icon

Opět to nevyšlo

jeeanetta
7. srp 2015

Je pátek, 2 den mi mešká menstruace, xtý těhotenský test opět negativní jako už tolik předchozích měsíců a já pokorně čekám kdy ms konečně dorazí, aby další snažící období mohlo začít. A já se opět ptám proč je svět tak nespravedlivý? Proč naše menšinové spoluobčanky mají tolik děti a my normální, slušní a pracující lidé, když se rozhodneme mít děti, tak to nejde? Každý neúspěšný měsíc obrečím i když si říkám, že se zaměřím na něco jiného, ale stejně pár dní před ms si říkám, třeba už to konečně vyjde a i my se dočkáme prvního mrňouse. Vím, že jsou na tom někteří ještě hůře, ale i tak to člověka zamrzí.

Strana
z2
jeeanetta
autor
7. srp 2015

@aklin děkuji moc. A při běžných prohlídkách nezjistil, že máš PCOS? Jo mám 2 dny zpoždění, test negativní a už se hlavou víří myšlenky co to zas je.

jeeanetta
autor
7. srp 2015

@plea
@aklin
@syrecek01
@janesafari
@evcann
@matul13
Holky myslíte, že mám ještě naději, když mám standartně 28 dlouhý cyklus a dnes je to 30. den, menstruace se nedostavila, ale tt negativní? Nebo to může být gynexem, že mi prodloužil cyklus? Beru ho 2 měsíce s tím, že minule jsem měla 29 dc.Děkuji

tulikiss
7. srp 2015

bude to znit tvrde ale dite je proste neco co si clovek nekoupi, rozcilovat se nad tim ze urcite etnikum se rychle mnozi a ze to neni fer je k nicemu. ano snadno se mnozi, ale taky proc. holky vzivote nebraly antikoncepci, s plozenim zazinaji v mladem veku kolem 16-18 a to je duvod proc jim to tak jde. v dnesni dobe do sebe kazda druha roky cpe antiku a snazit se zacne kolem 30, honi se se stresem za tim, aby byla zajistena a pak se bohuzel divi ze to nejde. Prvni dite jsem mela v 26, po IVF a byla jsem jako jedna z nejmladsich v porodnici. Bohuzel dnesni problem s plodnosti je dan za to ze si dnesni zeny svuj zivot planuji a snazise se zajistit a materstvi oddaluji.

jeeanetta
autor
7. srp 2015

@tulikiss Abych pravdu řekla, když mi bylo 20 tak jsem na děti neměla myšlenky, není to o tom, že se honíme, ale každý rozumný pár se alespoň trochu snaží zajistit. Neříkám mít úplně vše, ale asi bych si mateřství neužila kdybych věděla, že nejsem schopná díte zajistit, což mladé holky do 20 let žijí na úkor rodičů.. Každý to má jinak, možná mě za to někdo odsoudí, ale tohle je můj postoj k životu.

plea
7. srp 2015

@jeeanetta nádej samozrejme máš, ovuláciu si mohla mať neskor ako v polovici cyklu a na test je ešte skoro. Ale moc by som sa na to neupínala. Mávam pravidelný cyklus, skor kratší ako 28 dní a minulý rok mi jeden mesiac MS vobec neprišla. Bola som z toho hotová, najskor som verila v tehotenstvo, potom som bola presvedčená že je to cysta alebo nejaký iný problém. A keď som volala gynekológovi, so stoickým kľudom mi oznámil, že ak mám normálne cykly v poriadku, nič ma nebolí a test je negatívny, nemá zmysel aby som k nemu chodila. Že sa to občas stane že MS úplne vynechá. A naozaj, prišla až ďalší mesiac a odvtedy je zasa pravidelná...

tulikiss
7. srp 2015

@jeeanetta ja samozrejme nerikam ze neni rozumne se nejdrive zajistit, jenom proste nema cenu se rozcilovat nad tim ze proste clovek je nastaven na to aby byl nejplodnejsi v jine dobe nez v ktere je v dnesni dobe pripraven deti mit. Nejde jenom o zde psanou skupinu, je to vsude ve svete, vem si Afriku, nebo staty kde je islam. Vsude tam antikoncepce neni rozsirena a je zvykem mit deti, pro nas nepredstavitelne brzo, ale diky tomu proste neni problem s neplodnosti.
Vim jak je tezke koukat se na ostatni a rikat si proc ne ja. Ale ver mi ze tim si spis uskodis nez ze by ses dostala do pohody ktera je k poceti potreba.

janesafari
7. srp 2015

@jeeanetta Děkuju...musela sem to napsat,protože mě to tak vytočilo !!!
...a jinak omluva,že sse vám tu odbočila od tématu 😉

kamino
7. srp 2015

@janesafari je to smutna pravda, ze pokud chces Boha rozesmat,sdel mu svoje plany.. lidi co planovani nemaji v povaze to maji jednodussi.😪

janesafari
7. srp 2015

@kamino jj...to máš pravdu 😉

didlinka33
7. srp 2015

@jeeanetta ne, oni nikdy neřeší neplodnost, protože nikdy si tělo nehuntují antikoncepce...my do sebe hážeme různé jedy a pak se divíme,že nemůžeme otěhotnět..Po vysazení antikoncepce se tělo dlouho vzpamatovává..
Takže tě naprosto chápu..my už se snažíme od minulého dubna a jsem úplně na prášky už z toho..Od tý doby,co jsem vysadila HA, tak jsem ještě ani jednou neměla ovulaci, bez prášků bych neměla ani MS..I v tom caru mi doktorka sama řekla,že HA je pěkný svinstvo...

janesafari
7. srp 2015

Ikdyž sem celý život brala HA-s přestávkama asi 20 let...tak i přesto ted čekám třetí...Podařilo se opět hned po jednom cyklu MS a pak to bylo... Já sice neměla nikdy problém otěhnotnět,ale festovně sem si to špatné vybrala u obou porodů...Tak už ted se fakt bojím,ale stále doufám,že do třetice to snad bude unosné !!!! 😒
Jen teda chci říct,že s tím co tu všechno už sem pročetla a píšete o HA...tak přemýšlím,že už ji snad ani nezačnu brát !!!

kamino
7. srp 2015

@janesafari ja take lituji,ze jsem ji brala.. 16 let v kuse.. dva roky se mi pak rozbihala ovulace a prcka mame nakonec z CAR.. ted mam za sebou 6x iui a 3x ivf 😭

kataamisa
8. srp 2015

Pročetla jsem diskusi a s pocity, které zde popisujete se ztotožňuji, protože když je člověk smutný a naštvaný na celý svět, vidí prostě věci jinak ... Včera jsem v Praze na Muzeu potkala ženu, která podle oblečení a odéru určitě byla bez domova a dle výrazu a chůze holdovala drogám nebo alkoholu, možná obojí - a byla v pokročilém stádiu těhotenství :( manžel šel se mnou a taky ho to vzalo, protože se snažíme skoro rok ... Musím podotknout, že nebyla z žádné menšiny. Když vidím ty mlaďounké nevzdělané slečny s kočárkem a caparty a nepřizpůsobivé, které nemají úctu k vlastnímu životu a zdraví a jsou v očekávání - jsem bezradná. Dnes jsem seděla krátce na zahrádce u hospody s kamarádkou a jejím psem na točenou Fofolu a seděly za náma dvě dámy, jedna v kočáru dvojčátka a cpala do sebe jedno pivko za druhým a druhá dáma těhotná se stejně cvičeným splávkem ... Přijdu si jak Dr. Jekyll s vnitřím špatným já, které se vždy probere když něco podobného vidím - především teď, když si tak moc přeju miminko ...

akankeo
8. srp 2015

@jeeanetta ja se myslim, ze rozdil neni v tom ze je nekdo mensina, ale v tom snazeni, v tom upinani se navec. Kazda zena, ktera se na tehotenstvi a dite neupina otehotni a casto aniz by o to stala. Kdyz se snazi, tak zeny resi ovulaci a casto si ji testuji, pak aby sex byl ve spravnou dobu, delaji si miliony tehotenskych testu jen pri sebemensim zpozdeni menstruace a mysli si, ze tim delaji vse nejlepsi pro sve budouci dite. Jak do takhle vystresovaneho organismu muze prijit dite, vzdyt je to proti prirode a stava se z toho snad nejaky moderni trend. Kdyz uz se snazi nejakou dobu, tak se hleda zastupny problem, proc to nejde, tu zhorsena pruchodnost vajecniku, tu spatny spermiogram a dalsi marne snazeni, invitra atd, reprodukcni kliniky si jen mnou ruce, pritom vetsina takovych paru spis potrebuje psychologa, aby se od veci dokazala odpoutat, protze pak pocnou prirozene a ani nebudou vedet jak. JA kdybych se snazila, tak tech zastupnych problemu proc mam mit problem otehotnet mi najdou celou radu a to uz cekam treti dite vzdy pres nejakou ochranu, mam trpet na potraty, a protze nejsem masochista, nedelam si tehotensky test driv jak tyden dva po zpozdene menstruaci a jak se mi zije naramne, mozna sem xkrat potratila, ale nastesti o tom nevim ,tudiz me to netrapi atd... Mam zname, co maji 2 deti po invitru, oba jsou v podstate neplodni a buch ho, maji ted treti dite a radi se vratili k antikoncepci, kdyz to s tou jejich neplodnosti neni tak horke atd...

akankeo
8. srp 2015

@didlinka33 jojo, s tou HA mi mluvite z duse. Jednak to neni stoprocentni ochrana - aneb ne kazde telo ji prijme, jednak se dodnes zeny rutinne nevysetruji na tromboticke mutace a pak jim hrozi embolie klidne ve 20. O tom, ze ne kazdemu po vysazeni antikoncepce nabehne cyklus se ani nemusime bavit. A na koho byt pak nastvany, maximalne na sebe, o tom, ze HA neni nic dobreho se vi velmi dlouho a neni problem si to zjistit, ja ji brala 10 let a mam ty slavne tromboticke mutace, takze sem se 10 let vystavovala riziku embolie, polovinu casu pro cistou plet, at zije farmabusiness...

smallinka
8. srp 2015

Jak dlouho se snažíte? Do roka je to tak nějak ok pak pošli manžela na vyšetření. Chápu tvoji náladu ještě když máš PMS.

jeeanetta
autor
10. srp 2015

@smallinka Jak jsem již psala, antikoncepci neberu od polovinu prosince, pro někoho krátká doba pro někoho ne 😉 V každém případě, dnes je to 5 den kdy ms meška, ale test je stále negativní, sice už mám bolesti jak před příchodem ms, ale to už mám 2 dny 😉

smallinka
10. srp 2015

@jeeanetta no ono můžeš mít zpoždění z toho horka 5 dní po by už byl určitě pozitivní, a ty bolesti asi taky značí MS, ale nic není na 100 % 😉 no tak nějak jsem typovala že to nebude extra dlouho, podle toho co píšeš, ten tvůj přístup.....totiž není moc dobrý, tvá psychika, k otěhotnění ti takové řeči nepomůžou spíš naopak. Nejenom psychika ale celé tělo je potom "v křeči" a to jako myslím vážně i tvé pánevní svaly atd....Mě třeba psychicky i k otěhotnění pomohlo cvičení Mojžíšové...fakt super, měla jsem ztuhlé pánevní svaly a to mi žádný mudr neřekl, to jsem si vypozorovala sama a na rehabce mi to paní potvrdila.....po odblokování kostrče se hned zadařilo...takže podle mě je to o psychice jak tvojí tak manželovi.....

filipatereza
10. srp 2015

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale nedá mi to nereagovat, nezlobte se...🙂 Proč je svět nespravedlivý? Prostě to tak je...🙂 Já měla neplánovaně dítě ve 23, v posledním ročníku medicíny. Šok... Chtěla jsem cestovat, dělat kariéru, užívat si života... Nakonec jsem školu dodělala i s děťátkem, následně nastoupila na 0,4 úvazek do nemocnice a ted máme s odstupem tří let synka... Jsem za to ráda... Otěhotněla jsem vždy ihned. Jsem šťastná, ikdyž občas když ztrhaná padám do postele si říkám, kdybych byla jako moji spolužáci tak jsem mohla mít ještě 10 let užívání si a já tu místo toho běhám okolo dětí. prostě vše má svoje pro a proti. Nesouhlasím s názorem, že dítě musí přijít do naprosto zabezpečeného prostředí, to znamená že rodiče předtím musí roky pořádně vydělávat aby mu pak mohli vše pořídit. myslím, že nejdůležitější je se dítěti věnovat, mít na něj klid, mít ho rád. A tak proč to píšu... Je přece jasné, že čím později se rozhodnete dítě mít, tím hůř to MŮŽE jít... Bylo to vaše rozhodnutí, že jste dítě odsouvali, tak jak to, že je svět nespravedlivý?
Mít dítě brzy má hodně nevýhod, ale i spoustu výhod. Těším se, že až mi bude 40, dceři bude 17 a budeme mít za sebou spoustu přechodů hor a tak...

Tím nechci zakladatelku stresovat. Spíš jen aby si to přehodila. Místo úkorného pohledu na svět (proč je svět nespravedlivý, já ted tak pracovala a když se konečně rozhodnu mít dítě tak ono to nejde, to snad není pravda) se dívej na svět optimističtěji a bude líp. To jsou klišé, ale mě to pomohlo. Když jsem ve 23 byla doma s miminem a facebook byl plný fotek kamarádů co cestují a studují po celém světě...

matul13
10. srp 2015

@jeeanetta Skusala si krvny test z lekarni? Ten je isty 😉

jeeanetta
autor
10. srp 2015

@matul13 Aha, vím o krevních testech, ale měla jsem dojem, že se dají sehnat jen přes web, tak děkuji za tip. Odpoledne brnknu dr jestli nemůžu přijít dříve na kontrolu, že by mi píchli vyvolávačku.

matul13
10. srp 2015

Normalne v lekarni mi ho ponukli, tiez som bola prekvapena, ale nie v kazdej ho maju. Hlavu hore 🙂

kataamisa
10. srp 2015

@filipatereza ... když jsem psala svůj příspěvěk, cítila jsem se plná zášti, jako by na mě padl všechen smutek světa - asi to znáš - neznamená to ale, že se takhle cítím pořád a že jsem naštvaná na celý svět .. Nejsme stroje a člověk někdy propadne beznaději a občas je příjemné to někde nechat - třeba tady v diskusi - oklepat se a jít dál ... počkat s dítětem bylo ve většině případů naše rozhodnutí - ale to už těžko dokážeme ovlivnit. Musíme žít tím, co je teď a teď je nám někdy ouvej, protože se nedaří - a ona léčba sekundární sterility nebo PCO není nic, co by psychiku ženy nezatěžovalo více než fakt, že je "rozbitá a nefunkční" ... Ovšem jsou tu i takové, co to prostě zkouší roky a nejde to a rok co rok jsou prostě starší - u jiných je problém manželův spermiogram ... Není to jen o tom, že jsme příliš dlouho čekaly. Já například našla vhodného partnera až když mi bylo 27, po 6ti letém vztahu, který nikam nevedl přišel někdo, kdo za to stál a až s ním jsem si uměla představit děti - o které se rok snažíme a zatím bez úspěchu.
Každý svého štěstí strůjce - ale ten smutek, co cestou za štěstím potkáš je někdy potřeba taky ventilovat ...

verya
10. srp 2015

Nedá mi to nereagovat. Kamarádka to měla stejně, chtěla mít miminko, zaměřila se na to a nic jiného neřešila. Napsala si kdy přesně ovuluje, podle toho souložila, testy si dělala pořád, rok se snažili, rok nic, pořád jen chodila vystresovaná, ubrečená, nadávala a nenáviděla celý svět.
My jsme se s partnerem rozhodli nejprve zabezpečit, procestovat, zajistit, počkala jsem si na smlouvu v práci a řekli jsme si, že tomu necháme volný průběh. Jsem mlaší pouze o tři roky od kamarádky, ona nikdy HA nebrala já 10 let. Na konci prosince jsem vysadila, leden jsme si dávali pozor k vůli smlouvy, kdyby náhodou, ale tu mi dali a v únoru stačilo 2x nebo 3x a ze začátku měsíce jsem otěhotněla. Vůbec jsem to nečekala, protože jsem všude četla jak to nepujde apod. Kamarádka jak se to dozvěděla, měla nejprve radost, ale potom začaly výčitky, rýpání a byla na mně neskutně zlá. Přitom v tu dobu měla tříletou dceru. Neustále napadání, jaká je to nespravedlnost, byla zlá, pak mi volala omlouvala se a pořád dokola. Jednou mi ruply nervy a řekla jsem ji, že je nevděčná a neváží si toho co má, doma má dokonalou dceru, andílka, který jí potřebuje a ona stále řeší jen to zda otěhotní nebo ne.. Že by se nad sebou měla zamyslet... Ač to bolelo obě a týden jsme spolu nemluvily, mi zavolal, že moc děkuje a že se za vše omlouvá a přestala těhotenství řešit, začala to brát, že to tak je, že má malou, že některé nemají žádné dítě. Nyní čeká dvojčátka, má termín necelé dva měsíce po mně... Holky psychika dělá opravdu hodně. Vím, že se to lehce radí, ale zdravé tělo je i zdravá hlava a tu člověk ve stresu nemá... Přeji všem, kterým to nejde ať se zadaří!

tajne88
10. srp 2015

My se pokoušeli o miminko 14 měsícu a když to stále nešlo,tak jsem zašla ke gynekoložce a ta nas poslala na spermiogram,ale jeste nam doporucila vitaminy,ktere pry jsou hodne osvedcene,tak jsme si rekli,že to zkusime a dame tomu 3 mesice a ono se hned dalsi mesic zadarilo 🙂 ,neverila jsem vlastnim ocim,uz jsem vzdala delani tehotenskych testu,mysleni na dite a ono to prislo 🙂 ,manzel zmenil praci,koupili jsme si motorku a jezdili na vylety a bylo to...opravdu psychika dela hodne 🙂 drzim palecky a verim,že to brzo vyjde !! posilam hodne stesticka ...

baskervile
12. srp 2015

@jeeanetta Souhlasím s tebou,v tomhle je život nespravedlivý

Strana
z2