icon

Velikost folikulu 16. DC

jullli
14. čer 2016

Ahoj holky mam dotaz, druhy mesic chodim k dr na mereni folikulu, vzhledem k tomu ze uz jednoho prcka(3r) mame tak se snazime o druhe, ale nejak to nejde vzhledem k tomu ze nemam ovulaci kterou mam i od dr prokazanou. Pry antimileriansky hormon mam v nadmerne forme takze vajicka se jakoby tvori. ale asi nechteji dozravat. takze mi dr nasadila clostylbegit od 5-9dc zacala na pul tabletce minuly mesic absolutne nic pry tam nebyl ani jeden folikul. tak zvedna na talbetu dnes jdu od dr s tim ze na levem je pidi. bez sance a na pravem je folikul 14mm jenze ze uz jsem 16dc tak je to pry bez sance. MS mivam cca 29-31dc. dalsi mesic pry nasadime dve tabletky a uvidime jak telo zareaguje.Ma otazka jak jste to meli vy? a zda myslite ze by se ovulace precejen mohla dostavit ikdyz pozdeji nez klasicky 14-16dc.. zacala jsem pouzivat i ovu testy abych videla jak telo reaguje hezky den

Strana
z3
werumka
16. čer 2016

@jullli Ještě počkej, ta bolest vaječníků je dobré znamení. Ještě bych tomu dva dny dala 😉 Jakmile bude pozitivní, ovulace přijde do 48 hodin (tj. třeba až v době, kdy už zase slábne). Takže ho nasaď až těch 48 hodin po pozitivním testu. Ale ono to fakt nechvátá. Pokud nemáš problém s progesteronem, tak ho ani nasazovat nepotřebuješ, o všechno se postará žluté tělísko 😉

jullli
autor
16. čer 2016

@brrbrr tak drzim palce aby to bylo dobre a ms nedorazila 🙂

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka to je prave to mam prave problem i s progesteronem proto mi ho dr nasadila a rekla ze ovu nebrani kdyz neni nasazeny uplne brzo mam progesteron totiz hodne nizky takze to zase nechci skazit tim ze nedodam vlastne telu progesteron ktery vytvarim ja sama tak malo

brrbrr
16. čer 2016

@jullli podle tich testu to moc na ovulaci v naskedujicich dnech nevidim. A hlavne z me zkusenosti doporucuji poslouchat doktory,vi o cem mluvi a vi presne tvuj zdravotni stav,lepe nez kdokoliv tady.Ze zacatku jsem taky dala vic na muj nazor a spis sem si tim uskodila....takze ted co rekne doktor,to delam a zvlast doktor v CARu...

werumka
16. čer 2016

@jullli A mělas nízký progesteron i když jsi měla ovulaci - tj. mělas krátkou luteální fázi? nebo jen při těch anovulačních cyklech?

werumka
16. čer 2016

@brrbrr Zvlášť doktoři v CARu dělají často ty největší koniny 😀

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka ja nemam prokazanou ovulaci od potratu a to je pres dva roky, co jsem potratila jenze jsem to nijak neresila ani jsem se nejak nepozorovala, ale v rijnu jsem zacala testovat ovu testama a po trech mes jsem se dobrala k tomu ze ovulace opravdu neni, testy byly uplne lehke tak jako ted 15dc to ze je tam vyraznejsi carka ted je pro me novinka. u sebe jsem takovou jeste nevidela. takze v prosinci jsem sla k dr s tim ze asi neovuluju, byla jsem tam nejak ke konci cyklu takze mi odebrala krev na hormonalni profil kde vse je v poradku u produkce vajicek vsechno jen prave ten progesteron.posilam primo nalez od dr
Výsledek: dle hodnoty hormonu nebyla ovulace prokázána
Prosím neodpovídejte na tuto zprávu.
Kopie originálních výsledků:
Datum odběru : 24.03.2016 18:03:00
S_Progesteron 1.45 << (5.30 - 86.00)

Provedené výkony: DG: Z02.9 ,Výkony: 09513
Iva Tondrová, DiS.

Takze proto mi nasadila od 17dc ten progesteron (duphaston) a od 5-9dne ted od pristiho mesice dve tabletky clostiku) je to naprd kdyz si vezmu ze s otehotnenim jsem u prvniho nemela sebemensi problem u druheho jakby smet. a ted proste neni ovulace tak je to naprd...

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka ted se divam ze jsem poslala az ty druhe testy no testovala me jeste v lednu a vysledky byly obdobne proto nasazeny ty leky.

werumka
16. čer 2016

@jullli Tak to je ale pochopitelné, když nedojde k ovulaci, tak je progesteron nízký. Ale to není důvod k nasazení Duphastonu, to je důvod k vyvolání ovulace, což se právě děje. Prokazatelně nízký progesteron je tehdy, kdy luteální fáze (ta, co nastává po ovulaci a trvá do menstruace) je kratší než 10-11 dní.
Samozřejmě ten Duphaston pak nasaď, ale nemusíš s tím tak spěchat, opravdu si nejdřív potvrď, že ovulace proběhla. Ona dojde 🙂

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka dekuju no je fakt ze nasadila duphaston az po tom co mi zahaprovala ms a dostala jsem to az po 60dnech nevim mozna ji to vystrasilo a tak sup uz jsem ho zobala. no rikam si ze kdyz ne nic ted tak snad pristi mesic konecne bude :D

werumka
16. čer 2016

@jullli A jak dlouho jsi byla v tu dobu po potratu? Někdy chvíli trvá, než ovulace zase naskočí, protože hormony jsou rozhoupané. Ale osobně si myslím, že tenhle cyklus vše proběhne jak má 🙂

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka myslis tech 60dnu? no prave uz pres dva roky :D jsem byla po.... tech 60jsem mela v dubnu mam ten pocit., predtim to bylo kolem 31-33dc a ted po duphastonu jsem to dostala 28.

becicka
16. čer 2016

@jullli U mě bez clostylu taky nebylo nic, no někdy i s clostylem nic nedorostlo. Měla jsem 1-0-0 a pak to doktorka zvedla na 1-0-1, 1x mi udělal cystu. Pak jsem to vysadila, dávala jsem si gynex kapky, a připravovala se na laparku. No ale k té ani nakonec nedošlo zadařilo se 🙂.

werumka
16. čer 2016

@jullli Mohl to být jeden anovulační cyklus, to se stává. Pokud by takhle dlouhý byl víckrát, tak pak už je to na nějaký zásah. Ale podle těch cyklů, co jsi měla, jsi tu ovulaci taky měla až tak kolem 17.- 20. dne.

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka dekuju nema cenu spekulovat vydrzim a uvidim jak to bude vypadat vecer teda testnu at vim na cem jsem 🙂

jullli
autor
16. čer 2016

@becicka je tak to je super a ty jsi mela problem s ovulaci? no tak hlavne ze se zadarilo 🙂

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka tak co? ze by zitra byl pozitivni? snad ho neprosvihnu 🙂

werumka
16. čer 2016

@jullli Jo! Sílí! Tak ještě zítra, už by to mohlo být pozitivní 🙂 Super, tak to hezky vychází podle předpovědi - lépe než počasí 😀

jullli
autor
16. čer 2016

@werumka jj zitra by snad mohl byt pozitivni budu testovat zase dopo a navecer a uvidime

jullli
autor
17. čer 2016

ahojky tak jeste jsem zkousela v devet nedalo mi to blahove jsem si myslela ze by ? :D jo tak ne byl silnejsi o neco ale to je tak vsechno. jenze co bylo v noci? ve dve rano jsem se vzbudila tupa bolest , ktera se rozlezla na levou stranu takze na pravo me sem tam jen pichlo a leva strana bolela jak cert takze jsem se kroutila a snazila to zaspat nastesti se povedlo. lehce to poboliva jeste ted jinak teplota se stale drzi na 36.3 takze snad jeste ovu dorazi 🙂 tot report ode me :D

werumka
17. čer 2016

@jullli Tak to ovulace byla v noci 🙂 Teď bude test zase slábnout.

jullli
autor
17. čer 2016

Tak ja nevim :O :D jako prijde mi tenhle dopoledni lehce slabsi nez ty predesle hlavne je cerstvy a ostatni uz jsou vyschle. jeste precejen dnes budu testovat pokud bude slabnout nasadim tedy duphaston

werumka
17. čer 2016

@jullli Podle těch bolestí ta ovulace proběhla - jsou to takové klasické ovulační bolesti. Test nemusí být úplně pozitivní - je to individuální, protože hladina LH je u každého jiná - ten rozptyl je obrovský. Tyhle testy - pokud máš Dr.Maxe - jsou dvacítkové. Ještě se dělají desítkové, tak ty by Ti třeba sedly líp. Ale podle všeho je to fakt ok.

jullli
autor
17. čer 2016

@werumka dekuji uvidim teda precejen testovat budu jeste ale v noci ta bolest byla neskutecna. no ja si prave taky myslim ze by mi sedli vice desitkove ale nevim kde je sehnat jj jsou to dr.max

jullli
autor
17. čer 2016

@werumka Tak opravdu uz dnes slabne, ale vsude se pise ze musi byt stejne silna carka a to ja nemam ikdyz toho 18odpo ve 21hod je nejsilnejsi skoda ze jsem netestovala v ty dve rano s tema bolesma :/

jullli
autor
17. čer 2016

@werumka pritom tady na tehle fotce jde videt lip jak je cerstvy ze je nejsilnejsi ale porad to nebylo ono no na pristi mesic mam objednany ty desitkove testiky . dekuji 😉 no jsem z toho jelen

werumka
17. čer 2016

@jullli To ano, ale jak jsem psala - každá máme hladinu LH v době ovulace trochu jinou. Proto je potřeba podle toho volit i citlivost testu. Tohle je dvacítka, takže Ty potřebuješ ty citlivější - desítkové 😉

jullli
autor
17. čer 2016

@werumka mam je objednány oki budu tedy pocitat ze ovu bude cca do tech 36hod od skoro pozitivniho :D a pristi mesic zkusim s desitkovýma 🙂

jullli
autor
17. čer 2016

jen teda nevim zitra uz nasadim asi ten duphaston vzhledem k tomu ze testiky uz slabnou
@werumka

jullli
autor
18. čer 2016

Tak se priklanim k tomu ze z toho zas nic nebude vzhledem k tomu ze nestoupla teplota , ta je jen 36.6 predtim byla 36.2-36,3. a stejne proste nebyl silny ten test ted uz zase slabne. no tak uvidime pristi mesic

Strana
z3