Reprodukční imunologie - kde?

ruzicka06
20. dub 2018

Ahoj holky. Potřebovala bych si to ujasnit - reprodukční imunogie je testování, zda-li žena není alergická na partnerovo sperma, na embryo...? Kde všude to dělají - co tak čtu, tak jen v Praze a v Plzni? Jinde ne? Pokud bych na to měla žádanku od svýho dr. z gyndy, tak nic platit nebudeme?

kafr
20. dub 2018

Prý nějaké testy dělají i různé CARy, ale Plzeň a Podolí jsou prostě špičky... Už jsem to hledala dávno, ale co si pamatuji, někde jsem našla, že Plzeň (mudr. Ulčová-Galová) se specializuje na opakované potraty - nemožnost donosit dítě a Praha Podolí (Mudr. Madár) na neschopnost otěhotnět. Byli jsme v Praze, měla jsem žádanku, neplatí se nic.
Jak to probíhalo už jsme rozebírali tady v diskuzi:
https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-to/imunologie-podoli-jak-to-tam-probiha/
Když tak se ptej...

ruzicka06
autor
20. dub 2018

@kafr Jo díky moc za info!

ruzicka06
autor
20. dub 2018

@kafr Já si zkusila zavolat do CAR, kde jsme byli v Brně a tam mi řekli, že reprodukční imunologii tam prý dělají, že můžem přijet. Jen potřebuju žádanku od svýho dr. z gyndy. Možná v té Praze a Plzni by to bylo o něco rozšířenější to vyšetření, ale chtěla bych využít co nejvíce možnosti, co máme neblíže. Ale co tak jsme tady četla různě v diskuzích, tak někdy prý na gyndě nechtěli na to žádanku dát, prý až po více ZT (já 2x bez revize). Myslím si, ale že 2x ZT je snad dostatečný důvod k tomu, aby mi to dr. moje vystavila. Uvidím... Jen mě udivuje, že moje dr. mi o tomto vyšetření vůbec neřekla..... ☹

kafr
20. dub 2018

@ruzicka06 Mě to neudivuje, já si to taky musela pozišťovat sama a žádanku doslova vydupat a bacha: druhou už ti nenapíše! Oni mají doktoři na spec. vyšetření jakési limity, co můžou předepsat.
Takže bych na tvém místě rovnou šupajdila do Plzně, když jsi po potratech, nebo do Prahy. V praze je to o jedné - dvou návštěvách: první odběry pohovory atd. výsledky ti pošlou poštou, já se dokonce s Mudr domluvila, aby mi tam rovnou přiložila i recept, druhá návštěva je kontrola po 3 měsících léčby (to teda v případě, že je léčba potřeba a výsledky vyšly blbě), rovnou i doporučení co dělat, když budou výsledky takové, či onaké, opět výsledky poštou.

adenka84
20. dub 2018

My byli v Plzni u profesorky Zdeňky Ullčové Gallové.. má velké zkušenosti.. působí budově genetiky u Dr Lošanů a hned v té budově o patro výše je i CAR kde nám pomohly k našim dvou dceruškám..

Mám doma o neplodnosti a imunitě knihu kterou napsala právě prof Ulč Gal