Utrogestan - mám ho nasadit?

ondruchovat
30. zář 2018

dobry den, v pondeli mi byl na gynekologii predepsan utrogestan, minuly cyklus jsem dle ovulometrie mela udajne ovu dva dny pred ms, gynekolog rikal ze ms nedojde ale dosla, tak mi ted napsal ten utrogestabn at beru od 16DC a mam sex co druhy den, 25DC vysadim a mam pockat tri dny na ms nebo na tehotenstvi, co kdyz bude ale ovu az treba 18DC nebo 20DC... moc nechapu vyznam toho nasazeni utro a uz vubec ne ten sex co dva dny, (kdyz pry utrogestan zastavuje ovulaci) mohly byste mi nektera poradit? a jake mate s timhle zkusenosti??

sudylichozrout
30. zář 2018

@ondruchovat Utrogestan se pred ovulaci nebere, opravdu ji blokuje. Nejlepsi by bylo, kdyby ti doktor sledoval ovulaci nekolik cyklu a podle toho nasadil medikaci, pripadne hledal pricinu problemu. Jinak ovulaci muzes sledovat i sama a Utros nasadit az po ni na nejakou dobu, vetsinou se bere deset dnu.

merope
30. zář 2018

Je to celé nějaké divné - pokud máš ovulaci dva dny přes MS, tak proč utrogestan od 16DC?

Jinak - já vždy brala v rámci IVF (jiná situace než u tebe) utrogestan ode dne následujícího ovulaci (ultrazvukem ověřené, aspoň doufám, že přesně ten následující) a brala jsem ho vždy až do testů na těhotenství (blokuje i MS - resp. tedy ne dokonale, ale dost ji zpožďuje - takže jsem čekala na (ne)potvrzení testem) a když jsem byla těhotná, tak až do 12tt.

Jinak sex co dva dny - určitě ten týden kolem ovulace.

ondruchovat
autor
30. zář 2018

@sudylichozrout děkuji za reakci .prave ze jsem tam byla jen jednou a z toho usuzuje a nasazuje mi utrogestan ..

ondruchovat
autor
30. zář 2018

@merope ano , taky nechápu proč utros ten 16DC . A kdy nasadit po ovulaci ? Delam testy a výpada To slibně, takže. Nechápu ten předešlý cyklus ..

aselluska
30. zář 2018

Brala jen Utrogestan taky, ale ovu jsem měla normálně až po nasazení, a potvrzenou

merope
30. zář 2018

@ondruchovat Četla jsem tu kdesi, že měla holka i dvě ovulace v měsíci, děje se snad velmi výjimečně, ale může být. Jinak po ovulaci už asi kdykoli - pomůže to s hormony po uhnízdění.

ondruchovat
autor
1. říj 2018

dobré ráno , dámy tak dnes potvrzena ovulace (clearblue) myslíte ze mam teda ten 16DC nasazovat ?

merope
1. říj 2018

@ondruchovat Nevím, kdy je 16DC, ale pokud po ovulaci, tak určitě. Držím pěsti.

ondruchovat
autor
1. říj 2018

@merope dnes jsem 14DC, 16DC je středa , není to brzo ? Nebude lepší třeba 17DC , upřímně se v tom nevyznám , budu šťastná ta každou radu . Děkuji !

merope
2. říj 2018

@ondruchovat Neznám tento ovulační test, takže netuším, kdy je ta ovulace. Musela bych dohledat papíry, ale v IUI jsem brala utrogestan buď den následujíci po ovulaci nebo ten den poté, určitě ne později. Takže pokud je 14DC ovulace, tak 16DC klidně. Pokud ten ovulační test říká, že bude ovulace pozítří, tak počkat.

maximaty
2. říj 2018

Co zajet na kontrolní UTZ? Holky už psaly, Utro až PO ovu.. ale takhle si to opravdu můžeš jen odhadnout 🤔. Máš třeba bolestivou ovulaci, aby sis to mohla i fyzicky potvrdit že UŽ proběhla?