Jsem těhotná?
Dobrý den, je mi to blbé se ptát tady , ale doma se bojím zeptat . Je mi 15 let a včera 29.8. jsem měla své poprvé bez ochrany a dneska 30.8. je mi nevolno a mám lehký průjem a bojím se aby jsem nebyla těhotná jsou toto nějaké náznaky ?
@klarka199 kdys měla naposledy menstruaci a jak dlouhý máš cyklus jestli to víš? No holka bez ochrany ani ránu jestli už tak brzo chces mít sex tohle je cesta do průseru a teda v okolí znám jednu tehdy 13 letou co má teď 3letého syna takže opravdu to není sranda .... jinak dnes příznaky opravdu mít nemůžeš spíš u tebe pracuje stres protože si uvědomuješ co z toho může být a je ti z toho blbě 🙄
Nikým se nenech ukecat na sex bez ochrany, nestojí to za to. Těhotná tím pádem teď teoreticky být můžeš, ale na příznaky je opravdu brzy. Šlo by sebrat odvahu a říct to doma, abys mohla ještě stihnout pilulku po? To by bylo myslím jedno z řešení.
První sex jsem měla taky v 15, ale s ochranou. Vždy jsem se chránila. Na to fakt mysli. Držím palce.
😨
😂 ty jo...když jsem nedávno někde psala,že by se měla zavést sexuální výchova i s učením toho, jak funguje ženské tělo, co a kdy je ovulace a plodné období a podobně, protože je ostuda,že mladé holky vůbec nevědí, jak to celé funguje, tak se na mě snesla hromada kritiky, že ty mladé holky toho vědí víc než my 🙈😂😂
Tak tady je další důkaz, že mladé holky umí maximálně tak souložit 🤣
Mmch ne, těhotná zatím určitě nejsi...den po sexu by se to fakt nepoznalo 🤦🏻♀️ používej ochranu 👍🏻
@izzylka My jsme sexuální výchovu jako takovou neměli. A paradoxně jsme se učili max.rozmnožovací orgány, ale co znamená ovulace,plodné období atd.nikoliv. A je to smutné, protože je dle mne základ vědění o rozmnožování. Myslím si, že ve školství by se tomuto tématu měli mnohem více věnovat.
@martulka88 Přesně tak, pamatuji si předmět "rodinná výchova", kde jsme o tématu rozmnožování taky zavadili, ale ne nijak dopodrobna. Souhlasím, že by opravdu bylo na místě, aby se i taková témata učila na školách. Je to potřeba jako sůl.
Na druhou stranu, dnes v dobách internetu, není nic jednoduššího než si informace dohledat, no ovšem ne každý má tu "touhu" se o tom dozvědět něco víc.
@klarka199 buď te lásky nauc se používat kondom a kup si učebnici biologie, aby si věděla jak funguje ženské tělo. Distanční výuka zanechala velké škody
@lachtanice86 Ano, protože před distanční výukou se určitě neobjevovaly nezletilé matky 😂 Hlavně že za komoušů se zplnoletňovalo jak na běžícím pásu.
Ale tvl dnešní generace, ta je přece hrozná.
Upřímně? Nevím, z jaké rodiny tazatelka pochází, ale kolem mě vidím dost zodpovědné mladé lidi, tedy myslím co se ochrany proti početí týče (v jiných ohledech samozřejmě telata, jako jsme byli my). A ano, dva puberťáky máme doma. Jeden v dlouholetém vztahu od 15 let (je mu 20). Druhý patnáctiletý nyní a zamilovaný.
@carmenz tak to nevím jaká ses generace ale ja treba jsem se bála těhotenství a ještě víc pohlavních chorob. Takže ne, ja nezodpovědna nebyla.
@lachtanice86 No, to ale pořád nemá žádnou spojitost s distanční výukou, bejby 😘

@klarka199 Ne, nemůžeš mít zatím příznaky, ty se objeví nejdřív za čtrnáct dní.
A příště už takovou blbost, jako sex bez ochrany, v 15 letech neprovozuj...