icon

Jaká by měla být bazální teplota? Mám přes 37

p_ch
14. bře 2013

jsem 28 DC (normálně bych to měla dostat), MS zatím nedošla, BT už třetí den přes 37... dnes 37,3.... jak je to s meřěním BT?? jakabyměla byt??

aneee
6. dub 2017

Ahoj holky 🙂 taky patřím k těm který se snaží možná to sem nepatří ale potřebuji se poradit 🙂 Mám dva dny do MS a ráno jsem měla takový ten bílý výtok trochu hojný že jsem myslela že jsem to dostala a taky jsem měřila bazální teplotu tu jsem měla 37,4 jinak bazalni teplotu ale neměřím a testík je negativní. Děkuju

pulguita
6. dub 2017

@aneee Ahojky! Z jedné teploty toho moc nevyčteš. Musíš mít celý graf, abys věděla, kdy proběhla ovulace a kolik dní míváš luterální fázi a podle toho poznáš kolik dní ti chybí do MS nebo kolik dní meškáš. Jinak v podle toho co píšeš klidně můžeš být těhu. 🙂 Pozitivní test klidně můžeš mít později. Vydrž 2 dny a zkus testovat znovu. Držím ti palce, ať máš // 🙂

anaid1
6. dub 2017

Pritel v noci spatne spi a budi me.Takze,jestli ta teplota neklesla kvuli tomu.

pulguita
6. dub 2017

@anaid1 To asi ne.
Důležité je měřit teplotu vždy ve stejnou hodinu a po min. 6hodinách spánku. Hlavní je měřit tu teplotu hned po probuzení, ještě než vstaneš z postele.

pulguita
7. dub 2017

@anaid1 Teplota by neměla takhle moc klesat. Takže ten velký pokles asi ovulace nebude. Ovulace je poslední den nízkých teplot, a další dny by měla být teplota vyšší. Třeba ta aplikace co používám já, tak ukazuje ovulaci v grafu (ty červené čáry) až ten 3-4 den po ovulaci. Takže mi tento cyklus klesla nejdřív ten 11den a vypadalo to , že ovulace proběhla tehdy, ale tím že nakonec znovu hodně poklesla 13 den cyklu, tak ten 13 den cyklu proběhla ta ovulace, protože pak se drží ty teploty nahoře. Dnes mi teplota spadla na 36,6, takže na 100% vím, že přijde MS, ani nemusím utrácet za ovulační ani těhotenské testy🙂 Zkus tu mojí aplikaci, na vedení té BT je super a navíc ti sama vyznačí ovulaci, pokud proběhla. Občas ženy můžou mít anovulační cyklus, ale pokud takhle budeš třeba 2cykly v kuse, zajdi si dr a řekni mu to, ať to s tebou řeší.

anaid1
7. dub 2017

Tak ,jsem si ze zvedavosti udala ovulacni testik a krasne dve carky.

anaid1
7. dub 2017

Tak ,jsem si ze zvedavosti udela ovulacni testik a krasne dve carky.

manovic_barr
28. srp 2017

Ahoj Holky už dva týdny mám BT přes 37 pohybuje se mi to jak kdy 37,3.. 37,5...37,2 jednou dokonce 37,7 je to mazec měřím každý den a zapisuji. MS se měla dostavit před 4dny a pokud jsem to pochopila správně před MS má teplota klesnout, ale mě naopak stoupá a stoupá každý den, test jsem dělala dnes a negativní. Mohlo by jít o těhotenství nebo co myslíte. Třeba nemám tak vysoké HCg a test mi to nechce ukázat.. Jsem z toho celá zmatená 😀

simi1510
28. srp 2017

@manovic_barr a jak dlouhý máš cyklus a máš potvrzenou ovulku? Popř. hoď sem svůj graf...

manovic_barr
30. srp 2017

@simi1510 cyklus mám 28dní vše proběhlo v pořádku, ale teď mám spoždění 6 den a testy negativní, začali mě pobolívat prsa, bradavka se mi u jednoho prsa zvětšila a na pohmat je tvrdší. MS jsem měla pravidelně neměla jsem žádný problém měsíčně.

denuliin
6. zář 2017

Ahoj,
Prosím o radu. Smažíme se rok a nic, začala jsem tedy měřit teplotu. Teplota je v době MS 35.9 -36.1 několik dní cca 4 -5 klesla na 35.4 a teď stoupá postupně na 36.0. Pokles značí ovulaci ? A když teď stoupá tak je to ok ? A co když zase klesne ? Děkuji moc 🌞

vanea
6. zář 2017

@denuliin Ahoj, při MS se neměří, a pak už je to individuální..pravidlo je, že aby se ti potvrdila ovulace, musí být 3 dny po jedné z nízkých teplot teplota vyšší, než byla posledních 6 dní. Poslední z těch nízkých teplot (před 3 vyššími) jsi měla ovulaci. Jinak teplota různě hapruje nahoru a dolů, po ovulaci už by se neměla moc dostávat zpátky k těm nízkým hodnotám (jen při nidaci ano, na den-dva)...před MS pak teplota opět klesá, při těhu zůstává nahoře u 37 stupňů cca. (ale 37 není pravidlo, každý má tu teplotu hozenou trochu jinak..)

Přidávám můj graf, začala jsem měřit po MS, teplota klesala, pak trošku rostla, pak tam můžeš vidět to pravidlo 3 dní vyšších teplot, než byly teploty posledních 6 dní, ovulace je tam vyznačená (je to ten poslední den nízkých teplot) ..no a pak tam lze vidět i onu nidaci (pokles) a nakonec těhotenství. Měla jsem to takové rozházené, někdo nemá takové "výkyvy", ale v zásadě je to hezky vidět🙂

denuliin
6. zář 2017

@vanea děkuji za reakci, je tedy možné že jsem měla ovulaci hned chvíli po skončení MS ? Hlen by odpovídal ..celou dobu si myslim, že ji mám až za pulkou cyklu ..

vanea
6. zář 2017

@denuliin to bohužel neprokážeš, protože u MS se na teplotu nedá spoléhat :/ takže tam nemůže být zachováno ono pravidlo 3 a 6 dní.. měř dál a uvidíš co ti vyjde za křivku na konci cyklu=)

denuliin
6. zář 2017

@vanea uvidíme co z toho bude 😊😶😵

jullli
7. zář 2017

@denuliin tak jak pise vanea nemer pri ms az po ms a zapisuj si to do grafu a pokid se ti zda ze by mohla byt ovulace zkus klidne i ovulacni test a uvidis

denuliin
7. zář 2017

@jullli
@vanea tak asi to nic nebylo dneska to ráno kleslo na 35.4 asi spíš zamrznu než otěhotním :D

denuliin
14. zář 2017

Můj první graf v životě, ale moc mu nerozumím....poradíte?

anastacia01
14. zář 2017

@denuliin posledni den nízké teploty tj tech 35,4 byla ovulace

sabinanaty
19. zář 2017

Holky jsem těhotná nebo semi to zda

sabinanaty
19. zář 2017
toryt
19. zář 2017

@sabinanaty nezobrazuje se mi fotka 🙂

toryt
19. zář 2017

@manovic_barr a vis kdy jsi mela ovulaci? Od ni uz to byva stejne dlouho do ms, mohla byt dyl a tim padem se zdelail cely cyklus

sabinanaty
19. zář 2017

@toryt pošlu

sabinanaty
22. zář 2017
sabinanaty
22. zář 2017

Co myslíte holky je tam něco ??

sabinanaty
22. zář 2017
dendasubaristka
22. zář 2017

Je tam 🙂
@sabinanaty

denuliin
22. zář 2017

@sabinanaty je tam ! 😁😁
Za to já to dostala o týden dřív ... No první měsíci měření ..hlavně konec grafu teplota nepoužitelná jsem nemocná ...Tak třeba už příští měsíc .. kdyz uz vím kdy dochází k ovulaci .. Za pár dní už to bude rok od prvního snazeni ..

Strana