icon

Neovuluji a mám užívat Utrogestan, jaký máte názor?

radunka87k
18. srp 2016

Dobrý den,
mám prosím dotaz. Od února 2016 vysazena antikoncepce. 1. Ms dne 16.6. s pomocí utrogestanu, 2.Ms 24.7. již bez utrogestanu. Neovuluji, a dnes jsem byla na gyndě s žádostí o nasazení hormonů, prostě ať tu ovulaci mám, a sdělil mi, že mám opět 3 měsíce užívat Utrogestan!!! Ten ale nevyvolá ovulaci. Jaký na tento postup máte názor? Mám se obrátit rovnou na CAR? Děkuji moc,

Strana
z4
alkuska
19. srp 2016

@radunka87k Jen ještě dodám, že po dvou letech bezúspěšného snažení mi v caru diagnostikovali PCOS a dali mi na dva cykly clostilbegyt, což je už docela silná hormonální nálož na vyvolání ovulace. Na ten jsem nezareagovala a tak mi řekli že jedině IVF. Z toho jsme s manželem cukli, přišlo mi to teda hodně rychlé to po dvou cyklech hned vzdát a nepřistoupili jsme na to. Měla jsem z toho trochu nepříjemný pocit že jsme ždímáni. Začla jsem se o to víc zajímat, vyzkoušela různé bylinky a to, co jsem psala výš, a do roka jsem byla těhotná vlastním snažením. Takže nenech se do ničeho dotlačit, zkoušíte to teprve chvilku, určitě to půjde. Pro mě osobně je IVF až ta nejposlednější možnost.

g_m
19. srp 2016

@radunka87k Kašli teď na hormony a CAR, na to je spousta času! Některé tělo prostě potřebuje víc času na to, aby se srovnalo. Taky bych se zrovna neřídila radami typu: Utrogestan neber, já si myslím, že doktoři pořád ví, co dělají, jen někteří mají pocit, že ví z internetových diskuzí víc... Ale rozhodně nic nezkazíš Nosifolem příp. kontryhelem. S gynexem zkušenosti nemám, ale hodně si ho chválí. Osobně bych začala Nosifolem a kontryhelem, ale chce to alespoň tři měsíce a hned to nevzdávat nebo nehonit...

naomi6
19. srp 2016

@radunka87k Tak já jsem po vysazení HA také neovulovala. Žádné bylinky mi bohužel nepomáhaly, doktor mi nasadil utrogestan + clostyl a hned první cyklus jsem otěhotněla, takže uvidíte, třeba vám doktor předepíše ten clostyl, ten právě ovulaci pomůže vyvolat. Držím palce 😉

radunka87k
autor
19. srp 2016

Dobře, takže rozhodla jsem se následovně..Nasadím "kůru",,Utrogestan 3x denně, polykám, jelikož si nemohu dovolit ať to se mne vytéka, když chodím do práce atd. Začnu opět kontryhel. Měření bazální teploty, kapky Gynex a objednala jsem si i Fertiprona, budu pít 2x sáčky denně..Jen nevím, když toto obsahuje kyselinu listovou jestli mám ještě užívat tu svou 800mg? A dám tomu tedy ty 3 měsíce ještě, do té kontroly jak mi řekl na gyndě...

radunka87k
autor
19. srp 2016

A ještě tak ohledně užívání toho Utrogestanu, mám užívat teď od 18.8. na 6 dní, počkat na ms..Další měsíc tedy v září opět od 17tého užít 10 tablet a počkat na ms. A stále dokola..Jen nevím jestli 2x denně, nebo 3x jak mi uvedl do receptu, ale nejsem si právě jista jestli on sám říkal 2x denně:(

gabulkam
19. srp 2016

@alkuska Ahoj, jaký přesně myoinositol jsi si kupovala z ebay? Koukám, že jich je tam dost... A ještě jeden dotaz, jak dlouho si ho brala, než se podařilo otěhotnět?

radunka87k
autor
19. srp 2016

Hoďte kdyžtak odkaz na ten myoinositol..kolik že tam stojí na ebay?

wercs
19. srp 2016

Po vysazeni antikoncepce jsem mela uuuplne rozhazeny cyklus a bez ovulace. Po necelem roce snazeni jsem sla k doktorce a ta mi dala taky jen utrogestan, pry kdyz se srovna cyklus ovulka sama naskoci a zjistila mi zuzene delozni hrdlo, naridila cvičit mojzisovou. Dosla jsem si k fyzioterapeutovi ktery mi ukazal jak spavne cvicit a kazdy mesic mi rovnala kostrc. Kontryhel jsem pila rok a zadna zmena. Koupila jsem si homeopatika ktera se berou misto clostilbegytu. Nevim jestli to je shoda nahod, ale po prvnim cyklu jsem otehotnela.

salenas
19. srp 2016

@radunka87k kolikátý den cyklu máš nasadit utrogestan ?
inositol je bud ve fertiproně, nosifolu, inofolicu, piju dva sáčky denně, ale inositol se dá koupit i zvlášť, hoď si to do vyhledávače.
1 den menzes začni pít kontryhel, 3 hrnky denně, do 14 dne, pak se nazasuje na 10 dní utrogestan, po celou délku cyklu doporučuju kotvičník

salenas
19. srp 2016
radunka87k
autor
19. srp 2016

@salenas no kolikátý den cyklu..Já měla posl. menstruaci 24.7. a nasadila jsem včera 18.8. (předtím mensturace proběhla pouze 16.6.).

salenas
19. srp 2016

@radunka87k no počkej .. datum poslední menstruace je 24.7, takže si utrogestan měla nasadit 8.8, brát deset dní, vysadit a zhruba za 4 dny ti měla přijít menzes. ted si utrogestan nasadila o deset dní dýl,, takže se ti cyklus protáhne o deset dní

alkuska
19. srp 2016

@gabulkam
@radunka87k já měla od redwells, něco takového http://www.ebay.co.uk/itm/MYO-INOSITOL-1kg-PHAR... ale to bylo jiné balení než mají teď, byla to dvoukilovka a mělo to i jinou nálepku 🙂 brala jsem ho nějakých 3/4 roku, rok? už přesně nevím, ale půl kila jsem ještě přeprodala a dost mi ještě zůstalo na další snažení. Stálo to dost najednou ale kupovat stejné množství inofolicu nebo inositol samotný byl v čekých eshopech taky dost dražší. Vemte si to kilo co jsem sem dala - řekněme že to stojí 1150 i s poštovným a je toho kilo. Mělo by se brát při snažení když to nejde 4g denně, tzn že to máte na 250 dní. Inofolic na stejnou dobu by stál 8000!

Holky ale udělejte si vlastní průzkum, to už je dlouho co jsem ho kupovala, třeba kápnete na něco výhodnějšího. Je ale potřeba to objednat z UK, ale to asi víte.

salenas
19. srp 2016

@alkuska mám koupený za stovku na měsíc i s cholinem

alkuska
19. srp 2016

@salenas Toho insitolu je tam strašně málo, proto je to levné, dávka na den by měla být 2x2 gramy.

salenas
19. srp 2016

@alkuska no to je, já to střídám s nosifolem atd

radunka87k
autor
19. srp 2016

@salenas takto mi to řekl gynekolog..já měla ms 24.7. a na kotrole jsem byla včera a to mi jej nasadil a řekl ať užívám od 18.8. na 6 dní. pak počkat na menstruaci. od 17.9. užívat zase 10 dní a počkat na ms.a stále dokola..já s tím nemám zkušenost, tak nevím jak to funguje..

alkuska
19. srp 2016

@salenas tak vidíš 🙂 125 mg je strašně málo jak na cholin tak na inositol, podle mě škoda vůbec té stovky.

salenas
19. srp 2016

@alkuska mě to škoda stovky nepřipadá, stejně si musím kupovat štěpěnou listovku a ta je sama o sobě taky drahá, takže jednou fertiprona, podruhý nosifol, takže mě vitamíny na měsíc vyjdou na 450 kč, což si myslím,že není zas tak hrozné. takhle bych musela za 1200 koupit inositol, k tomu femibion, který stojí taky tři stovky na měsíc ..

salenas
19. srp 2016

@radunka87k to jě nějaký zmatený, 18.8 utrogestan plus 6 dní je 24,8, zhruba za 4 dny bys mohla dostat menzes, to bude 28.8 a 15 dní na to bys měla nasadit utroš, na 10 dní a to ti vychází zhruba na 12.9,

utrogestan se nasazuje na srovnání menzes, sečti si to sama, nasazuje se 15 den, po OVULACI, na deset dní, počítá se, že do 4 dnů dorazí menzes a pořád dokola, to jak ti to napsal doktor ti strašně produlužuje cyklus

radunka87k
autor
19. srp 2016

Tak já teda nevím čím se řídit už...v háji fakt už...

no_title
19. srp 2016

@radunka87k nj, každý má plno rad 😀. Zkus věřit své intuici... nebo změnit lékaře...

radunka87k
autor
19. srp 2016

Nevím na jakém systému má utrogestan fungovat..Já potřebuji srovnat cyklus..

salenas
19. srp 2016

@radunka87k ja ho mela tez na srovnani,mela jsem menzes i po 21 dnech.proste jsem 15 den cyklu nasadila na 10 dni,a pak vysadila,menzes zacla chodit 28 den

salenas
19. srp 2016

@radunka87k a ty mas anovulacni cyklus kazdy mesic?

no_title
19. srp 2016

@radunka87k nejlíp to ilustruje tento graf... Utroš je syntetický Progesteron. Ten vlastně má za úkol udržovat sliznici a jakmile poklesne, přijde menstruace. MS přijde vždy po jeho vysazení. Také mimo jiné Progesteron (i ten přírodní) zařizuje to, že už v cyklu nedojde k další ovulaci. Pokud tedy dr. nasadí Utrogestan příliš brzy, nedojde k ovulaci, ke které by jinak došlo, ale později. Samozřejmě že zařídí, abys dostala MS +/- v danou dobu, ale nezařídí ovulaci. Tu mají na svědomí ty ostatní hormony (LH, FSH a Estrogen).
K vyvolání ovulace slouží například Clostilbegyt. Ten imituje chování ženiného těla v době přechodu, dá signál mozku, že má málo Estrogenu - tzn. že se blíží menopauza a ten "zápalu boje" začne stimulovat FSH, aby dozrálo více vajíček a žena otěhotněla, dokud ještě může. Tahle nějak funguje Clostík, jestli jsem to teda správně pochopila. Bohužel ale má vedlejí účinky, např. snižuje sliznici, takže je dobré k němu pít kontryhel a grepový džus. No a taky dělá návaly horka a další příjemnosti. Je-li možnost, že pomohou bylinky, zkusila bych je. Já beru ten Clostík teďka, ale mě už nepomůže ani svěcená voda 😀
jinak syntetický Progesteron je i Provera, Agolutin, Duphaston,...

radunka87k
autor
19. srp 2016

Ještě mne napadlo, že jsem špatně pochopila..nemyslel on že mám teď užít od 18.8. 6dní. Pak počkat na menstruaci a od 1.dne menstruace odpočítat 17 dní a pak užívat 10 dní?? Takto mi to vysvětloval v tom červnu - našla jsem teď poznámku...
Jinak neměla jsem vůbec ovulaci - co si dělám ty testy..

salenas
19. srp 2016

@no_title hezky napsane,ja po clostu mela priserne bolesti hlavy,tfuj!

salenas
19. srp 2016

@radunka87k ovulacni testy nejsou stoprocentni,nekolikrat do roka jsou cykly anovulacni.doktora jsi asi spatne pochopila,ale ja byt tebou,dal uz utros neber,fakt je nasazeny moc pozde.prijde menzes a jak ti teda rekl 17 den cyklu nasad utrop

Strana
z4