icon

Ovulace dle BT a hlenu proběhla, doktorka ji vyvrátila

uhz
7. říj 2015

Dobrý den. ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Měla jsem dost nepravidelné cykly, začala jsem tedy užívat Inofolic a bylinkový ženský čaj s kontryhelem a maliníkem, Pravidelnost mi opravdu srovnaly, jsem teď někde 30 dní +-, druhý měsíc měřím bazální teplotu. Teď jsem 5 dní DPO (domnělé DPO)- měla jsem bolesti, vodový hlen, teplota BT ukázkově vzrostla a drží se. Přesto mi včera 4 DPO gynekoložka řekla, že ovulace neproběhla, ani se nechystá., folikuly tam byly, ale asi žádný prasklý. BT je podle ní nespolehlivý údaj. Podotýkám, že mudr je odbornice, velmi pečlivá a příjemná. Tak jsem z toho jelen, myslela jsem, že měření BT je velmi spolehlivý údaj. Stalo se Vám něco podobného? Jak je možné, že BT ukazuje dvojfázovou křivku, když ovulace údajně určitě neproběhla? Děkuji.

Strana
z3
werumka
6. lis 2015

@dzogobela Tak to je na ovulační dlouhé. A testy děláš od začátku cyklu? Někdo má hladinu LH v době ovulace takovou, že pozitivní test nemá - ale podle té intenzity druhé čárky i tak pozná, že už se blíží. Lepší je kombinovat s bazální teplotou.

sicilka
6. lis 2015

Tak mě dr. na UTZ řela že OVU proběhně do 5 dnů, ale dle ovulačních testů proběhla ještě o týden později než mi řekla.. takže babo raď :/

werumka
6. lis 2015

@sicilka Folikuly rostou různou rychlostí - jak jsem psala můžou růst 2mm za den, ale mohou růst i 1 mm za den a než dosáhne velikosti, při které praskne, tak to může nakonec trvat o něco déle. Je to všechno řízení hormonů...

dzogobela
6. lis 2015

@werumka víceméně od začátku. MS většinou tak do 8 dne a od cca 10 dne testuju... 14 DC a 15 DC byl test silnější, ale jen neptarně. Tak se bojím, že mám anovuláky jedna báseň... příští cyklus budu měřit i teplotu a pak případně zajdu za doktorkou. Pokud mi teda dorazí MS a nebudu muset na vyvolávačku.

werumka
6. lis 2015

@dzogobela A vyvolávačku už jsi od vysazení prášků měla? Ty cykly máš obyvkle dlouhé kolem těch 40 dní, nebo se to mění?

dzogobela
6. lis 2015

@werumka prvni cyklus 68 dni s vyvolavackou 😀 druhy cyklus 42 dni s vyvolavackou. A treti 40 bez vyvolavacky. A az v tom tretim jsem zacala pit kontryhel a inofolic. Tak verim,ze se cyklus rovna 🙂

werumka
6. lis 2015

@dzogobela Tak to vypadá dobře 🙂 Třeba ovulace ještě přijde - pokud by se délka cyklu ustálila na těch 40 dnech, tak je na ní ještě čas.

dzogobela
6. lis 2015

@werumka no jo,ale prijde mi divne to spineni minuly tyden... Uvidime 🙂

brouzdalka
6. lis 2015

BT je hodně spolehlivá. Myslím, že dr. by neviděla prasklý folikul, mohlo ti jich zrát více najednou, proto tam viděla pár menších, které se vstřebají. Stalo se mi totiž přesně totéž a ms pak dorazila přesně 14 dnů po té ovulaci, to by se mi u anovulačního cyklu nestalo. Skutečně nevědí všechno!

werumka
6. lis 2015

@dzogobela To určitě bylo proto, aby to nebyla taková nuda 😀 Zase pokud by to ovulace byla, tak menstruace přijde dřív, nebo kolem toho 25. dne cyklu už budeš mít pozitivní těhotenský test...

dzogobela
6. lis 2015

@werumka Nuda to rozhodně není 😀 přece bych nechtěla každý měsíc mít pěkně kolem 15 DC ovulaci a pak už jen čekat, zda bude pozitivní test 😀 No my se snažili jen 13 DC, pak mi přišla angína a bylo mi dost zle, tak na sex nebylo ani pomyšlení... Takže spíš budu čekat, jestli dorazí MS dřív... ale budu dál i testovat ovu, ať vím 🙂

werumka
6. lis 2015

@dzogobela Tu angínu jsi měla, když jsi špinila? To může být z toho. Je to dost pravděpodobná příčina.

dzogobela
6. lis 2015

@werumka mela no... Ale prijde mi divne,ze bych z anginy spinila a pichalo me v podbrisku... I kdyz pocitam s tim,ze nemoc muze zase vsechno rozhodit.

werumka
6. lis 2015

@dzogobela Já to právě měla při angíně taky. Jinak to nemám nikdy.

dzogobela
6. lis 2015

@werumka no tak uvidime 🙂

uhz
autor
7. lis 2015

@brouzdalka Ano, mě taky ms 2x dorazila přesně po14 dnech od té "neovulace"...

uhz
autor
7. lis 2015

@werumka tady je, az ted jsem se k tomu dostala..

werumka
7. lis 2015

@uhz To je krásnej, naprosto ukázkovej graf, s tímhle bych Clostil nebrala, akorát Ti to udělá binec.

uhz
autor
7. lis 2015

@werumka Taky si myslím.. tento měsíc to vypadá bouřlivěji, ale sama jsem byla překvapená, jak to nakonec hezky vyšlo.. i když nic z toho.

werumka
7. lis 2015

@uhz Neboj, s takhle hezky probíhajícím cyklem je jen otázkou času, kdy to vyjde 🙂 Já jsem si někdy říkala, že lidi by měli plánovat děti na dobu, kdy je nechtějí, protože tehdy to vyjde vždycky 😀

uhz
autor
7. lis 2015

@werumka Je to ale výjimka, srovnaly to hodně bylinky a Infolic, jinak to bylo 27 až asi 53 dní.. tak aspoň k tomu to pomůže. Nějak to neprožívám, jen ty gyndaře člověku hlava nebere. A ještě jednou díky 🙂

werumka
7. lis 2015

@uhz Ono rozpětí pěti dní v délce cyklu je ok. Když se to bude držet v takovém rozmezí a ovulace bude chodit, tak se není čeho bát. Bylinky jsou někdy fakt zázračný 🙂
Taky se někdy divím, že nejmíň toho často o cyklu vědí gynekologové 😀 Tak držím palce, ať se brzy zadaří 😉

uhz
autor
17. lis 2015

@werumka tak takhle se zatim vyviji ten muj anovulacni cyklus.. zatim nejasam, ale neco se dit asi deje a slovo doktora evidentne neni svate..

werumka
17. lis 2015

@uhz Tak to je krásný anovulační cyklus 😀

dzogobela
17. lis 2015

@uhz Kéž by to u mě bylo stejné... ☹ potichu gratuluju 🙂

uhz
autor
18. lis 2015

@dzogobela Děkuji, ještě jsem ale hodně střízlivá a moc si to nepřipouštím. Všem to dřív nebo později vyjde! Jen jsem chtěla ukázat, že opravdu doktoři nejsou neomylní a nemá smysl nechat si nacpat hormonální kúry, pokud člověk sám není přesvědčen, že je pro to důvod (nebo pro to jasně nehovoří nějaké výsledky z krve a tak).

dzogobela
18. lis 2015

@uhz A ty jsi zkoušela ovulační testy? Omlouvám se, jestli jsi to tady někde už psala 🙂

uhz
autor
18. lis 2015

@dzogobela V pohodě, kdo si to má pamatovat .) Zkoušela, nikdy žádný pozitivní, jen šlo vidět, že ta hladina vstoupá a klesá, nicméně ani zdaleka se to neblížilo stejně tlusté čárce.

dzogobela
18. lis 2015

@uhz Děkuju 🙂 to mi dodává optimismus 🙂 jsem na tom totiž podobně 😀 a ještě mi prosím řekni, jak dlouhé míváš cykly a kolikátý den jsi objevila doho ducha na testu? To jen tak ze zvědavosti 🙂

sicilka
18. lis 2015

..tak mě dr. dle ultrazvuku přesně řekla kdy budu mít ovulaci, dle ovu testů jsem měla ale jiný den, pak dle krve poznala, že měla pravdu dr. a říkala, že testy nejsou stopro spolehlivé…

Strana
z3