icon

Covid očkování při plánování miminka: Jaké jsou názory?

majaa123
26. říj 2021

Plánujeme miminko (zatím se nedaří)... V práci na mě tlačí do očkování na covid jaké jsou vaše názory.

Diskuse je zavádějící
Je možné, že diskuse obsahuje příspěvky, které jsou zavádějící (obsahují klamné informace nebo úmyslně poupravená fakta) a jsou vytvořené za účelem manipulace nebo šíření strachu a paniky.
Strana
z3
cikitkapb
26. říj 2021

V práci tě do ničeho tlačit nemůžou, na to nemají právo. Pokud se chceš/nechceš nechat očkovat, má to být tvoje rozhodnutí, ne tvého nadřízeného.

gruyerre
26. říj 2021

@majaa123 ano, nutit tě v práci nesmí.
Nicméně pokud se bojíš očkování kvůli plánovanému těhotenství, můj názor je ten, že je lepší se nechat očkovat před těhotenstvím než během těhotenství nebo nebýt naočkovaná a být těhotná.

themuffin
26. říj 2021

@majaa123 my plánujeme miminko a očkovat se nenechám. I když vím, že spousta lidí mě za můj názor tady ukamenuje 😅

leniczka23
26. říj 2021

Kdybych plánovala těhotenství, nenechám se očkovat.

mamikry
26. říj 2021

@majaa123 Nechala bych se ockovat pred otehotnenim.

pampeliska1313
26. říj 2021

Šla bych do toho. Sama sem byla v práci v nervu, těhotná a s pozitivníma dětma ve škole. Vážně jsem se pak už bála chodit. Gynekolog mi doporučil očkování ale až ve druhým trimestru ideálně, což jsem měla už za sebou, tak jsem pockala po sestinedeli.

jaja01k
26. říj 2021

@majaa123 Já bych se očkovat nechala. Covid jsem měla a byl to vážně hnus, těhotná bych to zažít nechtěla. Stačilo mi, že jsem v těhotenství měla chřipku. Vysoké horečky, nemohla jsem vstát z postele, moc jsem se o miminko bála.

petramana
26. říj 2021

@majaa123 ja se nechala ockovat v kvetnu, 2. davka 4.7. a 1.8. jsem hned bez problemu otehotnela. Covid s horsim prubehem v nemocnici 3/2021.

mmichaella
26. říj 2021

Ja plánovala otěhotnění, a očkovat se nedala, jelikoz kamarádky, co se naockovat nechaly buď krvacely mesic-dva v kuse nebo se jim MS uplne rozhodila. Zadarilo se, a ted (I přes to, ze nejsem zastáncem covid ocka) si říkám, že po porodu se asi naockovat nechám. Ale v tehotenstvi se bojím obou případů- nemoci i ockovani... si nevyberes no...

hermanka88
26. říj 2021

Napíšu teda jen zprostředkovanou zkušenost . Kamarádka byla na 1. dávce a za 14 ní zjistila,že je těhotná. Už tedy nebylo nějak cesty zpět, vakcínu dostala. Druhou dávku ji odložili na začátek druhého trimestru po konzultaci. Vše v pořádku,miminko naprosto zdravé i po 2.velkém ultrazvuku. Zda ti to k něčemu je,toto info ,nechám na tobě. Jen že se mi to vybavilo když jsem přečetla dotaz. Dostala tedy Pfizer pro úplnost .Nic tím říct nechci,jen jako nějaký poznatek z okolí co mám.

hermanka88
26. říj 2021

@themuffin Proč?Na svůj pohled a názor máš právo a nárok. Odsuzují jen hlupáci,co neumí respektovat někoho jiného. Osobně očkována jsem,ale v těhotenství..také bych váhala hodně moc.Možná bych se na to taky vykašlala. Ale tak každý má přece právo si o sobě a svém zdraví rozhodovat sám. Můžeš říct svůj pohled na věc. Nemám ráda lidi, kteří prostě mají nějaký názor a ten je jediný správný. Ano,pro ně jistě,ale..

leniczka23
26. říj 2021

@hermanka88 ámen 👌

lucpop94
26. říj 2021

@gruyerre 😬🤔🤔

martina8084
26. říj 2021

@themuffin naopak, myslím, že jste rozumná.

janule0123
26. říj 2021

@majaa123 taky řešíme bejbo… po domluvě s gyn jsem se honem nechala naockovat.. rikal ze pokud nejsem tehu, ať si pohnu… 😂😎ze tam bývají části s covidem komplikace .. jen mě rikal ať neotehotnim mezi 2 davkama …

tasimia
Autor odpověď smazal
tasimia
26. říj 2021

@majaa123 všechny moje kamarádky co jsou momentálně těhotné, jsou očkované.

tasimia
26. říj 2021

@jaja01k souhlasím. Já měla taky těžký průběh Covidu, v těhotenství bych asi skončila v nemocnici.

xnikax1
26. říj 2021

@majaa123 před otěhotněním bych šla..já otěhotněla v lednu,než se začalo ockovat a dodnes nejsem očkovaná..čekám minimálně do konce šestinedělí,protože kojím

nikjean
26. říj 2021

Osobně jsem covidem prošla loni, lehký průběh (ztráta čichu). Očkovat jsem se jít nechtěla, nejsem očkována ani proti chřipce, tak proč proti covidu. Jenomže už jsem tak znechucena nesmyslnými opatřeními a tlakem ze strany jak vlády, tak očkovanými, že už jsem fakt nalomená k tomu, abych očkování podstoupila, jen abych měla klid.
Nicméně nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná, takže očkování odkládám na dobu neurčitou, to si prostě nelajznu.

rejalin
26. říj 2021

Prvně - očkovat by ses měla na základě vlastního rozhodnutí, ne proto, že tě do toho někdo tlačí. Pokud jde ale jen o obavy kvůli možnému těhotenství a jinak seš pro, tak to bych šla. Můžeš si naplánovat termín na dobu menstruace/po , kdy budeš vědět, že nejsi těhotná. 🙂

bigbig
26. říj 2021

Plánovala jsem těhotenství a odkládala ho až do doby, než budu plně naočkovaná. Hned po očkování jsem otěhotněla. Zatím vše v pořádku. Nechtěla bych být těhotná a neočko. Covid bych v těhotenství prodělat nechtěla a s deltou je to jen otázka času. Obzvlášť pokud máš, jako já, ještě školkový dítě.

alex97
27. říj 2021

Od ledna jsem těhotná a v únoru jsem měla Covid...Takže malá ho prodělala semnou..Naočkovaná nejsem a zatím ani nepůjdu..Protože kojim..A nejsem ovce aby mě někdo k něčemu přinutil...Až JÁ budu chtít tak půjdu.. Nicméně každý na to má jiný názor.. Vemte si že bez Očkování zachvilku nebudete moc nic...TAKŽE nás stejně donutí si neco píchnout co je stejně k 💩 Protože nejvíc se to vrací těm co jsou očkovaný...můj názor a když se někde vždy řeší Covid tak se u toho stejně jen všichni uráží a pohádají se..Takže tak

surikata131
27. říj 2021

@majaa123 pokud ještě nejsi těhotná, tak bych se nechala naočkovat co nejdříve. Covid v těhotenství prostě nechceš. Chytla jsem ho cca v 7 tt a bála jsem se, že je to konečná, do konce těhotenství jsem měla obavy, aby byla malá v pořádku…navíc s novými variantami je covid pro těhotné i miminko dost rizikový, hrozí horší průběh, trombozy placenty - předčasný porod nebo smrt miminka. Než jsem otěhotněla, tak možnost očkování nebyla, chápu obavy z očkování v těhotenství, taky jsem to odložila až po porodu. Ale teď kdy čísla zas stoupají bych to prostě neriskovala a valila se okamžitě naočkovat (ideálně i proti chřipce).

majaa123
autor
27. říj 2021

@nikjean ano je to hrozný nátlak. Dobrovolně povinné 🤔

meejja
27. říj 2021

Otěhotněla jsem mezi dávkami a úplně v poho. Rozhodně lepší vakcína (i v těhotenství), než covid…

vaculovav
27. říj 2021

Nenechala bych se. Měla jsem covid v lednu, začátek těhotenství, a lehký příběh - tři dny únava a ztráta čichu.. teď mám po šestinedělí a zatím se mi do toho nechce.

carmenz
27. říj 2021

Plánujeme druhé, v létě jsem se nechala naočkovat. Covid v těhotenství nechci. Cyklus po očkování mám pořád stejně přesný, jen první dvě ms po očkování byly asi v prvních dnech silnější, nevím, ale souvislost to mít nemuselo.
Nedůvěru v konvenční medicínu nemám, dcera je očkovaná +- podle běžného schéma, má i některé nepovinné vakcíny (meningokok). Takže jsem po prostudování zdrojů moc neváhala.
Pokud se ale očkovat nechceš, zaměstnavatel tě nutit pochopitelně nemůže.

marge_s
27. říj 2021

@majaa123 podle natlaku v praci se nerozhoduj. Zvaz, jestli bys nemela strach o dite, pokud by te delta dohnala 🤷🏾‍♂️Navic: delta je pro tehotne mnohem rizikovejsi nez predchozi varianty. A navic: tvoje protilatky poputuji pres placentu k miminu, bude mit ochranu od tebe. Tohle by presvedcilo me. ;)

hermanka88
27. říj 2021

Jinak teda my teď máme doma syna s covidem. Donesl si ho ze školy. Máme ještě 15 měs. dcerku. Už jak řekl,že se cítí divně,mazal do svého pokoje "na samotku" . Druhý den už teda nešel do školy a odpoledne sms,že byl v kontaktu s nakazenym už v pátek. Bylo úterý. Tak jsme vzali antigen a okamžitě pozitivní. Pak hygiena,20 telefonů i s dětskou lékařkou..No ve čtvrtek PCR u malého jasné. Covid. Malá šla na testy minulou středu a negativní.. Teď by mě zajímalo ,jestli sehrálo roli to,že jsme oba s manželem očkovaní nebo..nevím.S malým se někdo musí občas i učit,někdy potřebuje něco vysvětlit,na on-line není takový prostor se ptát a..i asi znáte některé. Každopádně,jestli to pomohlo,tak jsem teda ráda,že ještě něco nebylo dceři. My jsme jinak nemuseli ani na testy ani karanténa,prostě nic. Stejně jsme zůstávali doma,rychle obchod,kterým se respirátorem rychle proběhnem a alou dom. Nejsme blázni..Doma plno testů tak jsme se 3x otestovali a negativní oba. Jako i u očkovaných by měla být nějaká opatrnost,ne?To Mě zarazilo trošku.

Strana
z3