icon

Nejde mi otěhotnět

zanelka
3. led 2017

Ahoj maminky uz 4 mesice se snazime o druhe miminko prvni tehu bylo takrka na poprve tak mam ted trochu obavy cim to muze byt sice stale kojim coz je pry taky urcite forma antikoncepce ale mesicky mam uz od zkonceni sestinedeli tak bych mela mit i ovu ne? Vim ze 4 mesice nic nejsou ale uz zacinam byt trochu nervozni chtela bych to stihmout nez mi zkonci rodicak abych mohla navazat a uz se mi to znacne krati ted uz to vypadalo nadejne pocitali jsme ovu mela jsem spineni cca tyden po ovu tak jsem ai myslela ze treba uhnizdovani vcera jsem zkousela test jeste pred ocekavanou ms ze by treba duch a prd a dneska prisla potvora cervena ☹ mate nekdo zkusenosti kdyz napoprve v pohode a u druheho komplikace? Dekuji

Strana
z2
absintka19
17. únor 2017

@keltka ja uz tehotna jsem 🙂 z prvniho pokusu 🙂 29tt uz 🙂 stres skutecne neprozivam, jsem vecny pohodar 🙂

absintka19
17. únor 2017

@lutu11 kdyz to reknu laicky tehotenstvi =spermie+vajicko, takze vajecnik ho musel mit, jinak bez vajicka neotehotnis 🙂 to fakt nejde 🙂)))))) bez ovulace fakt neotehotnis.
Ovulace je odborný lékařský termín označující okamžik, kdy dojde k uvolnění zralého vajíčka z vaječníku. Uvolněné vajíčko začne pomalu sestupovat vejcovodem k děloze pomocí pohybů řasinek výstelky vejcovodu. Pokud se během této cesty setká se spermií, dojde k jejich vzájemnému splynutí a oplodnění vajíčka.

keltka
17. únor 2017

Gratuluju Absintko 🙂

luska__
17. únor 2017

mě to tvrdil doktor, že to nejde .. Já to měla v hlavě, že to nejde. Začala jsem plánovat svatbu, řešit víza do ciziny a den před odletem : hotovo 🙂 5tt

lutu11
17. únor 2017

@absintka19 ,,ovulace,, byla v uvozovkach. Samozrejme jsem ji musela mit. Jen ji doktor nevidel na utz.

svitavy
18. únor 2017

@zanelka Tohle to není podle mne komplikace, 4 měsíce nic není. Páry, které se považují za neplodné se počítají až po roce snažení.A ani to nemusí být konečná,třeba náhodou či po vhodné léčbě i u těchto párů může dojít k početí.

pavkova28
20. únor 2017

Dnes jsem si byla pro výsledky profilu a spermiogramu. Oba jsme v pořádku.
Doktor mi řekl tři možnosti. Buď čekat zda cvičením nezačne ovu. Druhá možnost prášek na ovu a zrání vajíček nebo třetí možnost umělé oplodnění tělo dopovat praškama, stymulovat cyklus. Vybrala jsem si druhou možnost. Dostala jsem clostylbegit a Duphaston. Tak uvidíme zda se ovu nastartuje. Jinak ještě také cvičím půl roku Mojžíšovu metodu.

keltka
22. únor 2017

Cvičením? To se mi zdá divné. Když dopadl dobře spermiogram, tak by stačilo IUI ne? A nemusela bys na IVF, pouvažuj o tom-jen by ti práškama srovnali cyklus a sledovali OVU, pak jde o vstříknutí spermií na místo, kam mají jít, v době OVU.

luska__
22. únor 2017

@pavkova28 clostík zabere,jsem důkaz 🙂 2 cyklus

pavkova28
22. únor 2017

@luska__ pevně v to věřím 🙂 četla jsem víc pozitivních ohlasů než negativních

yerry
22. únor 2017

@zanelka první těhotenství byla vlastně náhoda ale bylo to na první šup a bohužel nevyšlo to (ZT v 10 tt), druhe těhotenství - snažili jsme se dva měsíce ( teď má 5 let 😊) , třetí těhotenství bylo na první pokus ale zase nevyšlo (ZT v 9 tt) a to poslední těhotenství vyšlo a teď mi u spí dvouměsíční princezna ale na otěhotnění jsem čekala dva roky 😈

craki
22. únor 2017

Kamaradka se o druhatko snazila pul roku, taky kvuli rodicaku, a kdyz to neslo, rekli si, ze rodicak rozvolni a nechaji to byt. Do prace nespechala.
No a do dvou mesicu byla tehotna 😉 ja vim ze se to lehce rika, ale zkus na to nemyslet 😉

katgatoo
23. únor 2017

Zkusit na to nemyslet je s prominutím nejotravnější rada, kterou znám. To fakt nejde😉

pavkova28
23. únor 2017

@katgatoo
Svatá pravda. Jak nemám myslet na něco co si přeji nejvíce 🙂

bluekobylka
23. únor 2017

Mastodynon👶

pavkova28
2. bře 2017

Ahojky. Můj ovu test. Konečně po 9 měsících není jen bílý 🙂 mám radost, že je vidět alespoň změna. Jenže teď mám dilema zda brát Duphaston, který potlačuje ovu, ale bez něj mi nepřijde ms.

nikolettkaaa
13. bře 2017

Ahoj holky, taky se snazime uz pres pul roku a pprad nic :( Dle toho, co tu ctu, je to opravdu asi jeste kratka doba, nicmene jsem dnes navstivila svou dr., ktera mi jen udelala ultrazvuk, zjistila, ze ovu uz probehla a vice ze pry nezjisti, ze se vse resi az po roce neuspesneho snazeni... Nevite, zda je nejaka moznost nechat se vysetrit drive?

masajka87
13. bře 2017

@nikolettkaaa neupinej se tak na to. Vše a zvlášť tohle je v hlavě. Když
To moc chceš tak se to nepodaří a přijde to az nejmíň čekáš. Já u prvního se snažila půl roku, pak jsem viděla video s porodem a už jsem nechtěla a buch, byla jsem těhotná. S druhým jsme oba strašně chtěli, jenže pak se stala jedna událost v rodině a už jsme to chtěli odložit ale pozdě.. no a teď? Tolik jsem se třetího porodu bála že jsem do toho šla s hrozným strachem., Ještě jsem mamce rikala že jestli se nepovedlo ted-prvni měsíc snažení tak do toho už pak nejdu. A co myslis? Povedlo se hned na poprvé. Kdybych to strašně chtěla tak to určitě zase nepůjde. No ale jsem potěšena, je mi to jedno a strasne se tesim protože čekáme vytouženou holčičku a klidné ji budu rodit celý týden 🙂

klarys1234
1. kvě 2020

Ahoj,snazime se s pritelem uz skoro 6 mesic o mimi, bohuzel bez uspechu. Jednou jsem byla na injekci na vyvolání ms a dalsi mesic jsem to zase doatala asi o 10 dni pozdeji. Ted ni pani doktorka na gynde napsala utrogestan a uz jsem mesic vkladala... ms prisla ted asi 3 dny po dobrani ,ale takova dost divna,chvilkama jo chvilkama ne... vim, ze u me dela strasne moc psychika,nedokazu myslet na nic jineho,bohuzel mam problemy i s mym otcem,ktery je alkoholik a jsou s nim neuveritelne problemy,takze takove ty rady,ze musim byt na tom psychicky dobre.nebude nikdy,protoze tohle je situace,ktera se neda resit... nevim co dal zda se mam na gynde zeptat na nejake vysetreni,jak přítele tak i me,nebo zda mam jeste cekat,ale je to snad kazdy mesic horsi a horsi.. nejake rady? Dekuji

tasimia
1. kvě 2020

@klarys1234 6 měsíců ještě není tak dlouhá doba upřímně 🙂. Kup si něco na podporu otěhotnění a netlač na pilu 🙂

hermij
1. kvě 2020

@klarys1234 6 měsíců je skutečně krátká doba, ale naprosto chápu, že pokud si miminko moc přejete, tak každá nová menstruace zabolí ☹ Vyvolávací injekce je plná syntetických hormonů, které samy o sobě mohou cykly rozhodit. Proto i to "zpoždění" 10 dní v dalším cyklu je vlastně "norma", leč blbá norma. Utrogestan je fajn, ale musí se vědět, kdy se má nasadit. Bohužel ho někteří gynekologové předepisují špatně. Není čas věnovat se pacientce, nechce se jim tomu věnovat pozornost... nevím proč. Přijde mi, jakoby pro ně bylo snazší pak poslat ženu rovnou do centra asistované reprodukce a starej se ☹ Takže Utrogestan klidně znovu předepsat, ale užívat až po proběhnuté ovulaci. Ne od 16.DC, ne od 18.Dc. Po ovulaci. To může být klidně i 25.Dc i později... A dělat se toho dá strašně moc ❤ Stravování, doplňky stravy, spánkový režim, pohybový režim, i na té psychice se dá pracovat - ano, s tatínkem nic nenaděláte, ale pracovat na nastavení mysli, pozitivní afirmace, upustit emoce, klidně si zatruchlit, atd. Jéjda, to bych tu psala sloh 😅

lennus
Autor odpověď smazal
lennus
1. kvě 2020

U nás to bylo s druhým miminkem také na dlouho a jednu dobu jsem myslela, že už nebude. Na prvního syna jsme si počkali sice rok, ale moc mě to netrápilo, vše ostatní v mém životě bylo fajn, tak jsme tomu nechali volný průběh. Souhlasím s prvním příspěvkem, hodně věřím v psychosomatiku a sama jsem volila i alternativní postupy - TČM, Mojžíšová, byla jsem i v lázních, neměla jsem problém s otěhotněním, ale donošením - syn narozen 33+1, druhý potrat v 11. t. a v třetím těhotenství ztráta miminka ve 23.t., opět předčasný porod. Nebránila jsem se tedy lékařské pomoci, ale vše lze podpořit i jinak. Z lázní jsem přijela s tím, že jsem šťastná žena, protože mám jedno dítě, potkala jsem tam řadu holek, které se roky bezúspěšně snažily, měly za sebou hodně ivf a žádné dítě. Taky jsem si představovala, že navážu s rodičákem, ale to jsou ty naše plány! Taky jsem chtěla v práci, kam jsem tedy nakonec nastoupila, když jsme přišli o malého ve 23.t., zůstat, než otěhotním, ale zkomplikovalo se to tam, dala jsem výpověď a otěhotněla, nevlezla jsem se už do ochranné lhůty a byla bez mateřské, ale z toho čtvrtého těhotenství máme donošenou úžasnou holčičku. Vše má asi nějaký důvod, hoď to za hlavu a i kdybys byla v práci jen chvíli, asi to má nějaký význam. Řešila bych nedaření se až později, leda to podpořit bylinkami, on i ten věk hraje roli a hlava - psychika úplně nejvíc určitě, já teď naposledy otěhotněla úplně nejrychleji, vlastně vždy jsem otěhotněla, když jsem na to nemyslela, přesně, jak se říká, držím palce!

lennus
1. kvě 2020

Holky, nezapomeňte, že pokud se vám nedaří dlouho, přes rok, tak je možnost zažádat si o lázně, mám tady na to téma články.

Strana
z2