Jsem těhotná přes HA kvůli lékům?

karkulka90
3. bře 2017

Ahoj. Verim, ze mi tu poradite. Beru 6 let antikoncepci a vzdy bylo vse v poradku. Pred mesicem a pul me chytil silene zub a ja dva dny uzivala leky na bolest. Potom tyden pred menstruaci jsem zacala spinit i kdyz jsem stale brala prasky. Potom v pauze se uz menstruace nedostavila. Zacala jsem pak znovu brat antikoncepci, ale mela jsem hnisavou anginu a brala vic jak tyden penicilin. Ted jsem mela dostat menstruaci a zas nic. Tehotensky test je negativni. Myslite, ze mam telo rozhozene z tech leku? Nebo stalo se to nekomu z vas?

lv
4. bře 2017

S atb a selháním antikoncepce mám kamarádku, má takto syna. Nevím konkrétně jak tyhle, zda take můžou snížit účinek. Ale negativní test.. raději bych si zašla na gynekologii.

flamarion
4. bře 2017

Antibiotika určitě mohou snížit účinky hormonální antikoncepce - informaci bys našla v příbalové informaci. Je to samozřejmě veliká náhoda, že se zrovna takhle zadaří, ale stát se to může...

j.a.n.i
4. bře 2017

@karkulka90 Mě to spíš podle popisu přijde, že ti přestává vyhovovat ta HA, jako kdybyss byla těhotná ještě z doby před tou první pauzou, tak to by test už ukázal, pokud jste měli chuť na sex i při či kolem té angíny, tak to těhotenství být může, ale já osobně bych to spíš tipovala na tu první možnost a pak je otázkou, zda ji nevysadit úplně, počkat co se bude dít a pak se rozhodnout buď pro jinou nebo jinou ochranu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru