icon

Ovuluji?

123snazivka
30. pro 2015

Ahoj holky. Dlouho jsem váhala, jestli se ke konikovi registrovat, nakonec mi to nedalo..
V září 2015 jsme se s přítelem dohodli,ze se začneme pokoušet o mimi..Mám ale hodně nepravidelný cyklus, resp. hodně dlouhý (35 dni, 42 dni..). Když jsem byla na gynde a prosila o pomoc,protože s tímhle chaosem plodné dny nevypocitas..prostě ne..a ovulacni testy jsou vždycky negativní (!!!). Napsala mi duphaston..O nem jsem se tu docetla hotovy báje a pověsti a nakonec ho raději nezačala brát..Mám strach,ze by mi ovulaci stopnul a my se tři měsíce snažili na prázdno..Dal jsem se docetla o folikulometrii,ta prý snadno zjistí,jestli žena ovuluje.Nevím,jestli mi ji dělala.. 😒 holky, jsem nešťastná..jasné,ze ne jediná, ale už jsem to musela někomu říct.. po novem roce se chystam na gyndu a budu apelovat na vyšetřeních, jestli jsem plodná..fakt už mi z toho hrabe.. ☹

Strana
z2
ratatooy
30. pro 2015

ja jsem vždycky taky měla negativni ovu testy a až v caru zjistili že mám anovulační cyklus(vaječník praskne ale vajičko neodejde)to se pak těžko těhotní,obyč gyndař se s tim asi moc zabejvat nebude,spíš tě někam odešle.

andrejka3741
30. pro 2015

Sestra měla stejný problém.DR. by ti měla udělat vyšetření a říct ti, jestli ovuluješ nebo ne, takže určitě na ní apeluj . Držím ti moc palce 🙂

ratatooy
30. pro 2015

jinak ale 4 měsice snažení ještě není žádná doba

dzogobela
30. pro 2015

Myslim,ze pokud se snazite od zari,tak nemusis plasit. Je to teprve kratka doba. My se snazili pul roku,cykly dlouhe,nejkratsi 40 dni. Ovulacni testy negativni od ledna jsem mela nasadit clostylbegit. No a jsem v 9 tt. 🙂 K doktorce si urcitr zajdi,at vis,na cem jsi,ale zkusila bych nejdriv nejaky Inofolic, Nosifol,kontryhel a takovy veci,pokud to teda uz neberes.

123snazivka
autor
30. pro 2015

@dzogobela o Nosifolu mi povidala kamoska,at ho zkusim..Zatím jedu na čaji z kontryhele,ale u bylin jsou výsledky za delší čas..jinak ale gratuluju 😉 hezky se to čte 🙂

lucka662006
30. pro 2015

Ahoj, já měla ovulační testy vždy negativní, přitom jsem prostě věděla, že mám ovulaci - hodně plodný hlen (omluva za tu přímost🙂) a prsa nahoře, lepší nálada, snaha flirtovat s muži atd.... a mám dvě děti. Přitom všechny ovu testy byly vždy negativní - prováděno po 6 cyklů.

andelka
30. pro 2015

Zkusila bych měřit bazální teplotu. Jednu dobu jsem měla stejně dlouhé a nepravidelné cykly, gyndař se o nich vyjádřil že asi budou anovulační, a že až se budeme chtít snažit, tak že se to pořeší hormonálně. No, jenže já jsem už delší dobu používala symptotermální metodu, takže jsem věděla, že každý z těch cyklů ovulační byl, a luteální fáze dostatečně dlouhá. Jediné co bylo potřeba, dodat progesteron, aby ovulace byla v rozumný čas a pokud možno pravidelně. Povedlo se bylinkama, cykly jsem si srovnala a pak jsem teprve plánovaně otěhotněla.

mandala
30. pro 2015

@123snazivka Zkus si něco přečíst o příznacích ovulace a nespoléhej jenom na testy, já se začala sledovat kvůli tomu, abych naopak neotěhotněla a zjistila jsem, že spoustu věcí o svém těle ještě nevím 😉

uhz
30. pro 2015

@123snazivka Já to měla podobně, nasadila jsem kontryhel a Inofolic. Cyklus se časem srovnal na nějakých +- 32 dní. Měř bazálku, ta ti řekne jasně, zda ovuluješ nebo ne. Ovulační testy jsem měla negativní vždy a přitom čekám dvojčata, takže ovulace musela být dokonce dvojitá, prostě ne každému to funguje. Dej tomu čas a zkus nechat tělo srovnat se nejdřív po přírodnu. Je to delší cesta, než do sebe jen nasypat prášky, ale nic tím nepokazís a pro prášky a za doktory můžeš vždycky.

g_m
30. pro 2015

@123snazivka Možná bych prvně věřila lékařce a pak pověstem a pověrám na internetu. Duphaston mám předepsaný taky a nic o něm nevyhledávám, ale věřím, že doktorka ví, co dělá. Primárně má zkrátit cyklus, tak proč ho nezačneš na tři měsíce brát, ať ti upraví cykly a víš co a jak, než nadávat, že je máš dlouhé a stejně se vykašlat na léčbu? Věř mi, i kdyby ti ovu na tři měsíce zarazil, tak lepší si upravit cyklus a pak se snažit už s upraveným...
A od září je to ještě pohoda, i když to slyšet nechceš, ale já bych první řešila ty dlohé cykly a pak těhotnění...

mandala
30. pro 2015

@g_m Tak já měla taky dlouhé cykly a otěhotnět se podařilo, ne každý upřednostnuje léky před přírodní cestou. Na to času dost, až když už je nejhůř... 😉

zuzanka_13
30. pro 2015

@123snazivka Já to mám vcelku podobně... v kvěnu jsem vysadila prášky a nechali jsme tomu tzv. volný průběh, vůbec jsem neřešila cykly, jestli otěhotním nebo ne, až tak od toho podzimu jsme si řekli, že bychom mimi opravdu chtěli a začla jsem toto řešit, byla jsem u Dr. a taky mi předepsala Duphaston, protože jsem MS bez injekce nedostala (nebo možná bych dostala ale po xxx dnech). Tak mi předepsala léky, brala jsem je, vše bylo tak jak mělo, MS chodila jak měla... ale otěhotnět se zatím nepodařilo. Ted jsem u Dr. byla jen v rychlosti se zeptat, co dál, když už nemám léky, tak mi napsala další... uvažuji, jestli je začít brát nebo ne a zkusit, jestli bude cyklus tak jak má být. Nicméně taky nevím, jestli ovuluji nebo ne... začala jsem pít Nosifol a kontryhelový čaj... tak uvidíme, léky pravděpodobně nebudu brát, počkám tento měsíc jestli MS přijde, pak se objednám k Dr. a budu chtít taky nejaké vyšetření jestli ovulace probíhá nebo ne... Nejsi v tom sama, neboj 😉

g_m
31. pro 2015

@mandala Jojo, já taky prvně řešila všechno možné, než jsem po revizi skončila u duphastonu, takže chápu a rozumím, proč je lepší příroda. Ale pokud žádám lékaře o pomoc, tak mi 99% z nich dá léky, pokud léky nechci, tak bych si řekla o alternativní léčbu, jestli nemá nějaký tip. Ale autorka si vzala recept, který stejně nechce a dál to neřešila, takže proto jsem psala, že bych jí věřila a alespoň to zkusila...

123snazivka
autor
31. pro 2015

@zuzanka_13 uplne se v tvém příběhu vidím 🙂 nosifol chci zkusit po novem roce,tak uvidíme 😉

123snazivka
autor
31. pro 2015

@andrejka3741 mám pocit,ze moje dr.je taková nějaká vyhořela a příliš ji moje situace nevzrusuje..nevíte,jestli vyšetření plodnosti,folikulometrie a jiné...provádí primo gynekolozka?anebo odesílá na nějaká specializovaná pracoviště?

123snazivka
autor
31. pro 2015

@g_m proti duphastonu veskrze nic nemám, možná to tak vyznělo..nicméně nerozumím tomu,proč, když dr ví,ze chci otěhotnět, mi dala právě duphaston a ne spis antiestrogen=clostibegyn na právě vyvolání ovulace? duphaston te sice srovná,ale stoupne ti ovulaci...Nejsem lékař,ale než začnou něco užívat,tak si o tom nactu..bohužel v tomhle případě s dr.nemůžu souhlasit..a oponovat tím,ze nechce jít hned do hormonu ani nelze,protože duphaston hormony jsou..stejně jako clostibegyt nebo clomhexal..

andrejka3741
31. pro 2015

@123snazivka Zatím je na to ještě čas.Snažíte se krátkou dobu.I když,záleží taky na doktorovi,někdo s někým nedělá nic ani po tom roce,některý dr. začne něco dělat už po pár měsících.
Pokud ti ale dr.nasadila duphaston,určitě bych ho vyzkoušela,co ty víš,třeba je to zrovna to,co ti pomůže.

A jinak na otázku ohledně vyšetřeních vím podle mé sestry,která měla velké problémy otěhotnět,že hodně zjistí samotný gynekolog.

g_m
31. pro 2015

@123snazivka Dala ti duphaston, aby ti upravila cyklus a ty pak měla jednodušší výpočet ovulace. Primárně potřebuješ zkrátit cykly a pak vyvolávat ovulaci... Pokud nejsi spokojená, tak to s ní máš řešit přímo v ordinaci a ne pak po netu. Takže za mě ti poradím tam zajít znovu a říct, co víš a proč ti nepředepsala to a tamto, i když to si nejsem jistá, že ráda uslyší, protože spousta ženských je z internetu až moc chytrá a moc nad tím dumají a pak do toho lékařům kecají. Nemyslím to zle, ale pokud se ti to nelíbí a chceš něco jiného, tak bych to řešila primárně s ní. Popřípadě zkusila první kontryhel, nosifol apod.

123snazivka
autor
31. pro 2015

děkuju holky, potrebovala jsem,abyste me trochu nakopli 😉 mela jsem strach,ze se moc pozoruju..a ze jo..

werumka
31. pro 2015

@g_m jenze duphaston Ti cyklus nesrovna. Akorat Ti umele vytvori hladinku progesteronu, ktera kdyz klesne, tak dostanes menstruaci. Po jeho vysazeni se cykly zase prodlouzi, protoze tu delku cyklu urcuje prave ovulace. Pokud ovulace chodi pozdeji, treba mezi 20. a 25. dnem cyklu, tak proto pak ma cyklus 35-40 dni. Ale to duphaston nevyresi.

@123snazivka zkus merit bazalni teplotu, rekla bych, ze budes ovulovat mezi 25. a 30. dnem. Zkus vysledovat priznaky a jeden cyklus tomu "obetovat". Vyplati se to 🙂

martinabe
31. pro 2015

Doporučuji gynex, hned mi nastartoval ovulaci a ten měsíc jsem otěhotněla. Jinak jsme se snažili přes půl roku.

123snazivka
autor
2. led 2016

@werumka teplotu jsem ještě nemerila,porad jsem si říkala,ze ty niance v desetinách stupňů přece nemůžou byt vidět..co se týče příznaků ovulace,tak jsem úplně cista-zadna bolest či tlak ve vaječnících,v podbřišku, bolesti prsou nebo změna hlenu ☹ vůbec nic takového u me nepozoruju,a to se pozoruju fakt hodně..proto po novým roce budu chtít ta vyšetření a ideálně hormonální načasování ovu..je to boj ☹

franerka
2. led 2016

@123snazivka po 4 měsících tě doktor nebude ještě léčit a řešit tvou plodnost..to se dělá nejdříve po roce intenzivního snažení..

werumka
2. led 2016

@123snazivka je lepsi mit ten jeden cyklus namereno i kvuli tomu lekari, protoze ten se pak ma od ceho odpichnout (jestli ovulujes, pripadne kdy, jestli nemas kratkou lutealni fazi apod). Hormony na slepo casto udelaji vic skody nez uzitku. Klidne si soubezne delej i ovulacni testy - kup si ty nejcitlivejsi. A ten jeden cyklus na tom zapracuj.

andrejka3741
2. led 2016

@franerka Záleží jak který doktor. Někdo nedělá nic ani po tom roce, některý začne po pár měsících.

123snazivka
autor
3. led 2016

@franerka a tomu právě vůbec nerozumím ☹ na kdejakou virozu ti píšou atb a na řešení těhotenství si nechávají rok..fakt uhozeny :-\

konik_mischel
3. led 2016

ahoj, na úpravu cyklu doporučuju taky gynex - neměla jsem MS víc jak půl roku, celkem přes rok jsem s Dr řešila - prášky, injekce atd... pořád dokola, bez injekce MS nikdy nedošla sama, utrogestan jsem brala atd... a pak už docela zoufalá, protože jsme dítě chtěli už tenkrát, jsem zašla do krámku s čínskou medicínou a dostala na doporučení gynex - vybrala jsem to jedno balení - 1 měsíc a vše ok, MS pravidelně po 28-30 dnech - výkyvy minimální a spíše způsobení utrogenstanem, který beru na podporu po UIU

franerka
3. led 2016

@123snazivka bohužel je to tak...u mě se to taky začlalo řešit až po roce a po změně doktora, který přišel na to že mám PCO....takže doufám, že u druhého mrněte už čekat nebudu muset, protože já nemám ovulaci a tudíž je pro mě čekací doba roku úplně k ničemu,....avšak u zdravých párů v tom nevidím problém...dítě nepřijde lusknutím prstu

123snazivka
autor
3. led 2016

@franerka vim,ze to není jen tak otěhotnět,ale ku příkladu mne vyšetření na PCO ani folukulometrii nedělala..proto nechapu postoj moji gyn..

tadeasek3
20. led 2016

Ahoj holky. Poradi mi někdo? Mám syna 17 měsíců a chtěly by jsme další Mimi. Ale tady nastává problém...kojím, nemám menstruaci, neberu antikoncepci. Asi nemám ani ovulaci, ze?

Strana
z2