Otěhotněl někdo přirozeně déle než po půl roce snažení?
Ahoj, prosím je tu někdo, kdo by měl OVU každý měsíc a po půl roce snažení ne a ne se objevit // ?? Já jen, jeslti se někomu povedlo přirozenou cestou otěhotnět třeba až po déle jak půl roce? Už půl roku se snažíme a nic. Vím, že může být spousta zdravotních problémů proč to nejde, ale už ztrácím naději, že to půjde přirozeně, nebo že to vůbec půjde.. Předem děkuju za jakoukoliv odpověď 🙂
Já otěhotněla po poprvé po půlroce snažení, nedopadlo to dobře - mikropotrat, pak po dalším půlroce (dcera Ema), pak až po 2 letech snažení, taky nedopadlo dobře - zamklý potrat a následná revize a nakonec víc jak po roce od revize (dcera Zita).
Já otěhotněla 2× po 6ti měsících snažení-obě jsem potratila již v prvním trimestru. 😒 Další úspěšné těhotenství bylo přesně po roce snažení 😉
Já otěhotněla po 9ti měsících, co jsem začala chodit na první kontrolní odběry krve a manžel na spermiogram. Dopadlo to dobře, bez problémů a malé je 2 a čtvrt. Kamarádka otěhotněla přirozeně po 4 letech, několika neúspěšných inseminacích, cvočila mojžíšové metodu a je ve 36 tt 🙂
Tak ja budu trochu " mimo" . Otehotnela jsem po 50mesicich snazeni a po 2IVF neuspesnych prirozene 🙂
Ted jsem podruhe tehotna po 10mesicich snazeni a pres diagnozu, ze dalsi zazrak se dit nebude ....
Zhubla jsem, zacala jsem zobat cinske pilulky, resila skolku pro maleho a nastup do prace a snazila se nemyslet :D
My jsme na tom stejně, půl roku a nic, tento měsíc, byl pro mě první velký stres když ta mrcha přišla ☹ (možná je to v tom zlomu půl roku) pořád se sice uklidňuji tím, že je ještě brzo a jak to tady čtu tak je brzy, ale můžete mi někdo poradit, jak na to nemyslet? Myslím, že to moc nejde? Jak se znám tak zase budu počítat ovu 🙂
Ahoj,otěhotněla jsem po roce snažení a pomocí čínské medicíny...Nyní čekáme druhé a podařilo se nám hned..........za 14dnů mám termín🙂
poprvé jsem otěhotněla až po 13měsících, podruhé už po 4m a potřetí na druhý pokus 🙂
Nám se zadařilo po více jak roce a půl od vysazení antikoncepce, už jsem začala vyšilovat a šla se radit s dr.. a ten řekl, že rok a půl od vysazení ještě není nic nic tragického, jen mi předepsal kys. listovou na 6 měsíců a řekl, že pokud by se nedařilo dalšího půl roku, že se budeme nějak bavit dál... a to mě asi nějak vnitřně uklidnilo a ještě v onen měsíc kontroly u dr jsem otěhotněla 🙂
@renca_1 Jé ahoj. Koukám, že jsme na tom obě úplně stejně. To já už mám vypočítanou OVU, vychází mi na příští víkend, takže to nechci propásnout. Brala jsem měsíc Nosifol, pak Inofolic a teď už druhý měsíc piju kontryhel a beru kys. listovou. Na Nosifol a Inofolic už kašlu, jednak mi to nijak nepomohlo a ještě je to strašně drahý, tak zkusím teď jen ten kontryhel a kys. listovou (kterou teda beru už asi půl roku..), tak uvidíme, jak se vydaří. Slyšela jsem, že bylinky (jako je kontryhel) je účinný po třech měsících používání, takže teoreticky by se mělo do Vánoc zadařit, tak uvidíme. Sice tomu nechci moc věřit, ale za pokus to stojí. Nemyslet na to asi nejde, ale lžu sama sobě, že to tolik nechci, tak uvidíme... A jak ty, bereš nějaký vitamíny a bylinky? Máš pravidelnou OVU?
Já otěhotněla s prvním přirozeně po 1/2 -3/4 roce ...bylo mi 19 a jemu 18. - chtěně...
Teď je mi 30 a mám 3.měsíčního a to už jsem s jiným partnerem otěhotněla běhěm 1. měsíce.
Asi záleží hodně i na okolnostech - nic jsem nebrala ani se neléčila...
Ahoj, ja otehotnela po vice jak roce a pul prirozene i pres polycysticke vajecniky, nepravidelnou ovu a partneruv spatny spermiogram. Bral doplnek stravy maca a ja byla i na IUI ale negativni vysledek. Pak ze uz pujdem do ivf, tak sem se na to prestala soustredit, poridili sme si kote a ja otehotnela
Hodně dělá psychika! U mě zase obráceně, dlouho jsem se rozhodovala, jestli jít do dalšího mimča. Nakonec jsem si řekla, že to nechám osudu a že už stejně nejsem nejmladší, tak kdoví, jestli se to vůbec povede. No a za 3 měsíce jsem byla těhotná, až se mi tomu nechtělo věřit. První těhotenství jsem moc moc chtěla a trvalo to podstatně déle 🙂
@pulpk myslím, že úplně, připadám si jako magor 🙂 a jako naschvál všichni těhotní aniž by chtěli ... já piju cca druhý měsíc kontryhle a beru kyselinu listovou, ale tu beru tak nějak nepravidelně jak si vzpomenu 🙂 brala jsme dlouhá léta HA a od vysazení mám */- pravidelnou MS a OVU myslím, že také, ale neměřím teplotu ani nedělám ovu-testy, takže OVU nevím s jistotou ... tak snad se nám zadaří!
My jsem se snažili 4. měsíce. Myslím, že to bylo psychikou. Hrozně jsem chtěla miminko. Každý měsíc jsem měla všeljaké příznaky těhotenství.. Menstruace se mi změnila. Nekrvácela jsem, ale jen špinila. Prostě jsem miminko chtěla až moc... Rozhodla jsem se na otěhotnění vůbec nemyslet. A vyšlo to.. Dnes jsem ve 28tt a čekáme holčičku.. Tak z vlastní zkušenosti mohu radit, nejít na to hlavou 🙂 Úplně vypustit z hlavy, že chcete miminko.... 🙂
kamarádka otěhotněla přirozeně po 5 letech,jedno dítě už doma měli a to otěhotněla hned a druhé nešlo a nešlo.Ale nakonec se podařilo 😀DDD
Adámek trval 9 měsíců, pořád nic, pak jsme byli s kámoškou a její rodinkou na vinobraní, picli jsme se burčákem a bylo. Ještě si ze mě tenkrát dělala srandu, abychom prý neměli vinouška a já jí říkala, že by to byl chudáček s burčákem místo krve 😉 A Adam je zdravý čipera 🙂 A hrozně rád ochutá vínko 🙂 A Bára trvala 6 měsíců - to vychází zase po pivních slavnostech 🙂 (ale fakt nejsem alkoholik 😉 )
@renca_1 mě pomohlo si uvědomit (jeden večer sama s lahví vína a spoustou slz), že nepotřebuji mít mimčo hned teď, že mám spoustu času, že chci mít dobrý vztah doma, že už se nechci měsíc, co měsíc trápit a že všechno klapne, kdy má. Trvalo mi otěhotnět docela dlouho (u první dcery 10 měsíců a u druhé rok). Fakt sem se pak uklidnila a hned na to otěhotněla.
My jsme se snažili 2,5 roku. Když jsem měla podstoupit inseminaci, tak mi doktor oznámil, že jsem těhotná. Úplně jsem vzdala přirozené otěhotnění a soustředila se na pomoc ze strany lékaře. Ještě do toho vstoupili zdravotní problémy a tím pádem jsem měla impuls, že jsem otěhotněla přirozeně.
Mě gynekolog říkal, že půl roku je standardní doba, než se podaří otěhotnět, že moc nemám počítat, že by se to podařilo dříve, takže za mě určitě se dá otěhotnět přirozeně dýl než po půl roce. Například známá se snažila o miminko nějakých 5 -6 let a nešlo jim to, ale k doktorovi jít nechtěli. Pak na radu kamarádky šla k jedné paní léčitelce tady u nás, která s ní třičtvrtě roku pracovala a cvičila a podařilo se jí otěhotnět, teď mají už skoro ročního Kubíčka 🙂
Ahojky, půl roku nic není. Na našeho Marečka jsme čekali 2 roky🙂 První rok jsem to moc neřešila přeci jenom jsem 7 let brala antikoncepci tak se asi tělo potřebovalo vyčistit. Druhý rok už jsem začala být nervózní a v září 2010 jsem změnila i doktora a to mi asi pomohlo. 4 měsíce jsem chodila každý měsíc na kontrolu zda ovulace probíhá tak jak má byla jsem na krevních testech a partner spermiogram, vše jsme měli v pořádku. V lednu 2011 mi pan doktor řekl, že už čekám dlouho (téměř 2 roky) ať se při následné menstruaci objednám na hormonální injekci. Objednala se a když jsem za měsíc na ní jela tak mi bylo potvrzeno těhotenství 🙂 tak že jsem jí ani nedostala a podařilo se přirozeně. Když bylo malému rok začali jsme se pokoušet po druhé leden 2013, v srpnu se zadařilo, ale bohužel nedopadlo samovolný potrat v 5 týdnu. Další rok bez úspěchu na jaře jsme podstoupili další testy, spermiogram dopadl i lépe. Proběhly i hormonální injekce a nic, vzdala jsem to jelikož jsem si připadala jak věčný lovec ovulace hrůůza. A tento týden jsem se objednala na gyndu 🙂 😉 tak snad nám to tentokrát vyjde

@janinek Mě 25 a manželovi 30