HCG je v 5tt 35 jednotek, vaše názory?
Ahoj maminy,
potrebuju poradit, podporit a dodat silu.
Byla jsem v patek u gyn. ta me prohlidla rekla ze sliznici mam 15mm a ze tehu test se slabou carkou se kterou jsem prisla neznamena nic. Vzala mi krev na hcg a za par hodin jsem mela vysledek-35 jednotek v tydnu 4+2 Dnes v pondeli na utz nic nevidela a cekame do patku na dalsi krev. Vim,ze 35 je malo ale je to v tabulce. Dr. dnes mluvila s nejvetsi pravdepodobnosti o biochemickem tehu. Ze bych mela hcg mit kolm 100. Datum ovulace nevim presne, ale byla mezi 13-19 dnem cyklu. Protoze jen v tomto terminu jsem mela styk. Nazory na hodnotu 35. Dekuji
@dindonka neházej flintu do žita...máš hcg na hranici...nemusíte nikam spěchat....dokud se jasně neprokáže, že je to mimodeložní, trvala bych na tom, že počkáme...jsi v nemocnici...nález je malý.
ve vejcovou mi videl doktor i normální vajíčko, když jsem tam byla, tudíž oplodnené s hodnotou hcg nad 1tis by potvrdili určitě jasně. Drž se, nesresuj a vyčkávej. počkáním když jsi v nemocnici nic nezkazíš. alespon en ted.
@dindonka u mimodělozního roste hcg pomalu a určitě bys neměla tak vysokou hodnotu. Roste právě méně než dvojnásobek za dva dny. Bolesti v podbříšku jsou normální, pokud jsou mírné.
Ta hranice 1000 je pouze orientační hranice. Běžně berou lékaři spíše 1500. U mě nad tisíc taky nic neviděli, jak jsem psala v minulém příspěvku, pokud jsi ho četla.
Ted jsem byla na wc a ve vytoku byly cervene a hnede nitky. Domtor rekl ze je to k tomu a pridal verzi cislo 3. Je to v deloze ale plod se nevyviji. Tak zitra na to juknem. A k tomu spineni se moc neznepokojkval jen jestli me neboli bricho. No boli ale nix hroznyho
@shine2015 no tak to si asi špatně pamatuješ, samotné vajíčko ultrazvukem opravdu vidět nemůže, takový ultrazvuk ještě nevymysleli ... mohl vidět ve vaječníku folikul, ve kterém vajíčko roste ... mohl vidět volnou tekutinu, ktrerá se při ovulaci uvolňuje ... ale samotné vajíčko má jen asi 0,15mm, tedy 150µm (mikrometrů) a není ultrazvukem zachytitelné ... kéž by vidět bylo, to by lékaři při IVF mohli i kontrolovat, zda ve folikulu vajíčko je nebo není ... vezmi si, že ani šestidenní embryo není na UZ vidět, když se při IVF zavádí do dělohy (a to má také 150µm) 😠
@dindonka Ahoj, jsem na tom podobně, taky mě doktoři strašili mimoděložním a teď zase zamlklém těhotenstvím . Můj problém je v tom, že jsem měla pozitivní těhu test 8 dní před temínem MS, navíc jsem pak začla špinit a dostala hrozné křeče v břiše. Teď mi nezbývá než dodržovat klidový režim a čekat jak vzroste hcg a bude něco vidět na ultrazvuku. Držím Ti pěsti 😉
Hcg 35 v tydnu 4+2
Hcg 1190 v 5+2
Hgc 2200 v 5+3
Ahoj, jinak já jsem od doktora přijela úplně na nervy. Na hodnotu krve si budu volat po o. Ale spíš mě zaráží, že v sobotu mi dr. řekl, že krev je pozitivní a že v děloze se něco rýsuje. Dneska mi na ultrazvuku řekl, že v děloze je prázdná dutinka a že hledá stále to mimoděložní a že počkáme do středy, ale že by mě nejraději poslal na laparoskopii? Vůbec, ale vůbec to nechápu 😕 ☹ . Ale asi je tedy něco špatně 😢 . Jsem 27 DC a zítra teprve čekám MS - není snad brzy na takový verdikt? Jsem úplně na nervy, doma 2 malé děti a já netuším co bude. No, ostatní držím pěsti 😉
@damaska vidim, ze nenervuju sama. moc ti fandim at to dobre dopadne. zadny mimodelozni nebudeme mit ani jedna. uvidis. max to nebude vyvoj jak bysme si praly, ale bude to zase v pohode. a hlavne takovy doktory mamlase co desne rychle vyvozujou zavery a hned by te hnali na sál, fakt miluju teda!
@lloupacek Ahoj, děkuji, taky Ti přeji, aby to vše dobře dopadlo. No, tohle čekání je nejhorší, snad to nebude mít dlouhého trvání. Můj dr. je celkem zkušený, ale v podstatě si jede jen podle sebe a pacientka neví pořádně nic. Možná, že ví víc než mi říká a opravdu je něco špatně ☹. Ale nic se s tím nedá dělat, než doufám, že to dopadne opravdu dobře. Myslím na Tebe, drž se! 😉
Ahoj, tak dnes utz. V deloze je 9mm plodove vejce a a1,5 mm zloutlovy vacek. Embryo ne. Kontrola je za 3 tydny. Myslite ze je vse v poradku? Jeden stres zkoncil a druhy zacal...
@damaska Já si prošla tím samým. V děloze byl váček, ale jeho vývoj se zastavil a začali mi vyhrožovat mimoděložním. Samozřejmě žádné nebylo.... Šlo o zamlklé těhu a byla jsem na revizi. Oni ti doktoři pořád něčím vyhrožují. Pokud nemáš výrazné bolesti na jedné straně, nešpiníš atd. může z toho být úplně normální těhotenství. Prostě ne každý lékař je ochoten pochopit, že záleží na tom, kdy byla ovulace a kdy došlo k uhnízdění. Počítají podle tabulek a podle poslední MS a nic jiného neberou. Kamarádka měla podobný problém, už měla i papír na revizi, ale vyžádala si podrobné vyšetření kde doktor embryo našel a čeká krásnou zdravou holčičku. Kdyby tenkrát dala na radu doktora, byla by o to dítě připravena jen proto, že jí ovulace proběhla později a doktor to bral podle tabulek.
no u me dámy spatny -
hCG klesá z pondělích 156,5 na 104, což je pro mně ale dobrá zpráva, že můžu vysadit utroš a snad po pročištění se brzy zadaří znova.
Já rozhodně nevěším hlavu, jsem optimista a nezdar mě nepoloží na kolena, ba naopak! 🙂

@shine2015
Na utz v delozi nic. Pry od 1000 by to melo byt videt. Tak koukali na vejcovody (aspon myslim) a tam neco videli. Tam ze okamzite zakrok... Nastesti jsem byla po jidle tak se nic nedelo. Jen jsem sla na pokoj. A potom prisel primar a znova utz a ten zase aspon podle mimiky obliceje se moc netvaril ze vidi to co videla doktorka. Rikal ze me budou pozorovat, kdyby me neco bolelo tak hlasit. Ze kdyz je to chtene tehu tak pockame. Nevite jak to je u mimod.? Jestli je hcg vysoke. Nebo sliznice vysoka. Me boleji trisla a obsas podbrisek jako u ms nekdy pichnuti, nekdy takova ne uplne krec ale neco podobnyho. Nekrvacim.A citim se dobre. Tedy az na psychiku......