Snažení déle jak 2 roky. Jaká vyšetření Vám dělali?

boruvkovy_kolac
12. říj 2021

Ahoj,
snažíme se se již déle jak 2 roky. Jednou to nedopadlo v 6tt, párkrát jsem testovala brzy a našla ducha, ale menstruace se dostavila s mírným zpožděním. Má gynekolozka mi dělala pouze hormonální profil a to po mé urgenci, jinak ani toho bych se nedočkala. Mám lehce zvýšený testosteron. Na žádném dalším vyšetření jsem nebyla (cytologii a ultrazvuk nepocitam). Jak neplodnost řeší ostatní gynekologové? Mám hledat jiného doktora, nebo je to standardní postup?

malanoha
12. říj 2021

Bezte do caru. Nevím, na co jeste cekate. Jedine tam vam udelaji poradna vysetreni. Bezni gynekologove se tim vetsinou moc zabyvat nechteji/neumi to a akorat ztratis spoustu casu.

gruyerre
12. říj 2021

@boruvkovy_kolac určitě by se měl nejdřív udělat spermiogram, od toho se pak bude vyvíjet další postup

boruvkovy_kolac
autor
12. říj 2021

@malanoha není to moc nákladná varianta?

malanoha
12. říj 2021

@boruvkovy_kolac Ne, vetsinu vysetreni hradi pojistovny. Ivf uz pak nakladne byt muze/nemusi, ale vubec nikde neni napsané, ze ho budete potrebovat.

lachipie
12. říj 2021

Po dvou letech jsme šli do caru. Jinak moje gynekoložka mi předepsala Duphaston na prvních 14 dní cyklu, pravidelně jsem chodila na ultrazvuky, dělala mi hormonální profil, spermiogram... A pak jsme šli do CARu. Tak dělali hormonální profil i spermiogram znova, navíc dělali HyCoSy, laparoskopie břicha a pak přišlo IUI a IVF. Hradili jsme až IVF. Do té doby bylo všechno v rámci pojišťovny. My jsme platili až pak u IVF ty léky apod. Ale nebylo to nic zvláštního, co by nás nějak extra a dlouhodobě zruinovalo.

lachipie
12. říj 2021

Moje sestra teď chtěla od gynekoložky i genetiku a imunologii a to jí řekla, že to prý běžný gynekolog nemůže, že to musí do CARu. Nám to taky dělali v CARu, dali nám žádanku a neplatili jsme nic. Po dvou letech bych se asi už obrátila na CAR. Až kdyby došlo na IVF, tak budete možná doplácet za lepší stimulační léky nebo třeba za zamrazení vajíček navíc, ale zrovna tak to nemusí stát vůbec nic do 38 nebo 39 let ženy.

petulkadodo
12. říj 2021

@boruvkovy_kolac Já jsem u svého gynekologa podstoupila ještě test na různé pohlavní nemoci, folikulometrii a poslal mě na kontrolu průchodnosti vejcovodů a manžela na spermiogram.

ajja87
12. říj 2021

Me třeba gynekolozka poslala jako první na laparo vejcovodu, zda jsou průchozí....

majka116
13. říj 2021

Tak můj gynekolog to neřešil vůbec a přešla jsem do reprofitu, kde mi udělali hormonální profil, příteli spermiogram, a mě jeden ultrazvuk. Když jsem pak po 3 měsících volala znovu (chtěli jsme nový spermio, pritel měl špatně výsledky) tak mi řekli ze je to zbytečně ze můj ultrazvuk byl dobrý. No to je sice fajn ale sama si dítě neudělám .😀 takže teď hledám nejspíš jinou kliniku.

martulka88
13. říj 2021

@boruvkovy_kolac Jak tu psaly holky, jděte do CAR. A divím se, že tě tam gynda už neposlala. Posílají většinou po 1 roce "pravidelného snažení". Pokud však tvá gynda v tomto selhává, přejdi jinam. Jinak CAR udělá základní vyšetření. A jako další by byl nejdříve spermiogram - je to méně invazivní, jak "lézt" do ženy. A neotálej, do CAR trvá třeba i 3 měsíce, než objednají a pak než se udělají vyšetření a může to být i půl roku.

lachtanice86
13. říj 2021

@boruvkovy_kolac běž do caru, tohle ani normální gynekolog nezjistuje

ajja87
13. říj 2021

@martulka88 my třeba byli do car objednání za měsíc a možná ani to...
@majka116 zkus repromedu, my byli v Brně a paráda