Přirozené otěhotnění po roce a déle...Podařilo se Vám?

omajda88
23. srp 2020

Ahoj holky. Snažíme se už rok - vím, že pro ty, kteří se snaží déle, je to nic... a zatím se vůbec nezadařilo, ani ZT, BT nic... začínám pochybovat, že by to ještě mohlo najednou z ničeho nic vyjít. Otěhotněly jste některá po roce a déle přirozeně? nebo už to spíš bylo s pomocí lékařů... řeším, co dál... díky 🙂

errol4388
23. srp 2020

@omajda88 já jsem poprvé otěhotněla po dvou letech snažení, byla tam půl roku pauza, kdy jsem si střihla boreliózu, ale bylo to mimodelozni. Po druhé jsem otěhotněla po necelém roce a je z toho krásný chlapeček. Přeji, ať se i vám konečně zadaří.

klokanka31
23. srp 2020

@omajda88 Mně se po 13 letech narodila zdravá holčička, a bez pomoci lékařů 😊

terka80
23. srp 2020

@omajda88 2 roky a tri mesice prvni a ted se snazime o druhe uz pres rok

syslounek
23. srp 2020

Zhruba 2 roky snažení a když jsem si řekla prdim na to, tak do měsíce vymalováno. U druhého dítěte jsme si řekli, že jak budou prvnímu 2 roky, tak na to znovu hupnem. No, je mezi nima rozdíl 23 měsíců.

lucifux
23. srp 2020

Rok a půl snažení,

agneska7
23. srp 2020

Naprosto přirozeně po 2,5 letech ale to skončilo SP a po dalších 5 měsících se podařilo znovu a to už máme krásného skoro dvou ročního chlapečka 😍

pipi_puncocha
23. srp 2020

Poprvé jsem viděla pozitivní test po roce a třičtvrtě nechráněného sexu, syn má nyní už 9 měsíců.😊

potaplice
23. srp 2020

Poprvé i podruhé za déle než rok, brala jsem předtím HA, potřetí jsem nebrala a zadařilo se skoro hned. Ale opravdu je to běžné. Mám ve svém okolí více takových případů, kdy to trvalo 1 -2 roky a otěhotněli přirozeně.

madamas
23. srp 2020

Po roce snažení můžete požádat o zákl.vyšetření. Já jsem vydržela čekat dva roky, a to jen kvůli tomu že jedno společné dítě už máme. Už mi z toho ale hrabalo😀 Pak se přišlo na problém u manžela.. Hormonální profil a spermiogram jsou nenáročná vyšetření a myslím že buď vás uklidní a nebo se zjistí zádrhel který se dá řešit. Každopádně lepší než každý měsíc doufat a trápit se.

omajda88
autor
23. srp 2020

holky děkuju za zkušenosti. To jste vydržely dlouho bez iui nebo ivf! stejně to nechápu, že to tak dlouho nejde a pak se povede.. kde je ten zádrhel. tak já zkusim ještě chvíli doufat 🙂

klokanka31
23. srp 2020

@omajda88 To mně nejde do hlavy dodnes, proč to tolik let nešlo, a pak během jednoho roku hned 3x. Ale myslím že u spousty žen v tom hraje "pouze"psychika.

syslounek
23. srp 2020

U mě to bylo psychikou. Přestala jsem na to myslet a zadařilo se.

penny87
23. srp 2020

Takrka na den presne 3 roky od nechraneni se. Skoncilo to SP, ale za 3 mesice znovu tehotna, takze maly se narodil 4 roky po zacatku snazeni. A rekla bych, ze i u me delala hodne psychika.

llenka1
23. srp 2020

Dcerka presne 12 mesiacov. Syn presne 4 mesiace 🙂

fandysek_1
23. srp 2020

@omajda88 po 4 letech se nám podařil první pak po šestinedeli druhé a teď třetí bude po 2 letech od prostřední. U nás pomohla čínská medicína. Jinak to bylo bez doktorů, hormonů,.atd.

klokanka31
23. srp 2020

@syslounek U mě právě taky psychika 🤔 a vždy když už jsem si řekla že končím, tak se zadařilo.

elwe
23. srp 2020

Já si myslím, že pokud jste ještě nikde nebyli, je na místě alespoň lékařské vyšetření. Může to být třeba nějaká "blbost" jako zvýšený prolaktin, která se dá jednoduše řešit. Každopádně u nás to bude rok a já to chci nějak řešit, přestože na umělé oplodnění nepůjdu.

omajda88
autor
23. srp 2020

@fandysek_1 tou čínskou myslíš akupunkturu?

omajda88
autor
23. srp 2020

@elwe zatím máme jen spermio v normě a kontrolu utz,a to by ovu měla probihat..ale chystám se min na horm profil a štítku... Mně poslední dobou už ani nepřijde nějak děsivý iui...ivf je jiný level,do toho bych zatim určitě nesla..ale iui mi přijde neinvazivni..

syslounek
23. srp 2020

@klokanka31 Poprvé jsem si taky řekla, že to tak o rok odložím, pohnu se dál v životě a pak to zkusíme znovu. Otěhotněla jsem snad druhý měsíc. U druhého jsem si říkala, že to prvně tak dlouho trvalo, tak antikoncepci řešit nebudu. Zadařilo se třetí měsíc po nástupu cyklu (asi o rok dřív, než jsem chtěla.

klokanka31
23. srp 2020

@syslounek U mě 12 let nic. Pak byla taková krize s manželem, já si řekla že si začnu žít život po svém, a během 14 dní jsem byla těhotná. Jenže mimoděložní 😢 vzali mi vejcovod, snažili jsme se asi 6 měsíců, nic. Tak jsem to vzdala, našla jsem si nový smysl života. A bum, znova těhotná. Ale samovolný potrat. A to jsem lítala už po bytě vytočená, že na to kašlu, další pokusy že nebudou. No a po měsíci a půl na testu dálnice, a teď tu vedle mě spinká ta nejkrásnější tříměsíční princezna 🤗

eviicka
23. srp 2020

Povedlo se přesně po roce, další těhotenství už byly mnohem dříve.

fandysek_1
23. srp 2020

@omajda88 to záleží co ti doporučí, já stihla dopít jednu dávku čajů a byla jsem těhotná. Ještě jsem teda udělala změnu v jídelníčku a cvičila.

syslounek
23. srp 2020

@klokanka31 12 let bych asi nevydržela, ale řekla bych, že si člověk to miminko opravdu užívá, po takových zkušenostech. Přeji Vám i malé hodně štěstí a zdraví.

klokanka31
23. srp 2020

@syslounek Moc děkujeme ☺ Taky se divím že jsem to zvládla, tak dlouho čekat... Ale o umělém oplodnění jsem nechtěla ani slyšet, hlavně proto, že mě do toho nutila moje máma. A teď jsem za to šťastná, že jsem si to vybojovala a miminko se mi narodilo přírodní cestou 😊

kattyd
24. srp 2020

Nam se povedlo vzdy kdyz jsem na to prestala myslet. Poprve po 2 letech jsem se objednala na kliniku a byla rozhodnuta zkusit IVF, doktor udelal vysetreni a pry mam nizkou sliznici, napsal mi nejake hormony ze od dalsiho cyklu je mam uzivat. Tak ja natesena ze se to zacne resit, cekala na dalsi cyklus at muzu konecne neco delat, s tim ze bych otehotnela jsem vubec nepocitala a bum, dalsi cyklus uz neprisel, na test jsem koukala jako na zjeveni. U druheho prcka jsme se taky snazili 2 roky, pak nas cekalo stehovani do noveho baraku, rikala jsem si ze az se prestehujeme a opadnou stresy se stavbou tak se zas objednam na kliniku. Pri stehovani jsem vyhodila vsechno tehotenske obleceni ze co to budu zbytecne tahat a skladovat a co se nestalo, zas jsem byla tehotna a uz tu mam dva prcky. Takze u me za to asi opravdu mohla psychika a jak se rika prestat na to myslet mi pomohlo.

katkatomaskova
24. srp 2020

@omajda88 My jsme museli vyhledat odbornou pomoc, po sérii vyšetření se zjistilo, že mám poruchu plodnosti, takže my bychom se mohli sami snažit do konce života a nikdy by to nevyšlo. Záleží, jak jste na tom s partnerem zdravotně, to vám poví až lékař, a standardně po roce snažení odesílá gyndař do centra, takže ti osobně poradím, ať jdete, aspoň vás pořádně vyšetří a budete vědět, na čem jste 🙂

katkatomaskova
24. srp 2020

@omajda88 Můžu se zeptat, proč bys nešla do IVF?

cikitkapb
24. srp 2020

Po roce zkoušení jsme si prošli jedním neúplným cyklem IVF, a doktorka v Gennetu mi při odchodu oznámila, že jestli neotěhotním do půl roka, nebudu mít děti vůbec, dost to se mnou hnulo a nebylo se mnou k vydržení. Mno a čekali a zkoušeli jsme to ještě další 3 roky, než jsme přirozeně počali. Ale teda já nebyla taková fanatička, a ani jednou za celý ty 4 roky jsem neměřila bazální teplotu, nedělala testy pokaždý, když se mi o den zpozdila MS, podle ovulačních testů jsem nikdy žádnou ovulaci neměla... Až ve chvíli, kdy jsem si prošla narozeninovou depkou, a smířila se s tím, že je tady i ta možnost, že máma nikdy nebudu, v tu chvíli se to povedlo. 🤷🏻‍♀️ Jo a taky jsem tou dobou řešila problémy v práci, takže nebyl čas a prostor myslet na nějaký děti...

omajda88
autor
24. srp 2020

@katkatomaskova v tuhle chvíli ještě ne.zatim man ještě možnost iui a zatím mi ani nevyšly špatně žádný testy.ivf beru jako krajní řešení.za prvé je to obrovský invazivni zásah do organismu at už z hlediska hormonu,tak operace a za druhé mi vadí že lékaři musí vybrat šampióna a není to už úplně přirozený výběr..