icon

Neovuluji a mám užívat Utrogestan, jaký máte názor?

radunka87k
18. srp 2016

Dobrý den,
mám prosím dotaz. Od února 2016 vysazena antikoncepce. 1. Ms dne 16.6. s pomocí utrogestanu, 2.Ms 24.7. již bez utrogestanu. Neovuluji, a dnes jsem byla na gyndě s žádostí o nasazení hormonů, prostě ať tu ovulaci mám, a sdělil mi, že mám opět 3 měsíce užívat Utrogestan!!! Ten ale nevyvolá ovulaci. Jaký na tento postup máte názor? Mám se obrátit rovnou na CAR? Děkuji moc,

Strana
z4
radunka87k
autor
19. srp 2016

@salenas takže ty bys teď nebrala a začala až 17 den cyklu znovu??

salenas
19. srp 2016

@radunka87k podle data tvych poslednich mesicku bys nove mesicky mela dostat v nedeli ci v pondeli.pokud jeste dalsi 4 dny budes pouzitat utros,menzes se opozdi,o tech 6 dni a menstruacni cyklus bys tim padem mela zhruba 34 dni a vice,a to ty nechces.takze ano vysad a bylo by dobry,kdyby ti doktor 13 nebo 14 den cyklu udelal ultrazvuk

radunka87k
autor
19. srp 2016

No já třeba minule brala utrogestan 8 dní a hned 8 den se dostavila menstruace..tak třeba se počítá s tím, že když jsem začla brát 18.8.středa, že to dostanu toho 23-24.8.třeba se u mne nedá řídit tím, že byly poslední 24.7 když předtím byly 16.6.

werumka
19. srp 2016

@radunka87k Jestli dobře počítám, tak cyklus bez Utrogestanu trval 38 dní. Tj. pokud ovulace byla, tak přišla v rozmezí 22. den cyklu - 28. den cyklu (7.7. - 13.7.).
Pokud máš takto nastavenou ovulaci, tak v tomto cyklu mohla přijít v rozmezí 14.8 - 20.8. (tj. ještě k ní stále dojít nemuselo!). Asi bych spíš obětovala jeden cyklus bez Utrogestanu a měřila bazální teplotu (tu Utrogestan zkreslí, takže výsledek z toho nebudeš mít žádný...)

radunka87k
autor
19. srp 2016

@werumka ano, 38 dní jsem napočítala a ovulace nepřišla..dělala jsem testy a byly negativní..a když zadám ale do kalkulačky termín 1.ms a 2.ms tak mi to spočítá ovulaci na 17.8. takže +/- kolem tohoto data.a taky jak vy píšete 7.7.-13.7.
No ten druhý cyklus byl bez utrogestanu ten červencový, tak můžu dnes ještě zkusit udělat test, byla jsem včera na UZ a viděl tam ty folikuly, že tam něco je.Ale víc neříkal.

werumka
19. srp 2016

@radunka87k Jestli tam byly malé folikuly, mohly to být zbývající, které zůstanou po proběhlé ovulaci a vstřebávají se. Když odhlédneme od testů - nějaké jiné změny/příznaky nebyly? Bolest, tlak v podbřišku, výtok...?

werumka
19. srp 2016

@radunka87k A o sliznici něco neříkal?

radunka87k
autor
19. srp 2016

Nene.ja priznaky nemam zadne..o sliznici take nic zajimaveho.no nezbyva nez uzivat utrog jak rekl a do toho ten gynex a fertipronu.v pondeli mi vse dorazi

werumka
19. srp 2016

@radunka87k Uvidíš 😉 Bylinky jsou určitě dobrá cesta!

radunka87k
autor
19. srp 2016

@werumka myslis ze kdyby ovu mela teprv probehnout ze by ji ten utrogestan ted zarazil?prece kdyby to tak bylo,tAk dr.rikal ze pak z toho ze se to neodlouci vznikaji cysty

werumka
19. srp 2016

@radunka87k Z přezrálého folikulu může vzniknout cysta. Ale myslím, že kdyby se teď schylovalo k ovulaci, tak by tam dominantní folikul už určitě viděl. Takže je varianta, že ovulace už proběhla před tím, než jsi tam šla. To by se právě dalo odhadnout i podle výšky sliznice.
Utrogestan by ovulaci mohl zarazit, ale i kdyby jí nakonec nezarazil (že by ještě stihla proběhnout třeba druhý den po nasazení), tak ta sliznice už bude mít jinou strukturu, zhoustne děložní hlen a spermie už pak není vhodný pro transport k vajíčku. Takže pravděpodobnost otěhotnění je dost nízká.

alkuska
20. srp 2016

@salenas No, já jen vím že 125 mg na den je k ničemu. Pokud má někdo opravdu problém, typicky PCOS, musí se inositolu užívat gramy každý den, nejlépe ty 4 g/den, to vyšlo nejlíp ve studiích, víc už taky nemá smysl. Takže to střídání jak to ty říkáš ten efekt mít s největší pravděpodobností nebude, tak fakt nevím, kde máš tu úsporu když ani neužíváš ty dávky co bys měla...

Sama píšeš že dáš za vitamíny 450 měsíčně. Za těch cca 1200 máš inositolu na 3/4 roku, metafolin se taky dá sehnat za 600 kč sto kapslí, to máš celkem 144 + 200 za měsíc a máš ty dávky tak vysoké jak potřebuješ, žádné šizení a střídání.
http://www.ebay.co.uk/itm/Solgar-Folate-Metafol...

Ten odkaz na myoinositol co jsi sem dala je taky dobrá cena, já ho kupovala z toho ebay někdy před dvěma lety a to se v ČR takhle koupit nedal. Ale to jsem psala ať se holky ještě mrknou, jen doporučuju ten prášek. Vyjde to nesrovnatelně levněji než ty kapsle nebo sáčky.

salenas
20. srp 2016

@alkuska já PCOS nemám, nešidím se, piju po dvou sáčcích, pokud bych sehnala metafolin tady u nás, a ne na ukrajině, už je tam ta finanční úspora vidět, to ano, to máš pravdu. Já bych to na ukrajině kupovat nechtěla, takže je pro mě ještě stále výhodnější kupovat fertipronu a kor když je v akci, tuhle jsem ji sehnala za 210 a mám v tom listovku i inositol. Já se s tebou nehádám, máš pravdu, jak o těch dávkách a financích, ale prostě to jde udělat i jinak. Jasně, ono se to pak za tu hromadu měsíců nasčítá, pokud něco měsíčně kupuju za 400 až 450 nebo to, jak si vypočítala ty 344, ale už to není takový hrozný rozdíl.

alkuska
20. srp 2016

@salenas UK není ukrajina ale Británie 🙂
Však já psala že když je opravdu problém, pokud chceš jen vitamíny na podporu a nic ti není, tak to je jasný, ale pokud to nejde a nejde a potřebuješ něco co může opravdu pomoct nahodit ovulaci, tak je to sakra rozdíl kupovat inofolic za 900 nebo za 350 na měsíc. Já jsem na tom takhle ušetřila cca 5 tisíc.

radunka87k
autor
21. srp 2016

Tak jsem dnes rano.udelala ovutest a uz i v patek tam byla takovato carka..Foto z tedka..Nevim jestli je testy spatne nebo jestli takto ukazuji běžně.

no_title
21. srp 2016

@radunka87k ovu testy ukazují hladinu LH. Ta je v krvi po celou dobu cyklu, takže by měla druhá čárka vyjít téměř vždy, byť slabá. Pozitivní výsledek je, když jsou obě stejně silné nebo když je ta pravá dokonce silnější.

radunka87k
autor
21. srp 2016

A tehotenstvi to asi nehrozi co.ukazal by to ovu test?

no_title
21. srp 2016

@radunka87k nn, ovu test těhotenství neukazuje 😉

werumka
21. srp 2016

@radunka87k Ovulacni test ukazuje i těhotenství, ale takovou čárku můžeš mít klidně celý cyklus 😉

radunka87k
autor
21. srp 2016

Tak ted mame dva rozdilne nazory

no_title
21. srp 2016

@radunka87k hele, někomu se stalo, že vyšel pozitivní ovu test a bylo to těhotenství (tzn. 2 čárky stejné, ne foto výše, to je negativní výsledek), ale někomu ne... Jistý je spíš ten těhu test. Někde jsem na diskusi četla, že se stalo, že holčina myslela, že je těhotná, protože měla pořád pozitivní ovu test a nakonec to bylo PCOS...

radunka87k
autor
21. srp 2016

Asi zajdu za jinym gynekologem.to neni normalni kdyz vi,ze ovu nemam tak nasadi pouze utrogestan!kdyz vi,ze chci otehotnet.pry kontrola za3 mesice

salenas
21. srp 2016

@radunka87k tyhle čárky jsou normální, testuj dál. ovu test těhotenství ukáže, vyzkoušeno a i teď mám pozitivní testy na ovu a mám v sobě otrivele

werumka
21. srp 2016

@radunka87k LH a HCG jsou v základu stejné, to, co má v sobě LH, má i HCG. Proto ovulacni testy reagují i na hCG. Ale tehotenske testy na LH nereagují. K vyvolání ovulace se píchá pregnyl, což je hCG. Protože má stejný účinek jako LH. Jinak pokud bys měla vysloveně pozitivní test celý cyklus (tj. Vysokou hladinu LH), tak je to příznak PCO.

salenas
21. srp 2016

@alkuska no vida, já hned viděla ukrajinu :D :D, a tos objednávala přes někoho nebo jak ?

salenas
21. srp 2016

@radunka87k podívej, pokud máš anovulační cyklusy, či dlouhé cyklusy, chce to doktor spravit utrogestanem, ale ten je potřeba vzít ve správnou chvíli, ne dřív jak po ovulaci a ne zas moc dlouho po, aby se ti cyklus zase neprodloužil. Ty přeci nemáš potvrzené, že nemáš ovulaci vůbec, ne ? Co si nechat udělat hormonální profil ? Tam se krásně uvidí, jak pracují vaječníky

radunka87k
autor
21. srp 2016

Ja mam hormonalni profil a ten ke v poradku.no potvrzene nemam ze nemam ovulaci,jen ted proste po te ms v cervnu a cervenci nebyla.no ja nevim podle ceho on vypocital ze mam nasadit ted 18.8 a uzit 6 dni a pak pockat na ms a odpocitat 17 dni a zase 10 dni uzivat..ja se v tom nevyznam

salenas
21. srp 2016

@radunka87k napiš do diskuze sanatoria Helios, tam ti odepíše, co a jak. jinak jsem ted projela diskuze a opravdu píšou, že se má utrogestan nasadit 16 den cyklu na 10 dní, prostě se doktor sekl a vypočítal to špatně. tím,že ho ted nebudeš brát, se nic nestane, utrogestan není na podporu ovulace, ale tvorbu žlutého tělíska po ovulaci.

salenas
21. srp 2016

@radunka87k doktor pravděpodobně neřeší tvoji ovulaci, to bez testů a ultrazvuku nezjistí, nejdříve chce srovnat tvůj cyklus na těch 28 dní, pravidelně, aby mohl v půli cyklu udělat kontrolu ultrazvukem, začala si ten utrogestan brát nebo ne ?

alkuska
21. srp 2016

@salenas Ne, zaregistrovala jsem se tam a objednala na svoji adresu sem do ČR, zaplatila kartou přes net a normálně to přišlo, posledně to tu bylo snad za tři dny. Už jsem tak nakupovala několikrát, hlavně ten inositol, progesteronový krém (taky vyšel snad na polovinu než u nás), N-acetylcystein, rybí tuk v kapslích, nějaké další bylinky na otěhotnění co ale podle mě neměly efekt, semínka speciálních chilli papriček jako dárek pro kamaráda 🙂 a i nějaké spodní prádlo. Ono je tam vždycky pod obrázkem toho zboží napsané odkud se to bude posílat, je potřeba si pohlídat aby to bylo opravdu z UK nebo odněkud z EU a ne z USA nebo číny, pže tam se pak platí mastné clo a už se to nevyplatí. A taky kolik bude poštovné, kolikrát je na první pohled dražší výrobek ve výsledku levnější kvůli poštovnému.

Strana
z4