Bez srdeční akce. Je ještě šance?

zetpee
28. únor 2024

Minulý týden ve středu jsem byla na prvním ultrazvuku. Měla jsem být podle menses 7+1tt, na ultrazvuku nebylo vidět srdíčko. Dnes jsem byla znovu podle menses 8+1tt ale opět nebylo vidět srdíčko a dr mi vypsala žádanku na revizi dělohy. Tam jsem objednaná na pátek. Moje dr mi ani neřekla , jakému týdnu miminko odpovídá. Myslíte že je ještě šance nebo je to ztracené?

magdaveselkova
Autor odpověď smazal
Zobraz
lencaa11
28. únor 2024

@zetpee v nemocnici by vám to mohli říct budou vám dělat ještě ultrazvuk a zprávu vám dr nedala kde to může bejt napsani

helen_h
28. únor 2024

@zetpee Jestli vás dr. kontrolovala po týdnu, měla by mít zapsané ve zprávě i údaje jako velikost (gestačního váčku, dutiny dělohy) apod. Plus chybí srdeční akce. Podle toho nejspíš vyvodila, že se zárodek progresivně nevyvíjí. Každopádně Vás určitě ještě pořádně zkontrolují v nemocnici na pořádném uzv, pak by do zprávy by měli také uvést, jakému týdnu vývoje zárodek odpovídá.

zetpee
autor
28. únor 2024

@helen_h nic takového ve zprávě nemám.

zetpee
autor
28. únor 2024

Mám napsané jen tohle

berenika39
28. únor 2024

@zetpee Ahoj, byla jsem na tom podobně - nechala jsem se vyšetřit u jiného lékaře, nesedělo stáří těhotenství... čekali jsme a dopadlo to dobře. Držím palce.

helen_h
28. únor 2024

@zetpee Ona nějaké míry bude mít ve vlastní zprávě v PC, ale to je teď jedno, v nemocnici mají lepší přístroje, tak Vás odeslala na kontrolu tam, není to vyloženě žádanka na revizi, ale žádanka k vyšetření.
Stav: v dutině děložní žloutkový vak bez srdeční akce embrya, podezření na zamlklé těhotenství (když gravidita neodpovídá 8+1); dále někdo dovysvětlí.

helen_h
28. únor 2024

Pokud by se jednalo o mladší těhotenství, v nemocnici to zjistí

zetpee
autor
28. únor 2024

@helen_h Tak uvidíme, třeba se stane zázrak 🙏

terulin
28. únor 2024

Já si tímto prošla 2x. Jednou to skončilo revizí, jednou malou pekelnicí. Počkej a uvidíš. Držím palce!

zetpee
autor
28. únor 2024

@terulin Budu se modlit, děkuji.

1pomnenka
28. únor 2024

Vypsala žádanku na vyšetření a to je dobře. Třeba nemá tak dobrý utz. Neboj se, srdíčko tam už bude a vše dobře dopadne. 🍀

zetpee
autor
28. únor 2024

@1pomnenka kéž bys měla pravdu ❤️ Od rána jen sedím a brečím.. Polehavam na gauči ale i přes neskutečnou únavu jsem neusnula.

ivkasolavova
28. únor 2024

Mě dělali pro jistotu 3 ultrazvuky a zbytečně , skončily jsme na revizy ☹

veroniquecz
28. únor 2024

@zetpee mám zkušenost. Taky mě hnali na revizi. Čekala jsem tři týdny, ptz nikdo nebral v potaz dlouhé cykly. A mému zamlklému těhotenství už bude 9 let… Držím pěsti!! Každopádně bych s případnou revizi nespěchala a dala si čas 🙏

berenika39
28. únor 2024

@veroniquecz jj, moje zborcené plodové vejce bez srdeční akce bude mít 16🙂. Revize na první dobrou, první doporučení - to je podle mě zbytečné, je na ní "čas", jakkoliv to zní blbě. Každá žena je jiná, má jinak dlouhé cykly, jindy ovulaci klidně každý měsíc. Vím, že bez srdíčka v 8.-9. týdnu je to riziko, nebýt zkušenosti, jsem skeptik.

veroniquecz
28. únor 2024

@berenika39 přesně tak 🙏

klika1881
28. únor 2024

Ja se divim ze te poslala tak brzy na tu kontrolu do nemocnice. Pokud jsi podle ms 8+1 tak muzes byt klidne 7+1 jako jsem to mela vzdy ja.. podle ms mi to nikdy nevychazelo a to srdicko byt jeste nemusi 🤷🏼‍♀️Zaroven Ti nechci davat nadeje, aby Te to pak jeste vic nebolelo :( Sama sem si to zazila, vim jak moc to boli, videla sem srdicko 2x a pak na konci tretiho mesice prestalo. Kazdopadne neboj. V patek Te zkontroluji a pokud nic neuvidi, tak pred pripadnou revizi te zkontroluji jeste jednou. Drzim palce at dopadne vsechno dobre 🙏🏻❤️

zetpee
autor
29. únor 2024

Moc vám všem děkuji za milá slova podpory. Jste úžasné ❤️ Zítra dám vědět jak to s miminkem dopadlo.

vanesskavan
29. únor 2024

@zetpee držím palce at je miminko v pořádku určitě to bude dobré ❤️

ester_ka
29. únor 2024

Držím pěsti 🙏🍀🍀

zetpee
autor
29. únor 2024

Moc vám děkuji 😊 Doufám, že se mi jen posunula ovulace a k oplodnění došlo později. Dnes zkusím zaměstnat hlavu a zítra se uvidí. Každopádně, budu chtít ještě alespoň týden počkat.

zetpee
autor
1. bře 2024

Tak holky, miminko odpovídá 6+5tt, srdíčko pořád nikde a začínám špinit s trochou krve. Za 14 dní kontrola jestli se děloha vyčistila sama nebo bude třeba tabletky.

lencaa11
1. bře 2024

@zetpee to mě moc mrzí zas tělo vi nejlépe ze zřejmě nebylo něco v pořádku a udělalo své rozhodnutí tak to držím palečky aby to vše bylo v pořádku ☘️☘️

veroniquecz
1. bře 2024

@zetpee to mě mrzí, drž se ❤️🍀

fatal_error
1. bře 2024

Jestli jsi byla na kontrole po tydnu, tak uz muselo byt videt, jaky progres to tehotenstvi za ten tyden udelalo, takze ja bych se bohuzel neridila temi chlacholivymi komentari, jak ktera mela srdecni akci az kdovikdy, bohuzel. :( Ony to ty holky mysli dobre, ale proste ze nekdo napise, ze pri realnym stari tehotenstvi 7+1 nemusi byt srdecni akce, tak to je naprosty nesmysl.
A to pisu jako nekdo, kdo ma megadlouhe a nepravidelne cykly, kdo miva ovulaci opozdenou klidne o 2 tydny. Zasadni je ten progres od minule kontroly a ten, bohuzel, podle vseho neni. Gynekolog vidi, jak se zvetsil nebo nezvetsil gestacni vacek, zda vidi zloutkovy vacek, zda vidi embryonalni pol, neni to jen je/neni srdecni akce.

fatal_error
1. bře 2024

@zetpee jezis, az ted vidim ten novejsi komentar, ze uz je definitivne jasno. drzim palce, at se brzy zadari a tentokrat se stastnym koncem. 🍀🙏

22hanah
2. bře 2024

@veroniquecz a já mám dokonce šestnáctileté mimoděložní doma, jmenuje se Honza😃

zetpee
autor
3. bře 2024

Holky špinila jsem jen ten den co jsem byla v nemocnici a teď už zase nic. Včera jsem hodně uklízela a kromě šíleného pocitu hladu a žízně mi nic není. Občas mě píchne v podbřišku ale spíš uprostřed, sem tam tlak ale jinak nic. Těhotenské příznaky mám pořád stejné kromě bolesti prsou, to už odeznělo. Trochu se bojím, že se tabletám nevyhnu 😬

veroniquecz
3. bře 2024

@fatal_error opravdu být nemusí, já měla potvrzené srdíčko až po 8tt . Na revizi mě hnali každý týden po kontrolním utz od 6 tt.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru