Snažíme se o dítě už 5 let, potřebuju si popovídat

ewerette
20. srp 2015

S manželem se snažíme už od svatby a to 5 let. Jednou za čas mě chytne hodně blbá nálada a potřebuju se vypovídat... Brala jsem antikoncepci 5 let,od 18ti. Pak jsem začala vždy před MS špinit, doktor mi napsal asi 3x jiné prášky ale jinak to neřešil, tak jsem přešla k jinému. Ten mi také předepsal jiné a když to nepomohlo, už mi jiné nenapsal, zvlášť když jsem mu řekla, že bude svatba a pak plánujeme prcka. Řekl, že nakonec budeme rádi, že se nám to povede před svatbou (co bych za to teď dala). Ze začátku jsme ani moc nechtěli, plánovali jsme svatbu a pak svatební cestu. Nic se samozřejmě nestalo a nepovedlo se. Půl roku po svatbě jsme se začali opravdově snažit, ale stále nic. Po roce jsme si pořídili zvířátko, jsem alergik, takže buď rybičky nebo činčila, vyhrála činčila. Nepomohlo ani to, ani další dovolená. To už jsem z toho byla trochu nervní, takže jsem manžela přemluvila na spermiogram. Bylo to v pořádku, jen trošku pomalejší ( asi 1%pod limitem). Tak jsem se rozhodla pro laparoskopii, že je chyba u mě. Cyklus jsem měla celkem pravidelný, ovulaci jsem taky měla. Nic mi nenašli, vše v pořádku, začala jsem to řešit přes různé léčitele - astro, bylinky, reiki. Nikdo nic nezjistil, uběhl další rok a tak jsme šli do CAR. Byli jsme na dvou pokusech IUI, oba neúspěšné. Tam manželovi zjistili, že pohyb je v pořádku, ale morfologie nic moc. Přečetla jsem různé diskuze co s tím, nakonec jsem mu objednala vitamíny fertilman a macu, které by možná měli pomoct. Teď čekáme až to dobere a půjdeme na 3. pokus. A pak už nevím co bude... na IVF nemáme peníze ani psychiku. Tak snad nás ještě pošlou na imunologii a genetiku, to je naše poslední naděje, kde jsme ještě nebyli.
První dva roky jsem každou menstruaci obrečela, teď už to není tak hrozné, ale začali do nás rýpat známí, proč ještě nemáme děti, pomlouvají nás, myslí si, že já děti ještě nechci (jsem o 11 let mladší než muž) a to mě vždycky hrozně rozesmutní. A taky když mi někdo řekne, ať na to nemyslím. Sakra jak na to nemám myslet, když je to to jediné co nám ještě chybí? Máte to někdo taky tak, už jste vyčerpali téměř všechny možnosti a nevíte co dál? Můžeme si o tom popovídat a alespoň se trochu morálně podpořit.

obyvatelka
21. srp 2015

Ahoj ewerette, zdravim te 🙂 my se snazime s manzelem tri a pul roku, neni to tak dlouho jako u Vas, ale pro me je to nekonecne :D naprosto ti rozumim a chapu, cim prochazis. Prvni rok jsem se nijak nestresovala, rikala si, ze je normalni se rok snazit. Jenze mimco neprislo. Do toho manzel se dlouhodobe potykal s problemy s erekci, najednou mu behem sexu zvadl a byl konec, nebo se proste neumel udelat....sex se pro nas stal utrpenim, ani jsem si ho neuzivala, jen jsem trpela, jestli to vyjde nebo ne, kdyz nevyslo, tak jsem to pokazde obrecela. Snazila jsem se nevyvijet na neho natlak, nemluvit o diteti, o ovulaci, o nicem, aby nebyl ve stresu, ale nepomohlo nic. Nakonec nas zachranila navsteva androloga, predepsal manzelovi prasky na lepsi erekci, takze ted je vsechno v poradku 🙂 ale mimco stejne neprichazelo. Spermiogram ukazkovy, u me taky vsechno v pohode, po roce jsme sli do CARu, kde nas hrozne tlacili do umeleho oplodneni. Do neho jsme jit nechteli uz kvuli tem hormonum, tak jsme 2x zkusili IUI, neuspesne, akorat me uplne rozhodily ty hormony, do toho ten sex na povel, abychom to podporili....skoro jsme se tehdy rozvedli. Tak jsme se rozhodli, ze na to kaslem a dame si pauzu. Loni v srpnu jsem nasla pozitivni tehotensky test, obrovskou radost po tydnu vystridal obrovsky smutek a zklamani, jelikoz jsem potratila. od te doby ani prd. Zacala jsem navstevovat lecitele, ktery mi zjistil v tele staphylokoka a prekyseleni organismu, jeho kapky a caje mi pomohly citit se lepe, omezila jsem cukr a ulevilo se mi od vecnych a vleklych kvasinkovych infekci. Nicmene porad je to pro me slozite, kazde tehotenstvi kamaradky obrecim a nesu to hodne tezce. Kolem me to tehotni, i lidi, co vlastne nechteli a byl to omyl nebo se to povedlo na prvni pokus :P to bych vzdycky nejradsi vrazdila.
Od rodiny jsem si taky vyslechla hodne veci, hrozne se divili, ze nemame deti a automaticky to svadeli na me :P jak kdyby chlap nemohl mit problem :P nakonec jsme tomu udelali razny konec a poslali je do prdele s tema kecama, od te doby mame klid. Ale mohla bych si sestavit seznam vet, ktere me spolehlive vytaceji dobela, co se tyce tehotenstvi :D
Nakonec jsme se s manzelem rozhodli pro adopci, v pondeli se jdeme zeptat na urad, trva to tak minimalne dva roky, nez nejake dite adoptujes, blizi se nam tricitka neni na co cekat. Nevim, jestli budeme schopni mit nekdy vlastni deti, ale protoze deti chceme, tak dame zivot nejakemu, ktere nemelo stesti na milujici matku.
Kdyby sis chtela povykladat, dej vedet, klidne napis i zpravu ;)

maudn
21. srp 2015

Jen k těm vitamínům, my máme díky fertilmanu třetí dítko na cestě, manžel měl desne spermio, po 2-3 měsících to vždy vyšlo, když je nebral čekali jsme rok a nic... Kontrolní spermia tehdy dopadla naprosto v normě..

majulkaa
29. srp 2015

Ahoj holky, prošli jsme si něčím podobným. Snažili jsme se o miminko 4,5 roku bezvýsledně a prošli si v průběhu té doby kolečkem vyšetření. Manžel byl v pořádku, ale mně na hysteroskopii zjistili neprůchodný jeden vejcovod, takže šance na otěhotnění snížena na 50 % a ještě k tomu podezření na polycystické vaječníky, u kterých mnohdy ani nedochází k ovulaci, protože mají tvrdý obal a na sobě cysty. Takže naše šance byly malé. Gynekolog mi doporučoval laparoskopickou operaci, při které by se mi pokusili zprůchodnit vejcovod a zároveň provedli navrtání obalu vaječníků, aby se v pořádku uvolňovala vajíčka. Měla jsem hrozně nepravidelnou menstruaci (cca jednou za 3 měsíce) a dokonce vloni na jaře i cyklus o délce 156 dní. Operace by mohla zvýšit naše šance, ale měla jsem z ní takové nějaké obavy, nechtěla jsem ani žádné hormony, ale spíše jsme chtěli jít přírodní cestou - cvičení dle Mojžíšové, zdravá výživa, čaje, atd. A začali jsme zvažovat i adopci, protože nám přišlo, že je to takové krásné poslání dát rodinu děťátku, které by jinak dopadlo možná všelijak. Vím, asi to není pro každého a ne každý dokáže přijmout cizí děťátko, ale nepochybuji, že i to cizí děťátko si člověk zamiluje😉 Jenže jsme 3 roky po svatbě ještě začali stavět, takže bylo kolem dost starostí, v práci jsme byli oba hodně vytížení a ve stresu, takže se toho sešlo asi více... Při preventivce loni na jaře mi gynekolog ještě doporučil vyzkoušet Nosifol, který byl v té době na našem trhu krátce, ale už tak říkal, že má několik dlouhodobě se snažících maminek, kterým pomohl k otěhotnění. Tak nějak už jsme v té době miminko pustili z hlavy a ani nevím, jak se to povedlo, ale už jsme se tím i přestali trápit a byla to pro nás psychická úleva. Nějakým zázrakem jsme se nad to povznesli a přestali na miminko myslet. Tak jsem Nosifol zkusila užívat už víceméně bez velkých očekávání... A nakonec jsme úplnou náhodou po 5 měsících užívání zjistili, že jsme v radostném očekávání🙂 Bylo to téměř 5 let po svatbě. Nemohli jsme tomu po takové době vůbec uvěřit!! Letos v dubnu se nám narodila Amálka, kterou přes naše problémy považuji za veliký zázrak a zároveň naději pro ty, kdo se snaží. Moc držím palečky, ať se vám podaří nad to tak nějak povznést. Vím, že je to těžké, moc těžké a s přibývajícími roky o to víc. Ale myslím, že právě psychika dělá strašně moc a pak ani ty fyziologické procesy třeba nefungují. Myslím, že v našem případě to byl možná rozhodující faktor. A tak věřím a držím palečky, ať se i vy jednou dočkáte vyžouženého děťátka 😉

rehonka
29. srp 2015

Ahoj... Pridam i nas pribeh, ktery da nadeji myslim kazdemu... 8 let jsme se snazili o mimnko, mam za sebou 2xIVF, 2xKET, 6x inseminace, vsechno neuspesne, jen 1SP. A tak jsme to vzdali a poridili si postupne 3 retrievery.. Spontalne jsem otehotnela 3x, jednou indikovany potrat v 12tt, podruhe v 18tt... Ale po tomto vsem mame doma ZDRAVEHO KRASNEHO SYNA. Ono je to nekdy skutecne peklo. Clovek blbne, ma pocit nespravedlnosti, bolesti, ale ze sve zkusenosti i z okoli VIM!!!!, se pokud to nevzdate, tak to miminko jednou v postylkach mit budete!!!! Me VSICHNI doktori rekli, ze s manzelem nikdy nebudeme mit zdrave miminko... Dokonce nas doktori sami presvedcovali, ze nemam jit na potrat, ze je zazrak, ze jsem otehotnela..,, a vidite... Mylili se.... Preju vam silu!!!

ewerette
autor
30. srp 2015

Tak to je krásné, taky pořád doufáme, že se to i po takové době podaří. Děkuju moc za povzbuzení a Vaše příběhy.
Manžel už má vitamíny skoro dobraný, takže nás cca v půlce září čeká další IUI. Jsem hlavně zvědavá na tu morfologii, snad se to zlepšilo. Hlavně nás taky tlačí do IVF, ale do toho se mi zatím nechce, spousta hormonů a peníze budeme mít max. na 1 pokus. Nevím proč nechtějí dělat všech 6 IUI co jsou za rok placený pojišťovnou... Pokusim se je přesvědčit 😠 O adopci jsme se už doma taky bavili, ale zatím na to asi psychicky nemáme. Známe 2 rodiny, co mají adoptovaného chlapečka, dostali ho celkem brzo, do dvou let a malým byly 3-4měsíce, což je úžasný. Navíc, kdybysme o jejich adopci nevěděli, mysleli bysme si, že je jejich, protože je jim neuvěřitelně podobný, v obou rodinách. Jste úžasné, že dáte rodinu někomu, kdo by se jinak neměl moc dobře, je možné, že se k tomu časem taky dopracujeme. Hodně štěstí všem

dendula1981
30. srp 2015

Holky, takových příběhů je i kolem mě spousta...i kamarádka má zázrakem 2 holčičky, dvojčátka🙂....dle zkušeností dělá hodně hlava!a stres....jinak neuškodí tenhle recept...čistí, zklidňuje a pomáhá při těhotnění...za zkoušku nic nedáte....mám s ním vlastní zkušenost...taky jsme se dlouho snažili, pak potrat a po 2 měsících poctivého pití čaje a celkového zklidnění mysli, máme krásnou holčičku...držím palce a určitě se to povede, ani doktoři neví všechno a já razím teorii, že když se chce, všechno jde...a´t už je dítě vlastní, nebo adoptované🙂
150 g mařinka vonná, 50 g jalovec plody, 100 g proskurník listy, 50 g kozlíku, 100 g slézu okrouhlolistého, 150 g břízy, 150 g kopřivy dvoudomé, 50 g třezalky, 50 g jmelí ( BEZ BOBULÍ), 50 g fenyklu, 50 g medunky, 50 g máty peprné.
-------- Do 1 litru vody dat 2 lzice bylin.Varit 1 minutu,nechat stat 10 minut pak zcedit. Denne rano varit caj z 1 litru vody a 2 lzic bylin,slit do termosky a vypit pres den na 3 krat. Pit po dobu 1 mesice,pak 14 dni prestavka a znovu opakovat po dobu jednoho mesice,....držím palce. Denisa

lu777
30. srp 2015

@ewerette doporučuju Mojžíšovou 😉
u nás měl potíže muž, ale hodně velké.... takže jsem to takříkajíc musela nahnat já... ivf nevyšlo, na léky reaguju obecně špatně... takže jsem pak šla do Mojžíšovky a brala jsem čínskou medicínu...

před Mojžíšovou je potřeba nechat si zkouknout kostrč!
a nejdřív se ujistit u terapeutky, která Mojžíšovou umí, že to cvičíš správně 😉
a první asi tři měsíce je lepší netěhotnět, můžou se posunovat orgány trošku...

já jsem si tehdy říkala, že když z toho nic nebude, tak si aspoň posílím záda, která mě tak jako tak trochu zlobila... no a po pár měsících jsem byla těhotná... do toho jsem já i muž brala čínské byliny teda.... muž bral i nějaké vitamíny pro muže, ale ne nějakou směsku, ale vím že to byl L-karnitin, zinek, vitamín E a ještě asi dvě další věci, všechno v nejvyšší možné dávce a zvlášť - v těch směsích je ta dávka menší...
dr. mi tehdy řekl, že to není možné, protože spermiogram byl víc než katastrofální po všech stránkách....

já jsem šla na prohlídku až v 11. tt, bála jsem se, že to zas nevyjde a na začátku těhotenství mi bylo dost zle a jakmie jsem šla na ultrazvuk tak jsem záhy potom vždycky potratila, takže jsem si řekla, že jsem lajk, ale evidentně mi to nedělá dobře -takže jsem dala na místě výpověď a jen jsem ležela a ležela a brala čínskou medicínu, asi třikrát jsme ustáli potrat a dneska máme doma 7,5 letého syna 🙂

jaké bylo moje překvapení, když druhé těhotenství přišlo bez jakéhokoli snažení, bez injekcí, ultrazvuků, tablet atd... byla jsem z toho úplně zaskočená 🙂

moc držím všem palce!!

gryfis
7. zář 2015

sama se snažením zkušenost nemám.. nám se povedlo vlastně nechtěně.. ale v mém okolí.. teta, kamarádi atd atd.. je hodně, že to nešlo, zkusili kde co, doktoři zlomili hůl.. jedni i adoptovali dvě pr´tata.. a všichni..nakonec mají svoje dítko.. a to po té.. co to zcela přestali řešit, jeli na dovču, užívali si.. je mi jasné.. že je to těžké.. neřešit..ale psychika je zjevně strašně důležitá.. prostě nesledovat, kdy jsou nej dny, neměřit teplotu a kdejaký "kraviny" a jen si klidně dát jen tak sexík v lese, ve sprše.. prostě pro radost, že te´d chci.. ne že musím... držím palce

walz79
7. zář 2015

Teď jsem psala příspěvek do fora ,, co když mimi nikdy nepřijde " zkuste se mrknout, jak už tady někdo zmiňuje paní Mojžíšovou, tak já jsem zmínila hormonální jogu. Samozřejmě přírodní cesta je nejlepší a podpořit to co nejvíce. Na ty joze byly v kurzu ženy, co brali různé preparáty Femigard, Gynex, zkoušeli akupunkturu na podporu otěhotnění, další bylinky, kontryhel a směsi a už jen tím cvičením přišli na jiné myšlenky, odreagovali se, dali do klidu a pak byly ohlasy na face, že se zadařilo otěhotnět. Za pokus to stoji neb zkusit se má všechno. Sama teď na to sázím 😀

supermarket1976
28. zář 2015

Chce to odpracovat! My se s manželem snažili pět let a vyšel až 8. pokus o IVF. Doporučuju nativní IVF - je levnější, šetrnější a u nás nakonec zabralo! Teď jsem v šestém měsíci a ta strastiplná cesta je za námi. Přeju hlavně výdrž a klidné nervy!

klara_vit
9. říj 2015
Uživatel klara_vit je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od klara_vit.

Ahojky, my jsme se snazili 6 let, pak jsme sebrali odvahu a zasli do caru v brne do reprogenesis a tam se nám konečně zadarilo!! 🙂 neztracejte nadeji

puclik88
12. říj 2015
Uživatel puclik88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od puclik88.

To je super ! Moc vam to preji ! 🙂

efkaf
14. říj 2015

Ahoj, tak já teké přidám svůj příběh ale bohužel zatím bez šťastného konce. S manželem se snažíme 4 roky. Podstoupily jsme 3 IVF a bohužel bez úspěchu, ani nemáme žádná zamražená vajíčky takže nejspíš proběhne další cyklus (poslendí hrazený pojišťovnou). Byla jsem na laparoskopii tam mi zjistily endometriozu a PCO, proběhla léčba Visane ale stejně to nepomohlo. S manželem zkoušíme bylinky a reflexní masáže. Po posledním pokusu jsem se také rozhodly pro adopci a vypustit to všechno z hlavy tak uvidíme jak to dopadne. Všem přeji aby se co nejdříve zadařilo.

supermarket1976
15. říj 2015

@efkaf Doporučuju zkoušet i nativní IVF jako samoplátce. Není tak drahé, není tak invazivní, dá se opakovat co dva měsíce nebo i po měsíci. Když se nenajde vajíčko ve folikulu, platila jsem cca jen 6 tisíc a mohla do toho jít za dva měsíce znova. Když se našlo a došlo k transferu, tak 20 000 Kč. Kdybych tohle věděla, neztrácela bych stimulovanými cykly čas, protože to vždycky hrozně trvalo a na stimulaci jsem téměř nereagovala. Vím, že i 20 tisíc není málo, ale jestli máte oba práci, dá se na to podle mě našetřit. Mám skvělou zkušenost s Gynem v Kobylisích, kde nativům fandí hlavní lékař MUDr. Milan Mrázek.

monnn
16. říj 2015

taky jsme se dlouho snažili-neotěhotněla jsem ani po x IVF a nakonec se podařilo přirozeně,nevím co pomohlo,ale kusila jsem Mojžíšovou,pak jsme zobali s manžou Ferility Blend (nevím přesně) jsou i pro páry a já ještě pila Nosifool ,každopádně po 3 mě jsem otěhotněla a dnes tu na mě kouká malá princezna 😵 😵

jesinka21
30. kvě 2019

@ewerette ahoj, nasla jsem tvuj prispevek, je to uz 4roky, ale kdyz jsem to cerla tak jako bych psala svuj pribeh. Omlouvam se ze takhle pisu, ale muzu se zeptat jak na tom jsi a co ti pomohlo.
Dekuji