icon

Je mi 14 a bojím se, že jsem těhotná

juli24
21. zář 2017

Je mi 14 a bojim se, ze jsem tehotna. Oba jsme pod zakonem a nemeli jsme pohlavni styk, ale pritel me udelal jenze nejdriv masturboval a ja se bojim, ze jsem tehotna. Menstruaci jsem nikdy nemela. Obcas me boli bricho a taky mam pocit jak kdyby se mi na stranach natahovalo a taky se nekdy tresu. Vim, ze si mam koupit test, ale stydim se a taky se bojim jak to mam rict mamce...

Strana
z3
dendasubaristka
22. zář 2017

@biedronka10 jako cekam to kdy prijde nejaka takova :D ted jedna pani psala a resi ze podvedla manzela a pry ze je tehotna s milencem a chce jit na potrat atd. Vsak ty mlýny přece jenom melou. A chtela tady rady :D a prave tam jsou některé ktere ji chapou atd. A některé které ne,tam jsou kamenovane :D vsak podvedla to je v pořádku,muze se to stat každé,ze je nespokojena uz delsi dobu,tak proc to nevyřešila a nesla pryc od manzela a byla v tom vztahu a ted musi resit tohle.

zvedavec2
22. zář 2017

@ilonne jenomze ona rika, ze nemela

biedronka10
22. zář 2017

@dendasubaristka jo to ctu prubezne ale nekomemtuju a tam se radsi vyjadrovat nechci a jedna pani co napsala svuj nazor 😀 ze udajne byla sprosta a urazela ji zrusili ucet. (dle me jen rekla zase svuj nazor)

dendasubaristka
22. zář 2017

@biedronka10 no ja taky nechtěla komentovat,ale kdyz tam napsala jak tu cekala pochopeni atd, tak to me uplne nadzvedlo ze zidle.

ilonne
22. zář 2017

@zvedavec2 jenze porad to naplnuje skutkovou podstatu tc. Pohlavni zneuziti. http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2...

zvedavec2
22. zář 2017

@lucie_91 styk by nahlasit musela, ale oni ho nemeli, podle autorky.

dominikaromanova
22. zář 2017

@ilonne,

dívenka pohlavní styk neměla, tudíž se nejedná o § 187 trestního zákona. A dovolím si s Tebou nesouhlasit i co se týče oznamovací povinnosti lékaře/ky.

Jednou z významných povinností, která je uložena pracovníkovi ve zdravotnictví, je i povinnost zachovávat mlčenlivost o skutečnostech, o kterých se dozvěděl v souvislosti s výkonem svého povolání, a to s výjimkou případů, kdy skutečnost sděluje se souhlasem ošetřované osoby nebo kdy byl této povinnosti zproštěn nadřízeným orgánem v důležitém státním zájmu.

Z dikce zákona o péči o zdraví lidu tak jasně vyplývá, že lékař je kromě zákonem stanovených výjimek zásadně povinen zachovávat lékařské tajemství. Jde o zákonem uloženou povinnost, jejíž nedodržení je sankcionováno dle Disciplinárního řádu České lékařské komory.

Povinnost mlčenlivosti lékaře je však v některých případech prolomena v českém trestním právu. V prvé řadě se lze zmínit o § 168 nebo § 368 trestního zákona, který upravuje trestný čin neoznámení trestného činu.

biedronka10
22. zář 2017

@dendasubaristka podle me ani sama nevi co chce a prijde mi to jak vztekani maleho haranta. Ja jsem chtela to cervene auticko a chtela a chtela a co myslite je lepsi to modre? Ale ne to cervene. 😀 a nic ted tu asi ukoncime nit, uz se nam podarilo propojit dve diskuse 😂 a ja musim uz ficet neco delat, kdyz budes chtit pisni nekdy do zpravy, zdas se mi jako lovek s rozumnymy nazory. Mej se hezky a ahoj zase nekdy u nejakeho tema 😎

dendasubaristka
22. zář 2017

@biedronka10 diky 🙂 muzem si napsat 🙂 konecne nekdo co ma spravne nazory 🙂

biedronka10
22. zář 2017

@dendasubaristka pres den to mam takovy chaoticky, jsem dost rozlitana a lezi mi toho na bedrech hodne, takze, kdyz klidne napises, a ja ti odpovim treba za nejakou dobu, tak to neni ze bych te ignorovala, jen nestiham, ale na zpravu se ti budu snazit vzdy odpovedet 😎

dendasubaristka
22. zář 2017

@biedronka10 jasan 🙂

lucie_91
22. zář 2017

@zvedavec2 Jo já na to právě koukám no... To je naprd tohle...

kacik88
22. zář 2017

@karlajasmine Pravděpodobně jsme vyrůstaly v době, kdy jsme v těch 14 měli více rozumu, než dnes 16 letá děvčata, v době, kdy ještě něco znamenala důvěra a respekt k rodičům a pravidlům. Někdo, komu příjde normální že dítě chráněné zákonem, si hraje na dospělého a pak řeší že je asi těhotná, znamená že když se vrhli do zkoumání vzájemné intimity neměli ani jeden ani páru o tom co to sex je, jak se dělají děti a ani špetku zodpovědnosti.

journals
22. zář 2017

Nemuzu si pomoc, at to tu ctu pravidelne, tak ve 14 to proste jsou jeste deti a na sex maji casu dost. Nezlobte se tu na me, ale sex ve 14 mi neprijde normalni. A verim, ze kdyby vase dite ve 14 vesele zilo pohlavnim zivotem a vy to zjistily, tak to za normalni povazovat nebudete...

lucie_91
22. zář 2017

@journals sex neměli, jen "ruční práce"... ale i tak... ve 14 letech... to jsem ani netušila, co to je nějaká onanie apod... Nebo možná tušila, ale vše jen teoreticky...

journals
22. zář 2017

@lucie_91 jasne, kdyz ja to tu nectu poprve. Uplne me desi, ze dnes se za normalni povazuje sex v detskem veku a omlouva se to potrebami, sexualnim pudem a tim, ze to k dnesnimu zivotu pubertaku patri. Ja jsem asi fakt dinosaurus! A nevim teda, ale v mem okoli tohle normalni nebylo. Spis u takovych tech problemovych deti a u tech socialne slabsich. Jsem strasne staromodni a cim jsem starsi tim vic chapu vychovu svych rodicu a obdivuju jejich moudrost a selsky rozum. Toho je dnes ve spolecnost pomalu

lucie_91
22. zář 2017

@journals To jo... ve 14 letech nemají sexuální pud ani omylem... Akorát zkouší co vidí a slyší... i tak je to hrozně brzo...

dominikaromanova
22. zář 2017

@journals,
nejsi dinosaurus a normální to rozhodně není. A jak jsem již psala, za toto mohou hlavně rodiče.

danask88
22. zář 2017

@kacik88 a ostatní, tak jste měly kliku a vyrůstaly jste holky v nějakém idilickém prostředí. Já jsem ročník 80 a co se dělo za nás...po revoluci jsem byla v 5.třídě, všechno se sem najednou dostalo: drogy, bordely, prostitutky Já žila na sídlišti v Praze a výsledek? V 8. třídě se dva spolužáci předávkovali a zemřeli, dvě spolužačky byly těhotné (jedna šla na potrat, druhá má už dávno dospělou dceru). Pár spolužáků fetuje dodnes a jsou buď na ulici nebo ve vězení. To jen k té morálce, že to rozhodně nebylo dřív lepší takže ani teď ani v budoucnu to zase nebude horší. Naopak už se i ta školní výchova uzpůsobila a je nyní více prevence, takže situace je spíš obecně lepší. Zakladatelka už svojí odpověď dostala v pár rozumných úvodních příspěvcích a ten zbytek jako žehrání na dnešní mládež a vyzdvihování vlastní morálky plus nadávání celkově na dnešní liberální výchovu to sem moc nepatří a pak bylo to vždycky že starší generace nadalvávaly na špatně vychované mladší generace...

Strana
z3