icon

Kdy si udělat těhotenský test?

niky83
15. srp 2008

Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča

petrysek181
4. únor 2017

@lucije11 tri dny☺

lory303
4. únor 2017

@lucije11
@petrysek181
@pulguita
@nadrinka
Dobré ráno holky. @lucije11 Já podstoupila včera vyšetření vaginálním ultrazvukem, kde nasla tri folikulky o velikosti 14mm a v utery mam jit k moji dr.aby mi pichla pregnyl, bohuzel mi rekla, že po clostiku mam hodně nízko sliznici, co to holky znamena? .
Dr. nam oběma po spermiogramu vzala krev a vysledky budeme vedet za mesic. To máme další schuzku. Nejhorší je, že fakt nevím na čem jsme... ptala jsem se dr. asi 5x, zda je to špatné nebo co máme delat a byla takova neutralni. Nenapsala pritelovi ani žádné vitamíny. Ve zprave ctu, ze přirozené početi je snížené, ale ne vyloučene. Akorat na internetu objednavam ruzne vitaminy. Jinak její postup je takovy, že jeste přístí mesic vyzkousime clostik+ duphaston+ pregnyl... Když ani tohle nezabere, tak dostanu domu injekce, ktere si sama budu pichat do bricha a když ani tohle nepomuze, tak mi rekla neco o hadicce, ktera se mi zavede do pochvy a tam se mi stříkne přítelovo sperma - tzn.umele oplodnení, že ? ☹ ...

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 na tu nizkou sliznici pij kontryhelovy caj zacni pri ms do ovulky krasne ti naroste pritel bral vitaminy tri mesice a beze zmeny a vyšlo to kdyz ti striknou sperma za delozni cipek tomu se rika inseminace neni to umělé oplodnění to je az kdyz ti zavadeji oplodnena vajíčka primo do delohy☺neboj se a věřte oba hlavne bez paniky ty musis byt v pohode a ne mit takové nervy ver ze to vyjde

pulguita
4. únor 2017

@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 Tak jsem se zase vzbudila pozdě, ale potřebuji si odpočinout, tak proč ne 😅Jsem ráda jak mi přítel pomáhá a je fajn vědět, že kdyby něco, tak umí pustit pračku, nebo uvařil a to je velká pomoc. Když jsme se poznali tak vařit nic moc neuměl, ale líbilo se mu jak vařím já, tak se pomalu sám naučil a teď klidně uvaří i čočku, nebo bramboráky atd Takže až jednou budeme mít miminko tak jsem klidná protože se o něj bude umět sám postarat.🙂 Tím, že pak budu muset brzy do práce, je pro mě důležité vědět, že můžu být v klidu když bude naše miminko s ním a že to všechno zvládne.🙂 Ty jsi měla pořád strach kvůli věku, ale ještě nejsi tak stará a vidíš, že se to povedlo. Nakonec se ti to zalíbí a stihnete ještě jedno😀 Moje sestřenice rodila poslední ve 42! Hlavně si teď užívej těhotenství a nech ať se o tebe hezky přítel stará, je to fajn 🙂 Já si myslím, že tak to má být, hezky půl na půl. Ne ať to všechno visí jen na ženské a pak jsme nervózní a strhané a to není ono. Takže si hezky přes víkend odpočiň. Pěkný víkend!🙂

petrysek181
4. únor 2017

@pulguita dobre poledne ano je fajn mit oporu v příteli ☺ja taky vim ze ten muj to zvladne a postara se ja sem vylezla po sedmé hodine udelam nějaký obidek a jak se znam po obede se vyhodim na gauc a neco jeste naspim☺uzivam si jak o me pečují a starají se jak vetsi tak ten mladsi☺sem zvedava jaky bude mit pristup k mimcu ale kdyz sem viděla jak se chova ke svemu nevlastnimu bratrovi tak strach nemam je to spravny opatrovnik☺uzivej volna a odpocin si sviti nam tu sluníčko ☺

pulguita
4. únor 2017

@lory303 Pokud ti napsala, že tam ta šance je, tak bych ji věřila. Myslím si, že kdyby viděla, že to přirozeně nepůjde, tak by vám to řekla. Čemu nerozumím je to, proč teda musíš stále brát ten clostik, když ti snižuje tu sliznici? A proč musíš užívat ty tyhle všechny léky, a příteli nenapsala nic. Ty vitamíny cos objednala budou fajn. Co byste měli udělat (i když je to těžké) snažit se trochu uklidnit. Vím, že je to čerstvá zpráva a proto jsi z toho všeho otřesená a smutná, ale snaž se myslet na ty pozitivní údaje. Našla ti tři folíkulky a přítel spermijky má.🙂 Takže to určitě půjde🙂 Třeba to bude trvat o něco déle a třeba ne. Od jedné kolegyně z práce, její kamarádka otěhotněla přirozeně a to ten její přítel měl úplně špatné výsledky a rovnou jim řekli, že musí na umělé oplodnění. Lékaři nechtěli věřit tomu, že se jim to nakonec povedlo přirozeně. Je velmi důležité být v pohodě po psychické stránce, takže byste se měli snažit nějak rozptýlit a prostě si užívat a zabavit se, a třeba to pak půjde. Hodně holek tady píše, že jak se na to tak nesoustřeďily, tak to přišlo "samo" Věřím, že se vám to nakonec povede, uvidíš🙂 Moc se opatruj 😘

pulguita
4. únor 2017

@petrysek181 Jasně, že to zvládnete a navíc tvůj syn už je skoro dospělák, tak ti bude pomáhat. Ty si budeš užívat víc toho miminka🙂 Kdyby býl tvůj syn mladší, tak by to bylo horší v tom, že se musíš starat o dvě děti, ale v šestnácti už je samostatný.🙂 A pokud má nevlastního bráchu a hezky se o něj stará, tak to je super🙂 Ten nevlastní bratr je od tvého bývalého manžela, nebo je to syn tvého přítele?
Vůbec se neboj, hezky to všechno zvládnete🙂 Tady taky svítí sluníčko🌞

lory303
4. únor 2017

@pulguita
@petrysek181 Holky moc vám děkuji, jste uzasne 😘 S nikym jinym se nemuzu o sve pocity podelit, ani s pritelem. Pred ním se totiz chovam uplne v pohode. Kdyz jsme vyjeli z nemocnice, tak byl totalne a ja ho uklidnila, ze je to ok a vse bude ok, ale zaroven jsem v sobe dusila to same co on. Nechci ho ale zbytecne strasit a slozit se pred ním, at na tom neni jeste víc v haji.
@petrysek181 vam fakt zadne vitaminy nepomohly? ☹ no tak to byla moje nadeje, ze to zabere. A kolikrat jste byli na spermiogramu? My jdeme pristi mesic znovu.

lory303
4. únor 2017

@pulguita jinak taky nechapu proc vsechny hormony naordinovala jen me. Clostik+pregnyl+duphaston. S tou slignici rikala, ze treba se spravi sama. Tak asi proto jeste jeden ten mesic na zkousku. Vyzkousim jeste cajik.

lory303
4. únor 2017

@petrysek181 muzes mi jeste priblizit jak probiha umele oplodneni kdyby ani inseminace nepomohla? Ja s tim nemam vubec zkusenost, ani jsem to nikdy nestudovala.

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 predepsala mu je dr stali tenkrát 1500kc bral je tri mesice a pak na kontrolu zadne zlepseni neměl a vidis aky sem otehotnela☺hlavne před pritelem nedavej na sobe nic znát urcite ho to trápí stejne jako tebe musite se podporovat navzajem a uvidis bude to dobre

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 umele to by te čekalo stimulace hormonama pak by ti odebrali vajicka oplodnili by je jak se rika ve zkumavce pritelovi by vybrali nejlepší spermie a pak by je vstrikly tobe primo do delohy a ceka se jestli se chytí nebo ne nechci byt chytra ale zajímala sem se o vicero moznosti☺

petrysek181
4. únor 2017

@pulguita tak ja uz mam hotovo a ted se jdeme chvili povalovat☺ano budu mit dva jedinacky ale taky to ma sve kouzlo ja sem si jista ze je to me posledni miminko a do dalšího nepujdeme☺😅ale ty bys ty dve stihnout mohla co rikas😘

pulguita
4. únor 2017

@lory303 Za málo!😘 Od toho tu jsme a je fajn že tady probíráme úplně všechno, protože jsme na tom všechny stejně...snažilky a máme občas své pochybnosti jestli to půjde nebo ne, ale to je normální. Udělala jsi dobře, že jsi přítele podržela...oni to spíš dusí uvnitř ale taky je to asi svým způsobem trápí. Ten můj zrovna onemocněl, už je na tom líp ale čeká ho operace a po ní tak 3měsíce, než se vše zahojí. Takže jsem mu podporou a prostě počkáme, já pořád věřím že prostě nakonec otěhotním, tak ty tomu taky musíš věřit. Jsi o moc mladší než já. 🙂 Uvidíš, že to půjde. Třeba doktorka chce ať to ještě zkusíte i s těmi léky co bereš, třeba se to povede. Moje druhá kolegyně v práci otěhotněla přes umělé, teď v lednu se jí narodil chlapeček🙂 Vezmou ti vajíčko a oplodní ho spermijkou tvého přítele, nechají to ať se spojí a začnou růst a pak ti to zavedou a musí se v tobě uchytit a pokračuje jako normální těhotenství. Moje kolegyně je starší než já...teď má kolem 39 povedlo se jim to až po třetím umělém oplodnění a je to její první miminko. Neboj určitě se vám to povede, uvidíš. Musíš tomu věřit a nepřipouštět si žádnou jinou možnost a nesmíš myslet negativně.

sticker
pulguita
4. únor 2017

@petrysek181 Já budu ráda za jedno a doufám, že se nakonec povede. Ale nikdy neříkej nikdy! Třeba se to pak v tobě probudí a budeš chtít další. Moje sestřenice měla první syny už byli starší ale ona chtěla ještě holčičku a napočtvrté se jim to povedlo, jenže pak si řekla, že si ta malá nemá s kým hrát protože kluci byli velcí a měli jiné zájmy, tak chtěla ještě jedno miminko, ať si má ta malá s kým hrát. Tak se jim narodila další holčička. A to už jsme všichni říkali, že pět dětí je hodně, ale v těch 42 nakonec ještě porodila chlapečka! Tak si to vem. 🙂 Já bych tolik dětí rozhodně nechtěla, maximálně 2. Takže budu ráda za jedno, a když se potom povede další, tak super, nebo kdyby to teď byly ty dvojčátka tak bych si to odbyla najednou a taky by to bylo super. Co má být to bude🙂 Vždycky se to nějak zvládne. 🙂

lory303
4. únor 2017

@petrysek181 ty jsi rikala, ze by jsi na umele nesla ze? Z jakeho duvodu?

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 z duvodu veku uz bych to asi nezvládla podstupovat mi jsme i připustili moznost ze spolu mit dite nebudeme

lory303
4. únor 2017

@petrysek181 Ty uz vlastne jednoho syna mas 🙂 je super, ze se vam zadarilo. Ted te ceka uz jen radost a stesti 🍀

petrysek181
4. únor 2017

@pulguita teda sestřenice je docela střelkyně 😁😁je dobrá ve svych letech rodit ale zase ted uz je to jedno rok sem nebo tam☺ ma co delat a možná si ani nepřipouští věk ☺

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 to ano ale to uz je velky haban😀a nechtela sem aby byl pritel bez potomka proto jsem nas objednala do toho centra

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 no vis nikdy jeste nemas vyhrano clovek jen doufa ze vse bude tak jak ma byt☺

lory303
4. únor 2017

@pulguita neboj, urcite otehotnis. Prece jen se nesnazite az tak dlouho, tak se to podari 😘 s tim tvojim pritelem, ze je ted nemocny me mrzi a doufam, ze se co nejdrive uzdravi a muzete pokracovat ve snazeni. Budu drzet palce

sticker
lory303
4. únor 2017

@petrysek181 to chapu. Ja vim, ze jestli budu tehotna, tak budu resit zase at je vse ok, tak jako ted ty. Ale verim, ze bude u tebe vse v poradku🙂

lory303
4. únor 2017

@petrysek181 ja se zase bojim, ze to u nas uz lepsi nebude. Pritel ma teprve 27 let a uz ma tak spatny spermiogram. Musim, ale verit, ze se nam to podari, protoze nic jineho mi stejne nezbyva.

petrysek181
4. únor 2017

@lory303 mluvila jsem o tom s dr v dnešní dobe ma špatný spermiogram kazdy druhy je to proste dobou a to nepredelame ja verim ze se povede i vam neboj

lory303
4. únor 2017

@petrysek181 dekuji moc 🙂taky v to budu doufat.

pulguita
5. únor 2017

@petrysek181 No sestřenice říká, že má hrozně ráda děti🙂 To jí teda věřím🙂 Ale já bych do 6ti dětí nešla. Pravda je ta, že neměla problém otěhotnět a porody byly lehké a rychlé. No každá ženská jsme jiná. 🙂

pulguita
5. únor 2017

@lory303 Moc děkuji😘 No uvidíme, jak to všechno dopadne. Chci být pozitivní a zatím na to tak nemyslím. Pořád doufám, že to dobře dopadne a aspoň jedno miminko bude až přijde ten správný okamžik. 🙂 Uvidíš, že vám se to taky nakonec povede. Jsem o tom přesvědčena. Držím vám palečky

sticker
petrysek181
5. únor 2017

@pulguita ahoj to je jedno hlavne ze je stastna a spokojena ☺ja bych porad jen spala a spala ale vstávala sem brzy tak to možná doháním jak se blizi termin navstevy dr tak mam trochu strach a modlim se aby bylo vse v pohode uzij si nedeli a krasny den🌞🌞🌞

lory303
5. únor 2017

@pulguita dekuji

sticker
Strana