Prosím o pomoc!!! 😞
Maminky, slečny, a všechny,
Potřebuji znát váš názor, byla jsem na gyndě, měla jsem zpoždění, tak jsem něco tušila. Ano,potvdilo se těhotenství. Řekla jsem datum první den poslední ms, ale já vím, žE jak mi skoncila menstruace tak jsme sex měli až 13.7 což bylo dva dny přes ovulaci. A nejspíš se povedlo. Jenže moje doktorka to počítá od té poslední menstruace, takže mi řekla že mám být 8tt a že podle ultrazvuku to neodpovídá, tak mě na pondělí objednala na "výškrab " dělohy. Jenomže já mám pořád pocit že je to stále brzo . "( :(
Obě těhotenství jsem byla na kontrole v 7tt a srdeční akce nebyla. Na další kontrolu jsem šla až v 9tt a pokaždé v pořádku. Takže bych ještě počkala.
@lazoplazo Každý nemá ale ovulaci přesně v půlce cyklu. Například já neměla vůbec ms 3-4měsíce, a ovulaci jo.
@luciee1984 hele ale ty fakt píšeš, jako by sis myslela, že jsi povinná v pondělí v 6.00 nastoupit na ten zákrok. Uvedomujes si, že nemusíš? Tak řekni, že počkáš ještě další tyden, ne?
@luciee1984 Ježišmarjá jak to čtu jak s tebou zacházejí, to je děs. Copak v téhle "moderní" době můžou takhle s člověkem zacházet? Já si teda zažila svoje s doktory při mimoděložním, ale stejně, mě nepřestanou udivovat...
@gruyerre já prostě nevim když dva doktoři mi řekli, že je to bez šance, já bych chtěla počkat, jen mě zaráží ze mi to moje dokrorka nenabidla sama , a že mi neřekla jestli to je nějak nebezpečné pro mě nebo ne
@luciee1984 jestli byl jediný sex 13.7., tak jsi v 8tt....ale- jestli si nejsi jistá ovulací, tak příroda si s tebou mohla pohrát...spermie vydrží v těle i pár dní...třeba opravdu ve vašem případě vydržely maximum - tj 4-5dní...a tys měla ovulaci až později..takže teoreticky mohlo dojít k oplodnění až 4-5dní po sexu...což je skoro týden no...asi tak - nevypadá to moc dobře, šance je malá, ale pořád je...navíc na ten zákrok rozhodně nemusíš - nemůže tě nikdo nutit, prostě tam zavolej, že bys to ráda o týden či dva odložila a pak už jen doufat...držím palce 😉
Na zákrok nemusíš, nejde ti o život, je to zásah do tvého těla a jen ty rozhoduješ, jestli jej podstoupíš, nebo počkáš, jak se s tím tělo vypořádá samo. Projdi si tyto stránky a popřemýšlej, co by pro tebe bylo nejvhodnější. https://sites.google.com/view/bylo-tu-neni-tu/
@klokanka31 souhlasim. Ale ja prece vychazim z data ovulace, co pise... ostatne datum posledni MS ani nenapsala 😀
@luciee1984 některý doktoři se hodně bojej zánětů, který můžou nastat, když je to zamlklé těhu a čekalo by se do spontánního potratu...ale občas to přeháněj no...počkej 2 týdny a když ti mezitím nedejbože stoupne teplota nebo bude nějak špatně, tak utíkej rovnou k dokotrovi
@lazoplazo datum prvního dne poslední menstruace byla 28.6.
Sex byl 13.7
A ovulace měla být 15.7 ale to beru podle svého menstruačniho kalendáře
@luciee1984 jo, mně doktorka taky říkala, že je to skoro bez šance, ja ale naštěstí věděla, že ovulace byla o 10 dní později. Jestli nevíš, kdy byla ovulace, tak nebuď hloupá a nežeň se na kyretaz jen proto, že ti to nějací doktoři doporučují, jsou to jenom lidi, kteří se můžou mýlit. Je to tvé tělo, tvé těhotenství a tvoje zodpovědnost.
@luciee1984 tím pádem máš ovulaci jen o pár dní posunutou oproti té ukázkové...
Každopádně týdny těhotenství se skutečně počítají jako “plus dva”, tzn. že jsi v 1tt i když ještě ani k oplodnění nedošlo, po ovulaci začínáš 3.tt, to si myslím, že tě hlavně zmátlo dle dotazu.
Ale pokud nemáš ovulaci nějak lékařsky potvrzenou na UZ, tak ty dny můžou lítat, můžeš být třeba začátek 7tt a na horším UZ není nic vidět např, těch možností je víc. Nejsem zastánce kyretáží a nikdy bych na ni v 8tt nešla. Vyčkala bych, sledovala teplotu, bolesti a za týden se nechala zkontrolovat, jestli se něco posunulo 🤷🏻♀️
@martinazidkova
taky jsem mela rozdil asi tri tydny
@luciee1984 ted si ctu jeste, co ti rekli doktori... naprosto ti verim, ze ti vlastne nic moc nevysvetlili, nekdy to tak byva, berou to jak na bezicim pasu.
Ze te takhle brzo hnala doktorka na zakrok, to mi prijde ale sileny!
Mam dobrou i spatnou zkusenost, jednou plod od zacatku zaostaval a kolem 8tt uz nebyla jasna srdecni akce, cekalo se jeste teda i pres to asi 3 tydny a nez jsem se stihla objednat na kyretaz, tak nastesti doslo k samovolnemu potratu, vsechno probehlo bez problemu.
Kratce na to jsem otehotnela znovu, doktor na kontrole v 6tt taky hlasil neco o zaostavani o 2 tydny, na dalsi kontrole uz bylo ale vsechno v poradku.
Kazdopadne vzdycky se sledoval vyvoj, i v tom spatnem pripade se cekalo, jestli tam nejaky posun mezi kontrolami nebude, jen tak se prece zjisti, ze uz neni sance.
Drzim moc palce!
Toho 13.7. je jedina moznost kdy to mohlo vyjit nebo to mohlo byt dokonce i pozdeji? Ja teda nevim do kdy tam ta srdecni akce musi imperativne byt, ale schvalne jsem to jeste overovala v tehotenske prukazce a termin porodu dle MS byl 15.1., pak z jednoho z prvnich UTZ urcila 25.1. a toho terminu se drzela jak kliste i kdyz na UTZ 13. a 20. tydne delanych u nas v nemocnici urcili termin 31.1. resp. 30.1. Pak v tom byl strasny bordel jestli pockat nebo vyvolavat, ale shodly jsme se pak s doktorkou v porodnici, ze kdyz tam ma asistent 31., tak je to 31. Mala se narodila prirozene 8.2., zdrava. Takze pokud ja mohla mit (a to jsem mela cykly vcelku pravidelne) odchylku v terminu porodu 2 tydny, tak bych tomu taky jeste chvilku dala. Na revizi opravdu nemusis okamzite, pokud nemas zadne obtize.
@luciee1984 taky mě 2 dr.hnali na kyretaz a laparoskopii,prý mimodelozni. Dokonce jsem byla v nemocnici, protože jsem krvácela. Podepsala jsem revers, za 3 dny u mé dr. bylo videt "mimino", srdicko až další týden.. nikdo mi nedával šanci, diky bohu jsem je neposlechla..
@evaviki To je šílené, ještě že jsi nedala na doktory.
Jako co ti doktoři dneska provádějí, to rozum někdy nechápe 😯 Já šla rodit na 40.tt, malá po porodu i váhově a délkou odpovídala normálně donošenému miminku. Ale v porodnici mi do papírů napsali že jde o nedonošence, a že jsem porodila 37+2. A vůbec nechápu kde si to vycucali z prstu 😮 A ještě jsem jim chtěla ukázat fotku z prvního ultrazvuku, že kdyby to bylo teda tak jak oni říkají, malá by nemohla mít na tom ultrazvuku už srdíčko. Ale oni si stejně mleli svou.
Žádala bych odbér krve z množstvím HCG v krvi.A počkala .Když to bude zamlkle tak telo se s tím vypořáda klasickou menstruací.Momentálne ti nic nehrozí když počkáš.Za týden až 10 dnú začni situaci řešit.Lékařum neveřim chodila jsem z 5cm nádorem a mestázami v tele a vyšetřovalo me celkem pet lékařu a dle nich jsem byla v pořádku.Předepsali mi sprej na roztažení plic ponévadž mi nádor tlačil na plíce tak jsem nemohla dýchat.Nebýt naši závodni lékařky tak dnes jsou moji kluci bez mámy.Nenech si neco vnucovat řiď jse pocitem.A v mém okolí má spousta lidi negativni zážitky z určovánim dg.Když tam pújdeš tak budeš žít z pocitem co když jsem udélala chybu .To je špatne.Ty musíš mít kvúli psychice čistý stúl aby jsi vedela ano nic se nedalo délat.Přijmeš to a psychika se stím vypořáda.Takhle se stím nesrovnáš(nikdy) budeš přemýšlet co když.Je to pro ženu težká situace.Když se to nepovede tak si řekni že je to dobře příroda si vetšinou rúzne anomálie na plodu vyřeší sama.A každá chceme zdravé miminko.Hodné sil a štesťí.😊
@luciee1984 čekat. Twe - když doktoři něco řeknou, tak přece NEMUSÍŠ poslechnout. Jseš dospělá ženská, rozhoduj se sama za sebe. Na "vyskrab" do 11tt času dost. posílat ženský takhle brzo na ukončení je fakt hrozný...😠😠
@luciee1984 nikam bych nešla a počkala... A nešla bych nikam ani pak a počkala na spontánní potrat. Z revize plynou nebo mohou tedy plynout další komplikace v dalším těhotenství. To ti neřeknou, budou strašit, že budeš mít zánět atd.... Z revize je jizva a může být třeba problém a odloučením placenty při porodu... To me řekla až tehdy moje porodní asistentka.. Dnes jsem poucena 🤷♀️ ale to jsem odbočila, to už pak na člověku jak to cítí... Přeji aby se nakonec srdíčko ukázalo a když ne... Neboj až bude chtít dítě přijít tak přijde a vše bude v pořádku. Vim o čem mluvím. Zkus zachovat klid a přijímat to jak to jde. Ja byla neplodná dle lékařů a za chvíli budu rodit druhé dítě, které k nám přišlo na jeden,, šup,,..
No, nevim, u nás se zve na 1. prohlídku až v 8tt. A to u mě videli jen váček.
A tedy... Nemám zkušenost sama, ale není možnost počkat, zda tělo nevyloučí embryo samo? Mám dojem, že jsem někde četla, že do určitého týdne se dá vyčkávat.
@luciee1984 Ahoj, mám podobnou zkušenost, já byla na první kontrole asi v 6 tt, nic nebylo vidět, byl tam gestační váček bez srdeční akce, objednala mě za 2 týdny znovu, tam byla vidět srdeční akce, ale byla dost nepravidelná, stejně jsem pořád doufala a i dr. řekla, že mě nepošle na kyretáž, když je embryo živé, i když vše není jak má být. Na kontrolu znovu za týden. Tam bohužel už bez srdeční akce. Na kyretáž jsem šla asi za 5 dnů (myslím že to bylo kolem 10 TT). Nejdřív mě vzali znovu na ultrazvuk, na kterém byla jen jakási "hromádka". Už to ani nevypadalo jako embryo, jako mi to ukazovala předtím moje dr. Bylo to moje první těhotenství a byla jsem z toho taky strašně nešťastná, protože miminko jsme moc chtěli. Na druhou stranu mi gyndarka povídala, že tohle se většinou stane, když má embryo nějakou genetickou vadu neslučitelnou se životem. Že ty první 3 měsíce je to prostě buď a nebo. A teď mě plno žen tady odsoudí, ale za mě je lepší, když se tohle stalo, než abych se o případném postižení dověděla třeba v polovině těhotenství nebo dýl a šla bych na potrat, protože já bych se o postižené dítě postarat prostě nezvládla.
Nesnášela jsem všechny maminky kolem, nechtěla jsem vidět kočárky ani miminka.
Snažit se o další dítě jsem byla schopna až asi za rok a půl a teď máme zdravou 16ti měsíční holčičku. Na prvním utz jsem byla až v 8 tt, nikam jsem nespěchala, a tam už byla srdeční akce krásně vidět. Bylo to úplně něco jiného než při prvním otěhotnění.
Tím nechci říct, že je to u tebe ztracené. Já bych taky ještě počkala nebo ať tě vezme na ultrazvuk v pondělí znovu. V gynet snad mají spolehlivou techniku, na které to poznají. Nikdo nemá právo tě do neceho nutit. Když chceš počkat, tak pockej! Držím ti palce, ať vše vyjde ❤️
@luciee1984 to ze neodpovídá ultrazvuk s Ms se stává proste vaši. Já mám podle PM termín 2.2. Reálné dle ultrazvuku 18.2. Měla jsem ovulaci hodně posunutou. Určitě bych tomu dala ještě šanci většinou si objednavaj třeba za týden za dva na kontrolu
@luciee1984 To mi nejde do hlavy. Jak prosila jsi doktora? TY rozhoduješ o svém těle a když budeš chtít, klidně můžeš počkat 2 i 3 týdny, jestli se srdíčko neobjeví. Nikam nechoď. Hlodalo by to v tobě "co by kdyby".
@luciee1984 Já byla v 8tt týdnu na potvrzení těhotenství a srdeční akce nebyla. Doktorka mě objednala na kontrolu za 14 dní s tím, že je vše v pořádku, srdeční akce může být zřetelná klidně až v 9tt a dostanu na další kontrole průkazku. V 10tt bylo vše v ok a teď mám desetiměsíčního loupežníka 🙂.
Osobně bych řekla, že na výškrab zatím nepůjdu a budu čekat na spontánní potrat. Řešit bych to začala za 14 dní.
Určitě počkej! Klidně si skoč na odběry hcg, musí se zvyšovat ob dva dny. Já jsem taky narazila na takové pako co mě se 40 denním cyklem posílal v 6tt na revizi, kdybych ho poslechla, tak tady malá není 😓 Držím pěsti ❤️
Holky to je strašné, když to tady všechno čtu, kolik doktorů vás posilalo se zdravým plodem na potrat /výškrab. Ještě že mám dobrou doktorku, která by tohle neudělala.
Taky bych ještě počkala 🍀💞

@luciee1984 a ty víš, kdy přesně byla ovulace? Poznáš to nebo si to zjišťuješ? Nemusí být 14.den, ale třeba 25...,jak u koho. Někteří doktoři odmítají pochopit, že všechny ženy nemají cykly 28 dní s ovulací 14.den.
Každopádně se nenech nutit do té kyretaze nutit, lepší později než udělat velkou chybu.