icon

Řešit neotěhotnění dříve než po roce?

biedronca
19. pro 2017

Je mi 27 let. Snažíme se od března/dubna letoška o 1 miminko. HA neberu 2 roky.
Dělala jsem OVU testy (probíhá), pila kontrhyhel, jedla listovku. Ted od října jsem se na "snažení" uplně vykašlala (testy nedělám, vitamíny nedlabu, nic). Styk máme kdykoliv chceme. Jsme mladí, zdraví, nekouříme. Podmínky zajištěny.
Mám po novém roce začít řešit, že se nám nedaří se svou gyn? Bude to pomalu rok, a všude se čeká, dlouhé obj. lhůty na odborné vyšetření, zdlouhavé čekání na výsledky atd.
Zadná vyšetření za sebou nemam, ani přítel. Doma to neřešíme, neprobíráme...vše necháváme volně, přírodě.... (ale myslím,že to bude v hlavě). V hlavě mi to začíná šrotovat, proč..?

Strana
z4
biedronca
autor
25. pro 2017

@sarkoc to tak je ... prostě ten kdo dětí až tak "nevyžaduje, nesnaží se" tam se podaří otěhotnět jedna dvě. ty ženy které po něm touží, tak se snaží roky a nic.... Prostě ono to je hlavně i především v hlavě, co si budeme povídat..... A tělo se tak automaticky nastaví, reaguje.

veru_86
25. pro 2017

Jestli můžu radit tak se vykašli na jakékoliv sledování jestli ovulace probíhá pomocí ovulačních testů, jestli se spoléháš na to, že se ti zvýší hormon a ovulační ukáže, že máš zvýšenou hladinu hormonu, to ještě neznamená, že ovulace probíhá...sama vím o čem mluvím, s dcerkou jsem otěhotněla ani nevím jak, aniž bych jakkoliv sledovala své tělo, pak jsme se s manželem v létě 2016 vzali, opět jsem vysadila HA a trvalo rok než jsem otěhotněla a to jsem půl roku dělala kdo ví co, jen abych otěhotněla ☹ ...pak jsem se na to vykašlala...
Paradoxně k tomu pomohlo nic neřešit, být v naprostém klidu, užívat si sexu s partnerem a když se blížilo vyšetření po roce snažení...buch...a vysněné // na testu 🙂

lnika2
25. pro 2017

@biedronca ja vysadila HA v zari 2016 a otehotnet se mi podarilo az srpen 2017... podle doktora na prvni pohled ok akorat mi ne a ne najet ovu :( kolem kvetna jsem s toho uz byla tak psychicky unavena ze jsem si rekla ze prdim vsechny ty prirodni zazraky a dala jsem si 3 mesice pauzu od vitaminu ... pak jsem zacala pit kontryhel a buch bylo to tam ... prvni mesic kdy mi opravdu nabehla ovu ... doporucuju vypnout modreho konika ... a byt spokojena i bez miminka ... proste si rict ze miminko uz by bylo jen ta tresnicka .. ono si to miminko najde cestu nebojte 🙂

biedronca
autor
25. pro 2017

@lnika2 mate pravdu, jo tak přesně tovje a verim v to.

vendelinka08
25. pro 2017

@biedronca to jo..ale my to pouzivame jako antiko...mame dve deti. Trti jsme planovali neplanovali treba ten pristi rok. V lete se take necekane zadarilo..ale skoncilo to zamlklem tehu. Ted jsem myslela ze uz jako muzeme. Ale vse se deje zak jak ma. Takze se budu tesit..pozitivne myslet a verit ze tentokrat bude vse tak jak ma. Ale pak uz tu antikoncepci budu muset resit prece jen spolehlivejsi....

vendelinka08
25. pro 2017

Jo..ovu testy jsem nildy nedelala...po druhem porodu jsem chvili merila bt abych poznala sve telo. A brala jsem tak 6 let jako antiko. Ale evidentne mimco k nam opet chce. Jinak jsme s manzou asi fakt hodne plodni. Vzdy to je hned. Je fakt ze po potratu jsem psychicky vubec nebyla v pohode. Na jednu stranu jsem se bala otehotnet a na druhou jsem chtela a cim vic jsem to resila tim to bylo horsi na palici.

journals
26. pro 2017

@biedronca Ahoj, řešíme právě podobné dilema - mám za sebou potrat v 10tt, od té doby se sice nesnažíme ještě rok, ale moc k němu nezbývá. Jsme starší než vy, já se dlouhodobě léčím se štítnou žlázou, manžel má také nějaké "mouchy" 😀 ale jinak jsme relativně zdraví a bez obtíží. Také v těchto dnech řešíme, jestli máme začít nějak hysterčit a na základní vyšetření se objednat s tím, že budeme případně vědět. Nebo ještě pár měsíců počkat. Nevím. Nechci se stresovat ani jedním - ani tím, že jsem šla na vyšetření zbytečně brzo a moc to chci, nebo tím, že jsem nešla a měla jít dřív.
Holky otázka - udělá hormonální profil i praktický lékař? Máme jednoho v rodině, tak možná by to nebylo úplně od věci?

biedronca
autor
26. pro 2017

@journals jak dlouho se snazite? Co vse na podporu jsi užívala?
Pokud je obvodak znamy, tim super!! Pujde to urcite.

luc14
27. pro 2017

@journals nechala bych to spis na odbornicich. On te posle mozna na krev, ale pak ti to spravne nevyhodnoti a je to k nicemu. U nas takhle udelal gyndar chybu u manzela ze si nevsiml nejakeho problemu, proto nedoporucuju, i kdyz je to znamy. Navic mam zkusenost, ze je lepsi nerikat si o konkretni vysetreni. Treba potrebujete neco uplne jineho. Kdyz uz to chces resit, tak poradne, postupovat postupne podle odbornika. Ne jen si vybrat hormonalni profil...

luc14
27. pro 2017

@vendelinka08 mate stesti. Videla jsem zajimavy dokument, kde vyslo najevo, ze zeny si vybiraji nevhodne partnery pod vlivem antikoncepce. Pak vznikaji ruzne problemy s otehotenim nebo ruzne vyvojove vady deti. Nektere zeny holt otehotni jen kdyz se na chlapa podivaji 🙂 ja opravdu neverim tomu, ze muze byt neco v hlave. Protoze pak by stacilo myslet na to, ze nechces oethotnet a byla bys v pohode. Stejne tak spousta zen otehotni v dobe obrovskeho stresu treba z prace nebo z umrti v rodine.

biedronca
autor
27. pro 2017

@luc14 Asi jeste nedokázu dobře pochopit, proč žena obvinuje sama sebe,že nemůže otěhotnět. O to více, bych řekla že tady funguje pomáhá spatná psychika a o to více se nedaří zapadnout. Ale to jen můj názor...
Je pravda,že ja nikdy tento pocit nezažila. Stejně tak že bych se vyloženě hroutila z toho,že vidím těhotné ženy a nebo známá oznámí těhotenství. Ano bolí mě to, zamrzí, i tak trošku vnitřně člověku závidím , vidat ji kazdy den nemusím (to by mi asi ubližovalo).... ale ze bych se opravdu psychicky hroutila, brečela a nebo vnitně to hodně spatně nesla, to prozatím "díkybohu" ne. A snad jeste dlouho potrvá,že do takové fáze dojdu.

biedronca
autor
27. pro 2017

@luc14 Já si myslím,že většina věcí v hlavě je. A pak automaticky se nastaví tělo, a reaguje, chová se dle toho.

pulecp
27. pro 2017

@luc14 Jenže tak psychosomatikaa nefunguje - jako s tím příkladem nechtění otěhotnět. Dávno se zmiňuje, že negace působí opačně a pokud jde o to, že někdo otěhotní i ve velkém stresu - je to o vlivu, není to booleova algebra - ano, ne, nula nebo jednička! O vlivu "hlavy" na tělo se už v současné době vůbec nepochybuje, diskutuje se spíš o intenzitě vlivu a o "konkrétnosti" toho vlivu (např o tom, zda se tělo skutečně "vyjadřuje" v metaforách...

luc14
27. pro 2017

@biedronca To je dobre, ze tak daleko nejsi. Neni o co stat. Ale on je taky kazdy jinak citlivy. Jen si treba predstav, ze chodis s manzelem k doktorovi a resite, ze to nejde. A postupne lezou na povrch problemy a vsechny jsou jen u tebe. A ted prijde prvni, druhy, treti rok a porad to nejde. Ano, verim, ze jsou zeny, ktere si z toho nebudou nic delat. A do toho zacnou chodit kamosky, kterym to slo na prvni dobrou a treba vlastne ani nechtely...

dzogobela
27. pro 2017

Ja vysadila HA na konci kvetna 2015 a zadarilo se nam v listopadu 2015. Ale resila jsem s doktorkou hned, nemela jsem dlouho MS, pak nepravidelny cyklus. Myslim, ze by bylo fajn aspon zjistit, jestli mas ovulaci atd. Nemusi te hned cpat hormonama...

kaja2016
27. pro 2017

Ať si partner necha udělá spermiogram a ty se nech vyšetřit, jestli ovulujes. Na diagnozu" je to v hlave" myslete až po téhle základních vyšetřeních.

biedronca
autor
1. led 2018

Holky, TAK JSEM SE ROZHODLA, ze to začnu řeššit na konci ledna. Nebo zajdu ke gyn se minimálne informativne zeptat, co dál...
Ja mam cyklus pravidelny, některý měsíc jen to spinení pred Ms, které pak prejde samovolně do klasické MS.
Tento měsíc uz cekam MS, která furt nikde, TT pred 2 dny negativní, bolesti podbrisku cca týden jakoze ma MS dorazit a nic. Toto mě nebaví .... zase se vse prodluzuje a nic.
Hned jak MS dostanu začnu pít drmek nebo kontryhel a nasadím listovku.

luc14
1. led 2018

@biedronca Na testu to nemusí být ještě vidět a už to může být ono... nasadila bych raději listovku hned.

p4vl4
4. únor 2018

@biedronca Jen takový postřeh, který já mám po 1,5 roce sexu bez ochrany a více než dvou letech bez HA. Během roku chození na gyndu mi udělali jen asi 3 různé testy, na nic nepřišli a doktor se se mnou naposledy loučil slovy, že on pro mě už nic víc udělat nemůže. Takže moje rada a poučení zní, vyprav se rovnou do CARu. Určitě tam to testování půjde rychleji než na gyndě, kde mají řešit nemoci + těhotenství, ne otěhotnění. Myslím, že si to dost lidí plete, taky jsem byla mezi nimi.

biedronca
autor
5. únor 2018

@p4vl4
TÉMA OBNOVUJI:
děkuji za odpověd a postreh.
No mě na gyndě neudělali, ani ty 3 testy co máš ty. Ale u mě se ted trošku situace změnila, mezi svátky v prosinci jsem otěhotněla, ale za 3 tydny jsem samovolně potratila, HCG šlo rapidně dolů, takže se čekalo jestli to odejde samo a nebo revize. Vše samo odešlo, a ted se snažíme zase dále, jupí 🙂 Jinak věřím, že po potratu se tělo připraveno,nastartovano a děloha prý "pohnojena" takže se určitě brzy snad do půl roku zadaří, naivně v to veřím. Holky po potratu tady psali, že se jim veli brzy povedlo otěhotnět ! 🙂 Kéž by..

biedronca
autor
Autor odpověď smazal
lucy1994
7. bře 2018

@biedronca Ja bych to pro klid duse i tak resila s gyndarkou. Bud se do te doby zadari a nebude pak co resit, nebo za to budes nakonec rada. Ale samozrejme se s ni domluv, jaky ma ona nazor. Preji mnoho stesti! 🍀

kaja2016
7. bře 2018

@biedronca A proc to s tebou gynekologa už neřeší? To teda nechápu. Jinak já jsem teď první potrat po rok a půl snažení ( předtím máme dcerku a předtím také potrat) a posílá nás pro jistotu genetiku. Po takhle dlouhém snažení zakoncenem potratem by vás měla poslat taky. Jinak mě teď silné doporučovala inositol, že jsou nové studie, kde vychází, že to má velký vliv jak na otěhotnění, tak na kvalitu vajíček potažmo prevence samovolnego potratu...Jinak gyn mě řekla, že jeden potrat pro dělá polovina žen, a ze jak píšeš je to známkou toho, že se daří otěhotnět, takže dívat na to určitě pozitivně. Ale určitě je dobře vyloučit genetické vlivy, spousta těch problémů se dá řešit.

biedronca
autor
20. bře 2018

OBNOVUJI TÉMA:
HOLKA tak presně to je rok, v lednu se podařilo ale byl z toho samovolny potrat, bez revizee. Hned jak mi ted dojde MS a skončí jdu na gyndu to rešit. Budu chtít zadanku na sperimogram, at se nejdríve vyloučí chlap a, ja chci zadanku na rehabilitaci na cvicení dle Mojžíšové (za zkoušku nic nedam..) . A rada bych taky docházela na folikulometrii, at vim presne na cem s OVu jsem, ikdyz test ukazují ze ovu snad je.
Prece není normalní ze mladí lidi - 27 let, snad zdraví neotěhotněí do roka přírozene?

lachtanice86
20. bře 2018

@biedronca a bazální teplotu si měřila? A mám v rodině případ kdy oba byli úplně OK. Spermio super, ona hormonální profil v pořádku, ovulace byla a stejně jim to trvalo skoro 2 roky.

biedronca
autor
20. bře 2018

@lachtanice86 potrebuji mit jistotu, ze se to aspon resi a ksyz vysledky budou ok, budu klidna, ze to je jen otazkou casu..

lachtanice86
20. bře 2018

@biedronca neber to zle ale podle mého to řešíš v hlavě až moc. A věř nebo ne je to hodně v hlavě. A tu teplotu sis merila?

lucy1994
20. bře 2018

@lachtanice86 Ono je to těžké, někdo to také řeší moc, fotí si každý test, dává to na internet, řeší všechno a stejně otěhotní do "chvíle", někdo tohle ani nedělá a stejně otěhotní za dlouho. Takže podle mě to v hlavě taky úplně není a sama nevím, co za tím vězí 😒

lucy1994
20. bře 2018

@biedronca A zkoušela si třeba ještě nějaké doplňky? Třeba Femigard, na to je docela chvála, tak třeba ještě zkusit i to? Probrat to s doktorkou..

lucy1994
20. bře 2018

@biedronca Jo a ještě mě napadlo zkusit sex obden (pokud to je možné, pokud ne, tak aspoň ob dva dny, prostě často :D) a po sexu dát vždy nohy nahoru aspoň na 5-10 minut. K tomu nějaký ten doplněk a být psychicky co nejvíc v pohodě (najít si nějakou příjemnou relaxaci - hudba, tanec, jóga..) 🙂 A třeba se zadaří 🙂

Strana
z4