icon

Kdo přemýšlí o třetím dítěti? Diskuze plná názorů.

nazka
16. říj 2021

Ahoj, vím, že je tu na toto téma diskuzi už několik. Mně však zajímá, jestli je tu někdo, kdo aktuálně přemýšlí a řeší zda do toho jít nebo ne. My tohle řešíme a tak bych i o tom ráda pokecala.

Strana
z5
babetak
19. říj 2021

@fatal_error Určitě všechno zvládnete, mám 5 dětí 13,12,5,skoro 4 a 2 roky... Blázinec, ale neměnila bych. Je mi 39 a kdyby jsme neměli hypotéku, zkusila bych otevřít téma 6 dítěte... Ale mám obavu, že to už by manžel asi utekl 🙈🤣

fatal_error
20. říj 2021

@adepickova ja jenom rikam, ze to darovani vajicek neni bez rizika, to je cele. sama jsem brala clostilbegyt (na vyvolani ovulace), kterej se muze jen 6x za zivot, nastesti zabral hned poprve. treba na IVF ani darovat vajicka ja vylozene nesmim, protoze mam trombofilni mutaci, takze pri hormonalni stimulaci na IVF nebo darovani vajicek bych mohla dostat mrtvici. fakt to neni jenom pozitivni, jsou tam i rizika a ja chtela, aby to zaznelo, to je cele.

adepickova
20. říj 2021

@fatal_error chápu jao si to myslela, ze své strany jsem to nemyslela vůbec zle 😊ano rizika tam jsou strašně vysoké ,ja sama jsem měla pak problém pár dní po darování veliké křeče do břicha nemohla jsem ležet,jít, a vůbec nic,nakonec jsem jela na pohotovost a měla jsem po veškerých vyšetření volnou tekutinu v brise,s tím že tam bylo riziko že přijdu o vaj.

pitrisek87
22. říj 2021

Ja mam 3 děti. Dve holky 6 a 4 roky a prostě jsem chtela od začátku kluka... Tak jsme riskli treti a je to kluk a uz ma 2,5 roku. Holky byly a jsou hrozně náročné ale to třetí máme za odměnu. Byl hodné miminko, mnohem lépe spal, prostě božan. Dokonce jsem zacala uvažovat ještě o jednom diteti. Odrazoval mě jen vek (34 let) a ze maji dcery zdrav. problemy. A posledního srpna mi našli nádor na plicich, jiz dost velky. Jsem nekuřacka. Jsem 5 tydnu po operaci a po první chemo. Takže u me jiz další dítě nebude. A dost me to mrzi... Vsem preji štěstí a zdraví a pokud to tak cítíte, neváhejte a nepřemýšlejte o tom... Vsechno ostatni se vyřeší samo 😉

luckawm
12. lis 2021

@miskatus to je krásný. Tu skoro bulim. Pořad jsem na vazkach jestli do třetího jít i když už jsme tomu dali šanci takže je možná na rozhodování už pozde 😂, ale díky za příspěvek. Úplně cítím, že to třetí k nám patří ♥️.

azby
12. lis 2021

@fandysek_1 to je také důležitý, fakt. Momentálně také váhám zda třetí ano nebo ne. Manžel moc nechce, pokud by on řekl jdem do toho, tak je to pro mě jednodušší. A nerozhodují se a jdu do toho. Jenže teď to musím obhájit před sebou i před ním. A to už přemýšlím moc a motám se do toho.

nazka
autor
12. lis 2021

@azby jojo, obhauju taky před sebou i před ním.. To je to samé. Jaké má manžel důvody proti?

azby
12. lis 2021

@holkaokomodra to máme děti hodně podobně, já mám 14 letého a 15 měsíční holku a teď mě moc hlodá zda další- parťáka k holčičce, přeci jen jsou si s bráchou vzdáleni o 13 let. Ale manžel moc nechce

holkaokomodra
12. lis 2021

@azby no te teda mame hodne podobně, ja bych do toho jeste rada sla, ale vzhledem k veku uz moc nechci cekat a zároveň nevim jestli bych to zvladla tak rychle za sebou

azby
13. lis 2021

@nazka vlastně žádné- není si jistý, zda by to zvladl. Já si jistá jsem, že bych to zvedla o to strach nemám, jen pořád nevím, zda si to mám takhle" komplikovat" Ono to není nejnáročnější když je dítě malé, ale když už je to školák. (Alespoň pro nás)

nazka
autor
13. lis 2021

@azby fakt? Tak s tímhle nemám zkušenosti. Prosím, řekla bys mi, co je tak náročné? Já myslela že je nejnáročnější ta péče 24/7,kdy se od prtete nevzdalíš skoro ani na wc, jsi nevyspala, bolavá a nemáš čas na nic.
Já si ještě říkám, že se bojím rozdělení pozornosti mezi 3. Na druhou stranu na té starší už vidím, jak mě úplně tak nepotřebuje, jak je šťastná mezi kamarády, atd..
A těhotenství jsi měla ok? I porody?

azby
13. lis 2021

@nazka no on to má asi každý jinak, syn díky těžkému porodu a oživování má 3 DYS,(je to úplná prkotina,dopadli jsme úplně super) takže to učení bylo dost náročné- naučit ho se učit účelně. Vlastně až co máme benjaminka, tak jsme trošku polevily, teď ještě střední školu a budeme to mít za sebou. Vysokou ať si udělá pokud bude chtít a hlavně svými silami. 🤣
Těhotenství první naprosto ukázkové, krásné bezproblémové, ale porod opravdu mazec. Nicméně vše dobře dopadlo a kluk je zdravý, mě trauma z porodu vyléčil až druhý porod. U dcery těhotenství zahul- měla jsem velice časté (poslední dva měsíce i každodenní) několikahodinové žlučník ověřit kolíky. Možná i díky nim jsem byla na bolest trenovana a porod byl krásný- nikdy jsem si nemyslela, že tohle já kdy řeknu.

fandysek_1
13. lis 2021

@nazka toho jsem se taky hodně bála- rozdělení té péče a pozornosti mezi děti, ale ta nejmenší se tak krásně zapojila, že si je užívám všechny stejně. Prostredni je trochu uřvanejsi od miminka, ale i s ni se da obcas domluvit. Bohužel někdy musí počkat, ale není špatné trénovat trpělivost i u dětí.
@azby někdy je lepší to nechat přijít a nepřemýšlet o tom. My to taky měli pořád ano/ne a pak jsme to přestali řešit a přišlo to a bylo to vyřešené.

nazka
autor
14. lis 2021

@fandysek_1 hezky jsi to napsala. Kéž by to tak bylo i u nás. U nás první je strašně hodná a bez problémů a druhá je náročnější, vzteklá..

nazka
autor
14. lis 2021

@azby jsem ráda, že nakonec vše ok 🙂 ty jo, to sis asi užila při tom porodu. Jsi dobrá, že jsi šla vůbec do dalšího 👍
Já měla v prvním těhotenství preeklampsii a u druhyho naštěstí nic. Každopádně císaře byly oba, čekal by mne třetí. No a taky bych přišla o post šéfa v práci, ale s tím jsem se nějak už smirila asi za ty roky. Mám totiž jít místo sefovy, co jde už důchodu. Takže další dítě už na mě rozhodně čekat nebude.

azby
14. lis 2021

@fandysek_1 jenže to u nás nejde, jelikož přirozeně otěhotnět nemohu.

dendy88
15. lis 2021

@nazka Já chtěla tři děti od začátku , manžel věděl a souhlasil.Když byli mladší dceři 2 roky , začal manžel třetí dítě řešit ,že nechce mít to třetí dýl když už holky budou samostatný. Nepotěšilo to( chtěla jsem dítě dýl ), ale nakonec jsem souhlasila,to třetí jsem chtěla. Asi po 2 měsících snažení přišel že se na třetí teď necítí ale že rozhodnutí nechá na mě. Rozhodla jsem se snažení ukončit , protože slíbil že to třetí časem bude. Nastoupila jsem do práce . Víc jak dva roky zpět jsem se chtěla začít snažit o třetí miminko , a manžel že nechce ☹️ Už jsem myslela že třetí mít nikdy nebudu, když loni v létě s tím přišel sám že do třetího můžeme jít 🥰 . Malý se podařil na první pokus a už mu je půl roku . Holky už jsou velký, z malýho jsou unešený,a já taky maximálně spokojená 🙂

klary93
15. lis 2021

Možná by stálo za to založit si skupinu😉 docela by mě zajímalo, jak se všichni rozhoupeme či nerozhoupeme 😉 ráda založím jestli o to stojíte 👍😉

nazka
autor
15. lis 2021

@klary93 dobrý nápad, tak jo 👍👍

fatal_error
15. lis 2021

@klary93
@nazka takova tady je
https://www.modrykonik.cz/group/8715/
ale koukam teda, ze uz dost umlkla 🙂

Strana
z5