Nízký hormon AMH, máte zkušenost?

md18
17. únor 2016

Zdravím, máte někdo zkušenost s nízkým hormonem AMH? Doktorka mi řekla že mám 0,35 (nemám ale v ruce žádnou zprávu). Ovulaci podle teploty a podle ovulačního testu mám. Je šance normálně otěhotnět? Popř. Jak zvednout tu hodnotu? Moc děkuji

no_title
17. únor 2016

Ahoj, AMH už bohužel zvednout nejde. Taky záleží jestli to bylo měřeno v ng/ml, pokud ano, pak je hladina nízká, ale naštěstí ne velmi nízká, takže nějaká šance ještě je. Nicméně být tebou se obrátím rovnou na CAR, gyndař tohle asi nevyřeší.
Mmch, já mám přesně opačný problém, mám AMH vysoké. Což ale neznamená, že mám velkou zásobu, ale spíš že neumím vyselektovat ty nekvalitní 🙂. No, každý máme něco.
Jo, ještě mě napadá, možná by ses měla pokusit zastavit klesající tendenci AMH. Kolik ti vyšel estriadol? Je v normě nebo nízký? Pokud je nízký, zkus brát Sarapis Soja. K tomu Nosifol forte. Nosifol pomáhá k dozrávání vajíček, sarapis soja obsahuje látky podobné estrogenům. Estrogen nejen že potřebuješ k dozrání vajíček, ale zároveň pokud je ho málo, tak likviduje stávající vajíčka ☹

kacca85
4. bře 2016

Ahoj,
mám také zkušenost - před dvěma lety mi naměřili AMH 1 - laboratoř Synlab a nyní 2016 mám AMH 3,9 - laboratoř v Ostravě - takže hodně záleží na laborce...není na škodu nechat si to zopáknout v iné laboratoři...držím palce ;)

xyrina
31. bře 2016

@md18 Zdravím, já mám AMH 0,57 - naměřeno v CAR. Byly mi doporučeny různé metody otěhotnění, ale podle procentní úspěšnosti jsme si vybrali hned IVF, protože hodnota AMH každým měsícem spíš klesá, takže není na co čekat. Zvýšit tuto hodnotu nelze, pokud vim.