdil privest dite do prostredi, kde je otec alkoholik, matku vztah nezajima, pestuje si milence a dite ma ze sobeckych duvodu bez ohledu na jeho zivot. Ve chvili, kdy chces privest na svet dite, mela bys mit dostatek rozumu na to, abys uvazovala nad jeho zivotem, ono dite neni panenka, ktere je vsechno jedno, nemel by to byt vyplod z rozmaru.
I kdyby mel bokovku kazdy druhy, ma to snad byt obhajoba pro tebe?
@myska26 Tak ja jsem treba manzela opravdu nepodvedla, jsem si temer 100% jista, ze on me taky ne, pro me je to opravdu pan dokonaly (ano, ma svoje mouchy, ale miluju ho a jsem s nim naprosto stastna) a kdyby to tak nebylo, dite bych si neporizovala. Dite si zaslouzi aby se narodilo do milujici a uplne rodiny. Nemluvim o situaci, kdy clovek otehotni neplanovane, ale planovat dite do nevhodneho prostredi mi proste prijde sobecke vuci tomu diteti.

Docetla jsem do konce a nestačim zirat 😁