icon

Duch. Jak to máte vy?

tynule123
12. led 2021

Ahoj všem, mám na vás prosbu, kamarádka mě dnes poslala test a je tam jasný duch. A teď přemýšlí co dál, má malého syna v březnu mu bude rok. Má někdo takhle děti u sebe? Boji se, že to nezvládne. Jak to máte vy?

jaja01k
12. led 2021

@tynule123 Já mám děti narozené rok a měsíc po sobě a i když to nebylo vždycky úplně snadné, nemůžu si to vynachválit. My jsme chtěli děti s malým věkovým rozdílem a jsem ráda, že nám to vyšlo. Hlavně ať se kamarádka nenechá vystresovat řečmi okolí, jaký to bude masakr, protože to většinou říkají ti, co sami děti brzy po sobě nemají.

leniczka23
12. led 2021

Já bych se šla oběsit třeba. Ale teda já bych to v životě nedopustila mít děti takhle brzo od sebe. Vím, že na to nemám. Potřebuju mít i čas pro sebe, potřebuju spánek. Takže já mám děti od sebe 6 let a nemůžu si tak vynachválit 😁😁 no teď už s tím asi nic moc neudělá, pokud chtěla děti dvě tak není co řešit. Zvládne to, co jí zbyde. Ale určitě budou chvíle kdy bude mlátit hlavou do zdi, to je víc než jasný.😁

leniczka23
12. led 2021

Teď když jsem si to přečetla co jsem napsala, tak ji to snad ani nedávej číst 😂😂

betysch
12. led 2021

@tynule123 Ahoj já mám děti 18měsíců od sebe.Čekala jsem že to bude horší (všichni nás strašili) ,ale zatím se to dá.Mladší má teď 6 měsíců. Hlídání nemáme.Přítel je celé dny v práci.Holky jsou na sebe hodné a starší tu mladší úplně miluje, podává jí hračky a pusinkuje ji.Myslím že budou za chvilku super partacky.Ale nezastírám že jsou dny kdy toho mám plné zuby.

madbetka
12. led 2021

Zvládne, proč by nezvládla?

Máme tři děti, rozdíly 13m a 18m. Dokud jsme měli jen dvě, bylo to úplně v pohodě, teď se třemi je to občas masakr, ale jde to.
Souhlasím s @jaja01k - že to bude hrozný jsme slyšeli jen od lidí, co malý věkový rozdíl u dětí nemají a sdělovali nám tak vlastně jen svoje dojmy, proč oni by to teda fakt nechtěli. Od těch, kdo ano, jsme naopak slýchali, že je to bezva. Že se nebudeme nudit, ale že to zas tak hrozné není.
Chápu, že když to někdo neplánuje, je to šok, my je tak máme plánovaně. Ale to měla možná řešit, než otěhotněla 😉

mourovatakocka
12. led 2021

Švagrová má kluky cca rok a půl od sebe, je to trošku víc než u té tvoji kamarádky. Říkala, že na začátku byly dny, kdy byla ještě odpoledne v pyžamu bez pořádného jídla pro sebe. Teď jsou kluci oba školkoví, starší už předškolák, už roky si to nemůže vynachválit. Kluci jsou parťáci, opravdoví sourozenci ve smyslu společných her a lumpáren. Takže určitě ze začátku náročné jako prase, osobně bych se bála, ale nakonec to vyhrajou všichni 🍀

amazonkajanik
12. led 2021

@tynule123 dá to,ne že ne,jen jak už padlo,budou dny,kdy by nejraději omlatila hlavou omítku ze zdí 😁
My máme třeba štěstí na dobu,kdy jsou jednorázové pleny,apod. Mamky bývalá švagrová první dítě porodila před více než 50lety,měli dětí celkem 6 a prý nedrželi sestinedeli,tudíž se další narodilo do roka po tom předchozím a to teprve musel být masakr 🤔😁

nikynikol25
13. led 2021

Já mám malého 18mesicu a teď jsem 6+6 termin my vychází na září ale určitě půjdu dřív,samé jsem cejtila u malého že půjdu driv a šla jsem.Deti budou od sebe 2 roky a něco a vím že to zvládnu.Uz kolikrát jsem i hlídala děti kousek od sebe a zvládnout se to dá bezproblému.Je lepší když jsou chvilku od sebe,vyhraju si s polu a někdy člověk o nich ani neví.Ja třeba o málem nevím i 2hod.hraje si sam a nikoho k tomu nepotřebuje.Takze vím.ze to bude v pohodě.

goovana
13. led 2021

@tynule123 ahoj, mám dceru (1rok ) a jsem po druhé tehotna( plánované) budou od sebe 20 měsíců