icon

Plánovaly jste, kdy otěhotníte?

lobella
12. únor 2018

Ahoj vsem snazilkam, tehulkam i maminkam... Chci se zeptat, planovali jste, kdy otehotnite? S manzelem se snazime o prcka a jak se bavime treba o jmenech, nechceme, aby decko pak slavilo svatek a narozeniny treba tyden po sobe. A ted k veci, snazime se pres pul roku a zatim nic... Premyslela jsem, zda se snazit i v nadchazejicim mesici, kdy by porod teoreticky vychazel na obdobi vanoc, coz se mi moc nelibi...chceme prcka a moc, ale pripada mi sobecke, zrovna to vyjde a bude mit narozky na vanoce...nas je v rodine hodne a tak se ruzne oslavy spojuji.. Manzel ma narozky a svatek v jednom tydnu a vsichni mu preji jen jednou, proste to spoji... Mam takto vic zkusenosti a ti lide i ted v dospelosti rikajiproc, ze se citi osizeni... Jaky je vas nazor? Na jednu stranu si to moc prejemeale na druhou, az se decka dockame bude nam mesic navic prioadat jako nic... Premyslela nektera z vas i takto pokud jste tedy planovali?

Strana
z4
veru_86
12. únor 2018

Tak to si musite vybrat - jestli chcete miminko, které se nemusí podarit hned a nebo resit "blbosti" jestli kdyz uz se zadari ciste náhodou nebude mit svatek 🙂 prvni dcerka se povedla do 3mesicu od vysazeni HA, jmeno ma netradicni, takze neresime svatek a i kdyby joo dulezitejsi jsou narozeniny nez bonbony nebo cokolada k svatku 🙂 Kdyz byli dcerce 2roky, vysadila jsem podruhé HA a najednou se miminko nedarilo a mohla jsem se stavet treba na hlavu a nic...nakonec kdyz uz nas čekala kompletni prohlidka po roce snazeni jsem otehotnela, cekam vytouzene druhé miminko a je mi fuk, kdy bude mit svátek 😉

apoquel
12. únor 2018

Ahoj, necetla jsem vsechny komentare, tak pisu jen k uvodnimu prispevku🙂 u prvniho jsme to neresili vubec, to me ani nenapadlo, ale u druheho jsme se zacali snazit v lednu a to uz jsem taky zacala pocitat termín porodu, chtela jsem letni miminko a urcite ne prosincové 😀 No dopadlo to tak ...leden, unor nic a v breznu jsem otehotnela po jedinem sexu , mame uzasnou holcicku narozenou v prosinci 😀 Nelituji vubec, naopak se víc tesim , ze budou v mesici oslavy dve-narozeniny a Vanoce 😉

kladpol
12. únor 2018

@lobella Ja bych to tedy plánovala. Nemyslím asi přesně měsíc, ale třeba období. Nicméně nad tím jménem bych se teda zamyslela, protože kamarádka je rozená 20.12 a dali jí jméno Eva a všechno slaví dohromady a ona je z toho vždycky smutná, tak jí s holkama bereme vždycky někde něco podniknout 🙂.

biedronca
13. únor 2018

@lobella Narovinu... asi bych to neresila nějak extra, narozeniny - svátek kousek od sebe. Pro mě je důležité ze se vubec zadaří a následně že to dobře dopadne. Snažíme se skoro rok, z toho ted v lednu samovolny potrat. Nehledím vubec na to, kdy by se mělo případně narodit, já budu štastná kdyz se to vubec podaří, to je pro mě směrodatné. Věřím,že brzo, určitě 🙂 Jsme oba zdraví, nekouříme, 27 let (1 mimi) a taky se nedaří..

hlasimse
13. únor 2018

@andelka Koukám že dost lidí o miminko přijde později - v kolikátém jsi byla týdnu? ☹ Člověk se asi bude muset strachovat až do narození maminka, co? Jako přijde mi, jak tu čtu, že jistý si člověk není snad nikdy, že to dobře dopadne.

lstuchlova
13. únor 2018

To si člověk většinou nenaplánuje.... My jsme ale miminko v prosinci chtěli a máme ho 🙂 I když jsem doufala, že se narodí o pár dní dřív, stihla to naštěstí před Vánocemi (21. 12.). Jsem ráda, 24. 12. měli porod vyvolávat.

andelka
13. únor 2018

@hlasimse v 19 tt se to zjistilo,ale odkdy bylo něco špatně nevím, každopádně v tom 19 tt mimi odpovídalo 15 tt ( ale v 16 tt jsem byla ještě na kontrole a v 18 tt jsem cítila pohyby, ale od určité chvíle už ne a spinila jsem,takže fakticky nevím kdy a jak se co stalo) Bohužel člověk si nemůže být jistý ničím,až do konce.

lenickakl
13. únor 2018

Ja jsem to ze zacatku resila. Nechtela jsem rodit kolem Vanoc. No a co. Ale jednalo se jen o ten prvni rok. Ten dalsi bych to uz neresila, kdyby to neslo.

mili_ilim_ilmi
13. únor 2018

@lobella Myslet si to můžeš, ja na tom ale nic sobeckého nevidím. Empatický rodič dokáže podle zajistit, aby dítě bylo spokojene. Pokud je někde problém kvůli narození, tak si nemyslím, že je to datem narozeni, ale vztahy v rodině. Překvapení snad není problém dítěti poskytnout i mimo narozeniny, Vánoce a svátek. Pokud někdo dostává dárek k narozeninám pod stromeček, je možná sklamany, že o narozeniny přichází, ale stačilo by tomu člověku ty narozeniny uspořádat. Dat přednost těm narozeninám před Vánoci. A to lze lehce zaridit. Já osobně třeba svůj svátek, narozeniny a i Vánoce slavíme jen kvůli ostatním, že to chtějí. Ale obtěžuje mě to a jako dárek bych chtěla, abych nemusela slavit. A taky to není tím, že bych byla "neslavic", ale tím, že to mám znechcene tím, že se u nás sice vždycky slavilo, ale nikdy to nebylo o mě, ale o tom, jak to chtějí mít ostatní. A podle mě je to něco podobného u těch vánočních deti. Vadí jim, že narozeniny nejsou o nich, ale že jsou o Vánocích. Nemluvě o tom, že slavit lze i spoustu dalších věcí, které možná dítě i oslaví raději (třeba to, že se mu něco povedlo). Nějaké překvapení je možné přichystat i nečekaně a příčiny. Prostě si myslím, že je to o rodičích a šikovní rodiče dokáží zařídit, aby se dítě necitilo ošizené, nesikovnym nepomůžou ani ideálně rozvrstvene oslavy behem roku.

lobella
autor
13. únor 2018

Diky vsem za nazory... Kazdy na to ma jiny pohled... Neresim svatek a narozeniny, jmeno vybereme az bide prcek na svete tak, aby to neslavil hned po sobe, resim jen narozeniny vanoce, u nas v rodine jsou 2 nej udalosti v roce toho jedince... Jinak behem roku darky nedavame, na Mikulase cokoladu ano, ale jak to nekdo rikal besidka, maskarni, pout, vysvedceni, to se darky nedavaji a ani jen tak v roce... Proste narozky a vanoce mame spojene s darky, dny kdy darky dostavame, proto se na ne tesime, jsou to 2 dny v roce a jindy jsme to nedostavali... Tento koncept se nam s manzelem libi, proto resime narozeni.... A snazime se pres oul roku, ano, ale zase jsme oba mladi, 25-29,takze nam vlak uplne neujizdi, ale chceme byt mladi rodice, rodit v 35 je pro nas ntrosku nocni mura... 😀

dzogobela
13. únor 2018

@lobella ver mi, ze az budes mit dite, tak budes hledat kazdou prilezitost, abys mu mohla neco koupit... Nebo aspon ja to tak zatim mam, dceri je rok a pul 😀

dzogobela
13. únor 2018

@apoquel chtela jsi letni miminko a zacalo jste se snazit v lednu? To by vam muselo trvat tak 3/4 roku, nez se zadari 😀 😀

volfici
13. únor 2018

@lobella Držím ti palce ať vám to vyjde. Já vysadila HA v 29, s tím jak to bude hned....No a teď mi je 39 a v květnu mě čeká první porod.....

lobella
autor
13. únor 2018

@volfici dekuji a drzim palce, at vse dobre dopadne... Ja jsem dle dr v poradku, ovu chodi pravidelne, ukazkove, vse ok, manzel zatim nikde nebyl, chceme pockat a kdyztak po roce ze by sel na spermio... Zatim tomu davame cas... Tak smad se povede... Parafoxne cim dele sesnazime, tim vic jsem v klidu a nestresuju se...

smyschek
13. únor 2018

Ahojky, tak ja ti naprosto rozumim a mame to stejne. Planujeme druhe mimi ale rodit listopad-unor nechci. To stejne jako u prvniho. Je srpnovy. Oslava narozenin v bazenku s detma atd. Zadne zimni sezeni doma v obyvaku. Takze ja planuji vse do dokonalosti 🙂

oveckaluky
13. únor 2018

@smyschek Copak to se dá naplánovat? Plánovat rodičovství až po tom, co se zařídíme, to beru, ale aby to vyšlo na srpen? To mi přijde jako utopie...no, přeju vám, abyste nepoznala, co to je čekat na další miminko...

maxannie
13. únor 2018

První syn se narodil 25. 12. a je mu to opravdu fuk, má aspoň prodloužené Vánoce 🙂 Já sama mám narozeniny týden před Vánocemi a nikdy jsem to nijak neřešila. V dnešní době, kdy se tolika párům nedaří vůbec otěhotnět, nebo dojít zdárně až k porodu, se tohle zdají být opravdu prkotiny.

xyrina
Autor odpověď smazal
xyrina
13. únor 2018

Zajimava diskuze, clovek si mysli, jak muze vsechno ovlivnit. Ale podle me vlastni zkusenosti vim, ze miminka si sve jmeno vyberou sami. Kdyz jsem otehotnela, stanovil se termin porodu na 4.cervence. Napadlo me hned, ze musime vybrat jmeno tak, aby slavil svatek dostatecne daleko od narozenin. Tak jsne vybrali jmeno Stepan, o holcicim jsem ani neuvazovala. Byla jsem spokojena a uz jsem dal jmeno neresila. Den porodu prisel az 9.7. Porodu jsem se docela bala, ale presto vsechno jsem najednou mela takove zvlastni nutkani. Najednou mi jmeno naseho miminka pripadlo spatne. V porodnich bolestech jsem jmeno Stepan prepsala na Jakub. A sla jsem rodit. Vsechno dobre dopadlo, Kuba byl zdravy, jen moje mamka pri navsteve poznamenala, jestli vim i tom, ze za 14 dni bude mit Kuba svatek. Nemohla jsem uverit. A do ted si to nedokazu vysvetlit. Ale vsechno je jak ma byt 🙂 .

dzogobela
13. únor 2018

@smyschek jenze srpen je taky na prd... Az bude chodit do skoly, tak budou v dobe jeho narozenin vsichni kamaradi nekde na prazdninach... Mam dceru v cervenci a je mi jasne, ze to tak bude mit taky. Mam kamarady prazdninove a vim, ze byl vzdycky problem dohodnout termin oslavy, aby se nas tam seslo co nejvic. Takze, jestli planujete vse do dokonalosti, brala bych spis cervrn :-P 😟

apoquel
13. únor 2018

@dzogobela chtěla jsem srpen a podzimni by mi taky nevadilo🙂

cosimamvybrat
13. únor 2018

U prvniho jsme neplanovali, mysleli jsme, ze to bude nejakou dobu trvat, no podarilo se druhy mesic a ja rodila v lednu. Nikdy vic. Druhe jsme chteli do letni, nebo aspon do teplejsich mesicu a povedlo se, termin mam v cervnu. Ja jsem hodne planovaci typ, naprosto te chapu, klidne bych ten mesic vynechala, ALE ja nikdy po diteti zas az tak netouzila, ze by me pudy a hormony hnaly do okamziteho poceti, obe deti jsou z rozumu.

tynka75
13. únor 2018

Já trošku plánovala, ale po roce snažení a zjištění že to přirozeně nepůjde, mi přestalo záležet na tom, kdy se to mimčo narodí, prt teď je pro mě priorita vůbec otěhotnět...

zutinka
13. únor 2018

Já mám obě děti v zimě. A zvládla jsem to!Hlavně aby bylo dítko zdravé!

marketa11112
13. únor 2018

Ja opravdu zjistila, ze tohle neni dulezite...take jsem mela plany a diky predcasne narozenemu synovi vse padlo...clovek prehodnoti.....a zjisti, ze nejdulezitejsi je, ze je ditko zdrave.......driv jsem si rikala, ze doma nebude hora hracek, ze deti nebudu rozmazlovat, ze chci mit i ,,svuj,, zivot.....a najednou jsou muj zivot deti, hracek maji mraky a rozmazluji je dost...
Planuji porad, jinak to neumim, tata se mi smeje, ze jedu na desetiletky, jen jsem prehodnotila , u nekterych veci to neni dulezite.....ale chapu te....
.puvodne jsem na tom byla stejne, mela vse kolem ditete , a ne jen kolem nej, ,,vymyslene,, , jen se to pak semlelo jinak a ja byla z toho dost vyjukana...

..i u nas jsou nejdulezitejsi vanoce a narozeniny, ale ver, ze deti neochudis ani, kdyz to budou mit blizko u sebe, pokud nebudes tedy chtit....a behem roku proste najdes i jinou prilezitost jak a proc je obdarovat....i kdyz treba jen malickosti...a ze z toho maji deti opravdu radost, je proste fakt....me take trosku mrzi, ze syn ma narozky v zime a nelze mit oslavu venku, dcerka to tak uz mit bude...ale je to proste tak. A vzdy se budu snazit to udelat tak, aby byli spokojeni vsichni...

vendelinka08
13. únor 2018

@dzogobela syn je konec srpna a vsichni se vzdy tesi na jeho narozeninovou party. Je to super...pocasi vetsinou idealni na zahradni party. Deti jako smeti....opravdu vzdy vydarena akce. Druhy syn v zime a bohuzel se oslava kona pouze doma...takze leto a prazdniny na oslavu super. Ale v podstate je to nepodstatne!!!

dzogobela
13. únor 2018

@vendelinka08 jasne, je to nepodstatne, jenze se tu resi, co je lepsi a co horsi 🙂 a kolik je synovi? My bydlime v panelaku, takze i kdyz ma dcera narozky v lete, tak stejne slavime doma 😀

vendelinka08
13. únor 2018

Letos bude slavit sve prvni kulate 10 narozky...kdyz jsme bydleli na byte tak jsme slavili u nasich na zahrade...byly to fakt vzdy super akce. Malovani...hry...pousteni balonu atd..grilovacka. kazdy rok je nas vic a vic...ted uz si zve kamarady ze skoly.

journals
13. únor 2018

Plánovat můžeš někdy jak chceš, ale příroda to kolikrát vyřeší/nevyřeší za tebe. Ale úvaha to je pěkná, to jo 😀 jestli miminko opravdu chcete, tak o tom moc nepřemýšlej a určitě ne způsobem, jakým o tom přemýšlíš. Jinak budou Vánoce, nebude se hodit jméno kvůli svátku, bude moc teplo, moc zima, moc foukat... 🙂

lobella
autor
13. únor 2018

@journals holky ja oocadi, teplo, zima vubec neresim... Jen to, aby narozeniny nebyly tyden od vanoc... To je vse...🙂

Strana
z4