Ovulace dle BT a hlenu proběhla, doktorka ji vyvrátila
Dobrý den. ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Měla jsem dost nepravidelné cykly, začala jsem tedy užívat Inofolic a bylinkový ženský čaj s kontryhelem a maliníkem, Pravidelnost mi opravdu srovnaly, jsem teď někde 30 dní +-, druhý měsíc měřím bazální teplotu. Teď jsem 5 dní DPO (domnělé DPO)- měla jsem bolesti, vodový hlen, teplota BT ukázkově vzrostla a drží se. Přesto mi včera 4 DPO gynekoložka řekla, že ovulace neproběhla, ani se nechystá., folikuly tam byly, ale asi žádný prasklý. BT je podle ní nespolehlivý údaj. Podotýkám, že mudr je odbornice, velmi pečlivá a příjemná. Tak jsem z toho jelen, myslela jsem, že měření BT je velmi spolehlivý údaj. Stalo se Vám něco podobného? Jak je možné, že BT ukazuje dvojfázovou křivku, když ovulace údajně určitě neproběhla? Děkuji.
Tak mě dr. na UTZ řela že OVU proběhně do 5 dnů, ale dle ovulačních testů proběhla ještě o týden později než mi řekla.. takže babo raď :/
@werumka víceméně od začátku. MS většinou tak do 8 dne a od cca 10 dne testuju... 14 DC a 15 DC byl test silnější, ale jen neptarně. Tak se bojím, že mám anovuláky jedna báseň... příští cyklus budu měřit i teplotu a pak případně zajdu za doktorkou. Pokud mi teda dorazí MS a nebudu muset na vyvolávačku.
BT je hodně spolehlivá. Myslím, že dr. by neviděla prasklý folikul, mohlo ti jich zrát více najednou, proto tam viděla pár menších, které se vstřebají. Stalo se mi totiž přesně totéž a ms pak dorazila přesně 14 dnů po té ovulaci, to by se mi u anovulačního cyklu nestalo. Skutečně nevědí všechno!
@werumka Nuda to rozhodně není 😀 přece bych nechtěla každý měsíc mít pěkně kolem 15 DC ovulaci a pak už jen čekat, zda bude pozitivní test 😀 No my se snažili jen 13 DC, pak mi přišla angína a bylo mi dost zle, tak na sex nebylo ani pomyšlení... Takže spíš budu čekat, jestli dorazí MS dřív... ale budu dál i testovat ovu, ať vím 🙂
@brouzdalka Ano, mě taky ms 2x dorazila přesně po14 dnech od té "neovulace"...
@dzogobela Děkuji, ještě jsem ale hodně střízlivá a moc si to nepřipouštím. Všem to dřív nebo později vyjde! Jen jsem chtěla ukázat, že opravdu doktoři nejsou neomylní a nemá smysl nechat si nacpat hormonální kúry, pokud člověk sám není přesvědčen, že je pro to důvod (nebo pro to jasně nehovoří nějaké výsledky z krve a tak).
..tak mě dr. dle ultrazvuku přesně řekla kdy budu mít ovulaci, dle ovu testů jsem měla ale jiný den, pak dle krve poznala, že měla pravdu dr. a říkala, že testy nejsou stopro spolehlivé…

@dzogobela Tak to je na ovulační dlouhé. A testy děláš od začátku cyklu? Někdo má hladinu LH v době ovulace takovou, že pozitivní test nemá - ale podle té intenzity druhé čárky i tak pozná, že už se blíží. Lepší je kombinovat s bazální teplotou.