icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

kolmenka
13. čer 2016

Jinak holky jsem se sem vetřela a neřekla nic o sobě.
Letos mi bude 31 let. mám syna 9let a teď se snažíme už delší dobu o druhé miminko. Snaha trvá 3 roky ale byla jsem úplně bez MS. Z ničeho nic mi přestala ovulace i MS. Trápila jsem se s tím hodně dlouho a ni testy neukázali čím se to stalo. Už jsem ztratila naději. Přeci jen 3 roky bez ovulace a bez MS jsou 3 roky.
Ale teď v květnu z ničeho nic MS přišla a podle bolení v podbřišku proběhla i ovulace asi 4.6. Tak jsme zkusili štěstí a čekáme jak to dopadne. dneska jsem 19. DC a s nadějí čekám zda najdu za 9 dní // nebo alespoň MS.

kajunka01
13. čer 2016

@kolmenka dobře děkuju 🙂 a ona mi to hcg rekne hned??

kolmenka
13. čer 2016

@kajunka01 jak kde většinou do půl dne nebo do druhého dne

sarinka0411
13. čer 2016

Holky tak jsem dneska zjistila, že možná bude v našem snažení blok z přítelovo psychický stránky... Zjistila jsem, že miminko sice chce, ale že se bojí jestli bude dobrej táta ☹ ... Snad to ten blok není jinak nevím jak mu pomoc aby se nebál viděla jsem ho už několikrát jak si hraje s dětma a můj názor je že bude určitě dobrej táta 🙂 myslíte že mu pomůže neustále mu to opakovat párkrát jsem mu to řekla už ale nevím jestli mám nebo nemám říkat mu to dál... Co myslíte může to být náš blok?

kajunka01
13. čer 2016

@kolmenka jj dobre dekuji ,reknu ji ze nejdu na krev kvuli planovanemu hormonalnimu profilu ale kvuli tehu 🙂

janina29k
13. čer 2016

@kolmenka no já mám tenhle rok teprve MS tak doufám, že nebudu mít stejný problémy jako ty. Chceme určitě 2 děti. Manžel je jedináček, kterej tím trpěl a já nejmladší ze 4sourozenců (o 12let) a tak nechci, aby měli od sebe takovej rozestup.

kolmenka
13. čer 2016

@janina29k NO když by se to teď povedlo tak bych měla děti 9 a půl roku od sebe.

peta73
13. čer 2016

Tak jsem byla poprvé na folikulometrii a blbý. Normálně mám cykly tak 34-35 dní. Nyní jsem 15 DC a folikuly mám maximálně 12 mm. Doktorka mi řekla že jde pravděpodobně o anovulak. Počkáme prý ještě 8 dní na další vyšetření, zda něco Nedoroste - prý ale spíš ne. Pak případně budu brát duphaston. Jsem z toho fakt rozložená - moc bych chtěla ale tělo je holt proti. Máte někdo zkušenosti zda může nějaký folikul dorůst? Případě jakou rychlostí asi dozrává?
@maggie: ten zamluveny termín mi asi nevyjde. Nemáš volno někdy koncem července?

kolmenka
13. čer 2016

@peta73 folikul roste 2mm denně

peta73
13. čer 2016

@kolmenka Děkuju za odpověď 😊. Znamená to tedy teoreticky že by mohl ještě nějaký folikul během 5-6 dnů dozrát a prasknout?

kolmenka
13. čer 2016

@peta73 teoreticky by uzrát mohl. ale nikdo to nezaručí. držím palečky.

kolibricek36
14. čer 2016

@sarinka0411 no, nevím, jako blok může být leccos i jak se říká "volovina"
Muži celkem chtějí pochválit za úspěch, nebo dodat sebedůvěru ...

kolibricek36
14. čer 2016

tento měsíc to bude asi v háji už se připravuji psychicky napříchod MS - má dojít v neděli ... no pokud se jí bude chtít mě zas nenapínat - od té revize mám cykly že nejde odhadnout nic 😀 😀 😀

katty77
14. čer 2016

@peta73 máš poměrně dlouhý cyklus, takže by dorůst mohl, roste 1-2 mm denně. Mě doktor minulou středu zase řekl, že mám asi po ovulaci a našel mi taky 11 mm folík (který už asi nedoroste), ale protože si měřím BT, tak jsem si z grafu vyčetla, že jsem ještě v nízkých hodnotách, takže ovulka nebyla a byla skutečně až o víkendu (poznala jsem to jak podle BT, tak pocitově). Takže né vždycky tam mudři vidí to, co tam fakt je a nebo to neumějí či nechtějí vždycky pořádně koumat 😀
Navíc, pokud si byla poprvé a ona tam nemá žádné záznamy, kdy zhruba ovuluješ, tak nevím, co jí vedlo k tomu závěru, že už to nedoroste, obzvlášť, když máš cyklus 34 dnů. Tu druhou, luteální fázi (tedy fázi po ovulaci) musíš mít minimálně 10 - 11 dnů, aby mělo oplodněný vajíčko čas zahnízdit, takže máš podle mýho ještě čas (odečtu-li těch 11 dnů od 34 - délka tvého cyklu, to je 23, máš tedy do 23 dne čas ovulovat). To je můj názor....

komive
14. čer 2016

@sarinka0411 Já nevim, podle mě každej má tak trochu strach, jestli bude dobrej rodič..já nad tim radši moc nepřemýšlím, ale kdybych měla, tak se určitě doberu k otázkám, jestli budu dobrá máma..

A vítám nově příchozí! 🙂

upuska
14. čer 2016

@komive jj, taky se na to radši snažim nemyslet, protože mam pocit, že čim jsem starší tim víc mám obavy, jak to všechno zvládnu..asi to vychází i z toho, že jsem čim dál víc nepřizpůsobivá a zvyklá dělat si co chci, kdy chci a to už pak asi nepůjde..a to nemluvim o "správných" metodách výchovy atd 🙂

digisek
14. čer 2016

@upuska
@komive holky já bych si tím být vámi nelámala tolik hlavu....ženská to má intuitivně v sobě co a jak dělat...a co neví tak si načte nebo jí někdo poradí......to jsou podle mého naprosto zbytečné úvahy....vždyť si jen vemte co všechno podtupujete pro to aby mimi přišlo....a to už je jasná známka toho že budete skvělé máminky 😀 😀 😀

no ne?? 😀

komive
14. čer 2016

@digisek No já si nad tím právě radši hlavu nelámu 😀 taky spoléhám na intuici..

maggie_
14. čer 2016

Ahojky děvčátka 🙂 tak už dvě noci bez partnera a já 11DC...Holky jen takovej pitomej dotaz, myslíte, že po MS ve folikulární fázi je možné otěhotnět? 🤐 vím, že to je jako individuální u každého, spíš když je to hned po MS, tak je šance ani fakt nízká že jo...

komive
14. čer 2016

@maggie_ Hele..já si myslim, že možný je všechno! 😀 prý kamarádky máma takhle otěhotněla..

katty77
14. čer 2016

@maggie_ no, ovulku každá nemusím mít přesně v půlce cyklu.... moje známá naopak otěhotněla (2x) těsně před ms, celou dobu sex směřovali na půlku cyklu, už si myslela, že jsou prostě neplodní (měla málo průchodný vaječníky a její muž líný spermie), šla na IVF, tam to bylo celý marný, žádná odezva na stimulaci, tak se přihlásili do adopčního programu a najednou byla v tom a zjistila, že otěhotněla až těsně před ms a pak po roce zcela plánovaně a "na jistotu" znovu....

katty77
14. čer 2016

@maggie_ jinak, vím, že to tu pořád melu dokola, ale měř si bazálku a budeš mít jasno, jestli máš před nebo po ovulaci, ale chce to jeden měsíc měřit "zkušebně", abys zjistila, jaké teploty jsou u tebe normální. Běžné ve folikul. fázi jsou kolem 36.5 a v luteál. fázi kolem 36,8 - 37 st. ale i to je individuální (např. moje běžné hodnoty jsou mnohem nižší, ve FF 36,1 až 36,3 a v LF kolem 36,6 ), takže to chce fakt zjistit, jak tvoje tělo funguje 🙂

upuska
14. čer 2016

@katty77 to měříš digitálem nebo normálnim? já u digitálu běžně mívám hodně nízkou teplotu

digisek
14. čer 2016

Holky já jsem jak na trní....dnes 28DC - tzn. dnes, max zítra NE-očekávám MS ....doufám že nepřijde....se to řekne těm chytračkám "nesmíš na to myslet" 😀 😀 😀
Furt chodím na WC páč mám každou chvíli pocit že je to tu....ale furt čisto a nikde nic......chjoooooo.......jestli dnes nedorazí tak zítra ráno zkusím test.......

tohle je fakt o infarkt 😀 😀 😀

každopádně pořád z okna vyhlížím toho ptáka ....snad mě najde nooo 😎

upuska
14. čer 2016

@maggie_ podle Jonáše je prý možné mít ovulaci i při MS a nebo ji mít dvakrát během cyklu, tak kdo ví..

@komive
@digisek teorii si myslim, že mám zmáknutou a intuici taky věřim, s dětma zacházet umím..pokud jde o přebalení, nakrmení, vykoupání..hraní si..ale chvíli..jde mi spíš o to, že pak to bude na 24hodin denně 7dní v týdnu a to je jiný kafe..teď si vstanu kdy chci, uklidim kdy chci, najim se..a pak se budu muset přizpůsobovat a já jsem dost nepřizpůsobivá 😀 ale samozřejmě budu skvělá matka 😀

komive
14. čer 2016

@upuska Já taky, dokonce pod 36 stupňů často..ale digitálům moc nevěřím od té doby, co jsem měla teploty a na digitálu krásných 36 stupňů 😀

upuska
14. čer 2016

@digisek to si piš, že tě najde, na Maggie_ je spoleh 😀

digisek
14. čer 2016

@upuska ............ jsem na ní taky vsadila všechno 😀 😀 😀 .....jen ať ten čáp, nebo vrána, nebo Dobby, nebo kterýho že to poslala kouká nikde necourat a letět přímo 😀

kolibricek36
14. čer 2016

@digisek neboj, a jen dál vyhlížej ptáčka jakého chceš - snad k vám najde cestu 🙂

katty77
14. čer 2016

@upuska já jsem si před několika měsíci koupila spešl teploměr, jmenuje se ifertracker, večer si ho speciální náplastí nalepím do podpažní jamky (je to taková placička ten teploměr) a měří mi to teplotu celou noc a pak to vyhodnotí a dá mi hodnotu. Má to přes noc asi 20 tisíc imulsů, takže to měření je děsně podrobný a naprosto přesný. Ráno si na smartphonu pustím bluetooth a ten teploměr se spojí s tel a v prográmku, který jsem si stáhla přímo pro tenhle přístroj se mi teplota zapíše a vloží do grafu. výhodou je, že měří na dvě desetinná místa, je to tedy faaakt přesný. Je to pro mě pohodlný, přesný a přehledný. v e-shopech stojí kolem 4,5 tis, ale já ho na aukru taky novej koupila za 2,5 tis. je to hodně, ale fakt měří přesně a už jsem měla kvůli těhu větší výdaje 🙂

Strana