Jak na srovnání MS

mzacikova
24. čer 2019

Ahoj kočky.
Potřebovala bych poradit, jak srovnat MS bez zásahu hormonů... Nedostala jsem už něco málo přes 2 měsíce, po dobrání antikoncepce. Nechci jít hned na gyndu pro injekce na vyvolání nebo prášky. Ráda bych dala tělu ještě chvíli pokoj, tak přemýšlím nad vhodnou přírodní alternativou.
Věřím, že by něco mohlo pomoct ke srovnání cyklu. Zatím si dělám každý den ovu testy, abych věděla, kdy přibližně mě čeká ovu (abych měla na gyndě co říct), ale bez pravidelné MS je to stejně nic moc.

moxha
24. čer 2019

Zkus pít kontryhelový čaj

lajla
24. čer 2019

Malinová smes dědka korenare, popř juknout na jeho stránky zda něco nepřidat

vemira
25. čer 2019

Taky se přikláním k čaji z kontryhele. Mě pomohl, nebo si to aspoň myslím.

hermij
26. čer 2019

Raději, než ovu testy (zbytečné vyhazování peněz) doporučuji měřit bazální teplotu a sledovat hlen děložní. Ovulaci vůbec nemusíš testy zachytit, může proběhnout v noci. Správně se testuje několikrát denně a to je fakt zbytečné vyhazování peněz za papírky. Po probuzení změř bazální teplotu (pod jazykem / v pochvě nebo v konečníku) a budeš to mít přesnější, že ji vážně poznáš a uvidíš.

Na start ovulace kontryhel nedoporučuji, působí jako fytoestrogen, navyšovat estrogeny ale nepotřebuješ. Čaj z maliníku je ok. Důležité je doplnit vysoké dávky B6 a hořčíku (ty hormonálka ve velkém odbourávala a máš jich jistě nedostatek), dalších B vitaminů, mateří kašička je výborná na podporu zdravého cyklu. Pestrá strava, pohyb a být v pohodě 🙂 Přeji Ti, ať se brzy zase napojíš na své tělo a dokážeš vnímat, jak Ti krásně slouží 🙂 💃