Imunologie Podolí, jak to tam probíhá?

invidiamo
24. led 2018

Ahoj holky... za 3 tydny jsme objednani s muzem na testy do Podoli, proc nam prcek nejde... tak jsem zvedava jak to bude probihat a jak vlastne vubec dopadneme....
Mela jsem z toho smisene pocity, ale po dnesnim rannim testu a objeveni opet jen jedne carky, jsem rozhodnuta a nechame se radeji testnout...
Byli jste tam uz nekdo? Jak to cele probiha?

kafr
24. led 2018

Ahoj, byli jsme tam v létě 2017,
dole v přízemí je kartotéka, tam se zaregistrujete (trvalo to docela dlouho, měli nějaký problém se systémem). Pak vás pošlou nahoru (patro už si nepamatuju), u dveří tam jsou lístečky s pořadím (čím dřív tím líp! My se zasekli dole, tak jsme pak strašně čekali). Volají si vás postupně, sepíšou základní věci, vezmou žádanku). Nás tam bylo asi 5 párů. Až všechny takto odbaví, jdete všichni se sestřičkou nahoru na odběry, cestou vám ukáže, kam máte jít po odběrech (zase jiné patro). U odběru si vezmou zvlášť chlapy (jdou dat vzorek, to už společně nebudou 🙂 teď to tak vyznělo...) A ženy jdou na krev, čekárna je +/- společná, partner bude poblíž. Po odběrech s mužem odcházíte, kam vám sestřička ukázala a tam začíná to strašné čekání. V ordinaci se totiž s Mudr probere celková rodinná anamnéza do x-teho kolene- mějte to promyšlené, kdo měl kolik dětí, způsoby úmrtí, nemoci... Pak vám vysvětlí co a jak ohledně té imunity, domluví se jak chcete poslat výsledky (já je chtěla domu, abych si je mohla pro sebe ofotit- chce je obvodní Mudr, car... Nikdy nevíš, kdy se budou hodit).
No a to je asi celé. Čekání na výsledky cca měsíc...? Už nevím.
Ona ta imunologie tam je taková "chudobka" rozfrcana, kde zrovna bylo místo. Takový zapomenutý obor, přitom tak důležitý!
Tak ať najdou příčinu a pomůžou 😉

invidiamo
autor
24. led 2018

@kafr dekuju za zpravu.. jeste me zajima.. muzu jit i s manzelem pro jeho vzorek? :-/
Tady na tech vysetrenich zjisti vse, ze ano.. i pripadne, kdyby jsme meli na sebe alergii, atd..?
Vy jste dopadli jak, jestli se muzu zeptat..

lennus
24. led 2018

Dobře děláte, že jdete na imunologii. Byla jsem na Karláku na pracovišti skvělé primářky Malíčkové, je odbornice ve svému oboru, co se týče právě neplodnosti a problémy s donošením. Pomohla kamarádce, díky ní donosila zdravé dítě. To pracoviště tam bohužel zrušili, ale ona by měla fungovat jinde. Zjistili mi komplementopatii, což je možná porucha v těhotenství a důvod mých předčasných porodů a potratů. Musela jsem si o žádanku požádat svého gynekologa sama, i když mě poslal na více důležitých vyšetřeních, na toto ne. Mně odebírali jen více ampulí krve a dlouho se čekalo na výsledky. Držím palce!

lennus
24. led 2018

Ještě jsem chtěla upozornit, že je rozdíl jít na genetiku - to jsme absolvovali s partnerem společně na jiném pracovišti (v Krči v Thomayerce) a probíhalo to tak, jak píše výše uživatelka kafr a pak ta zmíněná imunologie, tam jsem byla jen sama. Je to rozdílné vyšetření, ale možná v Podolí nabírají i to, co mně.

kafr
24. led 2018

To co jsem popisovala byla reprodukční imunologie v Podolí. Oddělení Mudr. Madára, ale vyšetřovala nás jiná Mudr.
Ne, na odběr s manželem nemůžete, vám zrovna berou krev, je vás tam víc párů a jede to jak na drátku (alespoň ty odběry, pohovory se pak protáhnou) Můj muž tím byl taky lehce zaskočen, leč sestřičky nedaly čas na dotazy, prostě "pán si počká tady, zavolame si ho a vy pojďte s námi, uděláme odběry..." (Pokud je z toho manžel vyjukaný, tak bych mu to ani neříkala, řekla bych že uvidíte na místě, tam už se odporovat neodváží 😉😁)
Hlídají 3 faktory: reakce na spermie partnera, reakce na směs cizích spermií a reakce na trofoblast (počáteční stadium těhu=opakovaně rané potraty). Mě vyšly blbě obojí spermie (dělali jsme si srandu, že by mi ani pošťák nepomohl 😂). Následovalo přeléčení Prednisonem + kondom sex, po 3m kontrola- zlepšení, další 3m ve stejném režimu, pak možnost snažení době ovu, jinak kondom. Jenže mě se něco rozhodilo, začaly se mi dělat cysty, takže jsem nakonec musela na IVF. Nejen abych vůbec otěhotněla, ale abych si i zachránila vaječník.
My na genetice nebyli- nenašla jsem na netu potřebné podklady k tomu jak to probíhá a co je z toho za výsledek. Navíc tím, že nám při imunologii dělali i ten pohovor o rodinných anamnezach obou, tak mi to přišlo jako ta genetika... Nevím.

To je zase román...😮😀

kejsina27
25. led 2018

@kafr taky jsem byla a moc jsem nepochopila ten troboflast. tam jsem měla cca 98%, sperma partnera 64% a směs dárkovských spermií myslím 70%. co je teda nejlepší nebo naopak nejhorší?Jo a snažení v době ovu - kolik dní se člověk může snažit? Co se jinak stane? Rozdráždí se tím nějak ty hormony nebo co? Moc děkuju za odpověď.

invidiamo
autor
25. led 2018

@kejsina27 to me take zajima... proc jinak s ochranou?
Prijde mi to nejak strasne slozite... vzdy sem si myslela ze dite bude dar od boha a ne ze to budem takhle resit...

kafr
25. led 2018

Ochrana proto, aby naše imunita zapomněla, jak "vypadají" spermie (=alergen). Pokud už jsou výsledky v toleranci, dovoluje se to snažení při ovulaci. Detaily už jsem ale nezkoumala, my se rozhodli už nestřílet na slepo do plodných dní, chtěli jsme IUI, jenže jak jsme dojeli do CARu, byla uz tam první cysta...

K těm procentům... Přesně už vám to neřeknu, ani to teď nenajdu, rekonstruujeme a tyto dokumenty jsou v zalepené a zabalené skříni. Na tom lístečku s výsledky bylo i v závorce napsáno, co je norma. Já měla oboje spermie 30-40%, jen trofoblast byl na spodní hranici normy, tuším kolem 75%... Když máte výsledky mimo normu a je jedno jestli nahoru nebo dolů, je to špatně...
Ten trofoblast (doufám že to nekomolim) je počáteční stadium těhu. Snad ještě před embriem? Každopádně je to cizí těleso v děloze a pokud ho imunita vyhodnotí jako nežádoucí, tak ho zlikviduje... Asi ani nezjistíte, že se vajíčko a spermie spojili, dostanete "ms". Proto je lepší mít tu imunitu vyšetřenou před IVF (peníze + hormonální zátěž jde v případě blbých výsledků imunity vniveč)
Já tehda našla i několik článků, kde to bylo dobře vysvětlené...
V ČR jsou jen 2 pracoviště: Podolí (mudr. Madár) a Plzeň (Mudr. Ulčová-Gallová) zkuste to progůglit i podle těch jmen. Imunita je šílená alchymie.

kafr
25. led 2018

Holky je to šílená cesta!
Na jednu stranu nám od zakládky tvrdí, že stačí jedna spermie, jak je otěhotnět jednoduché, jak se musíme chránit před těhotenstvím a nekomplikovat si život, jak máme nejdřív studovat a zajistit se a pak zakládat rodinu...
My se snažili 7 let!!! První rok spontánně, 2. rok se snažil obvodak- měření BT, Clostyl (ale bez folikulometrie, což mě dost děsilo), mě chtěl hned hnát na laparoskopii, já chtěla nejdřív manželův spermiogram (proč by se hned mělo řezat do mě, že?) Do toho tlak okolí: moc na to prý myslím! Tak jsme si dali pauzu, dokonce ani ms kalendář jsem si nevedla... Furt nic. Změnila jsem doktora a ten řekl, že jako obvoďák už nemá co zkoušet a doporučil mi mudr- specialistku na neplodnost ve vedlejším městě. Opět několik cyklů folikulometrie, spermiogram, laparoskopie, vše ok. Přešli jsme na IUI, 4x, nic. Já už zoufalá s nervama na dranc, protože do toho trpím na fakt bolestivou MS, jsem došla k Mudr., že už nemůžu, že chci pauzu, antikoncepci, ať si odpočinu od MS. Doporučila mi Tradiční Čínskou Medicínu, že to spoustě ženám pomohlo, buď aspoň s MS, nebo třeba i otěhotním. Takže další rok akupunktury a bylinek a aspoň ta ms se uklidnila. Pak jsem si vydupala tu imunologii (opravdu jsem si musela vše zjistit sama, Mudr mě uz dost nevybíravě nutila do IVF). Další 3/4 rok léčení, pak 4 cykly cysty, poslední i přes nasazenou antikoncepci, dál umělý přechod a nakonec IVF a teď jsem v 28tt.
Ale nelituji! S manželem nás to neuvěřitelně stmelilo, a já vím, že jsem nedělala doktorům pokusného králíka. Do IVF jsme šli až v momentě, kdy byly všechny výsledky a bylo to jedine možné řešení. Kdybych neotěhotněla a cysty by přetrvávaly, čekala by mě nejspíš operace a přišla bych o funkční vaječník (ten druhý funguje cca 3x do roka).
Takže vám všem hodně síly, pevné nervy a anděla strážného, protože počít dítě je fakt zázrak! 😘