Velikost folikulu 16. DC
Ahoj holky mam dotaz, druhy mesic chodim k dr na mereni folikulu, vzhledem k tomu ze uz jednoho prcka(3r) mame tak se snazime o druhe, ale nejak to nejde vzhledem k tomu ze nemam ovulaci kterou mam i od dr prokazanou. Pry antimileriansky hormon mam v nadmerne forme takze vajicka se jakoby tvori. ale asi nechteji dozravat. takze mi dr nasadila clostylbegit od 5-9dc zacala na pul tabletce minuly mesic absolutne nic pry tam nebyl ani jeden folikul. tak zvedna na talbetu dnes jdu od dr s tim ze na levem je pidi. bez sance a na pravem je folikul 14mm jenze ze uz jsem 16dc tak je to pry bez sance. MS mivam cca 29-31dc. dalsi mesic pry nasadime dve tabletky a uvidime jak telo zareaguje.Ma otazka jak jste to meli vy? a zda myslite ze by se ovulace precejen mohla dostavit ikdyz pozdeji nez klasicky 14-16dc.. zacala jsem pouzivat i ovu testy abych videla jak telo reaguje hezky den
@jullli podle tich testu to moc na ovulaci v naskedujicich dnech nevidim. A hlavne z me zkusenosti doporucuji poslouchat doktory,vi o cem mluvi a vi presne tvuj zdravotni stav,lepe nez kdokoliv tady.Ze zacatku jsem taky dala vic na muj nazor a spis sem si tim uskodila....takze ted co rekne doktor,to delam a zvlast doktor v CARu...
@werumka ja nemam prokazanou ovulaci od potratu a to je pres dva roky, co jsem potratila jenze jsem to nijak neresila ani jsem se nejak nepozorovala, ale v rijnu jsem zacala testovat ovu testama a po trech mes jsem se dobrala k tomu ze ovulace opravdu neni, testy byly uplne lehke tak jako ted 15dc to ze je tam vyraznejsi carka ted je pro me novinka. u sebe jsem takovou jeste nevidela. takze v prosinci jsem sla k dr s tim ze asi neovuluju, byla jsem tam nejak ke konci cyklu takze mi odebrala krev na hormonalni profil kde vse je v poradku u produkce vajicek vsechno jen prave ten progesteron.posilam primo nalez od dr
Výsledek: dle hodnoty hormonu nebyla ovulace prokázána
Prosím neodpovídejte na tuto zprávu.
Kopie originálních výsledků:
Datum odběru : 24.03.2016 18:03:00
S_Progesteron 1.45 << (5.30 - 86.00)
Provedené výkony: DG: Z02.9 ,Výkony: 09513
Iva Tondrová, DiS.
Takze proto mi nasadila od 17dc ten progesteron (duphaston) a od 5-9dne ted od pristiho mesice dve tabletky clostiku) je to naprd kdyz si vezmu ze s otehotnenim jsem u prvniho nemela sebemensi problem u druheho jakby smet. a ted proste neni ovulace tak je to naprd...
@jullli Tak to je ale pochopitelné, když nedojde k ovulaci, tak je progesteron nízký. Ale to není důvod k nasazení Duphastonu, to je důvod k vyvolání ovulace, což se právě děje. Prokazatelně nízký progesteron je tehdy, kdy luteální fáze (ta, co nastává po ovulaci a trvá do menstruace) je kratší než 10-11 dní.
Samozřejmě ten Duphaston pak nasaď, ale nemusíš s tím tak spěchat, opravdu si nejdřív potvrď, že ovulace proběhla. Ona dojde 🙂
ahojky tak jeste jsem zkousela v devet nedalo mi to blahove jsem si myslela ze by ? :D jo tak ne byl silnejsi o neco ale to je tak vsechno. jenze co bylo v noci? ve dve rano jsem se vzbudila tupa bolest , ktera se rozlezla na levou stranu takze na pravo me sem tam jen pichlo a leva strana bolela jak cert takze jsem se kroutila a snazila to zaspat nastesti se povedlo. lehce to poboliva jeste ted jinak teplota se stale drzi na 36.3 takze snad jeste ovu dorazi 🙂 tot report ode me :D
@jullli Podle těch bolestí ta ovulace proběhla - jsou to takové klasické ovulační bolesti. Test nemusí být úplně pozitivní - je to individuální, protože hladina LH je u každého jiná - ten rozptyl je obrovský. Tyhle testy - pokud máš Dr.Maxe - jsou dvacítkové. Ještě se dělají desítkové, tak ty by Ti třeba sedly líp. Ale podle všeho je to fakt ok.

@jullli Ještě počkej, ta bolest vaječníků je dobré znamení. Ještě bych tomu dva dny dala 😉 Jakmile bude pozitivní, ovulace přijde do 48 hodin (tj. třeba až v době, kdy už zase slábne). Takže ho nasaď až těch 48 hodin po pozitivním testu. Ale ono to fakt nechvátá. Pokud nemáš problém s progesteronem, tak ho ani nasazovat nepotřebuješ, o všechno se postará žluté tělísko 😉