Nechráněný první sex - zabere pilulka po?
Zdravím,
je mi hrozně blbé sem psát, ale už jinak nevím co mám dělat. Je mi 16 let, z noci ze 7.7 na 8.7 jsem měla první sex, problémem je, že jsem byla pod vlivem alkoholu a také jsme nepoužili kondom (čehož teď nehorázně lituji). Každopádně, neudělal se do mě ( aspoň myslím, mám z té noci výpadky), ale bojím se toho, že mu unikla třeba jen kapička, nebo že to nestihl a já to nezaznamenala. Ráno jsem si rychle šla koupit pilulku po a bylo to cca 4 hodiny po posledním aktu. Dost lidí mi říká, že mám být v klidu, že ta pilulka zabere, že je opravdu malá pravděpodobnost, že jsem těhotná, ale mně to stále nedává spát. Pak jsem měla ještě druhý sex a to 13.7, ten už byl s kondomem. Taky mám nepravidelné měsíčky a ještě jsem to ani nedostala (naposledy jsem je měla 7.6- 12.6). A to mě také dost znervózňuje. Na druhou stranu se utěšuji tím, že jsem ve stresu, že jsem je nikdy neměla pravidelný a že jsem také na měsíc na dovolené ve Vietnamu, kde je jiné klima, jiné časové pásmo a tak dále. Nikdy jsem nebyla u gynekologa, snažila jsem se dovolat ke gynekologovi mojí mamky, ale ten to nezvedal a taky to byl poslední týden před tím, než jsem odletěla. Mám s sebou 3 těhotenské testy, abych věděla přesněji, jen nevím kdy je mám použít, přijde mi, že je ještě brzo. Jinak nikomu z rodiny jsem to neřekla, kromě bráchy, který samozřejmě neví co s tím. Tak bych tímto chtěla poprosit Vás, jestli byste mi nemohly poradit, napsat jak to vidíte vy, vaše názory, nějaké rady, tipy, zkušenosti a tak dále. Moc vám děkuji.
Myslím,že můžeš být v klidu. Ten prášek "po" je taková darda hormonů,že může být menstruace až o více jak týden posunuta,ale pilulka je celkem spolehlivá,těhu test si udělej před koncem dovolené a po návratu zajdi na gyndu. Těhotná pravděpodobně nebudeš.
Jestli si vzala prášek po tak bych se nebála.
Co se ale jinak týče toho jestli někde nebyla kapka i když se neudělal tak bacha na to jak to vlastně funguje. Největší přísun je samozřejmě když se udělá, ale i před a během styku se mu mohou tvořit kapičky a v těch spermie jsou taky (tzv. pre-cum). Takže aji z toho jde normálně otěhotnět.
Ale myslím že si to zvládla dobře, prášek po sis dala a hlídáš si to takže cajk. 🙂
Ale na gynde už si měla dávno být teda. Rozhodně začni chodit na kontroly aspol.
Hlavne se nestresuj, bud v pohode, pilulku sis vzala, tak myslim ze to bude v pohode 🙂, nestresuj a priste se chran nebo si zajdi pro antikoncepci.
Všem moc děkuji🙂
jenom se zeptám, pilulka PO je volně prodejná v lékárně i 16letým?
@victress už ano, když si vzpomenu co za peripetie jsem si před lety prožila díky prasklému kondomu a následnému shánění tablety po, tak si říkám že je to dobře. Tehdy byla jen na předpis a najít gynekologa který mě díky VZP neposlal do háje ještě dříve než jsem řekla co chci, byl zázrak.
@jalomka02 No nevím teda, když ji potřebovala sedmnáctiletá dcera, šla jsem do lékárny s ní a poslali nás pro recept k doktorovi...

Ahoj, nemá smysl se nervovat. Jestli jsem to dobře pochopila, tak jsi teď na měsíc ve Vietnamu. Ty těhotenské testy si udělej třeba před odletem domů, a pak až bude doma - ať ty testy dopadnou jakkoli - si dojdi na gynekologii. Už jen kvůli testům na pohlavní nemoci, kvasinky, chlamidie... Pokud bys byla těhotná (ale ta pravděpodobnost je opravdu malá), tak bude těhotenství staré jen pár týdnů a vzhledem k tvému věku by ti asi lékař doporučil přerušení. Nepanikař, udělala jsi chybu, to víš, ale všechno má řešení 🙂