icon

Snažení se po potratu

czi
19. srp 2015

Ahoj holky, zajímaly by mě vaše zkušenosti/plány o snažení se o mimčo po potratu. Já sama mám po zamlklém těhotenství a i když mě doktoři ujišťují, že příště to bude ok, tak se bojím. Navíc to čekání, než to budeme zase moc zkusit mi nepomáhá. Tak jsem si říkala, že diskuse s vámi by mi mohla pomoct 🙂

rousse
•
19. srp 2015

@czi poradím jedinou věc: VŮBEC TO NEŘEŠIT 😎 taky mám za sebou zamlklé (otěhotněla jsem na první pokus předesílám) a jakmile jsem se začala v hlavě "snažit" znova otěhotnět, tak jsem si vypěstovala takový syndrom falešné březosti, že hrůza - nateklé bolavé prsa, zpoždění MS, nevolnosti, únava, ale těhotná jsem nebyla a ani jsem díky tomu nemohla otěhotnět - půl roku. Až v okamžik, kdy jsem se přestala snažit v hlavě, tak jsem zničeho nic otěhotněla🙂 vím, jak snadno se to řekne a jak těžko se to udělá...ale je to fakt jediný zaručený recept🙂

czi
autor
•
19. srp 2015

Já se ani tak nebojím, že bych neotěhotněla, to se nám taky povedlo na první dobrou 😎 ale spíš toho, aby se to tentokrát udrželo. U Tebe to pak bylo v pohodě?

rousse
•
19. srp 2015

@czi já se taky nebála, že bych neotěhotněla - naopak - počítala jsem s tím zase na první dobrou🙂) jo - celý těhotenství bylo jak z učebnice o těhotenství a porod v podstatě taky - obojí bez jediné komplikace 😎

shine2015
•
19. srp 2015

@czi pokud jsi nebyla na revizi, už se nechran a opravdu se zaměstnán vsim jiným - prestehuj doma nábytek, uklizej, cvic, běhej....my to tak měli na konci roku v 6tt, bez revize,nebránili jsme se, moc jsem chtěla hned otěhotnět, dostala jsem jednu MS, pohadala se s manželem, řekla,že mimi už ne, že máme dvě a že je to znamení....že budu cvičit, zlepšit si postavu, do léta na sobě zamakam,.a další MS už nedorazila....já sebe přesvědčila tak že když mi vyšel pozitivní test, jednak jsem tomu nemohla uvěřit a nabouralo mě to možné plány že jsem se nedokázala radovat ....navíc mě napadalo kdo ví zda nezacnu krvácet jako posledně.....na 12tt genetika dle lékaře luxusní a dnes jsem cca 29tt, po holcickach čekáme chlapecka...od 10tt do 19tt mě bylo dost špatně, migrény....a na ultrazvuku ve 21tt kdy bylo vše OK a kdy mi řekli o tom že to bude chlapeček a že je vše v pořádku jsem se rozbrecela radosti a od té doby si tak nějak myslím že jsem teda těhotná....i když teď jak to pisu,sice mám veliké bříško, pohyby cítím několikrát denně a v noci nevím jak si lehnout tak si to tak nějak uvedomuji ale tak nějak jinak.....
Spousta žen to má tak že má SP a strašně brzy skoro hned otěhotní a vše je vpoiradku.
Hodně štěstí a neboj,ani se nenadejes a budeš tu řešit miminko....
Jo a jak jsem měla SP koupila jsem si femibion a jedla femibion.....a jak jsem se nepohodla s manželem,jíst jsem ho přestala.....a pak po pozitivním TT zase začala jíst asi 3mes než mi bylo špatně.....pak jsem do sebe nedostala nic

czi
autor
•
19. srp 2015

Holky děkuju za uklidňování. Akorát že já na revizi byla. Proto musíme ještě chvíli počkat. Jako bolestný kupujem byt, takže o zábavu budu mít postaráno🙂 Tak snad přijdu i na jiný myšlenky...

shine2015
•
19. srp 2015

@czi tak počkej jednu MS a pak se nechran

g_m
•
19. srp 2015

@czi Ono to nakonec uteče, neboj 🙂 Já jsem teď po druhé ms po revizi (huraaaaa) a jdem znova do toho. V červnu jsem myslela, že se snad ani nedočkám a byla z toho velmi nevrlá, ale nakonec to vlastně uteklo. Chce se to jen zabavit vším možným a snažit se na to nemyslet, i když mě to úplně nešlo :( Je fakt, že jsem nervozni a mam strach, aby se to neopakovalo, ale snad takovou smulu mit nebudu...

bajana
•
19. srp 2015

My sme sa snažili 2r a po radosti nasledoval MA, našťastie bez v revízie (mám skvelú lekárku 😊) a pre mňa to bol naopak impulz, že sme ok a ide to aj prirodzene...po prvej MS som otehotnela, bez najmenších problémov porodila a "na prvú ostrú" som otehotnela znovu, teraz som v 16tt...takže za mňa je to hlavne pozitívne myslenie...maternica je po potrate ako pohnojená, len málokedy sa to opakuje...
Po MA sme akurát ďalšie tehotenstvá oznamovali po screeningu v 13tt

simdan
•
20. srp 2015

Já potratila v 7tt,po první MS jsme začali zkoušet a za 19měsíců jsme konečně měli // 😉

aluuunka
•
20. srp 2015

Určitě se to podaří. Já potratila v 9tt :( je to rok a já mám zase chuť se do všeho pustit 🙂

nonnni
•
20. srp 2015

@czi ten strach te uz neopusti...napred se budes bat, abys otehotnela, pak abys nepotratila, pak aby testy vysly v poradku...pak abys predsacne neporodila, pak aby porod neposkodil miminko...no a pak uz se proste budes bat porad...videj do materstvi, tento pocit je tu uz nastalo, zvladnes to🙂 Mam za sebou 2 potraty (7tt a 9tt), bezpocet biochemickych tehotenstvi a 3 krasne dcery...a ten strach stoji za to! 😉

linee
•
20. srp 2015

@czi bat s budes porad, ale mne to první polovinu bránilo si poradne uzit tehu, takze s tim také opatrne, aby te to zpetne nemrzelo. Ver, ze pokud to tak ma byt, tak se mimi urdrzi a vse bude v poradku. Navíc, na zacatku to nemas ani jak zasadne ovlivnit (krome setreni se a doufani) a ver, ze to, co nemuzes ovlinit nestoji za to, aby si se tim trapila. Vim, co prozivas, prosla jsem si tim take, ale nemysli na to, aspon se o to snaz. Bude v tobe bojovnik, který si to ale musí vybojovat sam, ty ho muzes maximalne pouze ochranit a dat mu klid a prostor na to, aby nabralo veškerou silu se udrzet a byt v poradku. Udelej tlustou caru a bud vdecna za další moznost, kdy se můžete snazit.
Ale ver, ze jakmile otěhotníš, budes se bat porad - tehu, vysetreni, porodu a pak i to, aby bylo dite v poradku (aspon do jeho 80-ky 😀 ) Presne jak pise @nonnni. Vim, ze se to rika lehce a ani ti nebudu psat, abys na to vůbec nemyslela. Kazda zena potřebuje jiny cas a jiné okolnosti, aby to v sobe zpracovala, ale ve vysledku všechny dospějeme k tomu, ze nam nezustane nic jiné, jen si rikat "tentokrát to ale dobře dopadne". Drzim palce, at je to u tebe také tak

leikkka
•
20. srp 2015

já po zamlklém těhotenství v 8tt (díky autonehodě ne naší vinou, tt po IVF) jsem daší mimi neřešila, jak tu píší holky, vypustila jsem to z hlavy, 2m se stejně snažit nedalo po revizi a hned po dvou měsích se povedlo - a to díky nemoci mám 1% přirozeného početí, 99% mimoděložní těhotenství a běhá tu 2,5 roční synek 🙂 strachy byly, zda to bude vše oki, ale po první kontrole, to ze mě padlo a užívala jse si to 🙂Drzim palce, ono se to povede 🙂

mruvka34
•
20. srp 2015

Ja mam take po revizi v 11tt s dvojcatky... Dneska je to 37 den od revize a MS stale nikde, psychicky jsem uz vporadku, ale nesmim na to myslet 🙂) byl to krasny pocit a chci ho zpatky hned jak to pujde, me rikali pockat 3 MS, tak snad uz to prijde a budu odpocitavat 🙂

katerinagruber30
•
18. zář 2024

@czi Ahoj holky ráda bych obnovila konverzaci jsem 5 týdnu po potratu bez poranění atd potrat byl v 18 tt příčina praskla voda kvůli ureaplasme a následně prolaps pupecniku čekám na kontrolu a na které mě bude asi testovat zdálo ji ještě mám tu Ureu a pak bych se chtěla co nejdříve snažit...máte někdo podobný problém nebo co mi můžete doporučit děkuji