Výpočet týdnů. Jak je to u nepravidelné MS?

24. čer 2020

Ahoj, můžete mi prosím poradit co se týče výpočtu tydnu? Všude se píše, že se počítá od poslední MS, ale co když je MS nepravidelná? Cca 37 dní a ovu 12. 6. Dle ovu testu.. Tak jak to tedy je? Kdy jít na gyndu? Omlouvám se za anonym, zatím nechci, aby to někdo věděl. L.

kmarie81
24. čer 2020

no srdíčko by mohlo být vidět zhruba 4-6 týden od ovulace - jinač na krev samozřejmě jít můžeš už ted, zvlášt jako samoplátce

viky3293
24. čer 2020

Tak myslím si, že se to počítá od prvního dne poslední menstruace. A to je jedno jestli je pravidelná nebo ne. Není to tak?
Za mě proste od prvního dne poslední ms.

leniczka23
24. čer 2020

I kdybys měla menstruaci po 50 dnech stejně se to bude počítat od prvního dne poslední ms. Ty si můžeš pro sebe spočítat když víš kdy byla Ivu že ten 6tt budeš teda nekdy Kolem 10.7. dřív bych tam nechodila pokud nemáš problémy.

ileni
24. čer 2020

pokud víš jistě, kdy byla ovulace, tak v den ovulace jsi 2+0tt, takže den po ovulaci jsi 2+1tt a začíná ti běžet třetí týden těhotenství

martina_cz
24. čer 2020

Přesně jak píše @leniczka23 , dříve to nemá smysl.

pindrusice
24. čer 2020

já počítala dle početí (ovu), jsou na to kalkulačky na netu a je to pak přesnější než MS. Nebo najít i takovou kam se zadava pruměrná délka tvého cyklu. Nevadí že to není pokaždé stejně. Já se objednávala na potvrzení až v 8tt.

cysticka
24. čer 2020

Holky a jak se to pocita po SP kdyz uz MS nedorazila?

rebe
24. čer 2020

@cysticka Těhotná má dva termíny, jeden podle MS, druhý podle ultrazvuku. Ani jeden z ěch termínů ovšem příliš nevypovídá o tom, kdy dojde k porodu, normální těhotenství trvá 38-42 týdnů. Pro různá vyšetření a screeningy se používá termín podle ultrazvuku, vycházející ze skutečné velikosti plodu.

klokanka31
24. čer 2020

@leniczka23 To ale taky nemusí být pravda, kdybych já počítala těhu od poslední MS, tak bych porodila někde v 13.měsíci... 😄

leniczka23
24. čer 2020

@klokanka31 jj vždyť jo, proto se taky neurčuje těhotenství jen podle posledni MS😉

mona91
24. čer 2020

Já před týdnem řešila to samé 😂 dle MS bych měla byt 9tt ale ovulace prisla místo menstruace až 33.DC. Pockala jsem dva týdny od termínu MS a zavolala na gyndu, můj gynekolog bere dřív a jdu tam víckrát v prvním trimestru, když není nic videt jen vysoká sliznice odebírá krev (tak jsem to měla u prvního) teď už byl videt vacek takže krev nebral a pozval si mě znovu za dva týdny. Co jsem zatím vycetla tak se to až do screeningu bere podle MS a na prvním screeningu se upravuje podle ultrazvuku termín porodu. Doktor mě uklidnil ze je to normalni ze ten nález je ,,opozdeni,, kor když vím ze ovulace byla později ale ze je to bezne u žen co mají dlouhy cyklus nebo nepravidelný (já mám cyklus 31-36dni). Nicméně držím palce 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru