Proč těhotenské testy ukazují slabé druhé čárky po limitu?

hasara33
17. led 2019

Ahoj holky, moje otázka je čistě informativní a hlavně mě to zajímá. Věděla by některá z vás proč TT ukazují po limitu slabé druhé čárky a přitom se o těhotenství ani o cystu nejedná? 🙂 Prosím komentáře typu „neodečítej výsledky po limitu nebo přečti si příbalový leták apod…“ si nechte, to vím také, ale protože mě to zajímá tak se ptám zda by ten důvod některá z vás věděla ;)

leniczka23
17. led 2019

HCG je v tele zeny normalne pritomno a pred MS se se zvysujici hladinou hormonu zvysuje prave i HCG. Dnesni testy jsou natolik citlive, ze nekdy zachyti i tuto nepatrne zvysenou hladinu. Proto carky, proto duchove.

hasara33
autor
17. led 2019

@leniczka23 přečti si mojí otázku ještě jednou ;)

leniczka23
17. led 2019

@hasara33 nevim proc..ja ti odpovedela..spis ty si precti moji odpoved. I carka po limitu je carka. Jen je po limitu vic videt. Ta odpoved plati.

vaseli16
17. led 2019

@hasara33 ja si myslim ze odpoved je od @leniczka23 je celkem srozumitelna,odpovida na co se ptas...jestli teda neni naky skryty vyznam otazky?

hasara33
autor
17. led 2019

@leniczka23 moje otázka zněla jestli někdo neví proč se ta slabá čárka ukazuje po limitu za předpokladu, že se nejedná o těhotenství ani o cystu ..respektive, co tedy vlastně ten test zachytí když ne HCG ... něco zachytit musí když se čárka vybarví, byť slabě, ale co...HCG nemůže být přítomno v těle ženy normálně, přece se objeví až když ho začne vylučovat uhnízděné vajíčko ..to by se pak musela každé ženě před každou MS ukazovat slabá čárka

berenika39
17. led 2019

@hasara33 vždyť ti to přesně napsala - čti🙂

leniczka23
17. led 2019

@hasara33 ja ale netipuju, ja to vim..a rekne ti to kazdej gynekolog a mam svagrovou v IVF centru. A kazda mit duchy nebude, protoze jsme prece kazda jina, nekomu se zveda vic, nekomu min, kazdy mesic to muze byt jinak. Telo neni stroj..
Precti treba tenhle clanek..
http://m.tozvladnem.webnode.cz/news/tehotenske-...

zrzeckas
17. led 2019

Podle me by to mohl byt i spontanni potrat a prouzek zachytil hcg v malem mnozstvi a jinak souhlasim s @leniczka23

petulejan
17. led 2019

@leniczka23 naprosto srozumitelné 👍

hasara33
autor
17. led 2019

@leniczka23 velmi zajímavý článek, děkuji ...nicméně o tomhle jsem nikdy neslyšela, proto mě tvá odpověď zarazila ....ono abys rozuměla, mě se tohle stalo v srpnu, týden zpoždění, dělala jsem tedy test a vyšel negativní (koukal jsem ještě po půl hodině a pořád negativní), nechala jsem ho tedy být a šla spát.... druhý den ráno když jsem ho chtěla vyhodit tak tam byla právě ta druhá čárka (v tý době, poslední sex před 3 týdny), MS dorazila až za další týden....předtím se mi to nikdy nestalo a od té doby také ne

lusiana777
17. led 2019

@hasara33 mám na to tenhle svůj názor, když necháš ten test někde položený, tak ta moč prosákne dál a ten dušík se objeví i když HCG v moči nemáš. Ta čárka tam prostě je, pokud jsi těhotná, objeví se, pokud nejsi, tak se neobjeví, jen postupující moč jí může po několika hodinách maličko zvýraznit, toť můj názor jestli ti trochu pomůže. Právě proto TT neplatí po více jak 5ti minutách, jelikož můžou být falešně pozitivní 😉

leniczka23
17. led 2019

@zrzeckas ano mas pravdu, i to je moznost..tu sem zapomnela zminit, nicmene je v tom clanku.😊
@hasara33 pro me je zenske telo jeden velky zazrak, kolikrat me.prekvapi to.moje vlastni a to si myslim ze uz ho znam😊 Stava se to a kdyz si mela i zpozdeni, je opravdu ta moznost ze vajicko opravdu oplodnene bylo, ale uz se neuhnizdilo..to zazije spousta zen a ani o tom nevi.
Jestli se snazite drzim palce🍀

hasara33
autor
17. led 2019

@lusiana777 to jo to by i bylo možný jenomže ta čárka byla až moc výrazná, mám to vyfocený 🙂

hasara33
autor
17. led 2019

@leniczka23 děkuji 🙂 ....je to opravdu hodně zvláštní, možná, že se i jednalo o prostou vadu testu nebo jak říkáš ty ..těžko říct, ale při snažení je tohle fakt na pytel, protože si začneš trochu dělat naděje a ono stejně nic :-/

kejt29
17. led 2019

@hasara33 mohlo jit o tehotenstvi, ktere pak nedopadlo. Ja taky mela slabou carku po limitu. Akorat trvalo, nez vacek prestal rust a k potratu doslo az v 8tt. To pak je lepsi, kdyz odejde co nejdriv.

saminomimino
18. led 2019

@hasara33 vždyť ti jasně odpověděla,co na tom nechápeš?😁