Snažení. Kdo na to hodně myslel a vyšlo mu to?
Zdravim. Chci se zeptat je tady někdo kdo na otehotneni hodne myslel a stejně mu to vyšlo?..jen ze zvedavosti🙂
@michsa15 ja na to myslela hodne a delala pro to vse. A nakonec se povedlo za 7 mesicu. Slo o druhe dite. Prvni bylo za 3 mesice, myslim, ze kdybych na to tak nemyslela, bylo by to driv, ale nemohla jsem si pomoct
@michsa15 My sme sa snažili 4 roky. Neustále som na to myslela, merala BT, robila ovu testy, boli sme aj v centre. Otehotnela som v cykle,kedy som to až toľko neriešila. Síce som robila ovu testy,ale len zriedkavo,tak ani neviem ,kedy ovu bola a merala som teplotu tiež len zriedkavo. Keď som začala merať bolo už po ovulke. A aj keď boli teploty úplne nízko,tak sa zadarilo. A to sme sa ten mesiac dosť hádali a ani nebolo veľa príležitostí na plodenie...a ono to predsa vyšlo 🙂
Ja som na to myslela kazdu sekundu, pri prvej som merala bazalku, spravila aj pr ovulacnych testov, neustale som sa stresovala ze co ked to nepojde... no a obe dcery su na prvy pokus 🤷🏻♀️
já na to teda myslela dost, ovul.test dělaný každý měsíc a povedlo se do půl roku ;)
Taky se povedlo po roce snažení v měsíci, kdy jsem si pečlivě pohlídala ovulaci.
@michsa15 Mně to vyšlo po téměř 4 letech snažení. Otěhotněla jsem v době, kdy jsem se z toho, že nemohu otěhotnět, respektive, když už konečně ano, tak to bylo prasklé mimoděložní, regulérně psychicky zhroutila a měsíc docházela na každodenní terapii. Takže ano, nemyslela jsem na nic jiného než na těhotenství a otěhotněla jsem.
Ano, řekli jsme si že tomu necháme volný průběh a nic. Pak jsem si řekla že budu chvíli měřit bazální teplotu a dělat ovu testy ať aspoň vím kdy a jestli vůbec mám ovulaci. Měla jsem totiž dlouhé cykly. A paradoxně to u nás dvakrát vyšlo právě ten měsíc, kdy jsem to intenzivně řešila, měřila teplotu a dělala ovu testy.
5 měsíců
Nám se zadařilo 9 měsíc snažení. Myslela jsem na to pořád. Člověk si sice namlouvá, že na to nemyslí, ale podvědomě to je pořád v hlavě. Dokonce byly měsíce, kdy jsem řešila různé věci - úmrtí v rodině, stěhování.., no a neotěhotněla jsem (přitom jsem mysl měla zaměstnanou něčím jiným). Čemu však přikládám velký význam bylo užívání Inofolicu. Po dvou cyklech braní jsem byla našla vytoužené dvě čárky 😊.
@michsa15 my se snažili tak samovolně asi 4 měsíce a nic, poslední měsíc jsem si dělala ovu testy a sex obden, takže jsem na to myslela furt a vyšlo to. Je teda pravda, že v momentě, kdy jsem to nedostala, jsem na to zapomněla a všimla si toho až třetí den, ale byla jsem na služební cestě ve vinném sklípku, takže jsem to i řádně zapila 😁
Ono na to asi nejde nemyslet, jakmile hodně chceš. Ale o třetí miminko jsme se snažili půl roku a nešlo to a nešlo. Pak jsem se rozhodla nasadit drmek a v dalším cyklu že to snad pomůže. A najednou jsem byla v tom, další cyklus už nepřišel 🙂
@rebe můžu se mimo téma zeptat, jaké je to mít tři děti? Stále uvažuji, zda zůstat u 3,nebi ještě jedno. Říkám si, že můžu být ráda, že mám dvě zdravé dcery a nepokoušet osud, když tu čtu ty příběhy.. Na druhou stranu ten pocit, když se narodí a malinké miminko bych strašně ještě chtěla zažít. Ten dotaz je spíš směřování na Tebe, jak to dáváš, tu péči.. Jak delis čas mezi všechny dohromady, jestli na sebe nezarli, atd.. Děkuji. A omlouvám se, že je to mimo téma.
@nazka Snad nebude vadit, že tu plevelíme diskusi 🙂 Moje děti si sourozence přály snad ještě víc než já, hlavně kvůli nim muž souhlasil. A je to prostě nádhera! Konečně mám pocit, že jsme kompletní. Samozřejmě je mnhem obtížnější věnovat všem dost lásky a pozornosti, ale to dětem násobně vynahrazuje to, že je dostávají i od sourozenců. Nemám vždycky čas hned přiskočit, když maličká něco potřebuje, ale s láskou se o ni postarají starší sourozenci. Třeba když se lekne, automaticky utíká do náručí k sestřičce. Nemám vždycky čas obdivovat obrázek nebo výrobek starších dětí, ale vždycky jim obdivnou pozornost s láskou věnuje maličká. A pro mě je to mnohem snazší než se dvěma, děti pomáhají mně i sobě navzájem. Jsme štastní, že to vyšlo a máme je všechny. Jen hladina hluku je občas už až moc vysoko .-D
Nešlo na to nemyslet, takže jak vyšel pozitivní ovulační test, tak jsem si naplánovala sex a vždycky to vyšlo (4x).
Myslela jsem na to docela intenzivně, povedlo se hned prvním měsíc a rovnou dvojčata 😀
Já. Ale tedy nesnažili jsme se dlouho, vyšlo to prakticky hned. Ale byla jsem po potratu, tak jsem to brala hrozně vyhroceně a nemyslela v ten měsíc prakticky na nic jiné, pořád jsem brečela a pod. A stejně to vyšlo. 🙂 takže ne vždy ten stres brání početí.
Tak ja pridavam taky svoji zkusenost, na konci roku to budou dva roky co se snazime. Ze zacatku jsem na to nemyslela a mela jine starosti a jedla duphaston, nedelala zadne testy a pak jsem to vse vysadila a vyslo, stejne to nedopadlo. No a ted je to uz pres pul roku a porad nic, mam dlouhe cykly a ted jsem konecne zjistila kdy mam ovulku, tak snad to klapne. Posledni dobou ale na nic jineho nemyslim. Vidim tehulku a uz se mi chce brecet. Driv jsem to vubec neresila ale tenhle mesic jsem asi nejaka rozladěna😪 tak preji vsem stesti🍀 ja uz prestavam v to i verit. 😔 duphaston mam zase predepsany a davam si ho az po ovulce cca 20 dc. O par dni pozdeji nez mam predepsane od dr. Jestli je tady kdo ma podobnou situaci jako ja nebo zkusenost, ozvete se, budu rada🥰
Já na to teda myslím dost a pořád nic. V září to bude rok, co jsem vysadila antikoncepci, od začátku mám víceméně pravidelnej cyklus (kromě cca pětidenního špinění vždy před MS, což mi nikdo není schopnej vysvětlit) i ovulaci, kterou jsme snad propásli jen jednou. Hormony mám ok, manžel spermiogram vynikající. Což je super, ale právě mě to trošku děsí, kde by teda mohl být problém. I když vím, že to není ještě nějak dlouhá doba. Ale už mi to asi začíná lízt slušně na mozek, najednou mají všichni kamarádi kolem nás děti, nebo jsou těhotný. Nemůžu si o tom ani pořádně s nikým promluvit, manžel je skvělej, ale má v hlavě, že do roka se to prostě povede a není třeba to víc řešit, kamarádky mají radu "ježiš, nesmíš na to myslet prostě", případně "já na to taky nemyslela a šlo to samo, to je v hlavě" nebo "ty to nějak moc řešíš, ne?" - buď děti nemají/nechtějí a nebo mají a povedlo se jim (v podstatě všem okolo nás) na první pokus. Většina z nich po dětech nějak netoužila (chtěl třeba víc manžel) a ani nemají děti extra v lásce (kromě svých samozřejmě), já je mám ráda odjakživa a rozplývám se nad každým špuntem, takže je to těžší a těžší a nějak se s tím začínám uzavírat do sebe, což mě štve...
Na to ale nejde nemyslet. Když jsem měla po prvním SP, tak jsem z toho měla takovou šílenou depku, že jsem vadná a že jsem stará a že to nevyjde. Nakonec to tedy vyšlo celkem rychle, protože jsem si zase někde přečetla, že je “pohnojeno”, tak je tu šance.
První dítě - hodně jsem na to myslela, byla jsem po potratu z genetických důvodů a hodně jsem se na otěhotnění upínala. Zadařilo se asi za 3 měsíce 🙂 teď se snažíme o druhé, tolik to neřeším a už 4 měsíce nic...
@freyana1 mam to uplne stejně🥺🙏🏻
@kvetuska145 vám dali duphaston až po ovulaci? mě ho dali 11den¨
@michsa15 Mysleli jsme na to oba a dcera zrovna uklízí hračky před spaním. Na takové ty řeči ohledně myšlení/nemyšlení se jenom usmívám. Jsou to často hraběcí rady, obvykle jsem je slyšela od starší generace, případně od lidí, co se jim dítě podařilo na první dobrou.
@michsa15
dala mně ho od 16 dc, jenomže ovulacni test mi vyšel pozitivní 20 dc. A četla jsem hodně témat, a má se brát až po ovulaci. jsem z toho uplně zmatená. Minulý rok jsem ho brala pul roku a nic. pak jsem ho nasadila posledni mesic až 20 dc a vyšlo to. stejně to nedopadlo. Pak jsem byla pul roku bez nej a ted ho mám zase. Přešla jsem k jiné dr a řekla mi jestli vím kdy mam ovulaci, říkam že ne. Moje byvala dr mne rekla že je debilní zvyk delat testy a merit bz. Tak jsem to tenhle mesic zkusila a vyšla mně ovulka právě ten 20 den. Mela jsem dřív strašně dlouhé cykly kolem 50 -60 dní. Ted se mi to nejak ustálilo na 4o dní díky tomu, že čekám na ovulku a pak nasazuji duphaston. Chci se na ti zeptat mojí dr, takjsem zvědavá.
@michsa15 a proč vám ho dali už 11 dc?

Já na to nemyslela vůbec. Domluvili sme si, ze vysadim antikoncepci a dáme tomu treba rok a uvidíme. No a ono se to povedlo na první dobrou, ani sme to tak rychle nečekali 😀 Takze hlavně na to nemyslet.