Otěhotněla jste některá po delší době bez pomoci lékaře?

17mia17
26. pro 2021

Chcela by som sa ešte spýtať na toto, lebo keď som šla na preventívnku na gyndu a vravela som doktorke, že z bývalým sme sa polroka snažili a teraz zo súčasným partnerom to tiež nejak nejde. Ona na to len povedala, že mám brať kyselinu listovú. Ani nepovedala, že ak po roku nič, tak mám prísť alebo tak niečo. Teraz mám ísť na ďalšiu preventívnku a bojím sa, že ak to do vtedy nevyjde, tak to nebude riešiť.Je to už viac ako rok čo sa snažíme a aj tak mi kopa ľudí povie, že to je ešte málo na to aby som to riešila. 🤷‍♀️

wladimira
26. pro 2021

@17mia17 po roce snažení jsme to začaly řešit v IVF centru 🙏🏻

stastnamatka07
26. pro 2021

@17mia17 My jsme se snažili rok a půl, první syn byl víceméně hned a na druhé dítě jsme si bohužel museli počkat. Po více jak půl roce sem se zmínila své gynekoložce, že se snažíme o druhé dítě ale stále nic, řekla mi aby jsme počkali, že je to brzy to řešit.
Ani po roce to nechtěla řešit, vydupala sem si alespoň vyšetření přítele - spermiogram a sobě alespoň nějaké vitamíny. Pořád nic, v Říjnu jsme měli velikou návštěvu rodiny, v podstatě půl měsíce jsme tu měli rodinu a neměla sem vůbec čas ani chuť myslet na to, že pořád nic a najednou sem v Listopadu našla na těhotenském testu druhou čárku a teď sem 15+3 tt.
Zkusila bych prvně základní vyšetření, tudíž aby vás prohlídl gynekolog zda je vše v pořádku, přítele bych poslala na spermiogram (chápu, že to může být nepříjemné ale když jej psychicky podpoříte, tak to zvládne jako každý chlap) a pokud bude vše v pořádku, tak se snažit na to nemyslet, někdy je to vážně jen v hlavě ( z vlastní zkušenosti).
Btw. Pokud by vám spermiogram vyšel krapet horší než má být, tak si hned nelámejte hlavu, příteli také vyšel horší, bral jen obyčejné vitamíny z Dr Maxe za 50 Kč a nakonec čekáme druhé dítě i bez pomoci lékařů.
Hlavu vzhůru, vím jak to bolí, po roce snažení už sem byla v depresích ale vůbec mi to nepomohlo, bylo to ještě horší.. brala sem chvíli sirup na deprese ale bylo to k ničemu, vše bylo jen v hlavě.

martiniquest
26. pro 2021

Asi takto. Moje dobra kamaradka mela od puberty problem s cyklem. Tenkrat to vyresili tak, ze ji dali HA a neřešili nic. Po asi 10 letech HA vysadila. Nemela zadnou MS. Nic. Strasne vysoke hodnoty testosteronu. Zacala usilovne cvičit hormonalni jogu, zmenila komplet zivotni styl. Zacala mit cyklus. Sice dlouhy, ale byl pravidelný. Pote ji rekli, ze jsou cykly anovulacni, a ze bez ivf neotehotni. Chytli s partnerem covid (letos zacatkem roku), pote byl partner na spermiogramu uz v ramci pripravy na ivf. Totalne katastrofalni vysledek. A vysledkem je, ze se jim pred tydnem narodila holcicka. Neplodne zene a muzi s mizernym spermiogramem 🙂

95newmommy2020
26. pro 2021

My jsme šli na kliniku. Brala jsem hormony, a zabralo nám IUI, to je skoro přirozená cesta.

lachtanice86
26. pro 2021

Po roce bych sla do CAR

journals
26. pro 2021

Co znamena delsi doba? Pul roku je nic, rok mi prijde taky jeste ok..

aselluska
26. pro 2021

Můžeš jít sama do centra bez žádanky.

vanda098
26. pro 2021

@martiniquest a podarilo sa im prirodzene?

klokanka31
26. pro 2021

@17mia17 Nám se zadařilo přirozeně po 12 letech (ale já to s doktory řešit nechtěla, doktorka by nás jinak poslala na umělé oplodnění).

malinkaelinka
26. pro 2021

Po dvou letech spontánní otehotneni. Nijak jsem to neřešila, nechtěla jsem. Spíš jsem začala plánovat bezdětný život. Ale já mám asi dost vyhraněný názor na pomoc při početí a možná bych třeba za dalších 5 let mluvila jinak.

martiniquest
26. pro 2021

@vanda098 Ano, to byla pointa celeho sdeleni 🙂

vaculovav
26. pro 2021

@17mia17 Syn na první pokus a dcera až po roce a půl.. Ale nijak jsem to s doktorem neřešila.. moje kamarádka podle doktorů neměli mít žádné dítě, ani 2x umělé nevyšlo a nakonec mají dvě děti přirozeně.

leilinkaa
26. pro 2021

@17mia17 rekla bych, ze mi jsme ten ,, případ,,. Doma mame jednu dceru a chtěla jsem hned navázat materskou s druhou dcerou. Clovek mini, ale bohuzel, jsem otěhotněla az po 2,5 roce. Z toho jsme pul roku byli v centru, ale nakonec se podarilo ,,prirozene,,.

linusha
26. pro 2021

Ano my, po roce a kousku snah jsme šli k lékařům nepomohli. Po centrech jsme litali 4 roky. O další 3 roky a 3 měsíci se poštěstilo přirozeně bez cizí pomoci bohužel to skončilo ZT se spontánním potratem a po prvním potratu se další těhotenství opětovně zopakovalo se ZT s spontánním potratem. A do budoucna uvidíme kdy se poštěstí přirozeně.

kvetuska145
26. pro 2021

Rok snazeni, vyslo to pila jsem nosifol🙂 nedopadlo, pul roku nic, pak jsme sli do centra byl rijen a v lednu prvni IUI vyslo 🙂 u me problem, ze moje kamoska mela spatne prostredi pro spermie a zlikvidovala je🙂

agneska7
26. pro 2021

My se snažily 3 roky , od gynekologa jsem měla žádanku už v ruce do CAR ale nešly jsme no nakonec se podařilo i bez pomoci Dr .

hanicka25
28. pro 2021

@kvetuska145 asi hloupá otázka ale mohu se prosím zeptat jak zjistili že spermie zabijite? Děkuji 🙏

pexi
28. pro 2021

@17mia17 ano. Po roce a půl jsem otěhotněla, bohužel to skončilo zamlklým těhotenstvím. Potom zase půl roku nic. Měla jsem v plánu to jít dál řešit k lékaři, ale nebyl čas, tak jsem to stále odsouvala a nakonec jsem tam došla až těhotná. Teď už máme doma miminko 😊 celkově jsme si počkali 2 roky.

17mia17
autor
28. pro 2021

@hanicka25 asi príliš kyslé prostredie si myslím

sorboni30
30. pro 2021

@17mia17 přirozeně jsem otěhotněla po 15 letech.. 13 let s exmanzelem nic, po 2 letem vztahu s přítelem po pul roce snažení nesnazeni.. Pro me sok a dar ❤ Psychika dela hodne

kvetuska145
31. pro 2021

@hanicka25 sli jsme do centra a delali mne vysetreni jmenuje se to postknotalni test, nebo nejak tak. A mela jsem cipky myovunelle a gel na podporu poceti🙂 ten cipek jsem si vzala kdyz jsem sla na zakrok a vyslo to. Nevim jestli to bylo tim ale rozhodne tomu clovek neuskodi🙃

lilian2111
31. pro 2021

Nám každé těhotenství vyšlo po cca 3 letech.